PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başımıza Çuval Geçirenler

akyumakli ferhat
06-21-2008, 11:21 AM
okuduğum bir kitabin tanıtım yazısından yazıyorum tafsiye ederim...

Artık bizim konuşma sıramız geldi! Devir her zaman konuşanın değil, gerektiği zaman konuşanındır...

Neyin ne zaman gerektiğinin kararını da Türk milleti en uygun zamanda verecektir! .. Ve işte o zaman her şey değişecek! ..

Birkaç gün sonra ABD askerleri bir birliği basar ve askerlerimizin başına çuval geçirerek başka bir yere götürürler. Birliğin başındaki binbaşı son derece gergindir. Kendisine verilen kesin emirle, karşılaştığı muamelenin kötülüğü arasında bocalar ama emre uyar. Sorgulanacakları yere götürülürken bir çavuş binbaşıya:

-Komutanım neden bize böyle bir emir verdiniz? Kadın kılığına gir deseydiniz daha az yıkılırdım! ..

- Bu ne biçim konuşma Mehmet, bizim töremizde komutanına böyle hitap etmek var mı?

- Komutanın siz bize askerin ağzı değil silahı konuşur derdiniz. Silahımı susturdunuz onun için konuşuyorum. Orada çatışsaydık öleceğimiz kesindi ama ben ölümü tercih ederdim.

- Vatanın askerinden isteyeceği şeylerin sınırı yoktur. Şu anda can vermekten daha fazlasını verdiğini ben de biliyorum. Sen benim nasıl kahrolduğumu biliyor musun? Bu zillete sadece ülkem için katlanıyorum.

- İnşallah bu işten sağ çıkmam. Eğer sağ çıkarsam görevimden ayrılmak istiyorum. Ülkeme her şeyimi veririm ama siz benden haysiyetimi vermemi istediniz. İnsan kalabilmek için bu görevi yapıyoruz. İnsanlığımı elimden alırsanız yaptığımız işin ne anlamı kalır? Beni bu görevden alın çünkü bir daha böyle bir emrinizi dinlemem ve dövüşürüm. İnsan olmayandan asker olur mu?

Götürüldükleri yerde elleri çözülünce Mehmet Çavuş kendisini getiren Amerikan askerine bir yumruk atar. Araya hemen Amerikalı albay girer ve Amerikan askerinin karşılık vermesini engeller. Asker:

- Albayım bu esir bana yumruk attı siz beni engellediniz!

- O esir değil bir misafir, bir yumrukla ucuz atlattık sayılır.

Binbaşı komutanlarından gelen emirlere, Amerikan albayının tavrına bir anlam veremez ama bir şeyler olduğunu sezinlemektedir. Mehmet Çavuş'a döner;

- Hırsını aldın mı Mehmet? Ama gene de yaptıklarından hoşnut değilim. Dönünce seni özel kuvvetlerden aldıracağım. Sen emir dinlemenin ölmekten daha önemli olduğunu anlamamışsın!

zafer_36
06-21-2008, 12:32 PM
Teşekkürler paylaşım için eline sağlık mutlaka tamamını okumak gerek .inşaallah en kısa zamanda alıp okuyacağım.Yakın tarihimizde gecen bu olayin tüm boyutlarinı tüm yönleri ile bilmenin ihtiyaçtan çok bir borç olduğunu düşünüyorum.

Türkümazeriyim
06-21-2008, 01:17 PM
Yaşananları gölgede bırakmak isteyen adamlar var

mehmetbağir
06-21-2008, 01:25 PM
sagol ferhat bu güzel paylaşımın için güzel bir kitap olduğu kesin.İnşalla

akyumakli ferhat
06-21-2008, 01:29 PM
Yaşananları gölgede bırakmak isteyen adamlar var

nasıl yani açarmısın konuyu?

cengiz70
06-21-2008, 04:15 PM
o kitabı ben okudum çok güzel bir kitap. tavsiye ederim. paylaşımın için teşekkür ederim ferhat.

TÜRKBEG
06-21-2008, 09:47 PM
ABD ye karşı bizi yumaşatmak istercesine yazılmış cümleler.Tamamen hayal ürünü.Bunların hiç birisi olmadı.Bizim askerlerimiz yediği dipçikle kaldı.Kesinlikle ABD den intikam alınmadı henüz.ABD böyl saçma sapan çabaları hep yaydırmaya çalışıyor.çünki intikamını alan bir ruh her zaman rahatlar ve ferahlar.İntikamını almanın rahatlığıylada kendisine yapılanları yavaş yavaş unutur.İşte bize yapılan çuval olayını unutturmanın bir oyunun perdesi.

AHISKALI
06-21-2008, 10:18 PM
Ya davanızı bilin yada davam demeyin.Kimsenin davasına ihanet etmeye hakkı yoktur.Yoksa adı hain olur.

aslan3617
06-21-2008, 10:28 PM
arkadaslar ne medyaya guvenın nede okudugunuz kıtaplara bu kıtap hakkında yorum yapmıyorum cunku hıc okumadım
geleyım soyleyecegıme cuval mevzusunda turk mılletını gevsetmek uyutmak ıcın herseyı yaptı emperyalıst amerıka ornegın bı nevı turk mılletının ıcındekı kını hafıfletmek ,rahatlatmak icin KURTLAR VADISI - IRAK fılmı cekılmıstır hanı su ayakta alkısladıgımız fılm hatırladınız demı ıste amerikanın pıskolojık savası ve turk mılletını kandırma ve aldatma polıtıkasi uyanık olalım

AHISKALI
06-21-2008, 10:38 PM
[QUOTE=aslan3617;54169]arkadaslar ne medyaya guvenın nede okudugunuz kıtaplara bu kıtap hakkında yorum yapmıyorum cunku hıc okumadım
geleyım soyleyecegıme cuval mevzusunda turk mılletını gevsetmek uyutmak ıcın herseyı yaptı emperyalıst amerıka ornegın bı nevı turk mılletının ıcındekı kını hafıfletmek ,rahatlatmak icin KURTLAR VADISI - IRAK fılmı cekılmıstır hanı su ayakta alkısladıgımız fılm hatırladınız demı ıste amerikanın pıskolojık savası ve turk mılletını kandırma ve aldatma polıtıkasi uyanık olalım[/Q

Her şey yavaş yavaş dostum..İşte millete ERGENEKONUDA böyle terör örgütü diye yutturuyorlar.Yavaş yavaş..

Bu ülkede zengin olacaksın unutmayın.Zengin olacaksın.Bak sen o yazar mahalline hepsi sana kul köle olur.İstersen onlara peygamberini inkar ettirir istersen özünü peygamber ilan ederler.

Vay be ne başlayış bir bitişmiş bu ömür ve hayat dedikleri..

cengiz70
06-23-2008, 05:48 PM
ABD ye karşı bizi yumaşatmak istercesine yazılmış cümleler.Tamamen hayal ürünü.Bunların hiç birisi olmadı.Bizim askerlerimiz yediği dipçikle kaldı.Kesinlikle ABD den intikam alınmadı henüz.ABD böyl saçma sapan çabaları hep yaydırmaya çalışıyor.çünki intikamını alan bir ruh her zaman rahatlar ve ferahlar.İntikamını almanın rahatlığıylada kendisine yapılanları yavaş yavaş unutur.İşte bize yapılan çuval olayını unutturmanın bir oyunun perdesi.

Altı bin yıllık devlet geleneği, bugün kara kuvvetlerinin kuruluşunu Mete Han’la başlatan, İstanbul’u fethetmiş, yüzyıllarca İslamın bayraktarlığını yapan bir milletin torunları ve dünyaya nizam vermiş büyük bir imparatorluğun gölgesi,TÜRKİYE. Ve Türkiye, çok ciddi tehlikelerle uğraştığı 2000’li yıllarda bile, uyduların hiçbir işe yaramadığı “gerçek hayatta” (bazılarının uykularını kaçıracak kadar) hala dünyanın bir numaralı topluluğuna sahip.
İslam hukukuna göre saldırıya ancak misli ile mukabele edilir, aşırı gitmek suçtur. “....kim size saldırırsa sizde ona misilleme olacak kadar saldırın......” (Bakara suresi, 194. ayet)
Türkler kendilerine yapılan bir olayı asla karşılıksız bırakmaz. Çuval olayından sonra savunma işbirliği ofisi(odc) komutanı ABD’liye yapılan “Türk usulü” topuktan müdahale gözden kaçmıştır. Bu olay basına 9 aralık 2004 tarihinde ODC komutanı ABD’li Hava Tümgeneral Peter Sutton, Esenboğa havaalanı dış hatlar terminalinde TÜRK korumasının kaza kurşunuyla hafif yaralandı, şeklinde yansımıştır.
2 ekim 1992’de Ege denizindeki tatbikatlar sırasında ABD uçak gemisi Saratoga, Muavenet Muhbirini vurdu. Atılan iki adet Sea Sparrow füzesinden biri köprüye isabet etti. Muhrip komutanı Yarbay Levent Kudret Ergüner’le birlikte 5 asker şehit oldu, 18 askerde yaralandı. Tatbikatın ara safhası bitmişti füzelerin yanlışlıkla ateşlenmesi ihtimali sıfırdı. Aynı sıralarda bir gurup deniz piyadesi ve SAT ‘da Istranca ‘da Amerikan askerleriyle tatbikat yapıyordu. Saldırı duyulur duyulmaz Türk Timi, Amerikan askerlerinin silahlarına el koydular ve onları esir aldılar. Amerikalılar çok korkmuşlardı. Öldürüleceklerini sanıyorlardı. Türk Timi Amerikalıları öylece bırakıp gitiler.Amerikan askerleri bir buçuk gün sonra JUSMAT’ın (ODC) gönderdiği helikopterle bulundukları yerden alındılar.
17 aralık 2004’te özeltimciler, karayolu ile Bağdat Büyükelçiliğimizi koruma görevini devralmaya gittikleri sırada Musul yakınlarında ,ABD’nin egemenliği altındaki bölgede pusuya düşürüldüler. Konvoyda bulunan 5 Türk polisi şehit edildi. 4 gün sonra 21 aralıkta ajanslar şu haberi geçiyorlardı. “Irak’ın Musul kentindeki ABD askeri üssü, direnişçilerin hedefi oldu. Roket ve havan topuyla düzenlenen saldırıda 24 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Musul’daki saldırıda, ABD askerlerinin ABD’nin egemenliği altındaki bir bölgede, tek bir olayda ilk defa bu kadar kayıp verdiği bildirildi."

mehmetbağir
06-23-2008, 06:25 PM
sağol bunu bize hatırlattığın için.yüreğine gönlüne sağlık.

ATSIZ KAHRAMAN
06-23-2008, 07:49 PM
Altı bin yıllık devlet geleneği, bugün kara kuvvetlerinin kuruluşunu Mete Han’la başlatan, İstanbul’u fethetmiş, yüzyıllarca İslamın bayraktarlığını yapan bir milletin torunları ve dünyaya nizam vermiş büyük bir imparatorluğun gölgesi,TÜRKİYE. Ve Türkiye, çok ciddi tehlikelerle uğraştığı 2000’li yıllarda bile, uyduların hiçbir işe yaramadığı “gerçek hayatta” (bazılarının uykularını kaçıracak kadar) hala dünyanın bir numaralı topluluğuna sahip.
İslam hukukuna göre saldırıya ancak misli ile mukabele edilir, aşırı gitmek suçtur. “....kim size saldırırsa sizde ona misilleme olacak kadar saldırın......” (Bakara suresi, 194. ayet)
Türkler kendilerine yapılan bir olayı asla karşılıksız bırakmaz. Çuval olayından sonra savunma işbirliği ofisi(odc) komutanı ABD’liye yapılan “Türk usulü” topuktan müdahale gözden kaçmıştır. Bu olay basına 9 aralık 2004 tarihinde ODC komutanı ABD’li Hava Tümgeneral Peter Sutton, Esenboğa havaalanı dış hatlar terminalinde TÜRK korumasının kaza kurşunuyla hafif yaralandı, şeklinde yansımıştır.
2 ekim 1992’de Ege denizindeki tatbikatlar sırasında ABD uçak gemisi Saratoga, Muavenet Muhbirini vurdu. Atılan iki adet Sea Sparrow füzesinden biri köprüye isabet etti. Muhrip komutanı Yarbay Levent Kudret Ergüner’le birlikte 5 asker şehit oldu, 18 askerde yaralandı. Tatbikatın ara safhası bitmişti füzelerin yanlışlıkla ateşlenmesi ihtimali sıfırdı. Aynı sıralarda bir gurup deniz piyadesi ve SAT ‘da Istranca ‘da Amerikan askerleriyle tatbikat yapıyordu. Saldırı duyulur duyulmaz Türk Timi, Amerikan askerlerinin silahlarına el koydular ve onları esir aldılar. Amerikalılar çok korkmuşlardı. Öldürüleceklerini sanıyorlardı. Türk Timi Amerikalıları öylece bırakıp gitiler.Amerikan askerleri bir buçuk gün sonra JUSMAT’ın (ODC) gönderdiği helikopterle bulundukları yerden alındılar.
17 aralık 2004’te özeltimciler, karayolu ile Bağdat Büyükelçiliğimizi koruma görevini devralmaya gittikleri sırada Musul yakınlarında ,ABD’nin egemenliği altındaki bölgede pusuya düşürüldüler. Konvoyda bulunan 5 Türk polisi şehit edildi. 4 gün sonra 21 aralıkta ajanslar şu haberi geçiyorlardı. “Irak’ın Musul kentindeki ABD askeri üssü, direnişçilerin hedefi oldu. Roket ve havan topuyla düzenlenen saldırıda 24 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Musul’daki saldırıda, ABD askerlerinin ABD’nin egemenliği altındaki bir bölgede, tek bir olayda ilk defa bu kadar kayıp verdiği bildirildi."

Bu senin yazdıkların hayal ürünü dostum.Biz burada KURTLAR VADİSİ çevirmiyoruz.Bu senin yazdıkların ilk önce Türkiyeye///Türkiyeli memoli \\\tarafından servis edildi ama yankı yapmadığı için servisten kaldırıldı.Türkün intikamı böyle olmaz sana söyleyeyim._______Yazıların ve duyguların için ayrıca teşekkür ederim ama___TÜRKÜN İNTİKAMI 1-0 İSE SONRADAN BU 2-1 OLMALI YOKSA OLMAZ.O ÇUVAL ONLARIN BAŞINA TEKRAR GEÇİRİLMELİYDİ.HATTA O ASKERLER ÇIKIP TELEVİZYONLARDAN ÖZÜR DİLEMELİYDİ.

akyumakli ferhat
06-27-2008, 07:11 AM
Arkadaşlar bir kitabı böyle şeylere getireceğinizi sanmıyordum lütfen tartışmadan yorum yapalım saygılarımla...

cengiz70
06-27-2008, 06:31 PM
Bu senin yazdıkların hayal ürünü dostum.Biz burada KURTLAR VADİSİ çevirmiyoruz.Bu senin yazdıkların ilk önce Türkiyeye///Türkiyeli memoli \\\tarafından servis edildi ama yankı yapmadığı için servisten kaldırıldı.Türkün intikamı böyle olmaz sana söyleyeyim._______Yazıların ve duyguların için ayrıca teşekkür ederim ama___TÜRKÜN İNTİKAMI 1-0 İSE SONRADAN BU 2-1 OLMALI YOKSA OLMAZ.O ÇUVAL ONLARIN BAŞINA TEKRAR GEÇİRİLMELİYDİ.HATTA O ASKERLER ÇIKIP TELEVİZYONLARDAN ÖZÜR DİLEMELİYDİ.

ben burada hikaye anlatmıyorum. zaten sitedeki üyelerinde hikaye dinleyecek yaşı çoktan geçmiş. ben bildiğimi anlatıyorum. inanıp inanmamak sana kalmış birşey. ayrıca sen bu sitede herşeye muhalefet olmayı çok seviyorsun. tamam inanmayabilirsin ama karşındakinin fikirlerine saygı duyman gerekiyor bence. saygı duyki,sanada saygı duyulsun.
o öyle senin dediğin gibi olmuyor. çuvalı onların başına geçirmek falan gibi. o laflar boş laflar. lafla peynir gemisi yürümez. hep atıp tutuyoruz ama icraat göremiyoruz dostum.

KAOS X
06-30-2008, 11:16 AM
ABD lilerin başına zaten çuval geçiremeyiz, bari torba yada poşet geçirseydik.
Onlar bir gün mal pazarına gelirse onları eşşeğin arkasına bağlayacağımda neyse..Gelmiyorlar.