Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP İşsizlik Üretti
canazer
07-28-2008, 01:25 PM
işsizliğin yüzde 47.23 artış gösterdi.
TÜİK "işsiz" tanımını şöyle yapıyor: "referans dönemi içinde istihdam halinde olmayan kâr karşılığı, yevmiyeli, ücretli ya da ücretsiz olarak hiçbir işte çalışmamış ve böyle bir iş ile bağlantısı da olmayan kişilerden iş aramak için son üç ay içinde iş arama kanallarından en az birini kullanmış ve 2 hafta içinde işbaşı yapabilecek durumda olan kurumsal olmayan çalışma çağındaki tüm kişilerdir."
Devletin resmi istatistik kurumuna göre; iş bulma umudu olmayan, iş arayıp son üç ay içinde iş arama kanallarını kullanmayan ya da işe başlamaya hazır olup iş aramayanlar işsiz sayılmıyor.
KESK-AR ise, TÜİK'in hesap dışı tuttuğu bu kesimleri de dahil ederek, gizlenen işsizliği gözler önüne sermiş oldu.
Araştırmaya göre, bu kesimler dahil edildiğinde 2002 yılında yüzde 14,2 olan işsizlik oranı, AKP hükümeti döneminde sürekli bir artış seyri izledi.
Buna göre işsizlik oranı: 2003 yılında yüzde 14, 2004 yılında yüzde 16,3, 2005 yılında yüzde 18.1, 2006 yılında yüzde 18,9 olarak gerçekleşti.
Geniş tanımlı işsiz sayısı ise; 2002 yılında 3 milyon 525 bin, 2003 yılında 3 milyon 478 bin, 2004 yılında 4 milyon 207 bin, 2005 yılında 4 milyon 865 bin, 2006 yılında 5 milyon 190 bin olarak gerçekleşti.
3 milyon 525 bin işsizle göreve başlayan hükümet, dört yılda bu sayıyı 5 milyon 190 bine çıkardı. Yani, geniş tanımlı işsizleri yüzde 47,23 oranında artırdı.
Araştırmada bir diğer çarpıcı nokta ise, 2002-2006 döneminde iş bulma umudu olmayanların sayısının 76 binden tam 9,3 kat artarak 702 bine çıkmasıdır.
Ekonominin düzeldiğini, borsaların, piyasaların rekor üstüne rekorlar kırdığını söyleyen iktidarın ekonomi politikalarının kime hizmet ettiği ortada. İşsizler iş bulabilme umudunu dahi yitirmiştir AKP'nin yönettiği Türkiye'de.
İşsizliği azaltmayan bir büyüme, yoksulun derdine derman olmayan bir ekonomi baharı, zenginleri daha zengin yapmaktan başka hiçbir şey ifade etmiyor. İşsizler ordusunu büyüten AKP'nin, iktidarı döneminde, dünyanın dolar milyonerleri listesine giren patronların sayısının 8'den 25'e çıkması, bu 25 zenginin tam 25 milyon insanın milli gelirden aldığı paya eşit pay alması, her şeyi açıklamaya yeterlidir aslında.
Yoksullara yiyecek poşetleri, kömürler işte bu çarpık düzenin üzerini örtmek için dağıtılıyor. AKP yoksullaştırıyor, işsiz bırakıyor, umutsuzlaştırıyor; sonra da "kurtarıcı, yoksula el uzatan" olarak ortaya çıkıp inayet politikası uyguluyor.
nurettin
08-19-2008, 07:55 PM
deyerli kardeslerim AKP ISSIZLIK YARATTI DIYORSUNUZ ama kusura bakmayin ama isten cok ne varv adamlar gemi sirketi kurdu erdogan un akitan gül b yildirim bu maskeli dörtler türkiyenin dörtte birini yabancilara birinide kendilerine sattilar yani kendin pisir kendin ye geri kalan ikiside sallantida erdoganin kendi deyimiyle gemi var gemicik var erdoganin gemiciyi üc milyon dolar bu gemicik gemi olsa üc milyarmi olacakti massallah makeli dörler son bes senede türkiyenin bas siralarina gectiler gemiciklerle keske gemi olsaydi dünyada itibarimiz artardi dünya zenginleri arasina gierdiler bizde gururlanirdik ey un akitan senin acaba öbür dünyada yatacak yerin varmi seni mezar bile kaabul ertmeyecek yada dokuzbin YTL yle nasil böyle gemi sahibi oldunuz söyleyin bizde olalim sayin cem uzan ABD VE INGILTEREYI dolandirdi ABD nin talimatiyla adami yok ettin hic olmazsa o insan sizin gibi yetimin yoksulun hakkini yemedi bende sizin gibi yetim hakki yiyenlerin yargilanacagi ve hesap vereceyi günü iple cekiyorum bu maskeli dörtler vanpir gibi türkiyenin kanini emdiler bu miliyar dolarlari nerden aldiniz ABD size özel bütcemi ayirdi yoksa israyilmi ayirdi bu paralari gercek türkler yeseydi acimazdim yirmi yirmi bes yainda askerlikten kanser tessisiyle cürük alan erkekler üc sene icinde is adami oldular onun yasindakiler bisiklet bile alamazken bu cürük insanlar is adami oluyor bu hirsizlara eskiyalara vatan hayinlerine kim dur diyecek yaptiklari hirsizligi belgeyle suratlaina carpiyorlar allah bereket versin diyorlar iste gurur bu anli acik olan gururu olan pisliyi olmayan erkek gibi gel bu dokunulmazligi kaldiralim den nere kadar kacacaksin yoksa ABD de yerin hazirmi cocuklarinda orada vatanlari icin hizmet veriyorlar türkiyenin basina bir un akitan belasi sardilar allah düsmana vermesin sadece AKP nin maliye bakanidir alti senedir ettikleri 500 miliyarlik borcu AKP ve yansdaslarina aktarmakla oyalandi aglayanin mali gülene kalmaz zikkim olsun isallah yediyiniz o heram yoksulun yetimin hakkini evlat acisi ölarak ödersiniz eden bulur hepinize saygilar
dinceraygun
08-19-2008, 08:38 PM
AKP taraftarı olmadığın belli.
Cem Uzan gibi bir insana -insan dediğim için bağışlayın - "SAYIN" diyebiliyorsan bence senin tüm düşüncelerin yanlıştır.
Az daha yazsan "Ah ulan keşke Cem Uzan başbakan olsaydı diyecektin.
AlpTürk Bozkurt
08-21-2008, 08:37 AM
Cem Uzan gibi bir insana -insan dediğim için bağışlayın - "SAYIN" diyebiliyorsan bence senin tüm düşüncelerin yanlıştır.
Öyle deme kardeşim bugün gıda paketi ve kömür dağıtanlar iktidar olabiliyorsa,
İbo konserleri düzenleyip, ekmek arası döner dağıtanlara da bir şans vermeyi düşünmek milletimizin engin siyasi tecrübesinin yansımasıdır bence.
dinceraygun
08-21-2008, 08:46 AM
Öyle deme kardeşim bugün gıda paketi ve kömür dağıtanlar iktidar olabiliyorsa,
İbo konserleri düzenleyip, ekmek arası döner dağıtanlara da bir şans vermeyi düşünmek milletimizin engin siyasi tecrübesinin yansımasıdır bence.
Güzel nickli arkadaşım şimdi smiley kullanmadığın için cevabını tam anlamını çıkaramadım açık konuşayım :)
2 anlam çıkardım mesajından.
1. milletimizin 2 çuval kömürle değiştirilebilecek bir siyasi tecrübesi var.Bunda hemfikiriz ve sorun yok.
2. olarak ise senin ;ekmek arası dönere Cem Uzan'a oy verebilecek bir seçmen olabilmen.
AlpTürk Bozkurt
08-21-2008, 09:29 AM
Güzel nickli arkadaşım şimdi smiley kullanmadığın için cevabını tam anlamını çıkaramadım açık konuşayım :)
2 anlam çıkardım mesajından.
1. milletimizin 2 çuval kömürle değiştirilebilecek bir siyasi tecrübesi var.Bunda hemfikiriz ve sorun yok.
2. olarak ise senin ;ekmek arası dönere Cem Uzan'a oy verebilecek bir seçmen olabilmen.
Bu 2. anlamı nasıl çıkardığınızı anlamadım doğrusu, oysa ben gayet net olduğumu zannetmiştim.
Neyse demek istediğim elbette ki anlam çıkardığınız 1. seçenekti.
Esenlikler
AHISKALI
08-21-2008, 09:31 AM
Kusura kalmayın ama yazmak için yazdığınız nasılda belli.
Telsim ..Vodafone olunca ve paralar İngiltereye naklolunca dahamı hoşunuza gidiyor.
Çimento fabrikalarının yarısını sabancı holding,Oyak ve Fransızlar paylaştılar..Fransaya yada masonlara paralar akınca dahamı iyi oldu.TV sini Aydın Doğan aldı ABD nin temsilcisi gibi çalışıor dahamı iyi oldu.
Kral TV yi RTE nin özel dostu aldı adam İngiliz vatandaşı ve orada yaşıyor.Dahamı iyi oldu.Bütün mal varlığını paramparça dağıttılar.
Bu sadece ABD li motorola,Aydın Doğan.RTE ve ingilizlerin oyunlarıydı.Amaç Türk milli sermayesini batırmka.Başka hiç bir şey değil.
Pamukbankı batıranlara ne demeli.
Adabank dimdik ayakta olmasına rağmen batırıldı.
İmart bankası kimin parasını ödeyemiyordu da batırıldı.
Şimdi bankaların %52 si yabancıların elinde.Yarın herkesi borçlandırıp milletin elinde tarlası takkası,evi,arabası ne varsa alacaklar.O zaman ağlamayın sakın.
Neyin neden olduğunu bilmeden bişr yola girdik çıka-ma-ya-ca-ğız.Göreceksiniz.
Hüsnü Özyeğin Yunanistan'a finansbankı yunan bankasına pazarlamaya gittiğinde bankayı sattığı Yunan bankasının salon ve odalarını Yunan askerinin elinde kılıç Türk subayının kellesini keserken yapılmış yağlı boya resimleri bi,zim gazeteceiler bizzat görmüşler.
Ama dam bunu umursamadan bankayı sattı yunanlılara.Finansbank Yunanlıların olunca dahamı iyi oldu.
TEB
Denizbank
Finansbank
Fortisbank
OYAK bank
daha şu anda aının aklıma gelmediği bir çok banka uçtu gitti.
Bunları sadece hükümet satmış değil.Demekki bizim vatandaşın zihniyetinde iyileşmez bir hastalık olduğu için özeller bile satış için kyrukta yalvardılar.
Allah sonumuzu hayır eder inşallah ama bana pek hayır gelmiyor.
Ha birde Aycell vardı hani Türk Telekomun kurduğu.Onuda cebinden çıkarıp canınız sağolsun Sayın berliskoni diye İtalyanlara hediye ettik.Şimdi Oger Telekomun oldu...
dinceraygun
08-21-2008, 09:35 AM
Bu 2. anlamı nasıl çıkardığınızı anlamadım doğrusu, oysa ben gayet net olduğumu zannetmiştim.
Neyse demek istediğim elbette ki anlam çıkardığınız 1. seçenekti.
Esenlikler
Cevapta yazmıştım.Yazınızı okudum mecaz yaptığınızı anladım ama emin olmak istedim.
Mecaz yaptığınızı biraz daha belli etseydiniz daha iyi olurdu.Sadece nickinizden bunu anlamak zor olabilir.
dinceraygun
08-21-2008, 09:39 AM
Kusura kalmayın ama yazmak için yazdığınız nasılda belli.
Telsim ..Vodafone olunca ve paralar İngiltereye naklolunca dahamı hoşunuza gidiyor.
Çimento fabrikalarının yarısını sabancı holding,Oyak ve Fransızlar paylaştılar..Fransaya yada masonlara paralar akınca dahamı iyi oldu.TV sini Aydın Doğan aldı ABD nin temsilcisi gibi çalışıor dahamı iyi oldu.
Kral TV yi RTE nin özel dostu aldı adam İngiliz vatandaşı ve orada yaşıyor.Dahamı iyi oldu.Bütün mal varlığını paramparça dağıttılar.
Bu sadece ABD li motorola,Aydın Doğan.RTE ve ingilizlerin oyunlarıydı.Amaç Türk milli sermayesini batırmka.Başka hiç bir şey değil.
Pamukbankı batıranlara ne demeli.
Adabank dimdik ayakta olmasına rağmen batırıldı.
İmart bankası kimin parasını ödeyemiyordu da batırıldı.
Şimdi bankaların %52 si yabancıların elinde.Yarın herkesi borçlandırıp milletin elinde tarlası takkası,evi,arabası ne varsa alacaklar.O zaman ağlamayın sakın.
Neyin neden olduğunu bilmeden bişr yola girdik çıka-ma-ya-ca-ğız.Göreceksiniz.
Hüsnü Özyeğin Yunanistan'a finansbankı yunan bankasına pazarlamaya gittiğinde bankayı sattığı Yunan bankasının salon ve odalarını Yunan askerinin elinde kılıç Türk subayının kellesini keserken yapılmış yağlı boya resimleri bi,zim gazeteceiler bizzat görmüşler.
Ama dam bunu umursamadan bankayı sattı yunanlılara.Finansbank Yunanlıların olunca dahamı iyi oldu.
TEB
Denizbank
Finansbank
Fortisbank
OYAK bank
daha şu anda aının aklıma gelmediği bir çok banka uçtu gitti.
Bunları sadece hükümet satmış değil.Demekki bizim vatandaşın zihniyetinde iyileşmez bir hastalık olduğu için özeller bile satış için kyrukta yalvardılar.
Allah sonumuzu hayır eder inşallah ama bana pek hayır gelmiyor.
Ha birde Aycell vardı hani Türk Telekomun kurduğu.Onuda cebinden çıkarıp canınız sağolsun Sayın berliskoni diye İtalyanlara hediye ettik.Şimdi Oger Telekomun oldu...
Sizinde sadece yazdığım bir mesajdan Telsimin Vodafone olmasından dolayı mutlu olduğumu anlamışsınız tebrik ederim sizi.
Ben cevap vermek için cevap yazıyorsam sizde "ben bilgiliyim" demek için cevap yazıyorsunuz bana göre.
Ayrıca siz bu umutsuzlukla "Neyin neden olduğunu bilmeden bişr yola girdik çıka-ma-ya-ca-ğız.Göreceksiniz." daha fazla yazmayın bence foruma.
AHISKALI
08-21-2008, 04:58 PM
Dikkatli siniz maşallah .
Emredersiniz yazmayım bir daha.
İnsan on parmak ve hızlı yazınca böyle hatalar olabiliyor.
Ben senin gibi düşünen herkese dedim ben onları ama senin düşünmeden hakareti vari tavrınızdan dolayı sizi baz aldım ..
Umutsuzca yazmıyorum.Sadece olanları görüyorum.Dünkü sabah gazetesine bir bak.Alacağı için sokak ortasında insanın kanını dondururcasına gösteri yaparcasına insan öldüren bu ülkede yoksul düşmüş insanlarımız.
Dahada uzayıp gidiyor.Şirketlerimiz yabancıların eline geçtikçe 10 kişi yerine 2 kişi çalıştırıyorlar.Yani %80 kişi bu ülkede işinden atılıyor.Şirketler bazında.
Telekomda ne güzel oldu diyorlar.' kişinin yaptığı işi 10 kişi y6apıyordu diyorlar.Ohh bencede iyi oldu.
Batıranları alkışlayanlar işinden atılıyor.Telekomda her yıl 2 milyar doları yurt dışına ahtarıyor.Bırak 8 kişinin işten çıkarılmasının o paraları Oger lere yedirenen kadar Diyarbakırda dağıtsalar bu ülkede terörist kalmazdı be..
piLenKen
08-21-2008, 05:01 PM
Batıranları alkışlayanlar işinden atılıyor.Telekomda her yıl 2 milyar doları yurt dışına ahtarıyor.Bırak 8 kişinin işten çıkarılmasının o paraları Oger lere yedirenen kadar Diyarbakırda dağıtsalar bu ülkede terörist kalmazdı be..
Bu dedigine kesinlikle katılmıyorum.Diyarbakıra dünyanın parasınıda versen genede ihanet edecekler.
dinceraygun
08-21-2008, 05:17 PM
Öncelikle emir yok,bu konuda anlaşalım.Akaşama kadar forum kuralları hakkında gösteri yapıyoruz aksini yapmak yakışmaz :) Olduysa bir yanlışımız yaşımıza,gençliğimize verin.
1 kişinin işini 8 kişi yapıyordu ise ve Telekomun satılması ile bu haksızlık önlendi ise bencede iyi oldu.Onun dışında söylediğiniz herşeyde hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
Bir diğer konu ise batırılan paraların dağıtılarak terörün önleneciğini söylemişsiniz.Bu konuda aynı fikirde değiliz.Terör yoksulluğu gidermekle veya yoksullaştırmakla giderilmez önce kafalardaki bilinci değiştirmekle olur.
AHISKALI
08-21-2008, 09:34 PM
1 kişinin işini 8 kişi yapıyordu ise ve Telekomun satılması ile bu haksızlık önlendi ise bencede iyi oldu.Onun dışında söylediğiniz herşeyde hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
Benim yazıyı iyi oku dostum.Bu sekiz kişiye vermediğin parayı Oger ler yani bir başka deyişle Arab sermayesi adı altında Lübnanlı amerikan ajanı Ermeniler yiyor.Yani 10 kişiden sekizi çıkarıldı ama o kalan iki kişinin çalışmaktan anasını ağlatıyorlar.Kalan sekiz kişide aç kaldığında sen ben doyuracağız unutma.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.