PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ALLAH ve DİN ADINA KİM YETKİLİ

TÜRKBEG
06-18-2008, 09:12 PM
Saçma geldi bu yazı bana sonradan .O yüzden kaldırdım.Zira devlet olmadan ne millet nede din olmaz.Devletsiz ve vatansız ancak hayvanlar yaşayabilir.Bence hayvanlarda insanların korumasında bir vatan sahibidir.Bu yazı ise irdelediğim zaman dincilik bağlamında vatnsızlığı ve devletsizliği öneriyor.Zira aslında ,din insanlar için gelmiştir.Öyle ise din vatan ve devleeti emretmektedir.Öbür dünya nitelendirmesi ve korkutması ancak sömürgeci büyük ülkelerin işine geliyor.Çünki sen yattıkça onlar yapıp sana satıyor.

periveş
06-30-2008, 12:16 PM
Allah ve din adına sadece peygamberimiz yetkili değildi.Sonradan gelen imamlar yetkili oldu.Rabbimiz ard arda İMAMLAR göndereceğinden bahsediyor Kuran-ı Kerimde. Zamanın imamları oldu.Bu zamanın imamıda olacak Mehdi a.s.Sadece Allahı ve Peygamberi tanırım zihniyeti yanlış bir zihniyettir.İmamlar devrin imamlarıda asaleten değil ama vekaleten dinimizin yükümlülüğünü devam ettirmişlerdir.Onlarıda Allah seçmiştir. Halk seçmemiştir.Kendileride kendilerini seçmemiştir.Allah ile konuşmuşlardır ve onu görmüşlerdir.

AlpTürk Bozkurt
06-30-2008, 12:53 PM
Şia ile Sünniyi ayıran en önemli unsurlardan biride Mehti inancıdır. Şialar Peygamberden sonra yani nübüvetten sonra imamete inanmış ve imamet sistemi ile islamı zaman göre yorumlayarak dinamik bir şekilde tutmayı başarabilmiştir. Şiilikte Peygamberden sonra 12 imam gelmiş ve 12. imam olan yani mehti olduğuna inanılan imam hala sağ ve hayattatır. Ayrıca 12. imam adına dini konularda zamana göre fetva veren müctehitler vardır ki bu sayede şiiler islamı günün şartlarına göre yorumlamışlardır. Türkbeğ kardeşimin yukarıda yazdıkları sadece sünnileri ilgilendirir ki, Ehl-i sünnet Hanifi, şafi, hanbeli ve malikiden sonra içtihat kapısını kapatmış. Kıyas ve icma ya yönelmiştir. Ehli sünnette günün şartlarına göre fetva verebilecek müctehitlik sistemi bulunmadığından 1400 sene önceki şartlar aynı şekliyle muhafaza edilmektedir.

Esenlikler

ATSIZ KAHRAMAN
07-01-2008, 07:59 PM
nEYİ TARTIŞIYORSUNUZ ANLAMADIM..

AlpTürk Bozkurt
07-01-2008, 08:03 PM
nEYİ TARTIŞIYORSUNUZ ANLAMADIM..

Türkbeğ kardeşim bir yazı eklemişti daha sonrada kaldırmış, gerekli açıklamayı da yapmış zaten. esenlikler

periveş
07-03-2008, 08:18 AM
TÜRKBEG kardeşim eğer kalbini kırdıysam özür dilerim.AMACIM SİZE KARŞIT BİR TUTUM SERGİLEMEK DEĞİLDİ.Sizin birtakım yazıları bizlerle paylaşma hassasiyetinize saygı duydum.sadece görüşümü sundum.Bu kadar gelmiş geçmiş evliyalar, imamlar hak yolunun gerçek yolcuları,Yunuslar Mevlanalar ,Hacı bektaşi Veliler..bunlarıda anlamamız lazım.Mesela Fuzuli Hazretleri Allahın hak evliyasıydı.Bunların mesajlarıda var bize..Bunu anlatmak istedim lütfen affedin beni ben yazınızı kaldırmanıza çok üzüldüm.