PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lale Meftune (şair)

karanfill_76
08-31-2007, 09:14 AM
Bakü'nün şüvalan kentinde doğan LALE MEMMEDOVA MEFTUNE şiir sanat alemine okul yaslarından gelmiştir.Şiire,sanata,tiyatroya ve sinemaya büyük merak göstermiştir.Onun hakkında okuldaki ögretmenleri her zaman konusmus ve sanat yolunda iyi bir zekaya sahip oldugu söylenmiştir.Lale öğretmenleri tarafından hayranlıkla iftihar edilmiştir.
Lale Meftune daha orta okulda okurken büyük şairlerin şiirlerini büyük hevesle ezberler,küçük sahneciklerde büyük rollerde oyunu ile seyircileri kendine hayran bırakmıstır.Lale Meftune edebiyatın,ince sanatın inişli çıkışlı yollarında gururla adımlar atarak orta okul yıllarından baslayarak hikaye ve siirleri ile makaleleri çıkıs yapmıştır.Ünlü şair ve yazarları şiir ve yazılarını dikkate alarak okumuş biçok yarışmalarda birinci olarak hediyelerle mükafatlandırılmıştır.

canigdirli76
08-31-2007, 09:29 AM
teşekkür edriz bigilendirmen için... keşke hanım efendinin bir kaç tane de şiirlerini eklesen:)

karanfill_76
08-31-2007, 09:41 AM
SANA MUHTACIM

Susuz kalmış toprak gibi,
Sana öyle muhtacım ki,
Yüregimden akan kanlar,
Gözlerime bakan anlar.

Bir bülbülün gülü gibi,
Sana öyle muhtacım ki,
Sen beni hiç sevmedin ki,
Kalbimdekini bilmedin ki.

Karanlık gecenin gündüzü gibi,
Sana öyle muhtacım ki,
Bir gün aşkım anlarsın ki,
Birtek sensin kalbimdeki,
Sana öyle muhtacım ki,
Sana öyle muhtacım ki.

karanfill_76
08-31-2007, 09:43 AM
yazıp yazmamayı düşünmüştüm ama kararsız kalmıstım sende isteyince yazıyim dedim benim en sevdigim şiiri bu oldugu için bunu ekledim eger yine isterseniz ekleyebilirim !!!

kemalbudak
08-31-2007, 10:57 PM
öncelikle paylaşımın için teşekkürler,çok güzel vatan için şiirleride vardır.

''Şehid ganıyla sulandı torpaq,
Çinar ağacında ağladı yarpaq,
Buludlar dumanlı, göyler gemlidir,
Ziyarete gelen gözler nemlidir,

Yeter artıq anaların göz yaşı,
İstemirik vaxtsız gelen baş daşı.
Yasa boğdu bacıları, qardaşı,
Bitsin daha, bu savaşın son yaşı