PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kargocu kiz şimdi nerede?

AlpTürk Bozkurt
08-21-2008, 05:57 AM
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve eski milletvekili Doçent Dr.Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990'da Ankara'daki evine gönderilen bir kitabın içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

Üçok, İslam dininin yanlış yorumlandığını, oruç tutmanın zorunlu olmadığını, İslam'da başörtüsü kavramının da bulunmadığını savunuyordu...

Üçok suikasti yıllarca karanlıkta kaldı. Ve Mayıs 2000'de Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili Umut Operasyonu başlatıldı.

Ankara'da yakalanan ve kendilerine 'Kudüs komandoları‘ adını veren sanıkların sorgulaması sonucu Üçok'a yönelik olay da aydınlatıldı.

'Tekin' kod adlı Ferhan Özmen'in parmak izi, Üçok'a gönderilen bombalı pakette tespit edilen parmak iziyle örtüşüyordu.

Prof. Dr. Muammer Aksoy'un 31 Ocak 1990'da Bahçelievler'deki evinin girişinde silahla, Doç. Dr. Bahriye Üçok'un 6 Ekim 1990'da evine gönderilen bombalı paketle, 24 Ocak 1993'te Uğur Mumcu'nun aracına konan bomba ile ve 21 Ekim 1999 günü de Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın, otomobiline konan bomba ile öldürülmeleri olaylarını kapsayan Umut Operasyonu'na ilişkin davada, sanıklar, müebbet ve çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı

Üçok'un hayatına mal olan bombalı paket, İstanbul'da Ekspres Kargo'nun Perşembe Pazarı Şubesi'nden postalanmıştı.

Paketi teslim alan isim ise Gülay Calap adlı bir kargo görevlisiydi.

O günlerde 'Kargocu kız' olarak anılan 1970 doğumlu Gülay Calap, Doçent Üçok gibi Trabzon doğumluydu ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyordu.

İfadesinde paketi getirenlerin eşgallerini verdi, robot resimler çizildi. Ardından kayıplara karıştı.

Yıllar sonra, 16 Ocak 1994 günü ise İzmir'de Türkiye Devrimci Halk Partisi İzmir sorumlusu olarak gözaltına alındı.

Örgütün ***'nın bir yan kuruluşu olduğu öne sürülüyordu.

Mahkeme, Calap'ı 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Umut Operasyonu davasında yargılanıp mahkum olan sanıkların davaları Yargıtay tarafından 'Calap'ın mahkemede tanık olarak dinlenmemesi' nedeniyle bozuldu.

Sonra o da mahkemeye getirildi ama sanık sandalyesinde oturan kişileri teşhis edemedi.

Paketi teslim eden kişiden telefon numarası alırken yüzüne bakmıştı. 'Orta boylu, ince bıyıklı bir kişi'diye hatırlıyordu ama ''Paketi veren kişiyi bugün yakalayıp getirseler, o şahıs demem mümkün değil'' diyordu.

ŞİMDİ NEREDE?

İşte bir zamanlar 'Üçok suikastinin kilit ismi' denilen, sonra ortadan kaybolan ve ardından *** ile bağlantılı bir örgüt nedeniyle hapse mahkum olup 12 yıl yattıktan sonra serbest kalan 'kargocu kız' bugün nerede dersiniz?
Gülay Calap, DTP'nin 8 Kasım 2007 günü yapılan kongresinde, önce Parti Meclisine, sonra MYK'ya seçildi.

Şimdi ise DTP Genel Başkan Yardımcısı...

Üçok suikastindeki 'kargocu kız' tam 17 yıl sonra DTP kongresinden çıktı. Hem de partinin yöneticisi olarak...

Bu da bir garip Türkiye tesadüfü...

ALINTIDIR.

AHISKALI
08-21-2008, 09:17 AM
Allah kahretsin.Ben başka bişey demiyorum.Böyle başa böyle tarak hesabı gibi.Layık olduğu gibi yönetilen bir toplum.Bütün katiller mecliste vatnını sevenler çeşitli uyduruk bahanelerle içerde...Çok merka ediyorum kurtuluş savaşı kahramanlar yaşasaydı nelerin intikamından bahsederler ve içeri atarlarmıydı aceba..?

piLenKen
08-21-2008, 11:27 AM
Bu ülkede artık neredeyse her örgüt bir diğer örgütün yan kolu gibi.Kim kime hizmet ediyor anlamış değilim.Son yıllarda yaşanan olaylar herkesi biraz daha düşünmeye itiyor.

AlpTürk Bozkurt
08-21-2008, 12:21 PM
Bu ülkede artık neredeyse her örgüt bir diğer örgütün yan kolu gibi.Kim kime hizmet ediyor anlamış değilim.Son yıllarda yaşanan olaylar herkesi biraz daha düşünmeye itiyor.

Evet bu ülkede ki örgütler arasında sıkı bir bağlantı var. Bence bunların ortak noktası emir aldıkları yerin aynı yer olması.

piLenKen
08-21-2008, 12:39 PM
Evet bu ülkede ki örgütler arasında sıkı bir bağlantı var. Bence bunların ortak noktası emir aldıkları yerin aynı yer olması.

Aynen katiliyorum.Atalarimiz derki xeyirden sher gardasdir :) Yane dinciyle kominist onunla ülkücü onunla tarikatci perde arkasinda gardas olabilirler :) Ergenekon bunu gösterdi :) Kuvayi milli dernegi baskani sehit babalari icin
"O serefsiz babalari akp'ye oy vermediler mi" gibi birsey dedi.Bir sehit babasina serefsiz demek en buyuk serefsizliktir.Onun cigeri yanarken ve yinede Vatan Sağolsun diyecek bu paşalarımızda villalarda lüks arabalarda o mankenle bu mankenle dusup kalkacak en guzel otellerde kalacaklar en guzel yatlarla gezecekler sonrada arada sirada Vatansever gorunup ona buna laf sokup sonrada Atatürkçü Türkçü Vatansever olacak pehhhhhhhhhh

Maymun gözünü açtı ben bu Ülkede hiç bir kuruma güvenmiyorum.Ne Orduya,ne Cumhurbaşkanlığına ne Hükümete nede bir başka bir kuruma.Tek güvendiğim ULu Türk Milletinin Varlığıdır.Başka bir kuruma kişiye yada oluşuma güvenmiyorum !!

AlpTürk Bozkurt
08-21-2008, 02:03 PM
Aynen katiliyorum.Atalarimiz derki xeyirden sher gardasdir :) Yane dinciyle kominist onunla ülkücü onunla tarikatci perde arkasinda gardas olabilirler :) Ergenekon bunu gösterdi :) Kuvayi milli dernegi baskani sehit babalari icin
"O serefsiz babalari akp'ye oy vermediler mi" gibi birsey dedi.Bir sehit babasina serefsiz demek en buyuk serefsizliktir.Onun cigeri yanarken ve yinede Vatan Sağolsun diyecek bu paşalarımızda villalarda lüks arabalarda o mankenle bu mankenle dusup kalkacak en guzel otellerde kalacaklar en guzel yatlarla gezecekler sonrada arada sirada Vatansever gorunup ona buna laf sokup sonrada Atatürkçü Türkçü Vatansever olacak pehhhhhhhhhh

Maymun gözünü açtı ben bu Ülkede hiç bir kuruma güvenmiyorum.Ne Orduya,ne Cumhurbaşkanlığına ne Hükümete nede bir başka bir kuruma.Tek güvendiğim ULu Türk Milletinin Varlığıdır.Başka bir kuruma kişiye yada oluşuma güvenmiyorum !!

Maalesef güvendiğiniz Türk Milletinin %50.si de a.k.p gibi bir partiyi iki dönemdir iktidara taşıyor.

Gardaş başımızı alıp hara gidek.

piLenKen
08-21-2008, 02:45 PM
Maalesef güvendiğiniz Türk Milletinin %50.si de a.k.p gibi bir partiyi iki dönemdir iktidara taşıyor.

Gardaş başımızı alıp hara gidek.

Halkin iradesine saygı duymak lazim diye dusunuyorum.Eğer demokrasiyle yönetilecekse bu ülke ki Ulu Önder bu ülkeyi kurarken bu sistemi uygun gördü o halde halkın iradesine saygı duyacaksın.

AHISKALI
08-21-2008, 03:14 PM
EVET İNSAN SAÇ ÖRGÜLERİNİ AÇMAYI BİLMİYOR YADA TEL TEL TARAYACAK TARAK BULAMIYORSA İYİCE DOLAŞTIRIR İŞİN İÇİNDEN HİÇ ÇIKAMAZ.

Sen bir ülkede insanların fikirlerini,zikirlerini beğenmiyorsan ,kolayı va.Küçük düşürürsün,eğer küçük düşüremiyorsan alaya alır küçük düşürürsün ,onuda yapamıyorsan iftira edersin.O da tutmadı varsayki ;vatan haini ilan eder çıkarsın.Bu ülkede oynanan oyun bu.
Evet askerimize güçleri yetmedi,yetmeyecek.Ama o zaman küçük düşürme yoluna gittiler.İlhami Erdil dosyasıyla ve mahkum etirdiler.Yattı çıktı.Bu adamın suçuysa tamam.Ama bunu gizliden gizliye tüm ordu hırsız gibi algılatmak için ellerinden geleni yaptılar.Şimdi ordu gitti kışın ortasında P:K:K yı ininde avladı.Hırsını alamadılar.Ne yapıyorlar.Hemen tezgah hazır.Şemdinli oyununu ortaya attılar.Hakimi belli --,savcısı **** oh ne ala ne güzel.Bu maya yoğurt tutar.Ama tutmadı.Assubay benim aaskerimdi ve iyi çocuktuı demecinden sonra yelkenleri suya indi ve geri adım attı tezgahtarlar.

Bu şemdinlide başlayamayan tezgah Ergenekonla masaya yatırıldı.Naasıl;bütün vatanseverleri ve bütün Türk milletinin yaşaması için mücaddele eden insanları ,hırsız,darbeci vs.uyduruk bahanelerler içeriye attılar.Suçu ispatlamamış her insan masumdur sözü unutuldu hemen adını koydular Terör örgütü.
Peki kaç askeri şehit etmiş bunlar.,Kaç polisi şehit etmiş.Kimin camını kırmış.Yatla kim gezmiş,yatta kim yatmış.Herhalde bunları görmek için müneccim olmaya gerek yok.Adamların bir ayağı ABD de ve burada yani benim ülkemde bana tezgah kurup işletiyorlar.ABD nin kurduğu gazeteciler ve doyurduğu kudurttuğu gazeteciler sayesinde ABD den servis ettikleri tezgahları Türkiyeye sunup sunup vatanseverleri tututkluyorlar.
Bu iş nereye varacak bakalım.

İzmirde bombalama yapanları bulsunlar görelim.İz azıtma diye bir deyim vardır.Terörü P:K:K yapacak ve her gün onlarca insanımızın kanını akıtacak sen çıkacaksın Ergenekon terör örgütü saçmalıklarıya bizleri avutacaksın.Artık adım atmaya korkar ,yazı yazmaya korkar oldu milet.İnsanlar kendilerinide suçlu görmeye başladı artık.Böyle bir ülkew olabilirmi.

Gizli tanık mış;;Pehh.Tanığın gizlisi olmaz.Bütün dincileri,P.K.K lıları getirir tanıklık yaptırabilirsin.Adamlar bilmeden TV lerde iftiralarını sallayıp duruyorlar akşama kadar.
Tanık koruma yasası denen bir yasa vardır.Tanık çıkar tanıklığını yapar sende onu korumaya alırsın.Yer değiştirir veya ten değiştirirsin hesabı..

ermeni ve P.K.k çeteleriyle mücadele eden her kes suçlu bu ülkede vesselam.