PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Coca cola nin anlami

Azeri-turk
11-22-2008, 12:06 PM
Bu resmi bir siteden buldum sizlerle paylasmak istedim . Manasi dogrumu yalnis mi bilmiyorum

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Gizli Özne
11-22-2008, 01:02 PM
Daha önce de duymuştum bunu,yukardaki izah şeklini de görmüştüm,doğru mu değil mi bilmem,gavurların günahını alamam da, ''neden olmasın'' demeden gecemiyo insan,kimin nelere hizmet ettiğini düşününce..

qalsenegurban
11-22-2008, 01:09 PM
yemeyin boyle feykler..
önce bi düşünmeq lazım derem men..

smoky head
11-22-2008, 01:26 PM
Koskoca cacacolanın işi yok mekkeyle medineyle peygambrlemi uğraşacak bunların hepsi kandırmaca :)

1st.MOLLA
11-22-2008, 05:12 PM
Kristal kola su an resimlerini koyamıyorum tabi onuda terse cevirip yandan okuyunca bi iki harfinde yerini degistirince --Hergunumuz aşura her yer olup kerbela-- olma ihtimali ne kadar gerçekciyse buda o kadar gerçekcidir.
Bunları yazıyoruz yok böcek var fare boku var yok zehirli bilmem ne hergünde düzenli bi şekilde tüketiyoruz bunlara gerek yok

Kola yı içtigimde kutuyu terse çevirip okuma geregi duymadım kımsenın de bunu yapacagını sanmıyorum

içtigim tek kola Coca cola dir onun tadını verecek bi kola oldugunada inanmıyorum.

Üstüne zehirlidir saglıga zararlıdır yazan sigaranın yok sattıgı bi dunyadayız nelere dikkat ediyoruz

dinceraygun
11-22-2008, 05:50 PM
Bu tarz bir sır kapısıda,çok sevgili arkadaşım Mesut'ta var.Mesela Mesut arkadaşım gece dışarı çıksın ve ayın altında dursun.Ay ışığı Mesut'un anlına geldiği zaman bir yazı gözüküyor.Ne yazdığı malum :)

Dipnot: Sizde yaşadığınız sırlı olayları bize yazın.
İletişim : sirlipilenken@yapmayav.com

Azeri-turk
11-22-2008, 06:15 PM
Manasini diyemem ama colanin insana ne kadar zararverdiyini cok iyi biliyorum
siqara neki

Aykağan
11-22-2008, 06:47 PM
Manasini diyemem ama colanin insana ne kadar zararverdiyini cok iyi biliyorum
siqara neki
Haklısın ama ikisini de içiyoruz bile bile.Allah kurtarsın diyelim ne edek.

pinajara
11-23-2008, 04:31 PM
:))))

_konul_
11-24-2008, 07:11 AM
Ben colayı içmiyorum.içmeyeceğimde.Tanıdığım herkesede içmeyin diyorum.
Ben yabancıya yedirecem oda gidecek benim paramla beni sırtımdan vuracak mazlumu ezecek.En büyük zarar bu adamlara para yedirmektir bence.memleketimin yoğurduna ayranına sahip çıkamamışız .
Ama coca colanın israildeki reklam pankartını görmenizi tavsiye ederim.küfür etse daha iyi.Adamlar çok rahat.Ne deseler ses etmeyeceğimiz biliyorlar.

smoky head
11-24-2008, 07:47 AM
Ben colayı içmiyorum.içmeyeceğimde.Tanıdığım herkesede içmeyin diyorum.
Ben yabancıya yedirecem oda gidecek benim paramla beni sırtımdan vuracak mazlumu ezecek.En büyük zarar bu adamlara para yedirmektir bence.memleketimin yoğurduna ayranına sahip çıkamamışız .
Ama coca colanın israildeki reklam pankartını görmenizi tavsiye ederim.küfür etse daha iyi.Adamlar çok rahat.Ne deseler ses etmeyeceğimiz biliyorlar.

Çok güzel bir konuya değindin aslında haksız değilsin diyebilirim. Bir aralar bende senin gibi düşündüm tüm yabancı ürünleri boykot ettim caca colada başta olmak üzere aldığım her ürüne dikkat ediyordum yabancı malımı değilmi diye bir müddet sonra baktımki gıdasızlıktan tırnak üstü derilerim soyulmaya başladı meğersem gıdasız kalmışım :) ki bu işin esbirisi. Caca cola aldım israil malı nestle çikolata aldım israil malı kahve aldım isveçlilerin meyva suyu aldım capy baktım oda yabancı sermaya şampuan alıyorum oda aynı türk malı şampuan yok varda hacışakir bi işe yaramıyor ve eminim yabancıda bir ortağı vardır cips alıyorum yabancının ton balığı alıyorum yabancının elbise alıyorum yabancının çay alıyorum %50 yabancı sermaye petrole giriyorum benzin almaya yabancıların petrolümüzü bile onlar çıkarıyor satıyorlar bize şu an yazı yazdığım klavyeyii kaldırıp altına baktım made in chin bilgisayarım aynı üstüne vestel yazıyor ama anakartı gigabayt made in core çay içiyorum çay tabağının altına bakıyorum made in china kullandığım telefon made in germany evdeki sabit telefonlar yani telekom israillilerin büyük hisseleri var yabancılar her sektörde istila etmiş düşün artık tırnağımı kesiyorum tırnak makasım bile china malı biz bir iğne bile yapamıyoruz yapıyoruz ama ipin geçmesi için delik açamıyoruz :) biz bu ülkede neyi boykot edebiliriz. türkiyenin hiç faliyet gösterdiği şirket gıda sektörü yokmu ? Var ülker gıda kent gıda şölen eti koska kristal kola :) artık kola demeye bin şahit ister sabancı holding ve koç holding gıda sektörlerinide sayarım ama %58 yabancı sermaye bu nedenden saymıyorum Sözüm o ki sadece ve sadece Caca Cola olsa gerçekten bunun boykotu yapılır derdide çekili ama malesef sadece kolayla sınırlı değil......

Saygılarımla.....

_konul_
11-24-2008, 09:01 AM
işin başka bir boyutu daha var.iyice bizi keriz yerine koyuyorlar.
Türkiyede çocuk felci yokken bunların insani yardim adı altında doğudaki çocuklara süt yardımları oldu. sonradan öğreniliyorki gönderilen sütlerden geçmiş.Adamlar biyolojik testlerini bile biz kobaylardan yapıyorlar.Ben nerden bileyim colanın içine ne katmiş.Benim tarım bakanlığım parayı verene geç diyor.Sanki insanının sağlığınımı düşünüyor.
Bilinki onlardan gelenden hiç bir hayır yok ben bunu bilir bunu düşünürüm.
Ama işte memleketime izin verseler kendi yapabilse.Yapmak isteyenede balyozla kafasına sen dur.İş tüketicide bitiyor.ARZ etmeyecek birilerinin ağzi açik kalacak.

S.O.A.D
11-25-2008, 10:53 PM
Böyle düşün. Bir yakının hastalandı ve onu iyleştirecek ilaç ise " Anti Biotik "

" Alla Alla Gavur malı değilmi o ya.? Vurmayın ben onları boykot ediyorum."

" Ölsün mü "

Cevabın ne olurdu acaba.

Bak bugüne kadar gelmiş tüm bilim adamları Nevton dan tut Enstein e kadar hepsi deneme ve yanılma ile çözmüşler buluşlarını. parça parça bir adamdan diğeri, biri diğerinin öldüğünden yarım bıraktığı yerden devam etmesinden. yani Donuna kadar içindeki atomlara kadar bu adamlar keşvetti. Gavur dediğin o Adamlar.

Peki Sen naptın...? Keşke yapsaydı ama işte Coca Cola yı tersten cevirdiğinde dediğin sözcükler e kafa yoran adamlar olmasaydı " Din Allah birdir, TEK BİR " diyen Bağnazlar olmasaydı, inan böyle olmayacaktı.

_konul_
11-26-2008, 05:53 AM
Dincilerin değil devletin malı deniz yemeyen domuz diyen güzel kardeşlerimizin zihniyetleri bunlar.dini hiç kariştirma dinmi kaldı devlete karışan.laik cumhuryetdeyiz.o dediğin öldü..
İLAÇ ile ilgilide malesef öncelikle ürünlerin biizm gibi ülkelerde denendiği daha sonra amerika avrupa ingiltere gibi ülkelere girdiğini duydum.Senin doktor tanıdğın vamı veya eczacı en iyi onlar bilirler.Bir ilacın satışı türkiyede hastaya kadarki serüveni nedir.ŞAŞIRACAKSIN.KENDİ ADIMA TANIDIĞIM DOKTORUN TAVSİYE ETTİĞİ İLACI ALIRIM.
Benim kardeşim Amerikada yaşıyor.ekmek bile paketinde kimyasallar standartlı evine aldığı kireç çamaşır suyu bile testlere tabi.
O gavur dediğimiz kapitalist olmuş.Afrikada hertürlü hastalık niye çok.çok mu sapkın ülke.Yoksa bu zavallı halkın üzerinde denememiş şey bırakmadıkları için mi.AIDS den ölenler o kadar çok ki bedenleri atılmıyor yakılıp külleriyle kilise yapılıyor.düğşün artıkk çıokluğunu durumun vahşetini.BEN O DURUMLARA GELMEDEN BAŞİMİ DİK TUTUP BAK BİZ TÜRKÜZ KARDEŞİM.HER MİLLETE YAPACAĞİN BANA SÖKMEZ DEMEK İSTİYORUM.
medeniyeti alalım batıdan uyduruk kıydırIklarını değil.BEN SÖMÜRÜLMEYE KARŞİYİM.ONLARDAN GÜÇLÜ OLABİLRİZ ZAAFLARIMIZDAN VAZGEÇERSEK.
ÖRNEK: Türk doktorlarının zekası ve başarısı ilkleri birkaç gündür MANŞET

S.O.A.D
11-26-2008, 09:58 AM
Bak en sevdiğim yanın " Capitalizm " e karşı cıkman ama bir yerde çelişiyormuşsun gibimi geliyor. Türkiye sosyalizmi itekleyen bir yapı yani nasıl olurda kendini " Türk doktoru bunu yaptı " " Türk'ler şöyle dedi o dediyse doğrudur. " diyerek kendini övme çabasına girmiş bir sistem nasıl olurda Capitalizme karşı cepe almaya çalışır zaten capitalizmin kurbanı. :) Deniz Gezmiş boşunamı dedi " Ey Türkiye brak amerikanın kuyruğunu " Dediğinde astılar. Yaw neyi tartışıyoruz Türkiye amerikanın zaten içinde Demeyin amerika böyle şu şöyle Artık Türkiye amerikalı. Filmlerle bile özenilmeye çalışır, Hayat tarzı olarakta aynı hep Fotokopicilik.

dinceraygun
11-26-2008, 10:14 AM
Anti biotik hayat kurtarmaz.Geçici bir ilaçtır.

_konul_
11-26-2008, 11:27 AM
Ben dünyaya geldiğimde bu yanlışlar zaten vardi..Elinde cola şişesi blue jeans li kişiler AMERİKAN düşmalığı yapıyorlardı..ne yani herkes yapıyor diye doğrumu olacak.ben yapmayacağim.Kararlıyım

S.O.A.D
11-26-2008, 06:28 PM
Anti biotik hayat kurtarmaz.Geçici bir ilaçtır.

Sadece bir örnek. Tabiki Hayat kurtamadığından haberim var. :) Pensilin mesela hayat kurtarır ama dozunu aşırırsan da alabilir hayatını elinden. :) Neyse konumuz bu değil. Ben kendi açımdan doğru olsada olmasada Noktayı kanımca bıraktım. Tartışma sürermi sürmezmi o da arkadaşların düşüncesi.

Azeri-turk
11-26-2008, 07:01 PM
Konu nerelere gelmis . Arkadaslar konu coca cola nin anlamidir

Aykağan
11-26-2008, 07:16 PM
cola tutukunu değilim gerçi ama,boykot yapsak ne yararı olacak ki,yaptığımız tepki kamuya yaygın olmalı ve amac da böyle tersten okunma ile falan ilgili değil de ,tüketim çılgınlığının toplum ruh sağlığı,ekonomi ,aile bütçesi açısından zararlarına inandırılarak olmalı.yani sırlar aramaya gerek yok ki!Zaten atı alan Üsküdarı geçmek üzere!!!Bir de ninem şunu derdi"dinime söven bari müslüman olsa"...

kop36
11-30-2008, 11:24 AM
geçtiğimiz günlerde izlediğim haberde yanlış hatırlamıyorsam.Coca Cola nın genel müdürü bu yılın kar oranının belli bir miktarını , gelecek yılın karının daha da fazlasını İsrail ordusuna bnağışlayacağını açıklamıştı...

sonbaharda
12-01-2008, 10:03 PM
hırıstyan alemi devamlı müslüman aleminle gizlide olsa devamlı savaş halindedir eski tarhlere baktığımızda haçlı seferleri olarak karşımıza çıkar.mecburen hırıstyanlar museviler olsun,ermeni olsun müslüman alemine karşı devamlı birbirlerini her yönden desteklemek zorundalar.Musevilerin inançlarına göre israil , filistin onlr için kutsal topraklardır.

kamikaze
12-02-2008, 07:47 AM
bu resimleri ve yazilari 2 yil once bir sitede gormustum ve 2 yidir cola icmiyorum

CHINGIZ_BORCALI
12-10-2008, 07:33 PM
o sekilin dogru ya da yalnis olmasini demek bir az cetindi.. amma elmi noqteyi nezerden baxanda coca-cola -nin terkibi insana cox ziyandir...

1st.MOLLA
12-10-2008, 09:35 PM
hırıstyan alemi devamlı müslüman aleminle gizlide olsa devamlı savaş halindedir eski tarhlere baktığımızda haçlı seferleri olarak karşımıza çıkar.mecburen hırıstyanlar museviler olsun,ermeni olsun müslüman alemine karşı devamlı birbirlerini her yönden desteklemek zorundalar.Musevilerin inançlarına göre israil , filistin onlr için kutsal topraklardır.

yazı yazmayı cok severız.İste yüzyıllardır muslumanların gerı kalmasının nedenı budur kolanın ustundekı yazıları tartısmak aldıgınız her kola mermi oluyor tartısmalırı v.b gereksız olaylar.Adamlar aya turp ekiyor bizlerede ugrasmamız için kutu kola verıyolar size kolay gelsın. yüce müslümanlar

Seylâ
12-10-2008, 10:27 PM
Yüzıllardır Cola olsaydı elbette hakkınız var diyebilirdik, ancak maalesef Cola son yüzyılın keşfi. Hem fertler hem de toplumlar nezdindeki psikolojik ve ekonomik götürüleri tartışılmaz, başlı başına sosyolojik bir felaket.
Üstünde “tersten” ne yazar bilemem, ama bu firmanın “düzden” kârının yüksek bir bölümünü İsrail devletine finanse ettiğini tekrar tekrar söylemeye gerek yok, çünkü kendileri de gizlemiyor, aksine açıkça ifade ediyorlar. “Dünyada olan bitenlere karşı duyarsız kalamam” diyen bir şahsın Coca Colayı sanki farzmış gibi günde 5 vakit tüketmesi insaniyetine terstir, eğer bir de müslümansa kulluğuna dahi terstir.
Geri kalmışlığın savunulacak hiçbir tarafı yoktur, ancak Müslümanlara ciddi anlamda ekonomik, siyasi, psikolojik bir baskı uygulandığı gerçeği gözardı edilmemeli eleştiri yapılırken. Bu baskı bir kutu mermiyle de yapılabilir bir kutu Colayla da. Bir kutu Colayla hayata sokulabilecek şeyler, mermiyle sokulabileceklerden çok daha zararlı boyutlarda olabiliyor. Yabancı hayat tarzları, yabancı müzikler, yabancı tatlar, diller ve sonunda özüne tamamen yabancı bir varlık… Sadece müslümanlıkla bağdaştırılamayacak kadar önemli bir meseledir özde… Geri kalmışlığın tek sebebi değilse de son yüzyıldaki sebeplerinden biri olabilecek kadar önemlidir hem de.

1st.MOLLA
12-10-2008, 10:41 PM
iste demek istedigim bu cola ya takılmıs gidiyoruz yani sız dıyorsunuz ki bu kola olmasaydı israil filistini vurmazdı muslumanlar ezılmezdı.Bu nasıl bi matıkdır anlamak mumkun degıl iste geri kalmıslıgımızın nedını bız herzaman avrupanın bılım kultur sanat ve yasam alanda örnek aldıgı bi toplumduk taki baska toplumlara ozenmeye baslayana adamlar sadece bizi ornek aldı ve gelıstıler ama bizimkiler onların gıydıgını yedıgını yaptıgını yapmaya baslayana kadar bi bakın etrafınıza sonra kolaya takılın.

Seylâ
12-10-2008, 11:10 PM
Evet aynen bunu diyorum. Sizler ve bizler bu kadar çok Cola içmeseydik, İsrail Filistin`i bu kadar çabuk satın alamazdı belki de. Satın almakla savaşmak arasındaki farkı biliyor musun peki? Senin Cola içmenle içmemen arasındaki fark kadar... Malesef o kutsal toprakları karış karış satın aldık İsrail adına. Tapu tapu bir İsrail devleti kurduk hep beraber.
Cola içmemek için bir sebep mi istiyorsun? O zaman siz de sizinkilerin hatasına düşmeyin. Onların yediklerini içtiklerini içmemekle geri kalmışlığımızla savaşmaya başlayıverin.

piLenKen
12-11-2008, 01:30 AM
Yüzıllardır Cola olsaydı elbette hakkınız var diyebilirdik, ancak maalesef Cola son yüzyılın keşfi. Hem fertler hem de toplumlar nezdindeki psikolojik ve ekonomik götürüleri tartışılmaz, başlı başına sosyolojik bir felaket.
Üstünde “tersten” ne yazar bilemem, ama bu firmanın “düzden” kârının yüksek bir bölümünü İsrail devletine finanse ettiğini tekrar tekrar söylemeye gerek yok, çünkü kendileri de gizlemiyor, aksine açıkça ifade ediyorlar. “Dünyada olan bitenlere karşı duyarsız kalamam” diyen bir şahsın Coca Colayı sanki farzmış gibi günde 5 vakit tüketmesi insaniyetine terstir, eğer bir de müslümansa kulluğuna dahi terstir.
Geri kalmışlığın savunulacak hiçbir tarafı yoktur, ancak Müslümanlara ciddi anlamda ekonomik, siyasi, psikolojik bir baskı uygulandığı gerçeği gözardı edilmemeli eleştiri yapılırken. Bu baskı bir kutu mermiyle de yapılabilir bir kutu Colayla da. Bir kutu Colayla hayata sokulabilecek şeyler, mermiyle sokulabileceklerden çok daha zararlı boyutlarda olabiliyor. Yabancı hayat tarzları, yabancı müzikler, yabancı tatlar, diller ve sonunda özüne tamamen yabancı bir varlık… Sadece müslümanlıkla bağdaştırılamayacak kadar önemli bir meseledir özde… Geri kalmışlığın tek sebebi değilse de son yüzyıldaki sebeplerinden biri olabilecek kadar önemlidir hem de.

Ustune diyecek soz yok.Tebrik ederim

1st.MOLLA
12-11-2008, 09:52 AM
Valla ilginc nerdeyse bi kutu kolayla dünyanın sonunu getiriyormusuz.

Peki sayın Seyla arkadasım:hadi kola içmedim peki su anda kullandıgım internetin yabancı sermayeye baglı olması-konustugum telefon hattının -kullandıgım telefonun-aldığım ilaçların-(giysi falan demiyicem sırf dunya kurtulsun muslumanlar ezılmesın diye çuvalda giyerim)-bana elektrik veren firmalar-bizi ordan oraya tasıyan araçlar-HACCI ZIYARET ETMEK ICIN TASIYAN UCAKLAR DA DAHIL-temızlık urunlerı- siz neye takılıp kalmıssınız anlamıyorum. nerdeyse aldıgımız hava bile abd veya avrupa yi olsun diye yalvarıcaz ne kolasından bahsedıyosunuz. insanlar dinledigi muzıkden rock rap muzıkden gurur duyar hale geldı o yuzden seklını semalını degıstıren bi nesıl herkesın giydigi kıyafetın markasına yoneldıgı giysisiyle gurur duydugu filmlerde ki gencliği yasamak için ugrastıgı yapmıyanların gerı kalmıs cahıl kabul edıldıgı bi toplumdasın sen hala kutu kola dıyosun demek bunları kutu kola yaptı. Haklısınız

Aykağan
12-11-2008, 04:59 PM
Evet son yüzyılda eğer cola içmeseydik ,kesin en gelişmiş ülke olurduk.Bugünkü terör,kriz ,işsizlik,eğitim sorunları,tüketim çılgınlığı bütün bunların sorumlusu coladır.Hatta "COCA COLA"dır.Suçlu bulundu.Keselim cola içmeyi,bakın bütün sorunlarımız nasıl çözülecek.Sihirli yazılar tersten işleyecek bu defa.Siz bir cola içmeyi bırakın hele...Terör bitecek,işsizlik son bulacak,eğitim süper olacak,hatta her ailenin iki anahtarı olacak.Bir ev bir araba anahtarı...
Geçiniz...Önce millet memkeket seven ,gerçek politikacılar seçiniz.Ülkeleri iyi iktidarlar,iyi yönetimler kalkındırır.İyi yasalar çıkarabilen meclisler.Bence oradan başlayınız...Aleaddinin cini mi varmış colada ???Allahallah ...

asena25
12-11-2008, 08:02 PM
coca colanın tersten okunusu no mohammed no mekke imis youtubede bir videodan izledim

asena25
12-11-2008, 08:05 PM
Koskoca cacacolanın işi yok mekkeyle medineyle peygambrlemi uğraşacak bunların hepsi kandırmaca :)

arkadasım coca colanın isi mekke ve medinedir
coca colanın yüzde yirmi bes kazancı israil askerlerine gidiyormus
müsslümanları öldürülsün karısıklık olsun abd amacına ulassın diye

Seylâ
12-11-2008, 09:34 PM
Konumuz Coca Cola değil miydi, ben mi uydurdum yoksa? Evet yanılmamışım, başlıkta Coca Cola yazıyor, ülkemizin sorunları veya Yabancı Sermaye değil. Ben dünyayı cehenneme çeviren sadece bir kutu Coladır da demedim. İçmeyin bile demedim, içmememiz için böyle bir sebep de vardır dedim. İnsiyatif meselesi gerisi... Ben vicdanımla birlikte karar verdim ki artık içmemeliyim ve de irademle bunu başardım. Daha önemli meseleler varken lütfen burada yazılanları okumadan geçin ki, daha önemli meselelerle uğraşıldığına sevinelim biz de.

Bu konuda tüm söyleceklerim, zaten söylemiş olduklarımdan ibarettir.

smoky head
12-11-2008, 09:34 PM
arkadasım coca colanın isi mekke ve medinedir
coca colanın yüzde yirmi bes kazancı israil askerlerine gidiyormus
müsslümanları öldürülsün karısıklık olsun abd amacına ulassın diye

Bak bak bak :) hadi ya varmı elinde ısbatın delilin kazancı gidiyormuşta oluyormuşta bitiyormuşta mişle muşla mışla olmuyor sağdan soldan yotubeden googlden baktın diye bütün bunlar birden bire mekke ve medinenin lehinemi döndü acaba şu at gözlüklerinizi çıkarsanızda biraz daha geniş düşünseniz ne güzel olur.

Aykağan
12-11-2008, 09:49 PM
Ey kutu colaaaaa sen nelere kadirsin.Bilemedik başımıza bütün bunlar geldi işte.Affedin bizi...

smoky head
12-11-2008, 09:57 PM
Konumuz Coca Cola değil miydi, ben mi uydurdum yoksa? Evet yanılmamışım, başlıkta Coca Cola yazıyor, ülkemizin sorunları veya Yabancı Sermaye değil. Ben dünyayı cehenneme çeviren sadece bir kutu Coladır da demedim. İçmeyin bile demedim, içmememiz için böyle bir sebep de vardır dedim. İnsiyatif meselesi gerisi... Ben vicdanımla birlikte karar verdim ki artık içmemeliyim ve de irademle bunu başardım. Daha önemli meseleler varken lütfen burada yazılanları okumadan geçin ki, daha önemli meselelerle uğraşıldığına sevinelim biz de.

Bu konuda tüm söyleceklerim, zaten söylemiş olduklarımdan ibarettir.

Sayın seyla.
Bu konuyu iyi okuduysanız bir mesajım vardı.
Sadece caca cola olsa boykotuda yapılır pretostosuda . Ama sadece caca cola değilki. Buna kalsa saçlarınız için sadece hacışakir yada yeşil sabun kullanın. Diğerleri yabancı sermaye. aynısı diş macunu içinde geçerli. size yüzlerce ürün sayabilirm. Örneğin evinizide işinzide kullandığınız adı türk telekom markalı olan ama az bişey türk sermayesi ve gerisi israil asıllı bir sermayenin ortaklığıyla devam eden bir firma, sabit hatlarınız, internetiniz, kullanmayın. Eğer gerçekten vicdanınızla karar veriyorsanız cola dahil benzeri gıda, bunun dışında bilşimle ve teknolojiyle ilgili ürünlerin hepsini boykot etmelisiniz.
Saygılarımla...

_konul_
12-11-2008, 09:58 PM
ya içsem ne olacak içmesem ne olacak.sesli düşünüyorum.
bizim köyde ermeni bir yaşli nene varmiş.anlatırlar..abim kibritin çöğünü yakıp yakıp atıyormuş.nene ona kızmış uyarmş.oğul oğul bir kibrit çöpünün kıymetini bilmeyen hiç birşeyin kıymetini bilmez.
malımın kıymetini ermeni bi nene öğretiyor.hımm
japonlar kendi kültürlerini koruyarak dünyayı kendilerine hayran bıraktılar.
onlar japon.kimonalarıda çok güzel.yok onların ki güzel.kariştirma şimdi.
yunanlılar tüm kültürümüze sahipleniyorlar.
banane ya .yoğurtçusu baklavacısı düşünsün.umrumdamı..
nelerle uğraşıyorum .amannn ne olacak ya.iç gitsin colayı.seni engelleyen mi var.
colayı içince içindeki ler vucudüma şifa olmasada ağzim tadlanacak buz gibii..gitsin param.benden kıymetlimi.yahu içinde böcek varmış.o kadar adam içiyor ne olmuş .yalandır iç kızım . ya geçen hergün birbuçuk litre içen yasemini hastaneye kaldırmışlardı .bütün vucudü iltihap kaplamış.doktor coladan demişti.yoğun bakımda yattı o kadar.yeşil yeşil kusmuştu.ama suç onun o kadar içilir mi.hımmm.......bir bardaktan bişey olmazzzz.
yok yok en iyisi ben yine at nalı gözlüklerimi takıp mersin portakalı içeyim.memleket kazansın .ahh gerizekalı kafam yine memleketi düşündüm.

piLenKen
12-11-2008, 09:59 PM
Burada meseleyi sadece kola üstüne endekslemek büyük bir yanılgıdır.Kapitalizmin en büyük sermayasi Koladan geciyor.Elbette ki hayatımızın bir cok kısmında kullandigimiz gerecler yine ayni kanala akıyor ama Kolanin anlami ve gorevi biraz daha farklı.

İranda Mollalar devrim yaptığında Pentagon oradaki ajanına sorar;

Kola reklamlari duruyor mu?

Evet

O zaman mollalar hergün devrim yapsın der..

Tamam çok değerli fikirlerinizi yazdınız bende okudum.Peki öneriniz nedir ? Öneriniz yok ki sadece yazdınız o buraya gidiyor bu buraya gidiyor vs.. Elbette sorun sadece kolanin tersten yazılışının anlamında degil.

Bende kola tüketiyorum,tüketmeye de devam ederim ama bu gercegi görmedigim anlamına gelmez.Malesef kola dünyanın her yerinde ve herzaman var olacaktır.Bunu hic bir gucun engelleyecegini dusunmuyorum.

Yoksa kola icmeyi bırakinda dünya kurtulsun iddasinda degiliz.Cunku bu cark sadece cola ile donmuyor.Nereye donsen gene o carkin icerisinde olacagiz.

smoky head
12-11-2008, 10:02 PM
ya içsem ne olacak içmesem ne olacak.sesli düşünüyorum.
bizim köyde ermeni bir yaşli nene varmiş.anlatırlar..abim kibritin çöğünü yakıp yakıp atıyormuş.nene ona kızmış uyarmş.oğul oğul bir kibrit çöpünün kıymetini bilmeyen hiç birşeyin kıymetini bilmez.
malımın kıymetini ermeni bi nene öğretiyor.hımm
japonlar kendi kültürlerini koruyarak dünyayı kendilerine hayran bıraktılar.
onlar japon.kimonalarıda çok güzel.yok onların ki güzel.kariştirma şimdi.
yunanlılar tüm kültürümüze sahipleniyorlar.
banane ya .yoğurtçusu baklavacısı düşünsün.umrumdamı..
nelerle uğraşıyorum .amannn ne olacak ya.iç gitsin colayı.seni engelleyen mi var.
colayı içince içindeki ler vucudüma şifa olmasada ağzim tadlanacak buz gibii..gitsin param.benden kıymetlimi.yahu içinde böcek varmış.o kadar adam içiyor ne olmuş .yalandır iç kızım . ya geçen hergün birbuçuk litre içen yasemini hastaneye kaldırmışlardı .bütün vucudü iltihap kaplamış.doktor coladan demişti.yoğun bakımda yattı o kadar.yeşil yeşil kusmuştu.ama suç onun o kadar içilir mi.hımmm.......bir bardaktan bişey olmazzzz.
yok yok en iyisi ben yine at nalı gözlüklerimi takıp mersin portakalı içeyim.memleket kazansın .ahh gerizekalı kafam yine memleketi düşündüm.

Atın nalından gözlük olduğunuda senden duydum :) Güzel bir yaklaşım :)

smoky head
12-11-2008, 10:04 PM
Burada meseleyi sadece kola üstüne endekslemek büyük bir yanılgıdır.Kapitalizmin en büyük sermayasi Koladan geciyor.Elbette ki hayatımızın bir cok kısmında kullandigimiz gerecler yine ayni kanala akıyor ama Kolanin anlami ve gorevi biraz daha farklı.

İranda Mollalar devrim yaptığında Pentagon oradaki ajanına sorar;

Kola reklamlari duruyor mu?

Evet

O zaman mollalar hergün devrim yapsın der..

Tamam çok değerli fikirlerinizi yazdınız bende okudum.Peki öneriniz nedir ? Öneriniz yok ki sadece yazdınız o buraya gidiyor bu buraya gidiyor vs.. Elbette sorun sadece kolanin tersten yazılışının anlamında degil.

Bende kola tüketiyorum,tüketmeye de devam ederim ama bu gercegi görmedigim anlamına gelmez.Malesef kola dünyanın her yerinde ve herzaman var olacaktır.Bunu hic bir gucun engelleyecegini dusunmuyorum.

Yoksa kola icmeyi bırakinda dünya kurtulsun iddasinda degiliz.Cunku bu cark sadece cola ile donmuyor.Nereye donsen gene o carkin icerisinde olacagiz.

Sayın adminim size katılıyorum :)

Aykağan
12-11-2008, 10:20 PM
Sayın adminim size katılıyorum :)

Ben de ikinize katılıyorum,sanırım son nokta konmuş...Teşekkürler.

1st.MOLLA
12-11-2008, 10:48 PM
Ben pilenken in mossad ajanı olabılecegını dusunurdum ama hic pentagon a calıstıgını dusunmezdım bakın ne kadar bilgi almıs pentagondan helal sana

Demek ki dünya zannedildigi gibi boslukda veya güclü bi adamın sırtında degilde kola kutusunun üstünde duruyormus.

Bu arada demekki cola turka veya kristal kola reklamını abd veya avrupada oynatırsak dunyanın yenı sahıbı bız olucaz

1st.MOLLA
12-11-2008, 10:54 PM
he öneride istenmiş hemen sunuyorum :

Millet almıs basını yurumus çıkın o kola kutusunun içinden sonra diyer önerilerimi soylerım

piLenKen
12-11-2008, 11:02 PM
Ben pilenken in mossad ajanı olabılecegını dusunurdum ama hic pentagon a calıstıgını dusunmezdım bakın ne kadar bilgi almıs pentagondan helal sana

Demek ki dünya zannedildigi gibi boslukda veya güclü bi adamın sırtında degilde kola kutusunun üstünde duruyormus.

Bu arada demekki cola turka veya kristal kola reklamını abd veya avrupada oynatırsak dunyanın yenı sahıbı bız olucaz

Bilgi degil Onur bir makalede okumustum.Bilmek için ajan olmak gerekmez.Tutalim ki bu soylenen hayal ama mantığı kesinlikle dogru.Bence karşı çıkmak yerine anlamayı denesen cok daha kolay olacak.

1st.MOLLA
12-11-2008, 11:05 PM
heralde bu makaleden iranlıların haberı yok bende sizi anladım zaten ve dıyorum kı savas falan yalanmıs kendı ürettiğimiz kolaların reklamını baska ulkelerde yaparsak olay bıtmıstır.Kola sektorune atılan ulke dunya devı olma adayıdır

_konul_
12-11-2008, 11:06 PM
molla.netden bunalmiş tavla oynadiğini söylüyordun en son.önerilerin bu yöndemi olacak.bende che guevaranin hayatini izliyorum .emperyalist düşmani bu adam.emperyalis ahtapotun bir kolu kalmayincaya kadar savaşacam diyor.daha ilginçse önerin izlemeyi birakacağim.

piLenKen
12-11-2008, 11:12 PM
heralde bu makaleden iranlıların haberı yok bende sizi anladım zaten ve dıyorum kı savas falan yalanmıs kendı ürettiğimiz kolaların reklamını baska ulkelerde yaparsak olay bıtmıstır.Kola sektorune atılan ulke dunya devı olma adayıdır

Canım kardeşim dediginden birsey anlamadim.Cevap yazamiyorum o yüzden.Konuya cevap yazmayacagim artık.Siz devam edin.

Aykağan
12-11-2008, 11:15 PM
molla.netden bunalmiş tavla oynadiğini söylüyordun en son.önerilerin bu yöndemi olacak.bende che guevaranin hayatini izliyorum .emperyalist düşmani bu adam.emperyalis ahtapotun bir kolu kalmayincaya kadar savaşacam diyor.daha ilginçse önerin izlemeyi birakacağim.
Güzel bir hayat öyküsü izliyorsunuz...Tebrikler...Ermeni tehciri hakkında görüşleri var mı? yada nurculuk akımı ile ilgili ne diyor?Önerir misiniz???

_konul_
12-11-2008, 11:25 PM
yararli her görüşe açiğim .maksat muhalefet olsunda torba dolsun lar komik.avukatlikta yakişiyor.denemelisiniz

Aykağan
12-11-2008, 11:36 PM
yararli her görüşe açiğim .maksat muhalefet olsunda torba dolsun lar komik.avukatlikta yakişiyor.denemelisiniz

Ailemizde 4-5 adet var,ben almıyayım.İlgisi yok arkadaşım.Sadece net siyasi görüşünüzü bir türlü öğrenemedim de,onun için bütün çabam.Torba dolsun diye,ya da avukatlıkla işim olmaz.Üstelik Onurun avukata ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum.Aynı düşünmek zorunda değiliz hiçbir konuda üstelik.Kominizm Atatürk'ün de hiç sevmediği bir sistemdi...Ben Türk Milliyetçisiyim.Açık ve net...Feto ve benzerlerini sevmem...Bir konuda görüşüm varsa yazarım,kim kırılırsa kırılır,aslında hiç hakaret içeren söz kullanmam..Ne de olsa hukuk kurallarını az çok bilirim...

1st.MOLLA
12-11-2008, 11:42 PM
Hocam okudugu seylerden de anlasılacagı gıbı tartısmaya degmez farkındasın Dunyanın en buyuk devrımcısını Atatürk yazmakdansa che yazan pembe karakterlı ınsana ne dıye cevap verıyosun anlamadım.Gelip formda ülke ve müslümanları kurtaran güzel kişiliklerden biri bırak form sayfasına renk katsın.Bunlar cok zekıdır hocam sen bılmezsın her kıtabı okumuslar gormuyormusun emparyalıst falan diyor bunlar formda dunya kurtarır gunluk yasantılarındada hergun eylem planı .Bırak kola kutusunda kalsınlar şimdi dısarı cıkarlarsa dunya değisir

Aykağan
12-12-2008, 12:07 AM
Hocam okudugu seylerden de anlasılacagı gıbı tartısmaya degmez farkındasın Dunyanın en buyuk devrımcısını Atatürk yazmakdansa che yazan pembe karakterlı ınsana ne dıye cevap verıyosun anlamadım.Gelip formda ülke ve müslümanları kurtaran güzel kişiliklerden biri bırak form sayfasına renk katsın.Bunlar cok zekıdır hocam sen bılmezsın her kıtabı okumuslar gormuyormusun emparyalıst falan diyor bunlar formda dunya kurtarır gunluk yasantılarındada hergun eylem planı .Bırak kola kutusunda kalsınlar şimdi dısarı cıkarlarsa dunya değisir

İyi de Onur yazdıkları görüş belirtmenin ötesine geçmiş...Yani nerdeyse hakaret amaçlı ..Önemli değil ...Ne colaymış ya,içmeyen içmesin,kalan sağlar bizimdir.Ya biz colayı falan savunmuyoruz.Colaya gelene kadar daha neler var boykot edilecek...

turan042
12-12-2008, 01:37 AM
Milletimiz malesef her yönden kıskaca alınmış durumdadır. Coco Cola devede kulak bile değildir. İnsan bizimdir ağzındaki sigara elindeki kola batınındır. Pilot bizimdir uçak batınındır. Asker bizimdir elindeki silah batınındır... Şöför bizimdir otomobil batınındır. Bizim elimizde olan tek şey insan... Bu insanın da garplının ağlarıyla çevresi örülmüştür. Bu ağdan kurtulmanın yolu sürekli aynı yeri zedelemeye çalışmak olmamalıdır. Sırt sırta verip dört yandan hucum etmek gerekir. Hucum ederken kullanacağımız silah da çalışmak üretmek olmalıdır. Devletlerimiz üretmedikçe bu duruma müstahaktır.

_konul_
12-12-2008, 02:05 AM

teşekkürler.;) değmez-kaç kanununu bulacam az kaldı..
pembenin anlamı renkli olacaksın.ne olursa olsun hayata daha güzel bakacaksın .

_konul_
12-12-2008, 02:24 AM
sevgili eğitimcim.neyse vazgeçtim.dilim biraz sivri en.iyisi yine insanlık olsun.yorumlarımı dikkatlice okursanız çizgimi göreceksiniz.

smoky head
12-12-2008, 07:40 AM
Ne ceng olaydı, ne islahi-cengperver olaydı.
Ne hirsü az, ne faşizm olaydı, ne nesizm,
Ne behrü berrü ne kammi-fitne olaydı
Ne kapital, ne sosyal olaydı, ne..,

1st.MOLLA
12-12-2008, 10:07 AM
Hocam gordunmu nede sivri dilliymiş gercekten çok korkulur kendiside belirtmiş çok sivri dilliyim diye ozaman uzak durmak gerek espri falanda yapar bizi sivri diliyle duman eder uzak duralım.

Azeri-turk
12-12-2008, 09:32 PM
Arkadaslar 2 ci kes soyluyorum lutfen konudan kenara cikmayalim

piLenKen
12-12-2008, 09:57 PM
Tartışma kalp kırma noktasında olursa malesef konuyu kapatmak zorunda kalacagiz.Lütfen daha sakin.

sonbaharda
12-13-2008, 11:59 AM
şu anki dünya haberlerini takip ediyorsanız sanırım ufacık yunanistan ın ne kadar milliyetçi olduğunu fark etmişsinizdir.polis yanlışlıkla yunanlı bir genci vurunca yunanistan karıştı ve hala durulmuyor.bir kaç yıl önce Yunanistan -Türkiye futbol maçı vardı,yunanlı seyirciler sahaya taş atmaya başlayınca yunanlı medya kemeraları başka tarafa yönlendirdiler atılanların bir tanesini bile göstermediler.Türkiyede oynanayabancı ülkenin maçında bizim futbolcunun biri yabancı futbolcunun poposuna tekme atmıştı medya bunu defalarça ekranda gösterdi sanki büyük marifet gibi.