PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Reçeller

asringüzeli
09-24-2007, 03:48 PM
10 küçük patlıcan
1 kg şeker
1 limon
250 gr sönmemiş kireç
250 gr zey
2 lt su

Patlıcan reçeli - tabakta

Patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çıkarılır. Diğer tarafta şekerle su kaynatılır. Sıkılan patlıcanlar şekerli suya atılır. Limon suyu sıkılıp bir süre kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşınca tırnak üzerine bir damla şurup dökülür, akmazsa ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.

CEYLAN 076
11-16-2007, 12:31 PM
Keşke şimdi olsada yesem ya .Ben patlıcan recelini cok seviyorum

WoltriX
11-16-2007, 02:41 PM
Vişne yok mu? :o

ogan
01-13-2008, 09:15 PM
Pek çok insan patlıcan reçelini bilmez, bizim evde yapılır ara sıra gelen misafirlere ikram ederiz "patlıcan reçeli bu" dediğimizde çok şaşırırlar. Üzerine kaymak sürüp tatlı niyetine de yiyebilirsiniz ben şahsen öyle çok beğeniyorum.

mendocan
02-27-2008, 10:40 PM
Ya Benım Bır Can Dostum Bana Cevız Recelı Verırdı Sımdı Kendısı Yok Her Zaman Sorduhumda Nasıl Yapıyorsun Dıye Söylemez Gülerdı:böyle Tam Olmamıs Bütün Cevızler ınsanın Ahzında Sorma Seker Gıbı Cok Güzel Ve Tatlı :nasıl Yapıldıhını Söylersenız Bılenler;cok Memnun Olurum