Orijinalini görmek için tıklayınız : yilmaz erdogan aslinda komik degil, traji-komik !!
AlpTürk Bozkurt
06-24-2008, 05:10 AM
internette elden ele dolaşan bir yazı. okumakta ve bilmekte fayda var. Esenlikler
yilmaz erdogan aslinda komik degil, traji-komik !!
Yılmaz Erdoğan'a gazeteci İsmail Uğur Ertuğ'un verdiği cevabı mümkün
olduğunca forward edelim. Bu demokrat geçinen lümpen-soysuz-şerefsiz
herifin sesi kısılsın artık. Vatanını, milletini gerçekten seven,
kökeni ne olursa olsun bu topraklarda yaşamaktan mutlu olan ve bundan
gurur duyan Atatürk ilkelerine bağlı her Türk Vatandaşının, bu adamın
ve ailesinin (Gülben dahil) kitap, sinema, gösteri, konser, tiyatro
vb. sanat adı altında yaptıkları adı ne olursa olsun her türlü
etkinliği boykot etmesi gerekir. Bu aileye giden her bir kuruş,
mehmetçiğe kurşun olarak geri dönmektedir. Bunu sakın unutmayın...
Yılmaz Erdoğan duvara tosladı!..
Okuyun ve 10 değil 1000 kişiye yollayın bu bir vatan borcu. Sizlerden
ricam, saçma sapan mailleri 10 kişiye yollamak yerine bu maili herkese
iletin. Her filminde, her şiirinde TSK'ya dokundurmadan rahat e tmeyen
Yılmaz Er doğan bu kez duvara tosladı. Mektup ' adı altında yazdığı
uzun yazıda, resmen çocuk katili bölücü teröristlerle Mehmetçiği bir
kefeye koydu. Hürriyet tam sayfa ve CNN Kürt her saat başı bu bölücü
yazıyı tekrar tekrar verdiler. Erdoğan yazısında Güneydoğu'da kimsenin
kimseye ateş etmemesi gerektiğini belirterek şöyle devam ediyor:
'Kimse ateş etmesin, kimseye. Hiçbir gerekçeyle.Hatta kendini savunmak için bile... Çünkü savunmaya başlayana kadar masumsun ve masum güzel bir kelime, masum kal...'
Yani, hain terörist çoluk çocuk öldürecek, köy basacak; vatan evladı
Mehmetçik, ne dürüst vatandaşı ne de kendisini savunacak. Pes doğrusu!..
Devam ediyor.
'Yazgı birini kışlaya birini dağlara götürmüş. 'Mırın' denir Kürtçe'de 'Ölüm'dür Türkçe'de.`
Vah vah vah!.. Neredeyse kardeş katili teröristler için ağlamamızı
istiyor!.. Erdoğan pislik terörist ile vatan borcu için gö nüllü olarak
askere giden ana kuzusu askerimizin aynı kaderi paylaştığını hangi cesaretle söyleyebiliyor?
Bakın Erdoğan, kendi aşiretindeki köleliği daha kaldıramadan,
yazısında neler yumurtluyor: 'Ve Türkçe, güzel kelimeleriyle her şeyi
iyileştirebilir. Kürtçe'yi bu cendereden çıkarabilir. Alır bu Mezopotamyalı kardeşini, önce yaralarını iyileştirir. Onu özgürleştirir.. '
Devletine isyan et. Dağlara çık, 30 yıl önüne geleni öldürürken
'gerilla' de. Hesabı sorulup çocuk katillerinin dağlara leşleri bir bir serilince utanmadan Yazgı, kader mahkumu' deyiver. Aynı Ermeniler gibi. Fransız
üniforması giyip yüzyıllarca birlikte yaşadıkları insanlara arkadan
ateş açtılar. Hesapları tutmayıp boylarının ölçüsünü alınca 'Biz masum
insanlarız. Türkler bizi katletti vs...' demeleri gibi...
Her HAİN layık olduğu cezayı ER-GEÇ alır. Yılmaz Erdoğan
tiyatrosunda her fırsatta kendi çocukluğundan söz ederken, ' Hakkari'de
askerler kurşun atar, biz de onları ellerimizle yakalamaya çalışarak
oyun oynardık.' şeklinde anılar anlatır ve açık açık TSK ile kafa
bulur. Onursuzlar da bunu yılışık yılışık alkışlar. Yılmaz Erdoğan NE
'kalleş dost' NE de mert düşman' olabilmeyi becerebilmiştir. Ciwan
HACO konseri için toplanan kalabalığa 'Kürtçülük' nutku atarken,
güvercin kanadına yazdığı mektuplarda 'Timsah gözyaşı' döküyor. Ama '
İç ülkeden iç ülkeye' diye şiirinde kastettiği Kürdistan'dan hiç söz
etmiyor bu mektubunda. Yazdığı mektup, bizim mütareke medyası tarafından bin
bir türlü duygu sömürüsü ile servis edilmeye çalışılsa da artık mızrak çuvala
sığmıyor. Tam da TSK'nın sınır ötesi operasyon yaptığı şu sırada mı
depreşti Yılmaz Erdoğan' ın yüreğindeki 'barış' sevgisi?
Yılmaz Erdoğan'a Doğu, Güneydoğu ve Irak'ı ondan çok daha iyi bilen biri olarak soruyorum:
Türk Kürt kardeşliğine ve ateşkese bu kadar önem veriyorsan,
yıllarca PKK'nın yayın organı, terör yanlısı ve aşırı Kürt
milliyetçisi Özgür Gündem'de ve PKK saflarında faaliyet gösteren
kardeşin Mustafa Erdoğan'a neden bugüne kadar engel olamadın? Yoksa
sende mi aynı saflardaydın da haberimiz yoktu? Çok değil, 1997'de kardeşin meşhur değilken, PKK'nın 'kalemiz' dediği, Kuzey Irak'taki Zap kampında 5 Türk askeri rehin tutulurken kardeşin de orada yatıp kalkardı. Büyük gazete ve
televizyonların Diyarbakır muhabirleri ile bölücü Özgür Gündem'in Ankara temsilcisi ve muhabiri olarak kamplara gider gelirdi. O zaman kan akmıyor muydu? O zaman kardeş değil miydik? Kardeşin yerel kıyafetlerle, 'gazeteci' adı altında
gözlerimizin önünde terörist kamplarında fink atarken, özellikle kamp
komutanı azılı terörist Rıza Altun'un dizini n dibinden ayrılmıyordu.
Rehin Mehmetçikler adına, onun da senin de ne yaptığını ben göz tanığı
olarak gördüm ... Delikanlıysan çık 'bunları bilmiyorum' de !..
Kardeşin internetteki özgeçmişine bu çalıştığı terörist gazetesini ve
o yılları koymamış, sorsana acaba neden?
Belki hatırlarsın, sen de vardın. Kürt milliyetçisi kardeşin,
şarkıcı Gülben'le tüm medyanın önünde göstere göstere meydan
okurcasına Kürtçe şarkı eşliğinde dünya evine girmişti. Kimsenin
gözünden kaçmıyor. Şimdi kalkmış sanki Türkiye bir ülkeyle
savaşıyormuş gibi laf ebeliği yapıp, teröristle tertemiz Mehmetçiği
bir görüp milleti 'Barış'a mı davet ediyorsun?
Abi kardeş dünyanın terrorist dediği PKK'ya halkın huzurunda siz de
'terörist' deyip, çoluk çocuk masum insanları öldürmemeleri, okul,
sağlık ocağı ile yol makinelerini yakmamaları için önce onlara mektup
yazmanız gerekmez mi?
Sevgili okurlar keşke türlü kelime oyunlarına hiç başvurmadan, delikanlıca çıkıp ben 'Kürtçüyüm' diyebilseydi daha dürüst davranmış olurdu. Tabii böyle bir kaygısı varsa.
Siyasal Kürtçülerin başvurdukları en büyük yöntem budur.Ağızlarını açtıklarında bol bol kardeşlik, eşitlik, barış ve sevgiden söz ederler.
Ancak hava kararınca gündüz birlikte çay içtikleri komşularına kurşun
yağdırmaktan geri kalmazlar. Mertlik, delikanlılık, barış, çocukların
geçtiği yollara mayın döşeyerek olmaz!
Akrabalarına ve kardeşine önce bunu hatırlat Yılmaz.....
--------------------------------------------------------------------------------
aslan3617
06-24-2008, 08:11 AM
allah vatan haınlerını kahretsın ama senın bu yazınıda okuyarak kımse gaza gelmesın senın yaptıgınında boluculukten farkı yok suan. yılmaz erdoganın bır sozune katılmamak elde deıl, evet kardes kardesı vuruyor kısladakıde kandırılmıs oraya surulmus dagdagı de kandırılmıs oraya surulmus ortak olan senaryoyu yazanlar oynatanlar ve onları oraya gonderenler aynı kısiler bu ulkede birbirinden farklı cok ırk dostluk ıcınde yasamıstır ıclerınden kandırılıp haınlık edenler olmustur ve halada oluyor ama buna dur dıyecek bızlerız nasılmı, senın gıbı deıl alpturk mılletı gaza getırıp sokaga dokup sonra ızleyerek deıl egıtımle bılınclenerek mılletın kalbınde vatan sevgısını saglamlastırarak. bızler gorduk 80 lerde kandırılan evlatlarımız hepsı gul gıbı soldu gıttı bırısı rusyanın oyununa geldı bırısı amerıkanın, bırısıne dedılerkı rusya komunıstlıgı yayacak dın elden gıdecek . digerıne dedılerkı kahrolsun amerıkan emperyalızmı noldu sonucunda olan vatan evladına oldu benım ıcım neye yanıyor bılıyormusunuz o donemde gıden genc beyınlere bugunun bos kalan koltuklarında onlar oturmalıydı sımdıkı din palyoncaları degıl.
amacım yılmaz erdoganı korumak deıl ama dogru soze de kalkıp sırf senın kopyala yapıstır yaparak buraya koyup gaza gelıp gormemezlıktende gelemem KARDES KARDESI VURUYOR VE HALA DA VURMAYA DEVAM EDIYOR hergun diyorlar 3 sehıt 5 sehıt ıcımız kan aglıyor niye??? nedensiz yere bir hic ugruna ANALAR ARTIK VATAN SAGOLMASIN DİYORLAR.
kucuk bir olay anlatayım kucuk ve acı bır olay, gercek bır olay;
operasyondaydı yine mehmetcik daglarda dusman aramaktaydı yıne gıdıyorlardı olumu goze almıslardı gıdıyorlardı. mehmetcıklerden bırı bır terorıstle karsı karsıyadır operasyon sırasında bırbırlerıne dogrultmus duruyorlardı sılahaları ne o sıkabılıyordu mehmedıme ne de mehmet karsısındakıne kursunu sıkabılıyordu, belkı ıcımızde bıran derız hadı mehmet sık su vatan haınıne ama mehmedın yerınde deılsınız cunku onlar amca cocuklarıydı; mehmet bagırdı teslım ol karsısındakı olmam dedı mehmet tekrarladı sozlerı karsısındakı kıpırdamadı bıle yerınden ve sonra karsısındakı terorıst oz amca cocugunu vuracagına sılahı dogrultup kendısıne sıktı..
aklımda kalanıyla anlattım mevzu bahıs ortada gerısını sız dusunun...
acaba ırkcılık yaparak mı kazanabılırız yoksa mıllıyetcılıgımız ATATURKE yakısır bır sekılde onun cızdıgı yollarda yuruyerek mı yapabılırız.
BURDAN HERKESE SESLENIYORUM SAYGI DEGER KARDESLERIM GAZA GELMEYIN BIRILERININ SOZLERIYLE UNUTMAYIN BIRSEYI;
BİZİM NE KAYBEDECEK BİR PARCA TOPRAGIMIZ VAR NE DE KAYBEDECEK BIR INSANIMIZ BOLUNMEYELIM BOLMEYELIM BIR OLALIM DIRI OLALIM...
SAYGILAR...
akyumakli ferhat
06-24-2008, 08:25 AM
Sadece , bu değil bunun gibi adamlarin soyunu kesmek gerekir...
eskidost
06-24-2008, 08:59 AM
Aslan3617 arkadaşım Kardeşlikten bahsediyorsun senin karşındaki insan seni kardeş olarak değil sömürge olarak görüyor. böyle düşünen insanlarla kardeş falan olunmaz.
Kendini kürt milliyetçiliği ile bezemiş bu insanların senin veya benim kardeşliğime ihtiyaçları yok Dağdakiler kandırılmamış tır bunuda bilin kendi iradeleri ile odraya gitmişlerdir. Ama sağ yakalanan her terörist önce pişman olur sonra nasıl kandırıldığını anlatarak bizlleri kandırmaya çalışır. Evlatlarının eline silah veren bu kürt milliyetçileri devletin oteritesine baş kaldırmışlar ve Kürdistan hayaline kapılmışlardır.
Bu sorunun çözümü kardeşlikle değil gerçeklerle yüzleşmekle mümkün olacaktır. Kendilerine vatan isteyenler bunun bedellerinede göğüs gerecekler ve katlanacaklardır. Bu sadece kürtler icin değil beraber yaşadığı uluslara hainlik yapan her unsurun karşılaşacağı bir durumdur.
Ermenileri sadık teba yapan Türkler enbüyük kazığıda onlardan yemiştir. Düşmanla birlik olan ermeniler ihanetlerinin bedelini ödemişler ve birlikte yaşama iradesini zayıflattıkları için ülkeden kovulmuşlardır.
Bu ülkenin asli unsuru olan kürt asıllı vatandaşlarda bunun kıymetini bilmez ve bu şekilde devam ederlerse birlikte yaşama iradesi ortadan kalkacaktır. bu aşamadan sora olabilecekleri hayal etmek bile zordur. Şimdiye kadar olan kayıpların misli ile artması kaçınılmaz olacaktır.
Türk insanının katil olarak gördüğü bölücü başını önder olarak kabul eden bu insanlarla hangi aklı selim Türk evladı bir arada yaşamak ister, Dağda elinde silahla bu ülkenin askerine silah sıkan ve Türkiyenin her tarafında lanetle anılan bir örgütü bu halka silahlı kuvvetlerin karşılığı gibi göstermek silahları susturalım derken ordunun silah bırakmasını bekleyen bu cahillerin bu kafayla aldıkları yol bir arpa boyunu geçmez geçmemiştirde.
Türk insanı gerekirse bir kurtuluş savaşı daha verecek ermeniler zamanında olduğu gibi düşmanla işbirliği yapabileceği kuvvetle muhtemel bu insanları er yada geç Türkeyenin üzerinden atacaktır.
Devlete vergi vermekten imtina eden herşeyin kaçağı ile yaşamaya alışmış devlet yapsın zihniyeti hasıl olmuş bu insanlar verginin olmadığı armudun pişip ağızlarına düşeceği elektirikten para alınmayan bir ülke hayali ile yaşasınlar belki kurarlar.
Burada Atatürk milliyetciliği esaslarına göre bu ülkede yaşayan ve bu ülkeyi kendi ülkesi gibi gören Ne Mutlu Türk Olana değil, Ne mutlu Türküm Diyene, anlayışını benimseyen vatandaşlarımızı itina ile ayırırım sözlerim sadece bölücülük yapanlara.
aslan3617
06-24-2008, 09:28 AM
eskı dost kardesım sen benım yazdıgımı yanlıs analız etmısın ben yurudugumuz yolun yanlıs oldugunu soyluyorum bız kafa yapımızı duzeltmedıgımız muddetce daha cok ınsan kaybedecez bizler KEMAL PASANIN YURTTA SULH CİHANDA SULH sozunu kavrayamamısız insan kazanmak gerek
zafer_36
06-24-2008, 10:57 AM
Evvela selam vererek konu hakkında bende bildiklerim doğrultusunda bir iki eklemele yapmak isterim.Yılmaz Erdoğanın zihniyeti gayet ortada onunla ilgili bir şey söylemeye gerek yok.Benim konu hakkında söyleyeceklerim ve söyleyemeyeceklerim Yılmaz Erdoğan zihniyetinin ve dağlarımızda bilerek veya bilmeyerek gaflet içerisinde gezenlerin bu duruma düşmesindeki sistemden kendimce bahsetmek istiyorum.
Şimdi ben her zaman şunu bilir şunu söylerim yanlız bu söylediklerimi bundan on onbeş yıl evvel söylemiyordum bu söylediklerim gördüğüm yaşadığım olaylardan ve bu olayları kendim için kendimce yapmıs olduğum tahlillerden ortaya çıkan bir durumdur.Benim için bu ülkenin menfaatini bekasını düşünen hiç bir insanımız Irkı ne olursa olsun bu vatan toprağının kimliğini grur ile taşıyan,bu vatan hizmette geri kalmayan her kesin başımın üzerinde yeri vardır.Bunu niçin söylüyorum bu formda Türkiye bizimdir yani Türklerindir geri kalan ırkların hepsi müsafirdir günü gelince hepsi gidecek diye düşüncesini ifade eden arkadaşları gördük daha neler vardır kim bilir . Yanlış anlaşılmasın bende her insanın kendi ırkını sevmesi gibi Türk olduğumla grur duyuyorum ama bunu hitler gibi diyer insanları ezmek için kullanırsam bulunduğum corafyaya atalarım gibi barış değil amerika ve diyer sömürgeci güçler gibi sadece kan ve göz yaşı getiririm bu yol en basit olan ancak doğuracağı sonuçlar itibarı ilede en acı olan yoldur benim yolum Arkadaşımızın ifade ettiği gibi Atatürk Milliyetciliği üzere dir ki bu milletin bekası için çalışan her kesi kucaklarım kardaş bilirim yolum zordur ama meyvesi acı değildir. Diğer düşünce şekli ile karşındakini ötekileştirirsen bu milletin bir ferdi olmaktan uzaklaştırırsan bu insanlar kimin safına geçecek kime hizmet edecek sorarım.Bilinçsizce sarfedilen ve sözünün nereye gittiğini hesaplamadan konuşulan her kelimenin bize bir insanımızın daha kandırılmasına küstürülmesine onun karşılığında ise bir Mehmetçiğimizin bayrağa sarılmasına bir ananın bir babanın bir eşin evladın gözü yaşlı kalmasından ileri gidemez.
Türk tarih Kurumunun bir araştırması var bölge ile ilgili olarak ve kısaca diyorki bölgedeki bir çok Türk aşireti aslında Kürt veyine bir çok Kürt aşireti ise aslında Türk aşiretidir.bu araştırmayı yaparken esas aldığı kaynaklardan biri ise Amerikalıların ta Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında yapmış oldukları araştırmalara dayanıyor;Şimdi sormazlarmı adama sen ta o yıllarda kendi kıtanı bırakıp ne işin var bizim anadolumuzun nüfus yapısına araştırıyorsun.Yakın zamanda bir amerikan gazetesinden alıntı yayınlandı barzani ve onun dedeleri ile ilgili ve bakın ellili yıllarda çıkan sayısında bu gazetede amerikanın barzaninin dedelerine maaş bağlandığını yazıyor bu ne demektir arkadaşlar iyi düşünüp tahlil etmek gerekiyor.O tahlil adım adım hazırlanan bir seneryodan başka bir şey değil. (kaynakları şu anda adı ile veremiyorum ama bu söylediklerim yakın zamanda daha doğrusu sınır ötesi harekat öncesi basında geniş bir şekilde ele alındı )
Şimdi arkadaşlar ülkemizde bir gerçek var ve bir zamanlar tüm hızı ile yaşandı bu gerçekler;Yaşanmış bu seneryo şöyledir kurunun yanında yaşta yanıyor ama bir dönem geneli böyledir. Devlet kendi memuruna söz geçiremez ve memur cezalandırılmak üzere sürgün edilir nereye Canım memleketimin en ücra köşesine oraya devleti temsilen giden görevlimiz ne yapar eskiden ne yapıyor ise aynen devam eder hatta misli ile devam eder çünki artık üzerinde eskisi kadar baskıda yoktur çünki gideceği daha ücra bir yer yoktur cezanın son haddine gelmiştir;Konuya bu aşamadan sonra yerel halkın gözü ile bakalım bölge genel olarak aşiretlere bölünmüştür ve her aşirette her köyde ileri gelenler bulunur orada halkın gelenek görenek anlayışı biraz daha katı kurallara bağlıdır yaşayış tarzları olarak daha az esnek bir yapıya sahiptir.Yerel halk yabancının her hareketini takip eder yaşayış tarzı kim kime değildir en basit örneği olarak halk bırakın devletin görevlisini birbirlerinin dahi cuma namazına gidip gitmediğini takip eder bölge halkı bir süre sonra devleti temsilen gelen görevlimizin yaşayış tarzını zamanla halka karşı tutumunu birazda bundan menfaat uman çevrelerinde bunu kullanması ile işte devlet bu denilmekte ve zehir yavaş yavaş akıtılmaktadır bu insanlara bu günler için zemin hazırlanmaktadır.Evet devletimiz var olsun oralarda yolsuz okulsuz elektiriksiz yer hizmet götürmediği mezra kalmadı ama en önemli unsur olan İnsan faktöründe hata yaptı o insanları kazanacak insanları değil kendisinin dahi baş edemediği ve kurtuluş olarak sürgün ettiği insanları bölgeye gönderdi.Ben bunu yazarken devleti veya herhangibir kurumu kötülemek amacı taşımıyorum kurumlar kötü olamaz kötü olan içinde bulunduğu kurumun özünü benimseyememiş o kurumu kendisine zırh olarak kullanarak şahsi çıkarları için kullanmayı amaç edinmiş görevlisidir.
Kısa yoldan gerçek bir olaydan kesit vermek istiyorum,bundan yaklaşık on yıl evvel bir yerleşim yerimizde lise öğrencisi bir genç basit bir konu nedeni ile bir kurumda yaşadığı bir takım sıkıntılardan yaşadığı olayın da etkisi ile dağ kadrosuna katıldı.Sonucunda yaklaşık üç ay sonra katılmış olduğu o grup ile o yerleşim birimine onun verdiği bilgiler dahilinde bir baskın yapıldı ve malesef kötü bir takım sonuçlara neden oldu bir kaç ay ise bahsettiğim o genç bir vesile ile gittiği yolun yanlışlığını anlayarak teslim oldu ama ne gidenlerimiz geri gelebildi nede o gencin yitip giden hayatı.Söylemek istediğim her dağa çıkan gerçekten de kandırılmış olmadığı gibi onun dağa çıkmasında belkide bizlerinde hataları var;Kendimiz ile ilgili öz eleştiri yapmalı düşüncelerimizi yansıtırken karşımızdakininde insan olduğunu bir nefsi ve gruru olduğunu unutmamalıyız.Ama biz bunun tersinide yaşadık sevgi ile yaklaştığımız bölge insanının içindeki o güzelliğin nasıl ortaya çıktığınıda gördük bunları yaşamak lazım.
Başka bir neden olarak şöyle söylemek gerekir eğitim ve işsizlik diyeceksinizki milyonlarca genç var işsiz bunlarında dağa çıkmasımı gerek diye ama değil o bölgede daha önce de belirttim çok uzun bir hazırlık süreci vardı ve çaresiz bir insani yönlendirmek kadar kolay bir şey yok.Düşünün ki bir genç okulunu bitirdi bir iş sahibi oldu eğer tüm bu süreçleri normal olarak geçti ise buraya kadar olan zamanda bir militan olmadı ise ne düşünür bu adam dağa çıkmayımı yoksa bir aile kurarak huzurlu bir hayat yaşamayımı tercih eder.Aslında bu konu sebepler zincirine bağlı olarak uzayıp gidiyor bize düşen bu sebepler zincirin kendi çapımızda kırarak bu konuya kendimizce bir katkı sağlamaktır.
Konu hakkında zaman zaman açıklamakta zorluk çektiğim yerler var bunlar açıkca yazılamayacak mevzular istirmarı kolay bir mevzuya gitmek istemiyorum ama özet ile şunu söylemek istiyorum ortada bir suç var ise o suçun nedenlerini ,azmettiricilerini ,silahı vereni ,tetiği çekeni iyi tahlil etmek gerek ki istemedende olsa birilerine sebep olarak en sonda akan kanda illiyet bağı ilede olsan elimize ve vicdanımıza kan bulaşmasın.Hepinize Saygılar sunarım Selamım Vatanını seven Onun için her zorluğa göğüs geren vatan evlatlarına olsun.
KAOS X
06-24-2008, 11:18 AM
Aslan ve Zafer kardeşler siz yazıyın Cem Yılmaz'ın reklamdaki gözler ilemi okudunuz.Adam
PKK'ya olan duygularını açılamış.artık içerde saklayamamış .Türkün parası ve kahkahasıyla zengin olmuş bir şarlatanın sözde şiirinii analiz etmiş.Sizlerse konuyu öyle bir yere taşıyorsunuzki biz hergün Kürtleri biz ayrımış şurya koymuş sırasıyla ya sürüyoruz yada öldürüyoruz.
Kim ırkçılık yapmışta gitmiş güneydoğuda soykırımı yapmış.Hitler yahudi katliamı yaptı.
Sen kimle kim karşılaştırıyorsun aymazca Aslan kardeş.İnsanların bunları derken bile nasıl psikolojik taviz verdiğini belli etmesidir.
Biz kimsenin tavuğuna kiş demiyoruz.Onlar huzursuzluk yaratıyor.İnsanları katlediyorlar Mehmetçik doğal görevini yapıyor.Hangi asker boşuna adam öldürmüş.Yada boş yere neden şehit olup al bayrağa sarılı al kanla geliyor evine.Terörist dursa neden huzursuzluk yaşansın.kürt kardeşlerimizin bize karşı kaç isyan yaptığını desem dudağın uçuklar.Tam tamına 129 isyan.Sonuncu şeyh sait isyanı
onların derdinden delimi oluyoruz.Yoksa onları bu ülkedenmi kovuyoruz.Onlar 129 isyan yaptı bizse kıtlıklarla boğuşurken ülkemizi düşmana karşı savunduk.
Türkiye tabiiki Türklerindir.Yani bizlerin.Yani bizlerle uyum içinde yaşamayı bileninde vatanı.onlara kız verdik kızlarını aldık.Bundan kuşkusu olan varmı? yok..
Sen ülkene sahip çıkma yürekliliğini gösteremiyorsan o senin sorunun kardeş.Biz babamızın malına sahip çıkmayıda biliriz.
Benim Annemin babasının babası Kürt tür.Bundan hiç bir zaman gocunmam.Ama vatanını yok öyle değil yok böyle değil vs.kıvırtmalarla satanlarla da uğraşırım.Aşırı dinciliğin uyuşturduğu beyinler ya İran yada Arab kültürlerine karşı gevşek olunca Vatan diye bir varlığın olduğuna bu beyinlerin gücü yetmiyor.
Tabiiki.o yüzden ülke bizim ülkemiz.
Kürdü ,Türkü,Lazı ,Çerkezi vs.her ne ise.Ama bu ülkenin asli unsuru Türklerdir ve sahipleride Türklerdir.
Alp kardeşim yazıyı çok güzel analiz etmişsin.Seni tebrik ederim.Çok hoşuma gitti.
Gerçeklerden biz korkmuyoruz.Sizlerde korkmayın.
Vatan benim deyince bölünmez unutmayın.
Asıl bu ülkeyi nemelazımcı ve aymazlar tehlikeye sürüklüyor..
ATSIZ KAHRAMAN
06-24-2008, 11:31 AM
ŞUNLARI OKUYUNDA EDEBİYAT YAPMAYIN.
VATANINIZIN KIYMETİNİ BİLİN
SAHİPLENMEYİ BİLİN..
YOKSA BİR SAHİP HER ZAMNA ÇIKAR
abd LİLERİN YAPTIKLARI.bİZ ZATEN BİLİYORUZ DEMEYİN. BOŞ GÖZLE BAKMAYIN.DÜŞÜNÜN TAŞININ.ASKER NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYOR ANLAYIN.BİZLERDE BU DURUMA DÜŞMEYELİM ..
Sopayla tecavüz etmişler
İşkence gören 11 kişinin anlattıkları dehşete düşürüyor. Biri Türk 6 doktora bakın neler anlattılar...
Biri Türk 6 doktor, ABD güçlerinin Guantanamo, Ebu Garib ve Bagram'da yaptığı işkenceleri raporlaştırdı. Yaşadıklarını anlatanlar arasında Guantanamo'da tutulan Türklerin de olduğu iddia ediliyor..
İşte bu insanların yaşadığı işkenceler ilk kez tıbbi bir rapor haline getirildi... "İnsan Hakları İçin Hekimler" (PHR) isimli kuruluş ABD güçlerinin elinde işkence gören 11 kişinin yaşadıklarını 130 sayfalık bir rapor halinde dünyaya sundu.
Görüşmeleri yapan 6 kişilik uzman ekibin içinde Türk doktor Önder Özkalıpçı da yer aldı. Gerçek isimleri açıklanmayan mahkûmlara takma ad verildi. 11 mahkûmdan dördü 2001-2003 arasında Afganistan'da tutuklandı daha sonra Guantanamo'ya gönderildi. Yedisi 2003 yılında Irak'ta tutuklandı. ABD Savunma Bakanlığı'nın göz yumduğu işkencelere maruz kalan mahkûmlardan üçü tecavüze de uğradı. Sabah'tan Perihah Korkmaz o rapordan bazı çarpıcı noktaları yayınladı.
3 HAFTA ÇIPLAK YATIRDILAR
Kemal: 2003'te tutuklandı. Ebu Garib Hapishanesi'ne getirildi. Soğuk bir odada çıplak olarak 3 hafta tutuldu. Aile üyelerine "tecavüz" edildiği söylendi. Haftalarca işkence gördü.
SOPAYLA TECAVÜZ
Emir: Irak'ta 2003'te tutuklandı. Bir ay sonra geçirildiği Ebu Garib'de dini ve cinsel aşağılanma gördü, başına çuval geçirildi, uyuması engellendi, saatlerce çıplak halde ayakta tutuldu. Konulduğu pis kokulu odada dışkı kokan yere çıplak halde yüz üstü uzanmaya zorlandı. Sopayla tecavüz edildi.
ÇIPLAK KADIN ADET KANI SÜRDÜ
Yusuf: Afganistan'da tutuklandı. Cinsel tacizde bulunuldu. Üzerine köpekler salındı. Vücuduna elektrik verildi. Porno fotoğraflara bakmaya zorlandı. Askerler gözü önünde Kuran'ı yırtıp tuvalete attı. Odasına giren çıplak bir kadın üzerine "adet kanı" sürdü.
CİNSEL ORGANIMI DEFALARCA EZDİLER
Hacı Ali El Kaysi: 2003 yılında camiye giderken tutuklanan El Kaysi, 6 ay boyunca işkencelere maruz kaldıktan sonra "suçsuzsun" denilerek dışarı çıkarılmış. Yaşadığı işkenceleriyse şöyle anlatıyor: "Bir çubuğu anüsüme soktular, erkeklik organımı ezdiler, köpekle üzerime saldırdılar..."
GÖZ YUMULAN İŞKENCELER
*Sopalarla tecavüz.
*Cinsel işkence, erkeklik organının ezilmesi.
*Erkeklerin vücutlarının birbirine değmesini sağlama, birbirleriyle cinsel ilişkiye giriyorlamış gibi yaptırma.
*Tuvalet ihtiyacını çırılçıplak olarak karşılamaya zorlama.
*Ailesine zarar verme, tecavüz etme tehdidi.
*Kaba dayak ve duvara fırlatma.
*Köpekle korkutma.
*Fiziksel ve cinsel aşağılama.
*Aşırı ışık ve sesle duyuları etkisiz hale getirme.
*Aşırı sıcak ya da aşırı soğuğa maruz bırakma.
*Bilgi almak için ya da direnci kırmak için enjeksiyon verme.
*Elektrik şoku.
*Temel ihtiyaçlardan mahrum etme.
aslan3617
06-24-2008, 11:43 AM
kımsenın edebıyat yaptıgı yok atsız kardesım orada ordan burdan alınıp buraya yapıstırılan bılgı yok cunku, ayrıca verdıgın bılgı ıcınde saol acı bır tablo.
sana gelınce KAOSX turkiye turklerındır demısın elbette suphen olmasın ama senın gıbılerının deıl yazdıgın cumlelere bakıyorum tamamen gazdan ıbaret anladım gazla yuruyen bırısın ama bızler mantıgımızla hareket edıp sonuca varmak ısteyenlerdenız yanlısı gorupte konusmamak korkaklıktır bız ecdadımızdan bunu gorduk. Zamanında senın gıbı konusanları gorduk bız korkmuyoruz sızlerde korkamayın orataya atın turk gencını oturun rahat rahat evınızde ızleyın sen aılenden bırını kaybetmısmısınkı boyle rahat konusuyorsun verdınmı hıc sehıt gereksız yere olmemısler dıyorsun o bır dunyada hepsı bızden sıkayetcı olacak ulu sehıtlerımızın hepsı sıkayetcı olacaklar.
bızım yuregımız allahına kadar saglamdır sen rahat ol bızler haınce dusuncelerı yerı geldı masada dusuncelerle devırdık yerı geldı bılegımızle yere serdık bız vatan sana canım feda dedıgsek emın ol gozumuzu kırpmadan verenlerdenız.
oturdugunuz yerden konusmak kolay medyanın verdıgı gazlarla konusup yureklenıp yazı yazmak kolay ama ıs eyleme donusunca oratada adam kalmaz. bu vatana gazla yurugen adam lazım deıl yazılanları ıyı analız edın
zafer_36
06-24-2008, 11:49 AM
Arkadaşım ya yazılanları okumuyorsun yada kasıtlı yazıyorsun yılmaz erdoğanın zihniyetin savunan yok burada onun zihniyetinin belli olduğunu zaten başka bir yeri değil sadece formda yapılan yorumlardan bazılarını okusa idin Kürtler ile ilgili ne demek istediğim hakkında bir miktar fikrin olurdu ama tür mesajların bir çoğu Kürt kökenli bu insanlara hakaret içerdiği için silindiler şimdi,sen konuyu kendi bakış açın ile değerlendiriyorsun konuyu ben senin gibi düşünmeyen ve karşısındaki bu insanları hakaret ederek küçümseyerek onları ötekileştirenlere düşünmeye sevk etmek bundan kimin zararlı çıkacağını ve kimlerin bundan fayda sağlayacağını yaşanmış örnekler vererek uyarmak için yazdım.
Sen ülkene sahip çıkma yürekliliğini gösteremiyorsan o senin sorunun kardeş.Biz babamızın malına sahip çıkmayıda biliriz.
diyorsun senin ne yaptığını bilmiyorum ama ben ülkem için mermi sıkıp mermi yedim hala taşıyorum o mermiyi vücudumda canımı siper ettim ve arkadaşlarımdan kimisini şehit verdim.İnsanı çileden çıkarmayın siz ne bilirsiniz şehit vermeyi çaresizliği de burada ahkam kesiyorsunuz siz bu sunuz işte ya benim gibi düşüneceksin yada hain olacaksın hain görmek iseyen aynaya baksın klavye başında yazamayla olmuyor vatanı savunmak.Anlayana davul zurna saz gerisi boş.okuduğunu anlamayana diyecek sözüm yok artık.Selametle
Ayrıca ben şehit vermeyelim demiyorum gerekirse son nefere kadar gider şehit oluruz bundan ancak grur duyarım benim dediğim Bize şehit verdiren unsurları ortadan kaldıralım onlara fırsat vermeyelim mantığıdır bunu anlamak o kadar zor değil.
TÜRKBEG
06-24-2008, 02:11 PM
Sallayın gitsin.Şehit verenlerin yüreği yanar.Ya vermeyenler burada salar durur.Şimdi bu konuları bende şöyle bir güzelce okudum.Allah Hitler gibilerin belasını vermiş zaten.Burada yargılanan bir Türk milliyetçiliğii görüyorum.Dibine kadar yargılayın neyi yargılayacaksanız.Benim öz dedem Ermeniler karşı şehit odu hemde Sivastan Erzuruma doğru giderek .Nerde bile şehit olduğu belli değil.Erzurummu yoksa sarıkamışmı belli değil.
Türk milletinin hangi ailesinin ferdinde şehit yok ki burada başkalarını yargılıyor Tv lerden izle diyorsun.Burada Kaos x yazmışta seyretmiş sen nerden seyrediyorsun.Gerçi ben Zaferin yazısında kötü birşey görmedim ama benim dikkatimi şu çekti.
Türkiye Türklerindir kardeşim.bizim vatanımız.Hepimiz bu ülke için birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
o zaman kardeşim ne yapalım bizler .Oturup bakalım.PKK lı fikrini beyan etsin biz bakalım.
Yılmaz Erdoğanın dediği gibi biz maasum kalalım.Türkçe meali masum kalın derken masum ölün.Elin cahil ve insanlıktan uzak kalmış hiç bir vicadni sorumluluğu olmayan PKK lısı sana acırmı dersin.Kime acıdı.Ben gözlerimle gördüm teftişe gittiğimizde insanların Erzurum Yavi köyünde ..Saçlarındaki telleri tavana yapışmıştı.orada 41 masumu kahveye gelip silahsız oldukları ve en masum anlarında kurşuna dizdiler.Çocukları ,bebekleri altına ateş yaktıkları ekmek saçlarının üzerinde kızarttılar.Bu hainlerimi savunalım oturupta .Dahamı iyi olurdu..
Bu Hesap Sorulacak
Yiğit olanın lokması cana azıktır beyler
Kimse bana söylemesin buna yazıktır beyler
Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler
Bunların soyu bozulmuş Türk'e düşman göbekten
Bu hesap sorulacak Apo denen köpekten!
Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız
Oğuz size yar olmadı budüz idi adınız
Senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz
Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten
Dağlar, taşlar bu ovalar bilin ki Türk'ün yurdu
Aslımız insan neslidir Türk'e semboldür Kurd'u
Soyu ermeni olanlar nerden bilecek Kürd'ü
İhaneti seyreyleyin perdedeki delikten
Alperenler şehadeti seslenirken çağrına
İbrahim'in dedikleri nişan oldu bağrına
Mehmetçik'ler şehit düştü bu vatanın uğruna
Vatan mı istediniz lan beşikteki bebekten?
Başı bozuk yaylalarda bol keseden savurdun
Ne dinin var, ne imanın sen ne biçim gavurdun?
Hem korkaksın, hem zavallı zoru gördün kıvırdın!
Urgan bile dava eder boynundaki ilmekten!
Aşık Sefai
TÜRKBEG
06-24-2008, 02:15 PM
internette elden ele dolaşan bir yazı. okumakta ve bilmekte fayda var. Esenlikler
yilmaz erdogan aslinda komik degil, traji-komik !!
Yılmaz Erdoğan'a gazeteci İsmail Uğur Ertuğ'un verdiği cevabı mümkün
olduğunca forward edelim. Bu demokrat geçinen lümpen-soysuz-şerefsiz
herifin sesi kısılsın artık. Vatanını, milletini gerçekten seven,
kökeni ne olursa olsun bu topraklarda yaşamaktan mutlu olan ve bundan
gurur duyan Atatürk ilkelerine bağlı her Türk Vatandaşının, bu adamın
ve ailesinin (Gülben dahil) kitap, sinema, gösteri, konser, tiyatro
vb. sanat adı altında yaptıkları adı ne olursa olsun her türlü
etkinliği boykot etmesi gerekir. Bu aileye giden her bir kuruş,
mehmetçiğe kurşun olarak geri dönmektedir. Bunu sakın unutmayın...
Yılmaz Erdoğan duvara tosladı!..
Okuyun ve 10 değil 1000 kişiye yollayın bu bir vatan borcu. Sizlerden
ricam, saçma sapan mailleri 10 kişiye yollamak yerine bu maili herkese
iletin. Her filminde, her şiirinde TSK'ya dokundurmadan rahat e tmeyen
Yılmaz Er doğan bu kez duvara tosladı. Mektup ' adı altında yazdığı
uzun yazıda, resmen çocuk katili bölücü teröristlerle Mehmetçiği bir
kefeye koydu. Hürriyet tam sayfa ve CNN Kürt her saat başı bu bölücü
yazıyı tekrar tekrar verdiler. Erdoğan yazısında Güneydoğu'da kimsenin
kimseye ateş etmemesi gerektiğini belirterek şöyle devam ediyor:
'Kimse ateş etmesin, kimseye. Hiçbir gerekçeyle.Hatta kendini savunmak için bile... Çünkü savunmaya başlayana kadar masumsun ve masum güzel bir kelime, masum kal...'
Yani, hain terörist çoluk çocuk öldürecek, köy basacak; vatan evladı
Mehmetçik, ne dürüst vatandaşı ne de kendisini savunacak. Pes doğrusu!..
Devam ediyor.
'Yazgı birini kışlaya birini dağlara götürmüş. 'Mırın' denir Kürtçe'de 'Ölüm'dür Türkçe'de.`
Vah vah vah!.. Neredeyse kardeş katili teröristler için ağlamamızı
istiyor!.. Erdoğan pislik terörist ile vatan borcu için gö nüllü olarak
askere giden ana kuzusu askerimizin aynı kaderi paylaştığını hangi cesaretle söyleyebiliyor?
Bakın Erdoğan, kendi aşiretindeki köleliği daha kaldıramadan,
yazısında neler yumurtluyor: 'Ve Türkçe, güzel kelimeleriyle her şeyi
iyileştirebilir. Kürtçe'yi bu cendereden çıkarabilir. Alır bu Mezopotamyalı kardeşini, önce yaralarını iyileştirir. Onu özgürleştirir.. '
Devletine isyan et. Dağlara çık, 30 yıl önüne geleni öldürürken
'gerilla' de. Hesabı sorulup çocuk katillerinin dağlara leşleri bir bir serilince utanmadan Yazgı, kader mahkumu' deyiver. Aynı Ermeniler gibi. Fransız
üniforması giyip yüzyıllarca birlikte yaşadıkları insanlara arkadan
ateş açtılar. Hesapları tutmayıp boylarının ölçüsünü alınca 'Biz masum
insanlarız. Türkler bizi katletti vs...' demeleri gibi...
Her HAİN layık olduğu cezayı ER-GEÇ alır. Yılmaz Erdoğan
tiyatrosunda her fırsatta kendi çocukluğundan söz ederken, ' Hakkari'de
askerler kurşun atar, biz de onları ellerimizle yakalamaya çalışarak
oyun oynardık.' şeklinde anılar anlatır ve açık açık TSK ile kafa
bulur. Onursuzlar da bunu yılışık yılışık alkışlar. Yılmaz Erdoğan NE
'kalleş dost' NE de mert düşman' olabilmeyi becerebilmiştir. Ciwan
HACO konseri için toplanan kalabalığa 'Kürtçülük' nutku atarken,
güvercin kanadına yazdığı mektuplarda 'Timsah gözyaşı' döküyor. Ama '
İç ülkeden iç ülkeye' diye şiirinde kastettiği Kürdistan'dan hiç söz
etmiyor bu mektubunda. Yazdığı mektup, bizim mütareke medyası tarafından bin
bir türlü duygu sömürüsü ile servis edilmeye çalışılsa da artık mızrak çuvala
sığmıyor. Tam da TSK'nın sınır ötesi operasyon yaptığı şu sırada mı
depreşti Yılmaz Erdoğan' ın yüreğindeki 'barış' sevgisi?
Yılmaz Erdoğan'a Doğu, Güneydoğu ve Irak'ı ondan çok daha iyi bilen biri olarak soruyorum:
Türk Kürt kardeşliğine ve ateşkese bu kadar önem veriyorsan,
yıllarca PKK'nın yayın organı, terör yanlısı ve aşırı Kürt
milliyetçisi Özgür Gündem'de ve PKK saflarında faaliyet gösteren
kardeşin Mustafa Erdoğan'a neden bugüne kadar engel olamadın? Yoksa
sende mi aynı saflardaydın da haberimiz yoktu? Çok değil, 1997'de kardeşin meşhur değilken, PKK'nın 'kalemiz' dediği, Kuzey Irak'taki Zap kampında 5 Türk askeri rehin tutulurken kardeşin de orada yatıp kalkardı. Büyük gazete ve
televizyonların Diyarbakır muhabirleri ile bölücü Özgür Gündem'in Ankara temsilcisi ve muhabiri olarak kamplara gider gelirdi. O zaman kan akmıyor muydu? O zaman kardeş değil miydik? Kardeşin yerel kıyafetlerle, 'gazeteci' adı altında
gözlerimizin önünde terörist kamplarında fink atarken, özellikle kamp
komutanı azılı terörist Rıza Altun'un dizini n dibinden ayrılmıyordu.
Rehin Mehmetçikler adına, onun da senin de ne yaptığını ben göz tanığı
olarak gördüm ... Delikanlıysan çık 'bunları bilmiyorum' de !..
Kardeşin internetteki özgeçmişine bu çalıştığı terörist gazetesini ve
o yılları koymamış, sorsana acaba neden?
Belki hatırlarsın, sen de vardın. Kürt milliyetçisi kardeşin,
şarkıcı Gülben'le tüm medyanın önünde göstere göstere meydan
okurcasına Kürtçe şarkı eşliğinde dünya evine girmişti. Kimsenin
gözünden kaçmıyor. Şimdi kalkmış sanki Türkiye bir ülkeyle
savaşıyormuş gibi laf ebeliği yapıp, teröristle tertemiz Mehmetçiği
bir görüp milleti 'Barış'a mı davet ediyorsun?
Abi kardeş dünyanın terrorist dediği PKK'ya halkın huzurunda siz de
'terörist' deyip, çoluk çocuk masum insanları öldürmemeleri, okul,
sağlık ocağı ile yol makinelerini yakmamaları için önce onlara mektup
yazmanız gerekmez mi?
Sevgili okurlar keşke türlü kelime oyunlarına hiç başvurmadan, delikanlıca çıkıp ben 'Kürtçüyüm' diyebilseydi daha dürüst davranmış olurdu. Tabii böyle bir kaygısı varsa.
Siyasal Kürtçülerin başvurdukları en büyük yöntem budur.Ağızlarını açtıklarında bol bol kardeşlik, eşitlik, barış ve sevgiden söz ederler.
Ancak hava kararınca gündüz birlikte çay içtikleri komşularına kurşun
yağdırmaktan geri kalmazlar. Mertlik, delikanlılık, barış, çocukların
geçtiği yollara mayın döşeyerek olmaz!
Akrabalarına ve kardeşine önce bunu hatırlat Yılmaz.....
--------------------------------------------------------------------------------
Ellerine ,beynine ,yüreğine sağlık.Saygıyla eğiliyorum analizinizin karşısında.
Yüreği yetenler konuşur.
KAOS X
06-24-2008, 02:36 PM
sana gelınce KAOSX turkiye turklerındır demısın elbette suphen olmasın ama senın gıbılerının deıl yazdıgın cumlelere bakıyorum tamamen gazdan ıbaret anladım gazla yuruyen bırısın ama bızler mantıgımızla hareket edıp sonuca varmak ısteyenlerdenız yanlısı gorupte konusmamak korkaklıktır bız ecdadımızdan bunu gorduk. Zamanında senın gıbı konusanları gorduk bız korkmuyoruz sızlerde korkamayın orataya atın turk gencını oturun rahat rahat evınızde ızleyın sen aılenden bırını kaybetmısmısınkı boyle rahat konusuyorsun verdınmı hıc sehıt gereksız yere olmemısler dıyorsun o bır dunyada hepsı bızden sıkayetcı olacak ulu sehıtlerımızın hepsı sıkayetcı olacaklar.
bızım yuregımız allahına kadar saglamdır sen rahat ol bızler haınce dusuncelerı yerı geldı masada dusuncelerle devırdık yerı geldı bılegımızle yere serdık bız vatan sana canım feda dedıgsek emın ol gozumuzu kırpmadan verenlerdenız.
oturdugunuz yerden konusmak kolay medyanın verdıgı gazlarla konusup yureklenıp yazı yazmak kolay ama ıs eyleme donusunca oratada adam kalmaz. bu vatana gazla yurugen adam lazım deıl yazılanları ıyı analız edın
Biz burada gazlamı yazdık dersin.Ohooo...Kardeşim yanlış anlama ama bende öyle gaz maz yoktur.O nasıl laf.Biz TV lerden bakarken içimiz kan ağlıyor.Ne yapalım onu söyle onu yapalım.Biz Pkk lıya alkışmı tutalım.O zaman iyimi olur.Yoksa başımızı kuma saklayıp devamlı şewhidimiz gelirken hümanizma türkülerimi söyleyelim.o zaman hoşunamı gider.
Ceplerinde kominist gazetelerle mercedec içinde ülkücü şehit eden koministler vardı bir zamanlar ne güzel insancıl ve yiğitleme marşlar söylerlerdi.Onlar gibimi yapalım
Yoksa masumun ve yalnızın duygularını bari dile getirmeyelimmi.yoksa koyun gibi hem yolunup hem meleyelimmi.
Ne isterdiniz.Onu yapalım.
zafer_36
06-24-2008, 02:40 PM
Sallayın gitsin.Şehit verenlerin yüreği yanar.Ya vermeyenler burada salar durur.Şimdi bu konuları bende şöyle bir güzelce okudum.Allah Hitler gibilerin belasını vermiş zaten.Burada yargılanan bir Türk milliyetçiliğii görüyorum.Dibine kadar yargılayın neyi yargılayacaksanız.Benim öz dedem Ermeniler karşı şehit odu hemde Sivastan Erzuruma doğru giderek .Nerde bile şehit olduğu belli değil.Erzurummu yoksa sarıkamışmı belli değil.
Türk milletinin hangi ailesinin ferdinde şehit yok ki burada başkalarını yargılıyor Tv lerden izle diyorsun.Burada Kaos x yazmışta seyretmiş sen nerden seyrediyorsun.Gerçi ben Zaferin yazısında kötü birşey görmedim ama benim dikkatimi şu çekti.
Türkiye Türklerindir kardeşim.bizim vatanımız.Hepimiz bu ülke için birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
o zaman kardeşim ne yapalım bizler .Oturup bakalım.PKK lı fikrini beyan etsin biz bakalım.
Yılmaz Erdoğanın dediği gibi biz maasum kalalım.Türkçe meali masum kalın derken masum ölün.Elin cahil ve insanlıktan uzak kalmış hiç bir vicadni sorumluluğu olmayan PKK lısı sana acırmı dersin.Kime acıdı.Ben gözlerimle gördüm teftişe gittiğimizde insanların Erzurum Yavi köyünde ..Saçlarındaki telleri tavana yapışmıştı.orada 41 masumu kahveye gelip silahsız oldukları ve en masum anlarında kurşuna dizdiler.Çocukları ,bebekleri altına ateş yaktıkları ekmek saçlarının üzerinde kızarttılar.Bu hainlerimi savunalım oturupta .Dahamı iyi olurdu..
Türkbeg kardeşim hitlerden kastımın ne olduğu açıktır kaldıki bizim onun gibi olamayacağımızı zaten belirttim ve Aslonanın Atatürk milliyetciliği olduğunu ve bunun bizi mutlu bir sona götüreceğini ifade ettim ,bu konu ile ilgili yazacağım son şey şu;Ben kalkıp bu tip militanlar konuşsun biz susalım demiyorum yeri geldikçe hepsinin cevabı elbette verilmeli ve bu gerek silahlı mücadele ile gerekse diğer platformlarda veriliyor verilmeye çalışılıyor.yılmaz erdoğanın zihniyeti de belli Benim bu konuda dikkat çekmek istediğim husus kendimize de öz eleştiri yaparak bundan sonraki nesli kendimizden soğutarak bu simsarların eline terk ederek onların tuzağına düşmelerini engellemek için çalışmalı o insanları kazanmalı kaybetmemeliyiz ha bu demek değil memleketi götürüp alın siz yiyin tepe tepe kullanın demiyorum insanları kazanmak gerekiyor kazanmak ise zor mevzu kaybetmek ise çok kolay ve sonuçları hepimize acı veriyor bunu bizzat yaşanmış bir olaydan örnek vererek sonuçlarının neler olabileceğini anlatmak istedim ama anlaşılan o ki anlatma konusunda biraz yetersiz kalıyorum.Neyse belki söylenmemesi gereken bir takım sözlerde sarfetim bunun için kimse kusuruma bakmasın yeri geldiğinde özür dilemesini bilirim ama kimse beni olmadığım bir şeyle itham edemez Hepinize iyi formlar dilerim.
eskidost
06-24-2008, 02:57 PM
Arkadaşlar terör biterse bölge halkıda rahat eder. Bunu bölgedede bilmeyen yok ama şimdiye kadar kürt toplumu üzerinde devletin yaptığı tüm açılımların pkk nın sayesinde olduğuna dair geniş bir inanış var. pkk olmasaydı şunlar olmazdı bunlar verilmezdi gibi bu şekilde düşünen insanlar örgütün varlığından rahatsız olmuyorlar. Orada Tsk ile birlikte köyünü arazisini savunan gkk ları işbirlikçi hain ilan ediyorlar. Eğer bunların istediği hak hukuksa bunun değisik yolları vardı ama onlar silahlı tercih ettiler.
siyasetle uğraştığını söyleyen dtp öcalan güdümlü bir parti ve ağzından barış kelimesini hiç düşürmemesine rağmen pkk nın silah bırakarak teslim olması konusunu hiç gündeme getirmiyor aksine tsk nın operasyonları durdurmasını istiyor. Hangi ülke kendisine tehtit olan silahlı bir unsur var iken buna göz yumar bir şey yapmadan bekler. Teröristlerin onurundan dem vuran bu insanlar Türk milletinin onurunu hiçe saymak gibi bir gaflet içine girdiklerini görmezlermi.
Bu sorun tekrarlıyorum Kardeşlik türküleri ile çözülmez çözülseydi çoktan çözülürdü. Barış adına araziye mayın döşeyen bulduğu her fırsatta mehmetçiğin kanını döken ve bu durumdan kendilerine hak verileceğini düşünen zihniyet bizim düşmanımızdır. Düşmanımız olarakta kalacaktır.
aslan3617
06-24-2008, 03:05 PM
KAOSX sen cok sey bıldıgını sanıyorsun ama sen daha yazılanları anlama kabılıyetı gosteremıyorsun neyazıkkı ben sana demedım olanların karsısında sus,kafandan uydurma ole seyler.
KAOS X
06-24-2008, 05:59 PM
Aslında bu tartışmalar sağlıklı.Borsanın düşmesi,yükselmesi gibi sinirlerin çıkıp gevşemesi.Ben şunu görüyorum ki hiç kimse vatan haini değil ve bu vatanın kurtulması için gayret sarfediyor.
AlpTürk Bozkurt
06-24-2008, 07:21 PM
allah vatan haınlerını kahretsın ama senın bu yazınıda okuyarak kımse gaza gelmesın senın yaptıgınında boluculukten farkı yok suan. yılmaz erdoganın bır sozune katılmamak elde deıl, evet kardes kardesı vuruyor kısladakıde kandırılmıs oraya surulmus dagdagı de kandırılmıs oraya surulmus ortak olan senaryoyu yazanlar oynatanlar ve onları oraya gonderenler aynı kısiler bu ulkede birbirinden farklı cok ırk dostluk ıcınde yasamıstır ıclerınden kandırılıp haınlık edenler olmustur ve halada oluyor ama buna dur dıyecek bızlerız nasılmı, senın gıbı deıl alpturk mılletı gaza getırıp sokaga dokup sonra ızleyerek deıl egıtımle bılınclenerek mılletın kalbınde vatan sevgısını saglamlastırarak. bızler gorduk 80 lerde kandırılan evlatlarımız hepsı gul gıbı soldu gıttı bırısı rusyanın oyununa geldı bırısı amerıkanın, bırısıne dedılerkı rusya komunıstlıgı yayacak dın elden gıdecek . digerıne dedılerkı kahrolsun amerıkan emperyalızmı noldu sonucunda olan vatan evladına oldu benım ıcım neye yanıyor bılıyormusunuz o donemde gıden genc beyınlere bugunun bos kalan koltuklarında onlar oturmalıydı sımdıkı din palyoncaları degıl.
amacım yılmaz erdoganı korumak deıl ama dogru soze de kalkıp sırf senın kopyala yapıstır yaparak buraya koyup gaza gelıp gormemezlıktende gelemem KARDES KARDESI VURUYOR VE HALA DA VURMAYA DEVAM EDIYOR hergun diyorlar 3 sehıt 5 sehıt ıcımız kan aglıyor niye??? nedensiz yere bir hic ugruna ANALAR ARTIK VATAN SAGOLMASIN DİYORLAR.
kucuk bir olay anlatayım kucuk ve acı bır olay, gercek bır olay;
operasyondaydı yine mehmetcik daglarda dusman aramaktaydı yıne gıdıyorlardı olumu goze almıslardı gıdıyorlardı. mehmetcıklerden bırı bır terorıstle karsı karsıyadır operasyon sırasında bırbırlerıne dogrultmus duruyorlardı sılahaları ne o sıkabılıyordu mehmedıme ne de mehmet karsısındakıne kursunu sıkabılıyordu, belkı ıcımızde bıran derız hadı mehmet sık su vatan haınıne ama mehmedın yerınde deılsınız cunku onlar amca cocuklarıydı; mehmet bagırdı teslım ol karsısındakı olmam dedı mehmet tekrarladı sozlerı karsısındakı kıpırdamadı bıle yerınden ve sonra karsısındakı terorıst oz amca cocugunu vuracagına sılahı dogrultup kendısıne sıktı..
aklımda kalanıyla anlattım mevzu bahıs ortada gerısını sız dusunun...
acaba ırkcılık yaparak mı kazanabılırız yoksa mıllıyetcılıgımız ATATURKE yakısır bır sekılde onun cızdıgı yollarda yuruyerek mı yapabılırız.
BURDAN HERKESE SESLENIYORUM SAYGI DEGER KARDESLERIM GAZA GELMEYIN BIRILERININ SOZLERIYLE UNUTMAYIN BIRSEYI;
BİZİM NE KAYBEDECEK BİR PARCA TOPRAGIMIZ VAR NE DE KAYBEDECEK BIR INSANIMIZ BOLUNMEYELIM BOLMEYELIM BIR OLALIM DIRI OLALIM...
SAYGILAR...
Evet aslan 3617: Kimse gaza gelmesin, herkes UNUTSUN, Şeyh saiti unutsun, kürt teali cemiyetini unutsun, ağrı dağında yapılan 3 isyanı unutsun, dersim isyanını unutsun. Aman sakın kimse gaza gelmesin, 30 senedir verdiğimiz şehitleri unutun, evlatsız kalan anaları, yetim kalan çocukları unutun, pekaka uzaydan gönderildi bize onların kürtlerin içinden çıktığını unutun. TÜRK devletinde TÜRK olmayı unutun,
kardeş olduğunuzu hatırlayın, aslan3617 öyle buyuruyor ya, kardeş kavgası diyor ya, sakın kardeşlerimizle kavga etmeyin. onlar, vursunlar, terörist olsunlar, dağa çıksınlar, askerine kurşun sıksınlar, elektiriğe suya para vermesinler, yeşil kart alsınlar, vergi ödemesinler, kapkaç yapsınlar, genelev işletsinler, devleti sömürsünler, SES ÇIKARMAYIN SAKIN ONLAR BİZİM KARDEŞİMİZ DEĞİLMİ, Çanakkalede TÜRK Milletiyle beraber savaşmadılarmı.253.000 şehit içinde sadece ve sadece 300 tane kürt olsada olsun, onlar bizim kardeşimiz değilmi,
Ayrıca,aslan3617, bana bölücü demek senin haddine değil, yazıyı eleştiriyorsan adam gibi eleştir. millet fikrini benimser yada benimsemez. Yok illa hakaret edeceğim diyorsan misliyle karşılık alırsın.
AlpTürk Bozkurt
06-24-2008, 08:02 PM
kımsenın edebıyat yaptıgı yok atsız kardesım orada ordan burdan alınıp buraya yapıstırılan bılgı yok cunku, ayrıca verdıgın bılgı ıcınde saol acı bır tablo.
Bu vatana sizin gibi adamlarda hiç lazım değil. Kimin ne olduğunu bilmeden herkese akıl veriyorsun yok yerinizde oturup seyrediyorsunuz. Yok ailenden şehit verdinmi, sen kimsin be, senin ne eylemin var, vatan için ne yaptında böyle 40 savaş geçirmiş aksakal gibi konuşuyorsun. bence sen kahve köşelerinde yanına üçbeş tane adam alıp, sağdan, soldan bol keseden sallayan, millete akıl verdiğini zanneden ama aklı kendine bile yetmeyen zavallının birisin.
aslan3617
06-24-2008, 08:20 PM
senın gıbı bos ınsanlara verecek cevabım yok dıstan dolu ıcten bos ben senın gbılerıde cok gordum alp benım yaptıklarım gorduklerım bana yeter oturdugum yerden konusmadım cok sukur bos dusuncelere karnım tok kayde bıle alınmazsın sen aslında onun yuru ısıne gıt senın devrın kapandı kuru mıllıyetcıler devrı kapandı yalan mıllıyetcıler yazdıklarımı ıyı oku sen sonrada yasadıgımız ortama gore degerlendır tammammi .
AlpTürk Bozkurt
06-24-2008, 08:22 PM
eskı dost kardesım sen benım yazdıgımı yanlıs analız etmısın ben yurudugumuz yolun yanlıs oldugunu soyluyorum bız kafa yapımızı duzeltmedıgımız muddetce daha cok ınsan kaybedecez bizler KEMAL PASANIN YURTTA SULH CİHANDA SULH sozunu kavrayamamısız insan kazanmak gerek
Bu memleketin hain insanlara ihitiyacı yok, şimdi bu memlekette 10 milyon ermeni 10 milyon rum olsaydı daha mı iyi olacaktı. Yürüdüğümüz yol yanlış diyorsun evet senin yürüdüğün yol kesinlikle yanlış. Çünkü sen ve senin gibiler ecdat kanıyla sulanan toprakları siyaset uğruna, oy uğruna, kardeşlik uğruna birilerine peşkeş çekmekten asla imtina etmezler.
Yurtta sulh cihanda sulh diyen ATATÜRK'ün kaç sene cephede savaştığını biliyormusun, ATATÜRK'ü anlamayan bir kişi varsa o da sensin.
AlpTürk Bozkurt
06-24-2008, 08:40 PM
senın gıbı bos ınsanlara verecek cevabım yok dıstan dolu ıcten bos ben senın gbılerıde cok gordum alp benım yaptıklarım gorduklerım bana yeter oturdugum yerden konusmadım cok sukur bos dusuncelere karnım tok kayde bıle alınmazsın sen aslında onun yuru ısıne gıt senın devrın kapandı kuru mıllıyetcıler devrı kapandı yalan mıllıyetcıler yazdıklarımı ıyı oku sen sonrada yasadıgımız ortama gore degerlendır tammammi .
Kimin boş kimin dolu olduğu belli oluyor.
1-Ben kimseye akıl vermiyorum oysa sen kıt aklınla millete aksakallık taslıyorsun.
2- Hiç boşuna debelenmeyin Bu ülkede TÜRK Milliyetçiliği, BİTMEZ.
3-Senin dolu milliyetçilik anlayışın koyun olmaksa, herşeye eyvallah demekse amenna, ama şunu unutmayın, içerdeki (sizlere) ve dışardaki hainlere rağmen bu vatanı kimseye yar etmeyeceğiz.
Bu vatan TÜRK'tür. TÜRK kalacaktır.
Mozaik olmayacaktır, çiçek bahçesi olmayacaktır. Kardeşlik masalıyla uyumayacaktır.
Senin dolu milliyetçilik anlayışın koyun olmaksa, herşeye eyvallah demekse amenna, ama şunu unutmayın, içerdeki (sizlere) ve dışardaki hainlere rağmen bu vatanı kimseye yar etmeyeceğiz.
"içerdeki (sizlere) ve dışardaki hainlere rağmen"
Neye göre hain ilan ediyorsunki? Forumlara yazılar yazdın, herkes eyvallah dedi ama sen demedin, atıp tuttun saatlerce...Bunların dışında? Oturduğun yerde asarız-keseriz, bunu böyle yapalım, şunu şöyle yapalım şeklinde olsaydı şimdi PKK mı kalırdı? Mario oynamıyorsunuz.Ayırt edin :)
zafer_36
06-24-2008, 09:23 PM
Kimin boş kimin dolu olduğu belli oluyor.
1-Ben kimseye akıl vermiyorum oysa sen kıt aklınla millete aksakallık taslıyorsun.
2- Hiç boşuna debelenmeyin Bu ülkede TÜRK Milliyetçiliği, BİTMEZ.
3-Senin dolu milliyetçilik anlayışın koyun olmaksa, herşeye eyvallah demekse amenna, ama şunu unutmayın, içerdeki (sizlere) ve dışardaki hainlere rağmen bu vatanı kimseye yar etmeyeceğiz.
Bu vatan TÜRK'tür. TÜRK kalacaktır.
Mozaik olmayacaktır, çiçek bahçesi olmayacaktır. Kardeşlik masalıyla uyumayacaktır.
Arkadaşım bir konu açtın teşekkür ederiz her kes kendince bir şeyler yazdı çizdi ama burada kendin ile çelişiyorsun meden bir konu açtın yorum yazanlarada gereken değeri vermelisin.Hem fikirlerine katılmasanda karşındakine hakaret etmeden yorum yaz diyorsun hemde karşındakini ezmek için elinden geleni yapıyorsun.Merak ettim şimdi acaba kimseden geri kalmaz Türk kimliği ile konuya sadece farklı bir bakış açısı ile katıldı diye bu arkadaşımıza harcadığın eforu başkalarına harcıyormusun sen o arkadaşımıza veya baska biren öyle dedin diye de değeri düşecek değil tabi yılmaz erdoğan denen adam evinde bahsettiğin paralarını sayıyor biz burada konuşacağımıza fikirlerimizi geliştirip farklı açılardan bakacağımıza birbirimizi yiyoruz kıtlık ile hainlik ile suçluyoruz biz daha birbirimize hoş görü sağlayamıyoruz her zaman söylerim başkalarına gösterdiğimiz hoş görüyü ne yazıkki kendimizden olana göstermiyoruz.Kim çok bağırırsa değil ,kim daha çok ezerse değil fikirlerini karşısındakine en iyi aktaranı ayakta alkışlarım.Açtığın konuda katılımcılara bu şekilde davranacaksan bunu bizlerle paylaşırsan artık konularına girip yorum yapmayalım da kimse kimseyi kırmak zorunda kalmasın.Umarım ve dilerimki bundan sonra form içerisindeki sevgi saygı kurallarını göz önünde bulundurarak daha dikkatli yorumlar yazarsınız.şimdilik selametle.
AlpTürk Bozkurt
06-24-2008, 09:30 PM
"içerdeki (sizlere) ve dışardaki hainlere rağmen"
Neye göre hain ilan ediyorsunki? Forumlara yazılar yazdın, herkes eyvallah dedi ama sen demedin, atıp tuttun saatlerce...Bunların dışında? Oturduğun yerde asarız-keseriz, bunu böyle yapalım, şunu şöyle yapalım şeklinde olsaydı şimdi PKK mı kalırdı? Mario oynamıyorsunuz.Ayırt edin :)
Bu forumda kendini aksakal zanneden ne kadar adam varmış ya.
Aynı duyarlılığı arslanın yazdığı için niye göstermiyorsunuz. daha ilk mesajında beni bölücü ilan etmedimi.
Ayrıca ben atıp tutmuyorum, yazdıklarımı eleştiriyorsanız, eleştirin. Ama hiçbir cevap niteliği olmayan, yok atıp tutuyorsun, yok asıp kesiyorsun, gibi laflarlada üste çıkmaya çalışmayın. Neyi attık neyi tuttuk ya, işi iyice mahalle ağzıyla laf dalaşına çevirdiniz.
zafer_36
06-24-2008, 09:45 PM
Hiç bir eleştiri değeri olmayan dediğin yazıları usulünce güzelce uyararak söylemeni tercih ederdik anlatmak istediğim bu ayrıca bu konu aslanın değil senin açmış oluduğun bir konu bu anlayışı aslandan değil senden beklerim burada ev sahibi sayılırsın bir anlamda ben bunu söyledim neyse arkadaşım sana iyi formlar dilerim sen haklısın burada sonlandıralım istersen konuyu ama kırıcı olmak bir fayda getirmez kimseye bunu unutma.
AHISKALI
06-25-2008, 03:39 PM
Arkadaşlar .Burada vatan haini kim anlamadım.Kimse kimseye vatan haini dememiş.Aslan arkadaş yazmış ,çizmiş ama bol keseden benzetmeler yaparken hedef olarak Türk milliyetçiliğini almış belliki.Bitsin Türklükte kurtulun bari. .Ama sonuçsuz bir dua tabiiki.Çok şükür.
Maçlarda bile TÜRK dememek için TÜRKO vs. uydurma saçma sapan laflar ediyorlar.İstediğin kadar Türk lafına gıcık ol istediğin kadarda Türküm desonuç elde etmek gerekiyor malesef.Ben buraya gelince burada hain yok kardeşim.Birbirinizi boşuna kırmayın.Yazıların tamamını okudum.
Maç seyrederken bile yüreğin atıyorsa bu kadar yeter.Ama düşünün Klodya Roth denen bir asalak Alman var.Eskiden Türkiyeden hiç çıkmaz her şeyi eleştirir.Hakaretlerini yapar def olur giderdi.Ama gelin görünki ben bir Türkle evlenebilirim dedi.KJadın Türk ararmış meğerse.
Şimdi bu kadın çıkmış Fatih Terime kızıyor.Türk milliyetçiliğini yükseltiyor diye..Demeç veriyor kadın.Artık bu kadar bile tahammülleri kalmadı Romen Diyojen torunu haçlı ların.
Boşuna da kimse debelenmesin.Bizde o kadar geniş bir kültür varki bunu kimse sökemediği müddetçe hiç korkmayın.Sonumuz iyi olacak inşallah.
zafer_36
06-25-2008, 06:56 PM
Ahıskalı kardeşim kapanmış bir mevzuyu yeniden hareretlendirmenin bir faydası yok ama yorumunuz ve bakış bakış açınız için teşekkür ederim ancak bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum söz konusu olan Aslan arkadaşımız sonuna kadar milliyetçi bir arkadaşımızdır her vatan evladı gibi oda Milletene Devletine zarar gelmesindense kendi nefsinden vaz geçecek bir erdemliliğe sahip olduğunun bilinilmesini isterim aslında burada bunları yazarken utanıyorum çünki fikrinden bu Ülkeye olan sevdasından emin olduğum bir insanın böyle kendini savunulacak bir hale getirilmesi gücüme gitti doğrusu.Milli maç örneği ile aslında konuyu ne kadar güzel özetlemişsiniz arkadaşımızın kendisi burada artık cevap yazmıyor ise emin olunki karşısındaki Milli değerlerini paylaştığı insanlar ile derin ayrılıklara neden olmamak insanları kırmamak kendini savunmak için dahi yorum yazmada geri duran düşünceli kendine hakim bir arkadaşımızdır.Hepimiz zaman zaman sinirlerimize hakim olamayarak birbirimize bir takım sözler sarfedebiliyoruz önemli olan bunu telafi etmektir veya bunun hiç olmamasıdır ben dahil hiç birimiz süttün çıkmış ak kaşık değiliz hata bizlere mahsus bir olgu.lütfen karşınızdaki insanı iyice tartmadan sonuna kadar araştırmadan bu şekilde yargılamayın arkadaşımız uzun bir süredir formumuzda yorum yapmakta hepimizce tanınmakta olan tüm üyelerimiz gibi değerli bir arkadaşımızdır eminim tanıdıkca sözlerime sizlerde hak vereceksiniz Bu konunun devamında en azından kalben ve dili ile Milletini sevdiğini söyleyen ona bir şekilde hizmet etme gayreti içerisinde olan bu ve tüm arkadışımız hakkında artık sizinde belirttiğiniz gibi birbirimizi kırmadan bir şeyleri paylaşmayı diliyorum.Şimdiden teşekkür eder iyi formlar dilerim.
Aslan arkadaşım sanada göstermiş olduğun sukunetten dolayı ayrıca teşekkür eder minnetimi sunarım.Konularımıza katkılarını esirgemeyeceğini umuyorum.İyi formlar .
mehmetbağir
06-25-2008, 07:22 PM
mahalle ağzı konuşanları sitede her kez biliyor.
cevab geldikce senin hoşuna gidiyor cünkü gündemde kalıyorsun.
AlpTürk Bozkurt
06-25-2008, 07:39 PM
mahalle ağzı konuşanları sitede her kez biliyor.
cevab geldikce senin hoşuna gidiyor cünkü gündemde kalıyorsun.
:D
KAOS X
06-26-2008, 11:09 AM
Ahıskalı kardeşim kapanmış bir mevzuyu yeniden hareretlendirmenin bir faydası yok ama yorumunuz ve bakış bakış açınız için teşekkür ederim ancak bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum söz konusu olan Aslan arkadaşımız sonuna kadar milliyetçi bir arkadaşımızdır her vatan evladı gibi oda Milletene Devletine zarar gelmesindense kendi nefsinden vaz geçecek bir erdemliliğe sahip olduğunun bilinilmesini isterim aslında burada bunları yazarken utanıyorum çünki fikrinden bu Ülkeye olan sevdasından emin olduğum bir insanın böyle kendini savunulacak bir hale getirilmesi gücüme gitti doğrusu.Milli maç örneği ile aslında konuyu ne kadar güzel özetlemişsiniz arkadaşımızın kendisi burada artık cevap yazmıyor ise emin olunki karşısındaki Milli değerlerini paylaştığı insanlar ile derin ayrılıklara neden olmamak insanları kırmamak kendini savunmak için dahi yorum yazmada geri duran düşünceli kendine hakim bir arkadaşımızdır.Hepimiz zaman zaman sinirlerimize hakim olamayarak birbirimize bir takım sözler sarfedebiliyoruz önemli olan bunu telafi etmektir veya bunun hiç olmamasıdır ben dahil hiç birimiz süttün çıkmış ak kaşık değiliz hata bizlere mahsus bir olgu.lütfen karşınızdaki insanı iyice tartmadan sonuna kadar araştırmadan bu şekilde yargılamayın arkadaşımız uzun bir süredir formumuzda yorum yapmakta hepimizce tanınmakta olan tüm üyelerimiz gibi değerli bir arkadaşımızdır eminim tanıdıkca sözlerime sizlerde hak vereceksiniz Bu konunun devamında en azından kalben ve dili ile Milletini sevdiğini söyleyen ona bir şekilde hizmet etme gayreti içerisinde olan bu ve tüm arkadışımız hakkında artık sizinde belirttiğiniz gibi birbirimizi kırmadan bir şeyleri paylaşmayı diliyorum.Şimdiden teşekkür eder iyi formlar dilerim.
Aslan arkadaşım sanada göstermiş olduğun sukunetten dolayı ayrıca teşekkür eder minnetimi sunarım.Konularımıza katkılarını esirgemeyeceğini umuyorum.İyi formlar .
Çok güzel.Tebrik ederim.Ekleyecek bişey yok.
mlke ağca
06-26-2008, 11:29 AM
paylaşımlarınız için tşk.
eskidost
06-27-2008, 12:22 PM
Bu sorun Türk milletimizin tarih boyunca tekerrür eden sorunlarından sadece biridir. Türk Milletini bu tip sorunlarla terbiye edilmeye çalışılıyor,ama tarih tekerrür ise kimin terbiye olacağınıda yine tarih yazacaktır.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.