PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : erkekler daha mı akılı?

berat
06-21-2008, 08:19 AM
Erkekler daha mı akıllı?

Bir beynin diğerinden farkı ne? Önce iki cinsiyet arasındaki farka değinelim. Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre erkek beyni kadınınkinden ortalama 120 gr daha ağır ve ortalama 4 milyar daha fazla nörona sahip. Ancak hemen bundan "Yani erkekler daha akıllı!" sonucu çıkartmayın. Çünkü ağırlığın beynin kapasitesine herhangi bir etkisi yok. inandırıcı bulmuyor musunuz? Örnekleyelim: Einstein'ın beyni özel izinle çıkartılıp incelendiğinde ağırlığının ve büyüklüğünün herhangi bir insanın beyninden farklı olmadığı (Aynı durum nöronlar için de sözkonusu iş şunu ortaya koyuyor: Önemli olan bunların sayısı değil, nasıl kullanıldığı!

mlke ağca
06-21-2008, 08:28 AM
kesinlikle.. önemli olan kafayı kullanmaktır.. yani erkeklerin bayanlara göre herhangi bi ayrıcalığı yok..

akyumakli ferhat
06-21-2008, 08:30 AM
bence erkekler kadinlardan farkli ama eşidiz...

IronBlood
10-02-2008, 12:47 PM
Erkekler Tabiki Daha Zekidir... Bunu Öss Birincilerindeki Bariz Erkek Üstünlüğünden Anlayabilriz.

Kızlar Altlara Doğru Daha Başarılı Olabilir ama Bu Erkeklerin Aksine Kızların Harıl Harıl Çalışmasındandır.Yani Çalışmak Bi Yere Kadar , Zeka Başka Bişey.

Gizli Özne
10-02-2008, 01:09 PM
Erkekler Tabiki Daha Zekidir... Bunu Öss Birincilerindeki Bariz Erkek Üstünlüğünden Anlayabilriz.

Kızlar Altlara Doğru Daha Başarılı Olabilir ama Bu Erkeklerin Aksine Kızların Harıl Harıl Çalışmasındandır.Yani Çalışmak Bi Yere Kadar , Zeka Başka Bişey.

bence bu erkeklerin daha zeki olmasından değil,malum Türkiye'de okula gönderilen kızlar ve erkeklerin sayılarına bakarsak arada bayağı bi fark var..sınava katılan erkek öğrenci daha çok olunca haliyle kazananlar arasında erkeklerin çok olması normal..

IronBlood
10-02-2008, 01:15 PM
bence bu erkeklerin daha zeki olmasından değil,malum Türkiye'de okula gönderilen kızlar ve erkeklerin sayılarına bakarsak arada bayağı bi fark var..sınava katılan erkek öğrenci daha çok olunca haliyle kazananlar arasında erkeklerin çok olması normal..

Yanılıyosun Sanırım Türkiyede Yaşamıyorsun.
Türkiyede Öss ye Giren Kız Erkek Sayısı Hemen Hemen Eşittir.

Ben Dereceden Bahsediyorum... Yani En Tepeden
1 Milyon Daha Kız Girse Birinci Gene Erkek Olur ;)

Hknblt
10-02-2008, 01:38 PM
EE konuyu zaten sen acmıssın hemende cevaplıyıp kapatmıssın biz ne yazıcaz simdi tabi agırlık ve buyuklukle alakalı olsaydı başı yekeler çok zekı olurdu ama yeke baslarını anca dolandırıyorlar

GÜLGÜZELİ
11-18-2008, 12:59 PM
Slm bence erkeklerin yada kadinlarin daha akilli olmasi diye birşey yok kafayi kullanan akillidir ama şunu söyleyebilirim kadinlar daha pratik zekali yani erkekler sorunlari çözmekte biraz daha yavaş iyi günler
:)

fblirocker
11-18-2008, 05:57 PM
ne kadar zeki olursan ol kafayı kullanmadıktan sonra hiç birşey ifade etmez:)

Aykağan
11-18-2008, 06:39 PM
ne kadar zeki olursan ol kafayı kullanmadıktan sonra hiç birşey ifade etmez:)
Katılıyorum.Zeka ve akıllı olmak farklı bence de.Bu tür yarış da doğru değil üstelik.
Her iki cinsin de birbirine göre üstün sayılabilecek özellikleri var.Üstelik ne kadar zeki olurlarsa olsunlar erkekler nedense hep bir kadına ihtiyaç duyarlar.Doğuracak,bakıp büyütecek,ardında yürüyecek,hatta aşık olacak ve soyunu sürdürecek bir kadına ihtiyaç duyarlar.Neden daha akıllı olduklarını ispat etmeye çalışırlar ki:)
Tamam daha zeki olsunlar...Kabul ettim ben kişisel olarak...:)