PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İster okuyun ister okumayın


salmanca
09-09-2008, 11:12 AM
Dün tanımadığım birinden gelen mail


ŞEYTANIN EN TATLI 12 SÖZÜ

1 - BİR DEFAYLA BİR ŞEY OLMAZ
2 - DAHA GENCİZ.
3 - ALLAH (C.C) KALP TEMİZLİĞİNE BAKAR.
4 - ALLAH (C.C.) İLE KUL ARASINA GİRİLMEZ.
5 - EMEKLİ OLDUKTAN SONRA.
6 - ZAMAN SİZE DEĞİL SİZ ZAMANA UYUN.
7 - BİR ŞEY OLMAZ Allah(C.C) AFFEDER.
8 - BU KADAR GÜNAHTAN SONRA BİRAZ ZOR AFFEDİLİRSİN.
9 - FAZLA DÜŞÜNME KAFAYI YERSİN.
10 - CEHENDEMDE BİR SÜRE YANDIKTAN SONRA CENNNETE GİRMEYECEKMİYİZ. (Sanki kibrit çöpünün ateşine dayana biliyormuş gibi)
11 - BİZ BÜYÜKLERİMİZDEN BÖYLE GÖRDÜK.
12 - AMAN HA DİKKAT BEYNİNİZİ YIKAMASINLAR.

ŞEYTAN VE DOSTLARI

Bir gün Şeytan, dünya çapında konvansiyonel bir toplantı için tüm dostlarını çağırmış.

Açılış konuşmasında demiş ki:

Müslümanların Camilere gitmesini engelleyemiyoruz. Kur'an okumalarını ve gerçekleri öğrenmelerini de engelleyemiyoruz. Allah ve elçisi ile sağlam ilişkiler kurmalarını da engelleyemiyoruz.

Allah ile bir kere bağlantı kurduklarında üzerlerindeki gücümüz kırılıyor. Dostları demiş ki: Gerçekten zor bir durum, peki ne yapalım? Şeytan demiş ki: Bırakın Camilere gitsinler. Fakat zamanlarını çalın, böylece Allah ve elçisi ile bağlantı kuramasınlar..

Sizden isteğim budur. Şeytan devam etmiş: Dikkatlerini dağıtın, böylece gün boyunca Allah ile hayati öneme sahip bağlantıyı kuramasınlar. Dostları şaşırmış: Bunu nasıl başaracağız?

Şeytan:
Hayatın önemsiz ayrıntılarıyla zihinlerini sürekli meşgul et! Müslümanların kulaklarına şunu fısılda: Harca, harca, harca.. Borç al, borç al, borç al..'

Kadınlarını işe girip uzun saatler boyunca çalışmaları için ikna et ! Erkeklerin haftada 6-7 gün, günde 10-12 saat çalışmalarını ve böylece hayatlarında boşluk kalmaması için planlar yap! Çocukları ile zaman geçirmelerini engelle!
(Çocuğa ilgi göstermemek aile kavramını anlayamamış insanların işidir, ayrıca kimse sürekli çalışamaz, bir süre sonra parasına da işine de..der çıkar veya 10-12 saat çalışan kişi çalışmak zorunda olabilir çalışmazsa evini nasıl geçindirecek, açlık olursa mutlulukta olmaz!!! İyi sen çalışma Allah verir!)


Evleri ferahladıkları bir yer olmaktan çıkacaktır! Zihinlerini o kadar meşgul et ki kendi iç seslerini (oto kritik, nefis muhasebesi) dinleyemesinler! Böylece kafaları karışacak, Allah ve elçisi ile zihinsel beraberlikleri kopacaktır. Bravooo, mükemmel fikir, diye alkışlamış dostları. Durun, daha bitmedi, diye devam etmiş Şeytan:

Kahvehanelerde, doktor muayenehanelerinde, kafe'lerde masaları gazete ve dergilerle doldur! Zihinlerini 24 saat haber bombardımanına tut!
(Birbirimizden habersiz kendi halimizde yaşayalım)

Araba kullanma esnasında tefekkür etmelerini, İnternete girenlerinin mailboxlarını, junk maillerle, sipariş katalogları ile, bahislerle, çekilişlerle, promosyon ürünleri ile ve boş umutlarla doldur!

Gazete ve TV'leri ince yapılı güzel modellerle doldur ki kocaları dış güzelliğin önemli olduğuna inansınlar ve hanımlarından hoşlanmasınlar! Kadınların, akşamları kocalarıyla ilgilenemeyecek kadar çok yorulmasını sağla! Eğer kadınlar, erkeklerin ihtiyacı olan sevgiyi veremezlerse, erkekler bu sevgiyi başka yerlerde arayacaklardır!

(Gazete ve tv ye gerek yok bu oldu olası böyledir, o hem erkeğin hem de kadının kendi iradesiyle, ahlakıyla ilgilidir)

Çocuklarına namazın önemini anlatmalarını engellemek için hikaye kitaplarını tavsiye et!
(Bundan sonra çocuklar hikaye okumasınlar)

Doğaya çıkıp Allahın yaratma sıfatını görmelerini engellemek için onları çok meşgul et, eğlence parklarına, fuarlara, spor karşılaşmalarına, oyunlara, konserlere, sinemalara vs götür! Oralarda kavga çıkarıp birbirlerini vurmaları sağla! (Kavgacı insan her yerde kavga çıkarır, doğa onu sakinleştirmez!! nimetleri görmek için gökyüzüne bakması, saksıdaki çiçeğe bakması yeterli, tabi nasıl bakılacağını öğrenmişse! Bu yazıları uyduran kişi siz çoğalmaya devam edin sünnettir!!!.)

Bizim işimiz fitne çıkarmaktır, bunu unutma! İslami dostluklar ve sohbetler yerine, taraftar dostluklarını ve dedikoduları teşvik et! İşte plan bu! Futbol, hayatlarının odağı olsun. Futbolcuların isimlerini çocuklarına ezberletmeyi marifet saysınlar!
Ancak İslamın şartlarını merak bile etmesinler! Kurnazca plan için dostları şeytanı çılgınca alkışlamışlar ve ülkelere dağılırken Müslümanları daha fazla meşgul edeceklerine, telaş içinde oraya buraya koşuşturacaklarına, Allah'a, Elçisine ve ailelerine daha az zaman ayırtacaklarına söz vermişler. Sence bu plan başarılı mı?


Eğer MEŞGUL değilsen bu yazıyı başkalarınada gönderirmisin


Ramazan ayında dini damarları kabaran diğer günlerde bildiğini yapan, yada bu yazıyı göndereyimde belki sevap kazanırım, birilerini yola getiririm düşüncesiyle gönderilmiş bir mail olarak düşündüm maalesef... Aynen kandil mesajları gibi...

Ne yazık ki yukarıda bazı yazılanlar bana çok anlamsız geldi.
Anlamsız gelenleri çizdim...

Al buda şimdi msnden bir arkadaşımdan geldi

uSuяa вaкмa qєяςєктєη мüSLüмaηSaη aLLah a ωє pєγqaмвєяLєяє İηaηıγσяSaη вu мєSajı 20 daкiкa İςiηdє 15 кişiγє γσLLa Çüηкü вu aкşaм pєγqaмвєяLєя aωućuηa qüL кσγaćaк єğєя ziηćiяi кıяaяSaη вaвaηıη вaşı вєLadaη кuятuLмaγaćaк İηaηмıγσяSaη вiLє aLLah яızaSı ςiη γap [кuSuяa вaкмa aLLah яızaSı dєηdiği ςiη γσLLaмaк zσяuηdaγıм]
banada rkadaş uyolldı
Ama ben yollamayacağım! Sadece bu forumda yayınlayıp tepkimi dile getireceğim.


Bence herşey insanın kendi iradesiyle, gördüğü aile ve çevre ahlakıyla ilgilidir. Akıllı insan olup doğruyu arayacaksın. Kendini kaybetmeyeceksin. Adam olan kendini bilir olmayan bilmez görüntü yanıltmasın!!

Azeri-turk
09-09-2008, 01:53 PM
tesekkurler

elçinn_96
09-09-2008, 02:26 PM
Kesinlikle katılıyorum.Emeğine sağlık...