PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dava Uğruna Can Verenler


aslan3617
12-31-2007, 12:24 AM
VE SÖZÜN BİTTİĞİ YER.
DURSUN ÖNKUZUNUN 35 YIL SONRA YAYINLANAN CENAZE TÖRENI

LİNK AŞAĞIDA

[Only Registered Users Can See Links]



1948 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde doğan yiğidin adı Dursun konmuştu. İsmine nazire yaparcasına, sırf inandığı değerler uğruna hiç durmadı o kısacık ömrü boyunca… Daha ortaokul çağlarında iken Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan Genç Ülkücüler Teşkilatı içinde bulunup kutsal davamız ile tanışmıştı. Evin tek erkek çocuğu olan Ertuğrul Dursun Önkuzu, Zileli gençleri kendi öz kardeşlerinden ayırmadan, onlara milli manevi değerleri anlatan seminerler vermeye başladı. Hiçbir çıkar gözetmeksizin inandığı davası için o yıllarda çalışmaya başlaması, O’nun büyük bir Ülkü Devi olacağının işaretlerini veriyordu. Derslerinde de gayet başarılı olan Dursun Önkuzu, derslerinde başarısız olan öğrencilere ücretsiz kurslar düzenlerdi. Üniversite sınavı neticesinde ilk olarak İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesine kayıt yaptıran, ancak okulda komünistlerin hakim görüşü elinde bulundurması nedeniyle Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okuluna geçmeyi uygun gören Dursun Önkuzu eğitimine burada devam etmek istemiştir.

Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okuluna geçtikten sonra inandığı davaya artık Ankara’da hizmet etmeye başlamıştır. Okulu işgal eden komünistler tarafından yakalanıp üç gün süren ve bisiklet pompasıyla ciğerlerine hava basmaya varan ağır işkenceler yapıldıktan sonra, 23 KASIM 1970 günü, okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edilmiştir.

Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, bu kutsal davaya yapmış olduğu hizmetler bir yana, canını ortaya koyarak yapmış olduğu mücadele bugün her ülkücünün bilinçaltına işlenmiştir. Tokat lafı geçince gurur kaynağımızı oluşturan bir yiyecek ismi ya da giyecek türü değildir. İlk aklımıza gelenlerin başında her zaman Ertuğrul Dursun Önkuzu yer almıştır. O ne gündelik menfaatler uğruna yolundan dönmüş nede zalimi görünce sözünden vazgeçmiştir. Sadece ve sadece Yüce Mevla’nın rızasını kazanabilmek için baş koyduğu davasının savunuculuğunu yapmıştır. Hayatının daha baharında iken tüm sevdiklerini gözü yaşlı ama arkasından gurur duyabilecekleri bir şekilde bırakıp, göçüp gitmiştir. Vatan hainlerinin yapmış olduğu uzun süreli işkenceler onu ancak aramızdan koparmıştır. O gerçekte esas sevgilisine yürümüştür.


Önkuzu hey!.. Önkuzu!..
Önde gider Önkuzu..
Anası Dursun demiş..
Durmaz.. gider Önkuzu..

Kuzu yürür, kuzu yürür.
Önde Önkuzu yürür.
Kuzular meledikçe
Gönlüme sızı yürür!

Önkuzu hey! Önkuzu!
Önde gider Önkuzu.
Bu bayrak düşmez yere,
Ölmedikçe sonkuzu!

Dursun adı... Dursun adı...
O gitti, dursun adı.
Dillerde türkü olsun,
Yürekte vursun adı!

Kuzular koç olacak,
Toy, düğün, göç... olacak
Bu yıl ki kuzuların
Adları 'öç' olacak

YalnizKurt61
12-31-2007, 12:57 AM
Emine Işınsu bunu "Sancı" ismi ile romanlaştırmıştır. Sonu şöyle biter: "Erenler ölmez, suret değiştirirler."

TÜRKBEG
01-02-2008, 09:51 AM
Videoyu izleyince tüylerim diken diken oldu.Paylaşımınız için teşekkürler.

seyyitbattal
02-24-2008, 12:57 PM
bu vatan uğruna can verenlere Allah rahmet eylesin. vatantopraklarını parça parça satanları Allah kahretsin.kendi öz vatanımızda köle olduk rabbim bizlere sabır versin, güç versin.

aslan3617
09-22-2008, 10:56 AM
bugun sıtemızde odessa kardesımızın bızler sundugu dava ugruna can verenler adlı konuyu gordukten sonra acılan bu konuyuda tekrar guncel hale getırmek ıstedım gonul ısterkı herkes gorsun ızlesın okusun.

zafer_36
09-22-2008, 11:05 AM
Eren'cim ömrüne bereket okur iken duygulanmamak elde değildi.Allah tüm şehitlerimizin ruhunu şad etsin yerleri cennet olsun inşaallah.sana,odesaya ve duyarlılık gösteren tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.

aslan3617
09-22-2008, 11:12 AM
abi cok onceden acılmıs bır konuydu ve izlenme oranı fazla olmamıstı onun ıcın konuyu tekrar tasıdım. COK SAOL ABİ KIYMETLI YORUMUN İCİN. ızledıgım anlarda gozyaslarına bogulmustum

piLenKen
09-22-2008, 11:34 AM
Çok güzel benim icinde seyretmek buyuk bir gurur oldu.Tebrik ederim.Çok tesekkurler

ebru60
10-10-2008, 08:26 AM
hemserim seni hicbir zaman unutmayacagım.Ülküdasim, dava arkadaşim mekanın cennet ruhun şad olsun. cCc