PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üzeyir Hacıbeyli-Kerem ile Aslı Op.Müziği

mesut harputlu
09-06-2008, 11:22 AM
Sevgili dostlar, azeri müziğini sevip dinlememe rağmen forumda yeniyim. İTİDAL ismini kullanan kardeşimiz Ü. Hacıbeyli'nin serisini sunmuş, ben de istifade ettim ve kendisine teşekkür ediyorum. Ancak bu tür azeri müziği sevenler için şunu söyleyebilirim ki Üstadın Kerem ile Aslı Operası müziği gerçekten bir baş yapıt. Hele de son kısımda orkestranın çaldığı parçalar olağanüstü, bu eserin Azeri evinde A harfinde Aslı'yı Raziye Şirinova'nın seslendirdiği bir yorumu var ve deyim yerindeyse eseri berbat etmişler. Bu eserin İTİDAL kardeşimizin gönderdiği seriyi yapan ekip (Aslı:Zeynep Hanlarova, Kerem:Arif Babayev Şef:Kazim Aliberdibeyov) tarafından seslendirilmiş şekli gereçekten besteye yakışmış çok güzel bir yorum, elimde yıllar önce bozuk bir plaktan yapılmış tavşanın suyunun suyu misali bozuk bir kaydı var, ilgilenen olursa bilahare foruma eklemeye çalışacağım. Kerem ile Aslı müziğinin yukarıda yazdığım yorumu elinde bulunan veya bu yoruma ulaşma imkanı olan arkadaşımız, temin edip bizlerle de paylaşırsa kendimi bahtiyar sayacağım.

piLenKen
09-06-2008, 05:57 PM
Sevgili dostlar, azeri müziğini sevip dinlememe rağmen forumda yeniyim. İTİDAL ismini kullanan kardeşimiz Ü. Hacıbeyli'nin serisini sunmuş, ben de istifade ettim ve kendisine teşekkür ediyorum. Ancak bu tür azeri müziği sevenler için şunu söyleyebilirim ki Üstadın Kerem ile Aslı Operası müziği gerçekten bir baş yapıt. Hele de son kısımda orkestranın çaldığı parçalar olağanüstü, bu eserin Azeri evinde A harfinde Aslı'yı Raziye Şirinova'nın seslendirdiği bir yorumu var ve deyim yerindeyse eseri berbat etmişler. Bu eserin İTİDAL kardeşimizin gönderdiği seriyi yapan ekip (Aslı:Zeynep Hanlarova, Kerem:Arif Babayev Şef:Kazim Aliberdibeyov) tarafından seslendirilmiş şekli gereçekten besteye yakışmış çok güzel bir yorum, elimde yıllar önce bozuk bir plaktan yapılmış tavşanın suyunun suyu misali bozuk bir kaydı var, ilgilenen olursa bilahare foruma eklemeye çalışacağım. Kerem ile Aslı müziğinin yukarıda yazdığım yorumu elinde bulunan veya bu yoruma ulaşma imkanı olan arkadaşımız, temin edip bizlerle de paylaşırsa kendimi bahtiyar sayacağım. Mesut Harputlu (mesut_harputlu@mynet.com)

Sevgili dostum,

Z harfinde Leyla Mecnun Operasindan Asli 0 Zeynep Xanlarova Kerem Arif Babayev Tarafından Seslendirilen halini bir kac gun öncesinde ekledim.Gözünden kaçmış olabilir.Aşağıdaki linkte bu albümü bulabilirsin..

[Only Registered Users Can See Links]

İyi forumlar..