Orijinalini görmek için tıklayınız : (KRT türk kardeştir ayırt eden kalleştir)KRT Sorunu Konusunda Ne Düşünüyoruz?
canazer
09-04-2008, 12:54 PM
KRT sorunu, her şeyden önce, yoksul KRT emekçilerinin daha ağır bir sömürüye maruz kalmasından kaynaklanan bir sorundur.
Cumhuriyet tarihi boyunca, sermaye sahiplerinin temel derdi, KRT emekçilerini boğaz tokluğuna çalıştırabilmek ve onları istedikleri zaman işe alıp istedikleri zaman atabilmek olmuştur.
Bu amaca ulaşmak için iki temel politika izlediler:
Birincisi, KRT aşiret reisleriyle işbirliği yaparak, geri toplumsal ilişkileri ayakta tutmaya çalıştılar. Aşiret reisleri meclise bile girebilirken, KRT emekçilerine daha fazla yoksulluk ve daha fazla sefalet düştü.
İkincisi, KRT emekçilerini baskı altında tutabilmek için, bir yandan dillerine ve kültürlerine yasak getirirken, diğer yandan da ırkçılığı körüklediler.
'80'li yıllarda ortaya çıkan KRT hareketinin ardında da, yoksul KRT emekçilerinin birikmiş tepkileri vardı. Ve sermaye düzeni, bir kez daha, sorunu çözmek yerine, baskı ve şiddet yolunu tercih etti.
Bugün de, Türkler, KRT ler ve diğer etnik kökenlerden insanlarımızın kardeşçe yaşamasının önündeki en büyük engel, tarihi boyunca emekçileri bölmeye çalışmış olan sermaye düzenidir. Bu ülkedeki en ciddi "bölücü" güç, sermaye sahipleridir. Diğer yandan, KRT aşiret reisleri ve KRT kökenli sermaye sahipleri, Türkiye'deki egemen sınıfın ayrılmaz bir parçası durumundadır. yaklaşımı son derece açık: KRT emekçilerinin sorunları da, Türk emekçilerinin sorunları da, toplumun çok küçük bir azınlığını oluşturan sermaye sahiplerinin iktidarda olmasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla, KRT ve Türk emekçileri, ancak ve ancak, sermaye düzenine karşı birlikte mücadele ederek kurtulabilir.
İşte bu nedenle, , ulusal ve etnik kökenleri ne olursa olsun, Türk ve KRT emekçileri başta olmak üzere Türkiye topraklarında yaşayan ve aynı sermaye düzeninin sömürüsüne maruz kalan tüm emekçilerin yanında olmalıyız. bizler emekçilerin sermaye düzenine karşı birlikte mücadelesinin önüne dikilen her türden ırkçı, şoven ve gerici yaklaşıma karşı mücadele etmeliyiz.
(Bir elmayı yemek için önce onu ikiye bölmek gerekir)
BU MEMLEKET BİZİM KAHROLSUN EMPERYALİZM.
Turan Ateşi
09-04-2008, 02:19 PM
Sadece kendi çıkarını düşünen, makyevelist bakış açısıyla sadece parasına para katan, bunlar için yüce değerleri kullanmakta bir beis görmeyen liberal kapitalist vahşiler kahrolsun bu konuda sana katılıyorum.
Yanıldığın nokta tek bölücülerin onlar olduğudur ki bu savın gerçekle yakından uzaktan ilgisi yoktur.
Bal gibi de bu ülkenin bir kısmını bölerek sözde ****istan kurmak için Türk silahlı ve silahsız devlet güçlerine, sivil halka, beşikteki bebeklere kurşun sıkan maymun soylu köpekler vardır. Söylediğin gibi sebeb başka değildir ve ne kadar taviz verirsen ver aşama aşama bağımsız oluncaya kadar siyaset ve şiddet yoluyla amaçlarını gerçekleştirmek isteyeceklerdir. (Tabi bu ancak çıkmaz ayın son çarşambası gerçek olabilir) Bu gerçekler herkesin malumudur ve büyük olasılıkla da başlık sahibi tarafından bilinmektedir. Anlamadığım gerçeğin farkında olduğu halde neden yanlış hedef göstermekte veya en büyük amacı söz konusu etmemektedir???
Açık konuşmak istiyorum... İsterseniz ırkçı faşist vs. deyin. Ben bu adamların topyekün temizlenmesinden yanayım. Yada bu ülkeden defolup gitsinler. Ama unutmayın ki, ****ler bu şekilde sistemli planlı programlı bir istila hareketi yapmakla, aslında gerçek faşist nasıl olurmuş onu gösteriyorlar cümle aleme. Biz ise hala "Türk-Krt Kardeştir... vs." deyip duralım...
Onlar bizim buralarda ellerini kollarını sallaya sallaya gezip tozabiliyorlar, biz oralara gitsek aynı rahatlığı göçsterirler mi acaba? şüpheliyim...
TÜRKBEG
09-04-2008, 05:01 PM
KRT sorunu, her şeyden önce, yoksul KRT emekçilerinin daha ağır bir sömürüye maruz kalmasından kaynaklanan bir sorundur.
Cumhuriyet tarihi boyunca, sermaye sahiplerinin temel derdi, KRT emekçilerini boğaz tokluğuna çalıştırabilmek ve onları istedikleri zaman işe alıp istedikleri zaman atabilmek olmuştur.
Bu amaca ulaşmak için iki temel politika izlediler:
Birincisi, KRT aşiret reisleriyle işbirliği yaparak, geri toplumsal ilişkileri ayakta tutmaya çalıştılar. Aşiret reisleri meclise bile girebilirken, KRT emekçilerine daha fazla yoksulluk ve daha fazla sefalet düştü.
İkincisi, KRT emekçilerini baskı altında tutabilmek için, bir yandan dillerine ve kültürlerine yasak getirirken, diğer yandan da ırkçılığı körüklediler.
'80'li yıllarda ortaya çıkan KRT hareketinin ardında da, yoksul KRT emekçilerinin birikmiş tepkileri vardı. Ve sermaye düzeni, bir kez daha, sorunu çözmek yerine, baskı ve şiddet yolunu tercih etti.
Bugün de, Türkler, KRT ler ve diğer etnik kökenlerden insanlarımızın kardeşçe yaşamasının önündeki en büyük engel, tarihi boyunca emekçileri bölmeye çalışmış olan sermaye düzenidir. Bu ülkedeki en ciddi "bölücü" güç, sermaye sahipleridir. Diğer yandan, KRT aşiret reisleri ve KRT kökenli sermaye sahipleri, Türkiye'deki egemen sınıfın ayrılmaz bir parçası durumundadır. yaklaşımı son derece açık: KRT emekçilerinin sorunları da, Türk emekçilerinin sorunları da, toplumun çok küçük bir azınlığını oluşturan sermaye sahiplerinin iktidarda olmasından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla, KRT ve Türk emekçileri, ancak ve ancak, sermaye düzenine karşı birlikte mücadele ederek kurtulabilir.
İşte bu nedenle, , ulusal ve etnik kökenleri ne olursa olsun, Türk ve KRT emekçileri başta olmak üzere Türkiye topraklarında yaşayan ve aynı sermaye düzeninin sömürüsüne maruz kalan tüm emekçilerin yanında olmalıyız. bizler emekçilerin sermaye düzenine karşı birlikte mücadelesinin önüne dikilen her türden ırkçı, şoven ve gerici yaklaşıma karşı mücadele etmeliyiz.
(Bir elmayı yemek için önce onu ikiye bölmek gerekir)
BU MEMLEKET BİZİM KAHROLSUN EMPERYALİZM.
İyice sallamaya başladın ama.
Meyhaneler kimin elinde;
Kumarhaneler kimin elinde;
Eroin,esrar,kaptagon kaçakçılığı kimin elinde,
Bakanlıkların yarıdan fazlası kişmin elinde,
Bankaların%10 u kimin elinde,
Antalya,Bodrum,Alanya,Çeşme,İzmir turistik otelleri kimn elinde sen bunları biliyorumusun da orda burdan kopyala yapıştır yapıp duruyorsun.Boyacılıktan kağıt toplama çeteleri bile Krt lerin elinde,Sanat dedikleri arabesk saçmalamaları,tiyatroların Beşiktaş küşltür merkezi gibi kimlerin elinde.
Sen ayakta uyu otele boş yere para ver..
Türkümazeriyim
09-04-2008, 06:40 PM
Güneydoğu bu kadar çokmu yoksul tvlerde çıkan tonlarca altınlar nerden çıkıyor eee hani yoksul halktı bırakın bu işleri esas kimliklerini çıkartsınlar ortaya ****leri Türklerden ayırmıyorum bu vatanı eski günlerden bugüne var edebilmekte ****lerinde payı var ****leri düşmanım diye gördüysem namerdim
canazer
09-05-2008, 12:41 AM
Şimdi arkadaşlar konun ana teması şuydu ortada bir sorun varsa eğer sorunumuzu görüp çıkışımızı öyle bulmamız gerektiğidir.Ben sorunu etnik temelde değilde sınıfsal olarak gördüğümü ifade ettim.Sorunun nerden kaynaklandığını ve savaşımın neye karşı kiminle verileceğini belirttim.Fikirler daima paylaşılmak içindir ve biz biliyoruzki paylaşırsak zenginleşiriz.
iyi forumlar...
Gizli Özne
09-05-2008, 11:44 AM
Açık konuşmak istiyorum... İsterseniz ırkçı faşist vs. deyin. Ben bu adamların topyekün temizlenmesinden yanayım. Yada bu ülkeden defolup gitsinler. Ama unutmayın ki, ****ler bu şekilde sistemli planlı programlı bir istila hareketi yapmakla, aslında gerçek faşist nasıl olurmuş onu gösteriyorlar cümle aleme. Biz ise hala "Türk-Krt Kardeştir... vs." deyip duralım...
Onlar bizim buralarda ellerini kollarını sallaya sallaya gezip tozabiliyorlar, biz oralara gitsek aynı rahatlığı göçsterirler mi acaba? şüpheliyim...
Büyüklerinden en küçüklerine kadar ''Türk'' derken bile kinle nefretle bakıyolar, 5 yaşındaki çocuk ne anlar ayrımcılıktan,ırkçılıktan değil mi?ama bunlar 5 yaşındaki çocuğu bile doldurup öğretiyolar,ben aralarında yaşıyorum ve çok iyi biliyorum Milli bayramlarda falan ilkokul öğrencilerine sallamaları için verilen Türk bayraklarını uçak yaptıklarına veya yırtıp attıklarına,aileleri Atatürk.ü nasıl anlatmışsa artık Atatürk'le dalga geçtiklerine,İstiklal Marşı'nı okurken arka sıralarda gülüşmelerine,kiminin sırf pislik olsun diye tuhaf tuhaf sesler çıkardıklarına, ilkokulda 'ANDIMIZ'ı okurken 'Türk'üm'diye okuduğumuz kısmı 'krtüm' diye okuduklarına ben şahit oldum..şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduğumuzda ''ne şehidi be, onlarınki değil bizimkiler şehit' diye konuşmaları yüzünden kaç tanesiyle tartıştığımı ben biliyorum...bunlar mı kardeş??böylesi qara daşa qurban olsun...H3K ya katılıyorum ister ırkçı deyin ister ayrımcı o kendi keyfiniz ama daha dünya tersine dönse bunlardan kardeş olmaz...kalın kafalı olduğumu da düşünebilirsiniz ama bırak krtle kardeş olmak 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur..' ben bunu bilir bunu söylerim...
AHISKALI
09-05-2008, 06:42 PM
Atı alan üsküdarı geçmiş.Adamların lideri Barzaniymiş.Burada tüm Krt ler olarak bahsetemeyebiliriz ama uyanık ve diri olmamız bu ülkemizin geleceği açısından daha önemli.Unutmayın su uyur düşman uyumaz..
ebru60
09-08-2008, 07:06 PM
kim ne derse desin her kötülük her pislik ******lerden çıkıyor kesinlikle *****lerle türkler kardeş degildir onlar zaten adam olsalar bu vatana sahip çıkarlar ama onların elinde şu saniye fırsat olsa *********ı kurarlarrr cCc
AlpTürk Bozkurt
09-09-2008, 07:06 AM
İlk önce bu kardeşlik masalını bırakmak lazım,
Türk milleti, her devirde kendisine isyan eden
Evlatlarını şehit eden,
Her türlü kaçakçılığı, hırsızlığı, hainliği yapan
TÜRK Devletine her fertiyle zarar vermeye çalışan soysuzlarla kardeş OLAMAZ.
Türkçü
09-09-2008, 07:41 AM
Çakalla,Kurt
Yoldaş olamaz.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.