Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Gözlem.Yorumlarınızı Merak Ediyorum.
dinceraygun
09-02-2007, 09:39 PM
Değerli site sakinleri az önce Iğdırda bir çay bahçesinde Galatasaray - Vestel Manisaspor maçını izledim.Beni çok sinirlendiren bir o kadar kafamı karıştıran ve üzen bir durumun farkına vardım.Şimdi buraya yazacağım sizden yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdi.Servet Çetin galatasarayın Iğdırlı defans oyuncusu.Şimdi Servet maçta iyi oynayamadı.Birkaç hata yaptı.Bir topa vuramaması yüzünden galatasaray bir gol yedi.Servet'in maçta yaptığı hatalar esnasında izleyenlerin ;
- 'Iğdırlı değil misin senden başka birşey beklenmez ! '
- ' Senin toprağını kanını ..... '
- ' Iğdırlılar neki sen ne olasın '
tarzında birçok laf duydum.
Şimdi bu lafları yiyen bir Iğdrılı.Lafları söyleyen Iğdırlı.Bence burada ters bir durum var.Ben çözemedim bu işi.
Diğer sorun.Galatasarayın brezilyalı olduğunu düşündüğüm yabancı futbolcusu Lincoln.Bu oyuncu topu kaptırıyor.
- ' Helal olsun adama bak nasılda oynuyor ! '
- ' Server olsa şimdiye daha beter olmuştu ! '
- ' Canına gurban olum senin . !
Tarzında laflar duydum.Buradada mı yanlış olan birşey.
Bizden olana bizim olanı niye bu kadar hor görüyoruz ?
Yorumlarınızı duymak isterim.Özellikle Mustafa Abi senin.
asringüzeli
09-02-2007, 09:48 PM
bence bu küfürü yapan adamların kanı bozuk...
HeaveN
09-02-2007, 11:06 PM
bence bu küfürü yapan adamların kanı bozuk...
İşte net cevap ;)
+1
akyumakli
09-03-2007, 10:28 AM
yabancıları bu kadar öven, kendi insanınıda yabancıyı övdüğü kadar yeren başka bir millet olamaz :(
dinceraygun
09-03-2007, 10:25 PM
Daha net ve öznel yorumlar ve örnekler beklerdim.
EgoisT
09-03-2007, 10:27 PM
Daha net ve öznel yorumlar ve örnekler beklerdim.
Abem Takma Bunları Sen .. :)
piLenKen
09-03-2007, 11:28 PM
Yabanci sevdası taa Osmanlidan beri var.Malesef kendi insanimizi yere vurmakta üstümüze yok.Bu konuda birinciliğimizi kimseye kaptirmayız.Server Çetin Iğdır / Tuzluca / Haraba köyündendir.Bu bilgiyi sagdan soldan degil bizzat kendisi ile yaptığım telefon konuşmasında sorarak öğrendim.Çünkü Iğdır'lılar Iğdırlı olmayanları Iğdır'lı yapmaya bayılır ama Servet Çetin Tam bir Iğdırlıdır.Orda insanlarımızın bu şekilde yorum yapması beni de ciddi anlamda üzdü.Bir örnek vermek istiyorum.
Üniversite yıllarında Trabzon Spor Galatasaray Maçını izlemek için bir cafeye gitmiştim.(Iğdırın meşhur bir kaç Trabzon Sporlularindan birisi de benim)Ünal Karaman vardı o zaman Trabzon Sporda.Meğer Karamanlıymış :)) Bir pozisyonda Ünal Karaman topu kayıp edipte gole sebebiyet verince küfür etmiştim.Bütün cafe üstüme nasıl geldi sizlere anlatamam.Oysa onlarda Trabzon Sporluydular ama hemserilerinide sonuna kadar savunmasınıda bildiler.
Ben kendi adıma Servet Çetinle gurur duyuyorum.Türkiye Yunanistan maçında orda bir Iğdır'lı hemşerimin sahada olması sırtında Türk Milli Takımı forması olması beni cok duygulandırmıştı.
Dağlı gardaşım 100 gol yenmesinde hatası da olsa o benim hemserimdir ve bir yabanci asla onun tırnağı bile olamaz...
Nede olsa bizdendi dağlıdı :)
Gizli Özne
09-28-2008, 11:34 AM
Burda kimsenin gözüne girmek,beğenisini kazanmak gibi bi'amaçla değil gerçekten içten,samimi bir şekilde söylüyorum,Iğdirli değilim, Türkiyeli bile değilim hatta ama Iğdir Türkiye de sevdiğim 2.şehir..hiç görmedim de,ama yeni açilmiş üniversitesinin ilk mezunlarindan olmayi isticek kadar,Iğdir üni. Ile Ank.Gazi Üni. arasinda kararsiz kalcak kadar (kesinlikle küçük görmek değil ama yaşam standartlari bakimindan Ankarayi bilenler bilir,sosyal açidan daha rahattir) değerli bi memleket benim için..evet hakaret edenlerin kani bozuktur bence de,belki batılı olmak isterlermiş,daha kültürlü,daha sosyete görünmek için,memleket seçme gibi şans verilseymiş..ne fark olcakti ki,daha mi efendi bi adam olcaklardi?hiç sanmiyorum..Allah akil-fikir ve vatan millet sevgisi versin herkese...
Azeri-turk
09-28-2008, 11:40 AM
-Yabanci sevdası taa Osmanlidan beri var- mustafanin bu sozu yeter
dinceraygun
09-28-2008, 11:44 AM
:) Ben bu konuyu ne zaman açmıştım ya.Epey zaman geçmiş üstünden.
Gizli Özne
09-28-2008, 11:49 AM
konuyu açalı epey olmuşda, olay,durum adına ne denirse hep güncel...
ßahar
09-28-2008, 02:33 PM
çocuk seviyesindekiler bile daha mantıklı konuşuyo. bu ne ya resmen cahillik
Hknblt
10-02-2008, 01:51 PM
bahar yine yorum ama gercekten cok ıyı bı bakıs acısı tebrıkler
pilenkenın cumlesıne dıkkat bizzat telefonla konusması nasıl olmustur acaba
pilenken serveti arıyor servet çetin 6 kez mesgule düsürdükten sonra mecbur kalıp acıyor
Servet:Alo kimsin
pilenken: Aloo alooo Servettt nasılsın Servett
Servet:alo sen kimsin
pilenken:benim ben mustafa ığdırdan hemserin bende daglıyım istersen azerice konusalım (samimiyet kazanmak için)
Servet: EE buyur mustafa noldu
Pilenken:Nereliydiniz
Servet:tuzlucanın haraba koyu
Pilenken: tesekkur ederım.Aloo Alooo servet ordamısın..Alooo
Pilenken Arkadaslarına doner ve kim sorularına :
hiç ya bizim servet çağrı atmış bisey oldu sandım aradım bişey yokmus özlemiş o yuzden cagrı atmıs
IronBlood
10-02-2008, 03:18 PM
İyi de Kardeşim Bu Konuyu Buraya Yazan Arkadaşa Sorarım ... Cevabını Biliğin Soruları Neden Soruyossun?
Iğdır da Kürd Yokmu Adam ın Iğdırlı Olduğu Ne Malum.
Bence Sen Gözlem Yerine Gözleme Yap.Her Yerde Provakatörlerin Olduğunu Unutma...3-5 Kanı Bozuk Yüzünden Kendi İnsanına Gölge Düşürecek Konular Açma.
Not:Iğdırla Alakam Yok.
bahar yine yorum ama gercekten cok ıyı bı bakıs acısı tebrıkler
pilenkenın cumlesıne dıkkat bizzat telefonla konusması nasıl olmustur acaba
pilenken serveti arıyor servet çetin 6 kez mesgule düsürdükten sonra mecbur kalıp acıyor
Servet:Alo kimsin
pilenken: Aloo alooo Servettt nasılsın Servett
Servet:alo sen kimsin
pilenken:benim ben mustafa ığdırdan hemserin bende daglıyım istersen azerice konusalım (samimiyet kazanmak için)
Servet: EE buyur mustafa noldu
Pilenken:Nereliydiniz
Servet:tuzlucanın haraba koyu
Pilenken: tesekkur ederım.Aloo Alooo servet ordamısın..Alooo
Pilenken Arkadaslarına doner ve kim sorularına :
hiç ya bizim servet çağrı atmış bisey oldu sandım aradım bişey yokmus özlemiş o yuzden cagrı atmıs
Pilenken ünlü olunca sahipleniyor zaten.Gökhan Erol gündemdeyken, gokhanerol.com'u almayı akıl eden yegane insandır.Yanlış anlaşılmasın, fan site yapacağından değil; bigün meşhur olursa 14 ytl'ye aldığı domain ismini 14 bin ytl'ye satmak için.Seni hatalarınla seviyoruz pilenken.14 ytl zarardasın :D
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.