Orijinalini görmek için tıklayınız : Namaz Kılmamak Için Bir Tercih Yap
+sahra+
06-12-2008, 10:36 PM
Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış. Orucunu tutar, zekatını verir, insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.
Yalnız bu adamın bir kusuru varmış: Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş, üşenirmiş.
Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına.
Demiş ki:Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar. Namaz kılmamam için ne yapmam gerekse söyle yapayım. Yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş.
Hoca:Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok, borcun kılacaksın demiş.
Adam yalvarmış bul hocam diye. Hoca müddet istemiş adam gitmiş. Aradan haftalar geçmiş, adam gelmiş.
Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?
Hoca: Buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan sorumlu değilsin:
1: ÖLÜ İSEN
2: DELİ İSEN
3: ÇOCUK İSEN
4: HAYVAN İSEN
5: KAFİR İSEN
tercih senin...
iz_baku
06-17-2008, 11:40 PM
ALLAH (CC)
Sadece Allah'a ayıracak zamanınız varsa okuyun.
'Biz Allah'ı (cc) Cuma günleri mescide sığdırmaya çalışıyoruz.
Belki cuma gecesine, çok nadiren kalkılabilirse, yatağın sıcaklığından feragat edilebilirse de Sabah namazlarına....
Ama hastalıklarımız, zayıflıklarımızda, doğal afetlerde, kısaca zorda ve çaresiz kaldığımızda hemen etrafımızda olsun istiyoruz....
ve, hiç şüphesiz, en çok da ölümün hatırlandığı cenazelerde.
Maalesef, biz Allah'tan (cc) bunları beklerken, Allah (cc) için işte, oyunda, hayatımızın neredeyse tamamında yerimiz ve zamanımız yok...
Çünkü...
Diğer zamanlar işlerimizi kendimiz halledebiliriz düşüncesi hayatımıza girmiş.
Ya da açıkça söylersek o zamanlar Allah'a (cc) ihtiyacımız yok.
Allah'ın (cc) emir ve yasaklarına itaattir. Karşılıksız alabileceğimiz en iyi hediye namazımızdır,
Hem masrafsız ve ödüller de muhteşemdir.
Allah beni affetsin, ....
O'nun hayatımda ilk sırada olmaması gerektiğini kabul ettiğim yer ve zamanların varlığından dolayı.
Her zaman O'nun bizim için yaptıklarını daima hatırlayacak zamanlarımız olmalı.
Bu mesajı idrak ettiyseniz paylaşın!!
Evet, ALLAH'ı (cc) çok seviyorum.
O benim var olma ve kurtulma kaynağım.
Beni her gün ayakta tutuyor.
O'ndan başka sığınılacak kapı olmadığını bilmek..
Onsuz hiçbirşeyim….
Diyebiliyormusunuz?
Bunun için işte size çok basit bir test.
Eğer Allah' ı seviyorsanız ve O'nun sizin için gerçekleştirdiği muhteşem şeylerden utanmıyorsanız....
bunu arkadaşlarınıza iletin.
Bunun için zamanınız varmı?
Kolay zora karşı..
-Gerçekleri söylemek neden bu kadar zor.
Aynı zamanda yalanları söylemek de bu kadar kolay?
-Neden namazda uykuluyuz da bitince aniden uyanıveririz?
-Böyle mesajları paylaşmak varken silmek neden kolayımıza gelir?
Ne gariptir, ALLAH'a (cc) inandığını söyleyip de şeytanın peşinden gitmek .
Ne gariptir, fıkraları çılgınca paylaşırız, mesajlar
havalarda uçuşur da iş İslamiyetle ilgili bir mesajın iletilmesine geldiğinde iki defa düşünürüz.
Bu mesajı eğer birilerine gönderirseniz, adres listenizdeki herkese gönderebilecek misiniz? Yoksa ne tepki vereceğini bilmediğinizden ya da emin olmadığınızdan göndermeyecek misiniz?
Allah'ın bizim için ne düşündüğünden çok insanların bizim için ne düşündüğüne önem
vermemiz sizin adalet terazinizle ne kadar adil görünüyor?
Herşeyden önemlisi ne kadar daha yaşayacağınızı sanıyorsunuz,
Ne zaman telafi etmek için harekete geçeceksiniz??
s.a
By Arif
06-18-2008, 12:04 AM
EN'ÂM SÛRESİ
(162) Ey Muhammed! De ki: "Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir."
Ey İnsanlar ; Eğer Sizler Bilseydiniz Biz Namazda Sizleri Kimle Konuşturuyoruz, Secdeden Asla Kalkmazdınız...
AlpTürk Bozkurt
06-18-2008, 01:46 PM
Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış. Orucunu tutar, zekatını verir, insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.
Yalnız bu adamın bir kusuru varmış: Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş, üşenirmiş.
Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına.
Demiş ki:Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar. Namaz kılmamam için ne yapmam gerekse söyle yapayım. Yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş.
Hoca:Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok, borcun kılacaksın demiş.
Adam yalvarmış bul hocam diye. Hoca müddet istemiş adam gitmiş. Aradan haftalar geçmiş, adam gelmiş.
Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?
Hoca: Buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan sorumlu değilsin:
1: ÖLÜ İSEN
2: DELİ İSEN
3: ÇOCUK İSEN
4: HAYVAN İSEN
5: KAFİR İSEN
tercih senin...
Ne yani şimdi ölü, deli, çocuk olmayıpta namaz kılmayanlar kafir ya da hayvanmı oluyorlar. Bence hoca halt yemiş. Zaten varya 1000 senedir islam diye nağıl anlattılar bize hala aynı nağılları internette bile anlatıyorsunuz ya helal olsun size.
ATSIZ KAHRAMAN
06-18-2008, 03:41 PM
Taassub ve taahhutunan giden bir sürü müslüman.Hadi hayırlısı..Hiç biri birine uymuyor.hiç bir müslüman başka müslümanın yaptıklarını kabul etmiyor..Valla kuran varken neden hacıdan hocadan din öğreniyorsunuz..Birde bin bilmem kaçıncı ilde yapılan yorumlar bugünün çağında ne kadar geçerlidir.(kuran-ı kerim hariç)İnsanlar namazı bile şu şöyle dedi bu böyle dedi o yüzden böyle namaz kılınır.Aslında 3 rekat yok 5 rekat vs.Bu konularda bilimsel çalışmalar varsa gerçekten rica ediyorum.buralara yazın yararlanalım.Ama gerçekçi olursa daha iyi olur.
+sahra+
06-19-2008, 06:07 PM
Taassub ve taahhutunan giden bir sürü müslüman.Hadi hayırlısı..Hiç biri birine uymuyor.hiç bir müslüman başka müslümanın yaptıklarını kabul etmiyor..Valla kuran varken neden hacıdan hocadan din öğreniyorsunuz..Birde bin bilmem kaçıncı ilde yapılan yorumlar bugünün çağında ne kadar geçerlidir.(kuran-ı kerim hariç)İnsanlar namazı bile şu şöyle dedi bu böyle dedi o yüzden böyle namaz kılınır.Aslında 3 rekat yok 5 rekat vs.Bu konularda bilimsel çalışmalar varsa gerçekten rica ediyorum.buralara yazın yararlanalım.Ama gerçekçi olursa daha iyi olur.
NAMAZ ZATEN 3 REKAT DEĞİLDİR.BİLMİYORSAN ÖĞREN..
Ŧєℓєรмє
06-19-2008, 06:17 PM
Forum geneli sizin konunuza veya sizinde ilgiyle baktıgınız konuya bir arkadasımız yorum yaptımı itici cevaplar veriyorsunuz.Görüslerinize saygi duyulmasini istiyosaniz lütfen sizde saygi duyun.
ATSIZ KAHRAMAN
06-19-2008, 07:17 PM
Ne var bunda sanki. Kimi üç kılar kimi beş rekat.Yada vakit diyecektim..Bence çok önemli değil..
+sahra+
06-19-2008, 09:50 PM
Forum geneli sizin konunuza veya sizinde ilgiyle baktıgınız konuya bir arkadasımız yorum yaptımı itici cevaplar veriyorsunuz.Görüslerinize saygi duyulmasini istiyosaniz lütfen sizde saygi duyun.
İtici cevap vermiyorum.Sadece dogru olan ne ise onu aktariyorum kardas.Ben saygiliyam cok sükür sizide saygiya davet ediyorum.
Selam ve dua ile..
Saygilarimla...
Ne yani şimdi ölü, deli, çocuk olmayıpta namaz kılmayanlar kafir ya da hayvanmı oluyorlar. Bence hoca halt yemiş. Zaten varya 1000 senedir islam diye nağıl anlattılar bize hala aynı nağılları internette bile anlatıyorsunuz ya helal olsun size.
Oradaki vurgu namazın farz olduğu..Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum :/
AlpTürk Bozkurt
06-20-2008, 06:51 AM
Oradaki vurgu namazın farz olduğu..Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum :/
Namazın farz olduğunu biliyoruz çok şükür. Bu Kuran-ı Kerimde sabittir. Farz olmayan veya yanlış olan şey, hikaye yoluyla namaz kılmayanın kafir veya hayvan ilan edilmesidir. Çünkü Kelime-i Şehadet getiren Allah'ın birliğine ve Muhammed'in O'nun Resulu olduğuna iman eden bir kimse müslümandır. Hiç kimse onu namaz kılmıyor diye kafir ilan edemez.
Ayrıca siz nasıl okuyorsunuz ben anlamıyorum. Hikayeyi sağa sola çarpıtmanın anlamı yok hikaye açık ve net. Namaz kılmayan ya ölüdür, ya çocuktur, ya delidir ya hayvandır ya da kafirdir. Bunda anlaşılmayacak birşey var mı.
Alışmışsınız millete islam diye masal anlatmaya birde durup onu savunuyorsunuz. Yok böyle demek istemiş yok öyle demek istemiş siz söyleneni anlamıyorsunuz. O zaman açık açık anlatın anlayalım kardeşim. Namaz kılmayan bir müslüman Kuran-ı Kerim in hangi ayetinde peygamberin hangi hadisinde kafir ilan ediliyor biz de bilelim. Yoksa masal anlatıp durmayın millete. Masal okumak istesek sünnin Sahih-i Buharisi Şianın da Biharül-Envarı var. İçlerinde onbinlerce masal var oku oku uyu, oku oku uyu.
ATSIZ KAHRAMAN
06-20-2008, 09:42 AM
Aslında kuran-ı kerime gören açık seçik bir bilgi veren yok.O şunu dedi bu bunu dedi.Bir gün şu geliyordu yok gidiyorudu..Hepsi bu işte milletin islamdan anladığı.Kuran-ı kerim deki bilgilerine girince hikayelerin olmadığını görmeyince insanlar şimdiye kadar bildikleri doğruların aslında nasılda yanlış olduğunu görmekten korkuyorlar.
Türkümazeriyim
06-20-2008, 10:19 AM
Namaz kılmanın yararlarıda var mesela bugün üzüntülüsün kıldığın andan hemen sonra çok huzurlu hissedersin kendini ve birde romatizmaya iyi geliyormuş Namaz kılmak ALLAH hepimizi kötülüklerden korusun
ATSIZ KAHRAMAN
06-20-2008, 07:25 PM
Yogada yararlı ben onu sormuyorumki?
+sahra+
06-20-2008, 07:29 PM
Namaza harcayacagim vakti yoga yaparak harcarim diyorsan buyur harca bakalim , keyif senin.
ATSIZ KAHRAMAN
06-20-2008, 07:32 PM
Namaza harcayacagim vakti yoga yaparak harcarim diyorsan buyur harca bakalim , keyif senin.
Ben onu demiyorum.Yararlı olduğunu değil açıklayıcı dini yönden bilgi demek istedim.
mehmetbağir
06-20-2008, 07:43 PM
arkadaşlar ne diyorsunuz kimi yargılıyorsunuz siz islam dan müslümanlıktan damı büyükmüsünüz ki böyle ağzınıza ne geliyorsa konuşuyorsunuz.ister inan ister inanma ama böyle ağzınıza geleni konusmayın.lütfen sov yapmayalım kime ne ıspatlıyorsunuz neyin davası bu?
+sahra+
06-20-2008, 09:45 PM
Namazın farz olduğunu biliyoruz çok şükür. Bu Kuran-ı Kerimde sabittir. Farz olmayan veya yanlış olan şey, hikaye yoluyla namaz kılmayanın kafir veya hayvan ilan edilmesidir. Çünkü Kelime-i Şehadet getiren Allah'ın birliğine ve Muhammed'in O'nun Resulu olduğuna iman eden bir kimse müslümandır. Hiç kimse onu namaz kılmıyor diye kafir ilan edemez.
Ayrıca siz nasıl okuyorsunuz ben anlamıyorum. Hikayeyi sağa sola çarpıtmanın anlamı yok hikaye açık ve net. Namaz kılmayan ya ölüdür, ya çocuktur, ya delidir ya hayvandır ya da kafirdir. Bunda anlaşılmayacak birşey var mı.
Alışmışsınız millete islam diye masal anlatmaya birde durup onu savunuyorsunuz. Yok böyle demek istemiş yok öyle demek istemiş siz söyleneni anlamıyorsunuz. O zaman açık açık anlatın anlayalım kardeşim. Namaz kılmayan bir müslüman Kuran-ı Kerim in hangi ayetinde peygamberin hangi hadisinde kafir ilan ediliyor biz de bilelim. Yoksa masal anlatıp durmayın millete. Masal okumak istesek sünnin Sahih-i Buharisi Şianın da Biharül-Envarı var. İçlerinde onbinlerce masal var oku oku uyu, oku oku uyu.
Elbette ki kafir ilan edilmiyor hikaye de günahin'dan kurtulus olmadigini vurgulamak istemis .Sizde biliyorsunuz ki peygamber efendimizin hadisi vardir, "namaz dinin diregidir". Bundan anlami siz cikarin.Namaz olmasa demekki digeride olmuyor.Bu kadar farkli yerlere carptirmana anlam veremedim dogrusu.
Allah' a sirk kosmanin disinda sehâdet getiren her insan müslümandir.Günahi ve sevabi ile.
Selam ve dua ile..
Saygilarimla...
Türkümazeriyim
06-20-2008, 11:09 PM
arkadaşlar ne diyorsunuz kimi yargılıyorsunuz siz islam dan müslümanlıktan damı büyükmüsünüz ki böyle ağzınıza ne geliyorsa konuşuyorsunuz.ister inan ister inanma ama böyle ağzınıza geleni konusmayın.lütfen sov yapmayalım kime ne ıspatlıyorsunuz neyin davası bu?
biz burda sadece namaz kılmanın iyi yanlarını söylüyoruz yanlışmı yapıyoruz
mehmetbağir
06-20-2008, 11:43 PM
estgfurullah gardasım sümme haşa. benim sözüm baskalarına.
AlpTürk Bozkurt
06-21-2008, 07:45 AM
Aslında bu cevabı en çok nurcular verir biliyormusunuz. İslam hakkında bir şey söylediğin zaman aman o konuya girmeyelim. Aman bu konu bizi aşar. Peki bu millet eğriyi doğruyu nasıl öğrenecek, Sünninin sahih saydığı kitapları şii sahih saymaz, şiinin sahih saydığını sünni sahih saymaz, iki müctehidin verdiği fetva birbirini tutmaz, bir köyde bile 2 molla varsa şahsi çıkarları için cemaata başka başka bilgi verirler. İğdir mava mollasının dediğini Hacı nebi camisinin mollası yalan çıkarır. Zeynebiye camisinin hüccetül islamının islami fikirlerine haznedardaki cami mollası karşı çıkar. vs. vs.
Ayrıca,
İslamdan konuşmak için islamdan büyük olmak şart değil zaten bizi 1000 senedir konuşturmadıkları için bu gün bu haldeyiz.
Benim burda şov yapmak gibi bir amacım yok, benim istediğim eğer islami bilgi verilecekse bunun kuran ve sahihliği sabit olan hadislerle anlatılması, masal anlatılmaması,
Kime neyi ispatlamaya çalıştığıma gelince, şunu ıspatylamaya çalışıyorum, islam dini adı altında anlatılan masalları dinleme ve bu masallara Allah Allah ne kadar doğruymuş dediğimiz günler geçmiştir. o yüzden kimse masal anlatmasın.
Esenlikler
mehmetbağir
06-21-2008, 08:31 AM
Alp Türk Bozkurt arkadaşım bu yazdıklarım sanada değildi ama üstüne alınmışsın madem.Bende bir kac cevap vereyim,O cevabı nurcular verir diyorsunya ben hic ilgilenmedim hayatım boyunca nurcularla ki sen gayet iy biliyorsun ve ilgi alanına giriyor verdikleri cevabi bile takip etmişsin.sana katıldığım konularda var aslında mollaların yaptıkları veya cami hocasının yaptıkları ama bunlar kişisel durumlardır islamla alakasıda yoktur.ben bir daha cevap vermiyeceğim cünkü bende sov yapmış olurum.sana esenlikler arkadaşım.
AlpTürk Bozkurt
06-21-2008, 08:51 AM
Alp Türk Bozkurt arkadaşım bu yazdıklarım sanada değildi ama üstüne alınmışsın madem.Bende bir kac cevap vereyim,O cevabı nurcular verir diyorsunya ben hic ilgilenmedim hayatım boyunca nurcularla ki sen gayet iy biliyorsun ve ilgi alanına giriyor verdikleri cevabi bile takip etmişsin.sana katıldığım konularda var aslında mollaların yaptıkları veya cami hocasının yaptıkları ama bunlar kişisel durumlardır islamla alakasıda yoktur.ben bir daha cevap vermiyeceğim cünkü bende sov yapmış olurum.sana esenlikler arkadaşım.
Eyvallah kardeşim,
Esenlikler
ATSIZ KAHRAMAN
06-21-2008, 06:54 PM
Kusura kalam bu gösteri(şov)lafını üzerime almadım.Ben öyle şeylerden hoşlanmam.Çünki ben haricimde herkese sana demedim kastı yapmışsın.Selamlar..
iz_baku
06-25-2008, 01:40 AM
s.a hayırlı vakitler.
amacım tartışma ortamını tekrar kızıştırmak değil sadece söylemek istiyorum ki sözkonusu rivayette hoca eğer namaz kılmazsan kafir veya hayvan oluyorsun demiyor, eğer kafir veya hayvan isen diyor. kafir insan zaten müslüman değildir ki bir müslüman namaz kılmayınca kafir olsun. kafir kavramı islam dinini kabul etmeyenlere genellemedir.
her müslüman munim olmazsa bile munin olabilmek için çaba sarf etmelidir. bizler Habibullah'ın ümmetiyiz ve bu fikirlerdeki kadar küçük bir sıfat değildir Allah'ın katında. ve bunu da belirtmek istiyorum ki Kudret Sahibi'nin farz kıldıklarına uymayan veya farzları bir kenera bırakıp sadece sünnetleri eda edenler sanmasınlarki kalp temizliği ve iyi niyetleriyle Yaradan'ın muhabbetine sahip olup, farz olunanları yerine getirenlerle aynı mevkiinin sahibi olacaktır çünkü bu Allah'ın adalet sıfatına ters düşer. unutmayın Allah en adaletli olandır!
s.a
DeMeT KeVsEr
06-25-2008, 11:08 AM
Önemli olan denildiği gibi namazdır.Vurgu namazdır.Kimse hocayı,hacıyı küçümseyemez.Onlar kadar ilimli olupta konuşmak gerekir diye düşünüyorum.
Namaz farz değil mi?Farz O halde şu hocalar yüzünden islamdan soğuduk gibi tavır almak çok yanlıştır.
Kur'an-da çoğu konunun açıklaması vardır.Doğru ama hepsi değil.Bazıları açık bırakılmıştır.Zaten her şey açıklanmış olsaydı SÜNNET olmazdı.Peygamber Efendimiz'in (saa) yaptıklarını yaparak ilim kavramından pay alıyoruz.Allah yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
Namaz sahra nın da dediği gibi rekat olmaz vakittir.Buna bile dikkat edilmiyor!!!
Ben 3 vakit kılıyorum ama 5 vakit kılana da saygı duyarım.Çünkü önemli olan ameli tam teslimiyetle yapmaktır.
Peygamber Efendimiz'in şöyle buyuruyor:İlim için birbirinizle yarışın.
Bu nedenle bizler onu bunu bırakalım,ilimli-takvalı olmaya bakalım.KUR'AN NE DİYOR?ÜSTÜNLÜK TAKVA İLEDİR.
İşte bunun birinci şartı namazdır.
ALLAH AŞKINA hacıyı hocayı eleştireceğime biraz aynayı kendimize çevirelim.
Acaba siz onların bildiklerini biliyor musunuz?Kesinlikle hayır.Bu tür eleştiriler namaz kılmamak için bahanedir.AKLI YERİNDE OLAN(huşulu),BULUĞ ÇAĞINA ERİŞEN HER MÜ'MİN NAMAZDAN SORUMLUDUR.
BU BÖYLE BİLİNSİN...
Kur'an da geçiyor ki Mü'minin mü'minden başka ve Allah'tan başka dostu yoktur.
Bizler en azından çevremizdekilerin hidayetine vesile olmak için çalışalım ve namazın önemini herkese kavratalım.
SELAMETLE...Allah'ın emanında olun.
AlpTürk Bozkurt
06-25-2008, 02:18 PM
Önemli olan denildiği gibi namazdır.Vurgu namazdır.Kimse hocayı,hacıyı küçümseyemez.Onlar kadar ilimli olupta konuşmak gerekir diye düşünüyorum.
Namaz farz değil mi?Farz O halde şu hocalar yüzünden islamdan soğuduk gibi tavır almak çok yanlıştır.
Kur'an-da çoğu konunun açıklaması vardır.Doğru ama hepsi değil.Bazıları açık bırakılmıştır.Zaten her şey açıklanmış olsaydı SÜNNET olmazdı.Peygamber Efendimiz'in (saa) yaptıklarını yaparak ilim kavramından pay alıyoruz.Allah yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.
Namaz sahra nın da dediği gibi rekat olmaz vakittir.Buna bile dikkat edilmiyor!!!
Ben 3 vakit kılıyorum ama 5 vakit kılana da saygı duyarım.Çünkü önemli olan ameli tam teslimiyetle yapmaktır.
Peygamber Efendimiz'in şöyle buyuruyor:İlim için birbirinizle yarışın.
Bu nedenle bizler onu bunu bırakalım,ilimli-takvalı olmaya bakalım.KUR'AN NE DİYOR?ÜSTÜNLÜK TAKVA İLEDİR.
İşte bunun birinci şartı namazdır.
ALLAH AŞKINA hacıyı hocayı eleştireceğime biraz aynayı kendimize çevirelim.
Acaba siz onların bildiklerini biliyor musunuz?Kesinlikle hayır.Bu tür eleştiriler namaz kılmamak için bahanedir.AKLI YERİNDE OLAN(huşulu),BULUĞ ÇAĞINA ERİŞEN HER MÜ'MİN NAMAZDAN SORUMLUDUR.
BU BÖYLE BİLİNSİN...
Kur'an da geçiyor ki Mü'minin mü'minden başka ve Allah'tan başka dostu yoktur.
Bizler en azından çevremizdekilerin hidayetine vesile olmak için çalışalım ve namazın önemini herkese kavratalım.
SELAMETLE...Allah'ın emanında olun.
1-Kimse hacıyı hocayı küçümseyemez onlar kadar ilimli olupta konuşmak gerekir diyorsunuz. Karşıda ki insanın ilimli olup olmadığı göreceli bir kavramdır. size çok alim gibi görünen bir insan başkasına göre kara cahildir.
2-Kur'an-da çoğu konunun açıklaması vardır.Doğru ama hepsi değil.Bazıları açık bırakılmıştır.Zaten her şey açıklanmış olsaydı SÜNNET olmazdı.Peygamber Efendimiz'in (saa) yaptıklarını yaparak ilim kavramından pay alıyoruz.Allah yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. diyorsunuz.
Peygamberin sünneti nerelerden öyrenilir, tabiki islamı kaynaklardan. Şimdi bu kaynakların sadece bir kaçına bakalım. Ehl-i Sünnetin en sahih kabul ettiği kaynak Sahihi Buhari değilmidir. Peki buharinin bu hadis kitabında 20.000.den fazla hadis ebu hureyreden rivayet edilmemişmidir. Ebu hureyre (Türkçesi kedi babası) peygamberin bulunduğu şehirde sadece 3 sene bulunmuş ve peygamberle tek konuşması peygamberin ona selamün aleyküm ya ebu hureyre (kucağında kedi olduğu için) demesinden ibarettir. Gelelim şia kaynaklarına, Biharül Envar,ın içinde ki hadisleri Alleme-i meclisi her nekadar temizlemişsede halen bir çok şii kitabında bu kitaptan çıkarılan hadisler kullanılmaktadır. üstelik bu kitabın ayıklanmış hali bile 100 küsüur ciltken bunun içinde ki bilgilerin doğruluğu hala tartışılır.
olaya sünniler açısından baktığımızda, Peygamber sonrası islamda, hertürlü
entrikanın yalanın dolanın döndüğü emeviler, abbasiler döneminde kaleme alınan bu kitaplara ne kadar güvenebiliriz. Peki şii perpektifinden bakıldığında araplarla sürekli bir yarış ve savaş içersinde olan sasanilerin, safavilerin zamanında kaleme alınan şii kitapları sizce ne kadar doğru bilgiler içermektedir.
Sünni, ve şii, günün şartlarına göre hadis kitaplarına ekleme ve çıkartma yapmış ve günümüze birbiriyle çelişen, ama peygambere ait olduğu ve yazan tarafından da sahihliği yüzde yüz kabul edilen onbinlerce hadis gelmiştir.
Peki biz ne yapalım, bin yıldır Türk milletini birbirine kırdıran, Türk Tarihinin her döneminde bıçak gibi 2 ye ayıran her iki tarafında yüzde yüz doğru kabul ettiği ve bunuda hacı hoca hikayeleriyle süsleyip, bizlere sunduğu hangi islama inanalım.
DeMeT KeVsEr
06-25-2008, 02:32 PM
1-Kimse hacıyı hocayı küçümseyemez onlar kadar ilimli olupta konuşmak gerekir diyorsunuz. Karşıda ki insanın ilimli olup olmadığı göreceli bir kavramdır. size çok alim gibi görünen bir insan başkasına göre kara cahildir.
2-Kur'an-da çoğu konunun açıklaması vardır.Doğru ama hepsi değil.Bazıları açık bırakılmıştır.Zaten her şey açıklanmış olsaydı SÜNNET olmazdı.Peygamber Efendimiz'in (saa) yaptıklarını yaparak ilim kavramından pay alıyoruz.Allah yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. diyorsunuz.
Peygamberin sünneti nerelerden öyrenilir, tabiki islamı kaynaklardan. Şimdi bu kaynakların sadece bir kaçına bakalım. Ehl-i Sünnetin en sahih kabul ettiği kaynak Sahihi Buhari değilmidir. Peki buharinin bu hadis kitabında 20.000.den fazla hadis ebu hureyreden rivayet edilmemişmidir. Ebu hureyre (Türkçesi kedi babası) peygamberin bulunduğu şehirde sadece 3 sene bulunmuş ve peygamberle tek konuşması peygamberin ona selamün aleyküm ya ebu hureyre (kucağında kedi olduğu için) demesinden ibarettir. Gelelim şia kaynaklarına, Biharül Envar,ın içinde ki hadisleri Alleme-i meclisi her nekadar temizlemişsede halen bir çok şii kitabında bu kitaptan çıkarılan hadisler kullanılmaktadır. üstelik bu kitabın ayıklanmış hali bile 100 küsüur ciltken bunun içinde ki bilgilerin doğruluğu hala tartışılır.
entrikanın yalanın dolanın döndüğü emeviler, abbasiler döneminde kaleme alınan bu kitaplara ne kadar güvenebiliriz. Peki şii perpektifinden bakıldığında araplarla sürekli bir yarış ve savaş içersinde olan sasanilerin, safavilerin zamanında kaleme alınan şii kitapları sizce ne kadar doğru bilgiler içermektedir.
Sünni, ve şii, günün şartlarına göre hadis kitaplarına ekleme ve çıkartma yapmış ve günümüze birbiriyle çelişen, ama peygambere ait olduğu ve yazan tarafından da sahihliği yüzde yüz kabul edilen onbinlerce hadis gelmiştir.
Peki biz ne yapalım, bin yıldır Türk milletini birbirine kırdıran, Türk Tarihinin her döneminde bıçak gibi 2 ye ayıran her iki tarafında yüzde yüz doğru kabul ettiği ve bunuda hacı hoca hikayeleriyle süsleyip, bizlere sunduğu hangi islama inanalım.
Ben Ebu Hureyre'nin hadisleri ile tek kelime yazmadım.Bende biliyorum onun yaşadığı zamanı.
Peki siz hiç Hz.Ali(as) in Nec'hül Belaga kitabını duymadınız mı?Daha doğrusu tümü Hz.Ali'nin sözlerinden oluşuyor.Halifeler hadisleri yok ettiğinde Hz.Ali evine çekilmişte kendi sözlerini ve Hz.Muhammed(saa) in hadislerini toplamamış mıydı?Ondan önce Kur'an-ı Kerim'i birleştirmedi mi?
Yapmayın ALLAH AŞKINA.Kime inanayım deyipte yozlaşan ademiyetten olmayın.
O kadar alimimiz bizler için var.Hepsi yardımcı olmuyor mu?Oluyor.
Gidin hadi bir kez olsun bilmediğiniz bir konuyu sorun,tatmin olmayacak mısınız verilen cevaptan?
Takva,ilim göreceli demişsiniz.Şimdi kalbi Allah aşkıyla coşan,kendini İslama adıyan insanla sıradan İSLAMDAN bi haber olan insan bir olur mu?OLMAZZZ...
Neyse!Benim görüşüm fikrim budur.
Allah EhliBeyt ilmiyle azda olsa bizleri tanıştırsın. BE SELAMETLE.
AlpTürk Bozkurt
06-25-2008, 06:25 PM
Mesela sahra kardeşimiz bu forumda ''günah hakkında kırk hadis" başlığı altında 40 tane hadis sunmuş. ve altına kaynak yazmış ve nehcül belegadan sadece 1 hadis var, geri kalanının büyük çoğunluğu bihar-ul envar. yani şienin nağıl kitabı. gal salamat
+sahra+
06-25-2008, 06:36 PM
Salam aleykum..
Yorumunuz icin tesekkurler AlpTürk Bozkurt kardas , Allah razi olsun dogru söylemissin.Fakat benim deginmek istedigim bir yön var , ben ne Sunnilerden olsun ne de Caferilerden olsun Ebu Hureyre hakkinda hicbir zaman güzel bir söz duymadim.En hafif sözleri lakabina dayali "Canak yalayici."
Peygamber efendimiz ile hicbir muhabbeti olmayan bir zatin nasil olurda hadisleri sahih olarak kabul edilir.
son olarak ta sunu demek istiyorum sayin AlpTürk Bozkurt kardasim, namaz ile ilgili yorumlarin olmus oldugu sayfada bu celiskileri ortaya yazmaniz beni üzdü acikcasi.Neden üzdü? cunki hepimiz biliyoruz ki peygamber efendimiz (s.a.a) "Namaz dinin diregidir" diye buyurmustur.Sizce Ebu hureyre namaz farz degildir demis olsa idi , kabulmü edilecekti?..
Namaz ile ilgili bir celiskide oldugunuzdan süphe duydugum icin sizden özür diliyorum.Lakin öyle izlenim birakiyorsunuz...
Selam ve dua ile..
Saygilarimla...
+sahra+
06-25-2008, 06:40 PM
kalanının büyük çoğunluğu bihar-ul envar. yani şienin nağıl kitabı..
AlpTürk Bozkurt Masallah ne guzel konusuyorsun Sienin nagil kitabi. Allah senide bizide islah etsin insallah .Bizi islah etsin ki az evel sana cok saygili bir ölcüde yazi yazdim.Allah seni islah etsin ki Sen kalkip Sielerin nagil kitabi diye saygisizca cümle kullandin...
Sizin icin artik yorum yapmayacagim kardas bundan sonrada bu konunun uzamamasini istiyorum.Siz zaten ne icin geldiginiz belli bu foruma..
Selam ve dua ile..
Saygilarimla...
zafer_36
06-25-2008, 07:30 PM
Mesela sahra kardeşimiz bu forumda ''günah hakkında kırk hadis" başlığı altında 40 tane hadis sunmuş. ve altına kaynak yazmış ve nehcül belegadan sadece 1 hadis var, geri kalanının büyük çoğunluğu bihar-ul envar. yani şienin nağıl kitabı. gal salamat
Kullandığın kelime kurduğun cümlenin farkıdamısın bilmiyorum arkadaşım ama yanlış yoldasın inanmayabilirsin ve inanmadığını söylemende bence bir sakınca yok saygı duyarım ama kalkıp ta başkalarının inancına saldıracaksan burada kimseden anlayış beklemeyede hakkın yok.
KAOS X
06-26-2008, 11:14 AM
kalanının büyük çoğunluğu bihar-ul envar. yani şienin nağıl kitabı..
AlpTürk Bozkurt Masallah ne guzel konusuyorsun Sienin nagil kitabi. Allah senide bizide islah etsin insallah .Bizi islah etsin ki az evel sana cok saygili bir ölcüde yazi yazdim.Allah seni islah etsin ki Sen kalkip Sielerin nagil kitabi diye saygisizca cümle kullandin...
Sizin icin artik yorum yapmayacagim kardas bundan sonrada bu konunun uzamamasini istiyorum.Siz zaten ne icin geldiginiz belli bu foruma..
Selam ve dua ile..
Saygilarimla...
Tebrik ederim .Diliniz çok keskin.Karşıdan kanlar damlıyor siz konuştukça.Neden bu kadar kırıcısınız anlamadım.Bence insanlara siz nasıl davranırsanız insanlarda size öyle davranır unutmayın arkadaş.
AlpTürk Bozkurt
06-26-2008, 12:34 PM
Konuşmak, hele hele islam konusunda konuşmak ne kadar sakıncalı bir durum değil mi, islami muhabbet yapacağın zaman hiçbir hadisi, hiçbir tefsiri, kelamı sorgulamayacaksın. Hadisi tefsiri bırak islami bir konuda anlatılan hikayeyi bile sorgulamayacaksın. İtiraz etmeyeceksin. Anlatılanlara kayıtsız şartsız eyvallah diyeceksin. Çünkü sen müslümansın müslüman olan adam kayıtsız şartsız iman etmek zorundadır değilmi, müslüman olan adam eğri nedir doğru ne araştırmaz değil mi, Sahra, diyor ki foruma neden geldiğin belli, neden gelmişim foruma, amacım neymiş, söyleyin bilelim belki benim bilmediğim ama sizin bildiğiniz birşeyler vardır. zafer üstü kapalı bir şekilde, kibarca inançsız (kafir) ilan ediyor. Onada eyvallah, Zaten bu işin kuralı da budur. Bir adam, islami uygulamaları eleştiriyorsa veya farklı bir bakış açısıyla değerlendiriyorsa ya kafirdir, ya münafıktır. Konu kendi tarafımdan da kapanmıştır.
Hepinize esenlikler
zafer_36
06-26-2008, 12:56 PM
Konuşmak, hele hele islam konusunda konuşmak ne kadar sakıncalı bir durum değil mi, islami muhabbet yapacağın zaman hiçbir hadisi, hiçbir tefsiri, kelamı sorgulamayacaksın. Hadisi tefsiri bırak islami bir konuda anlatılan hikayeyi bile sorgulamayacaksın. İtiraz etmeyeceksin. Anlatılanlara kayıtsız şartsız eyvallah diyeceksin. Çünkü sen müslümansın müslüman olan adam kayıtsız şartsız iman etmek zorundadır değilmi, müslüman olan adam eğri nedir doğru ne araştırmaz değil mi, Sahra, diyor ki foruma neden geldiğin belli, neden gelmişim foruma, amacım neymiş, söyleyin bilelim belki benim bilmediğim ama sizin bildiğiniz birşeyler vardır. zafer üstü kapalı bir şekilde, kibarca inançsız (kafir) ilan ediyor. Onada eyvallah, Zaten bu işin kuralı da budur. Bir adam, islami uygulamaları eleştiriyorsa veya farklı bir bakış açısıyla değerlendiriyorsa ya kafirdir, ya münafıktır. Konu kendi tarafımdan da kapanmıştır.
Hepinize esenlikler
Alp kardeşim konuları sorgulamana kimsenin bir itirazı yok elbetteki sorgulayacak kendince en doğru olanı bulacaksın yeri gelecek belki ben kendimdeki eksikliği göreceğim burada kimse kimseyi kafir ilan etmiyor edemezde zaten, kişi kendisi ben müslüman değilim demediği sürece islamın temel esaslarını inkar etmediği sürece kimse o kişiyi kafir ilan edemez kişinin günahı olabilir ama bunun hesabını yanlızca Allah (C:C) ye verir.Bak burada problem şu doğrularını söylerken başkalarının doğruları ile alay etmemek gerekiyor şimdi ben kalkıpta bırakalım islami değerlerimizi bir hristana senin inancın masaldan ibaret diyebilirmiyim dersem o zaman ondan kendi inancım ile ilgili saygı bekleyebilirmiyim.Burada küsmeni gerektirecek bir konu yok olayları yorumlarken senden ve her kesten başkalarının inancı hakkında yorum yazarken daha dikkatli ve rencide etmeden yapılan bir bakış açısı bekliyoruz yoksa kimse konuşmasın fikir beyan etmesin mantığı zaten islamın özüne aykırı bir durum hepsi bu.İyi formlar dilerim.
AHISKALI
06-26-2008, 06:05 PM
Ben bir yazı yazdım .Adam şak diye cevabı yapıştırmış.
Stalin vatanınızla birlikte sizin dininizide almış diye.
Buyur arkadaş .
Önce vatan.Vatan sız ne din olur nede milliyet.
Köle olur köle ancak...
Hatta vatansızlara Aymatlos diye bir kelime bile bulmuşlar.
Türkiye ve diğer Türk cumhuriyetleri var olsun..
+sahra+
06-26-2008, 06:34 PM
Tebrik ederim .Diliniz çok keskin.Karşıdan kanlar damlıyor siz konuştukça.Neden bu kadar kırıcısınız anlamadım.Bence insanlara siz nasıl davranırsanız insanlarda size öyle davranır unutmayın arkadaş.
Salam aleykum..
Ben gayet uygun sekilde yazdim orda kirici bir söz göremiyorum acikcasi ... Sielerin nagil kitabi sözcügü sizin icin hicbirsey anlam ifade etmeyebilir sayin KAOS X kardas , ama ben bu sözcüklere tahammül edemem.Ben kimsenin dini irki hakkinda kötü birsey söylemiyorum.Burda kimse söylemiyor , ama arkadas masallahi var nagil kitabi diyecek kadar cesaretli.Halen diretmesi yerine özür dilemesini beklerdim ne yazik ki arkadas onu bile söylemek istemiyor.
Ben her zaman Allah' a dua ederken hata yaptigimda bana özür dileme gücü versin diyede dua ederim.Özür dilemek kücüklük degildir..
Fotros
07-04-2008, 09:50 PM
Ben bir yazı yazdım .Adam şak diye cevabı yapıştırmış.
Stalin vatanınızla birlikte sizin dininizide almış diye.
Buyur arkadaş .
Önce vatan.Vatan sız ne din olur nede milliyet.
Köle olur köle ancak...
Hatta vatansızlara Aymatlos diye bir kelime bile bulmuşlar.
Türkiye ve diğer Türk cumhuriyetleri var olsun..
Aslında yazınıza karşılık ekleyecek birşey olmaz.Güzel yazmışsınız lâkin şunuda bilmeliyiz ki mahşerde bizlere hangi ülkeden hangi ülke vatandaşı olduğumuzu sormayacaklar.Demeyecek bize sen türksün sen gel cennete sen türk değilsin cennete giremezsin.
Vatan sevgisi apayrı birşeydir.Çok şükür ki Turkiye İslamı özgür yaşayan Ülkedir.Ama bu sözleri söylerken zikirederken evvelâ düşünmeliyiz.Yanlışmı değilmi diye.
Milli duygularımızı , Milli değerlerimizi İslam dini ile karşlaştırmamak gerekli.
Sevgiler.
TÜRKBEG
07-05-2008, 03:39 PM
Aslında yazınıza karşılık ekleyecek birşey olmaz.Güzel yazmışsınız lâkin şunuda bilmeliyiz ki mahşerde bizlere hangi ülkeden hangi ülke vatandaşı olduğumuzu sormayacaklar.Demeyecek bize sen türksün sen gel cennete sen türk değilsin cennete giremezsin.
Vatan sevgisi apayrı birşeydir.Çok şükür ki Turkiye İslamı özgür yaşayan Ülkedir.Ama bu sözleri söylerken zikirederken evvelâ düşünmeliyiz.Yanlışmı değilmi diye.
Milli duygularımızı , Milli değerlerimizi İslam dini ile karşlaştırmamak gerekli.
Sevgiler.
Öbür dünyada vatanınıda soracaklar dostum.Vatanı olmayanın imanıda olmaz.Çünki devamlı köleliğin isyanındadır.
+sahra+
07-07-2008, 11:48 PM
Farkli bir yaklasim yinede saygi duymak gerekli.
Selam ve dua ile..
Saygilarimla...
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.