Gocagartal
08-29-2007, 09:36 AM
hazreti ali(kv)efendimiz sabah namazı için evden çıkıp camiye doğru yola koyulmuş ancak önüne ihtiyar ak sakallı biri gelince sakalına hörmetten ihtiyarın önüne geçememiş.camiye geldiğinde sabah namazını kıldıran peygamberimizi(sav)rükuda iken görüp namaza durmuş.namaz çıkışı bütün sahabeler peygamberimize(sav) neden rükuda çok uzun süre durduklarını sormuşlar,kainatın efendisi;bende bilmiyorum rükudayken cebrail kardeşim geldi kafasını kafama ve kanadını sırtıma koydu o bırakana kadar bende öyle durdum demiş.bunun üzerine allahuteala cibril-i emini gönderir ve durumu anlatır;hz. ali ihtiyara saygısından önüne geçemeyince allahu teala cemaat sevabı alsın diye beni size gönderdiki sizi camiye girene kadar rükuda tutayım,mikail aleyhisselamıda güneşi tutmaya gönderdiki güneş doğup namaz vakti geçmesin.
peygamber efendimiz miraçta iken dördüncü kat gökte bir aslan gördüki bu aslanın heybetini,azametini kelimelerle anlatmanın mümkünü yoktu,sordu ya cebrail bu aslanda nedir cevap verdi ruhul emin o hazreti alinin ruhaniyetidir ve peygamberimizden yüzüğünü istedi alıp aslanın ağzına koydu.
resulullah bu olayı kabenin yanında arkadaşlarına anlatınca ali efendimiz elini ağzına götürüp yüzüğü çıkarttı ve peygamberimize uzttı.bu olaydan sonra mekkede hazreti ali efendimize saygı ve hörmet göstermeye başladılar.
peygamber efendimiz miraçta iken dördüncü kat gökte bir aslan gördüki bu aslanın heybetini,azametini kelimelerle anlatmanın mümkünü yoktu,sordu ya cebrail bu aslanda nedir cevap verdi ruhul emin o hazreti alinin ruhaniyetidir ve peygamberimizden yüzüğünü istedi alıp aslanın ağzına koydu.
resulullah bu olayı kabenin yanında arkadaşlarına anlatınca ali efendimiz elini ağzına götürüp yüzüğü çıkarttı ve peygamberimize uzttı.bu olaydan sonra mekkede hazreti ali efendimize saygı ve hörmet göstermeye başladılar.