PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Türk Dünyasının birleşmesinin zamanı geldi mi?

akyumakli ferhat
06-12-2008, 02:45 PM
Sizce Türk Dünyasının birleşmesinin zamanı geldi mi?

bence çokdan zamanı geldi bile...

Bilgehan
06-12-2008, 03:10 PM
Ferhat gardaşım;Dün yazdığım''Adım Adım Küreselleşme ve TÜRK Cumhuriyetleri üzerine oynanan Oyunlar''başlıklı yazımı okudunsa,Önümüze koyulan engellerin ne denli sinsi planlar yapılarak uygulanması için çaba harcayanları göreceksin.
Tüm bunlara rağmen ,Yüce TÜRK Mİlletleri bu tuzaklara düşmeyecektir.Bu gün olmazsa yarın Mutlaka güçlü bir TÜRK BİRLİĞİ mutlaka oluşturulacaktır.Tanrı'dan tek dileğim var,o'da ''Birleşmiş Türk Devletleri''nin oluşumuna vesile olmasıdır.Mesajından dolayı seni kutluyorum.Eziz Gardaşım!

korkmaz
06-12-2008, 06:27 PM
Türk dünyasının birleşme zamanı gelmiş ama Atatürk gibi öndere ihtiyaç var.

hayat_24
06-12-2008, 10:49 PM
Birleşmesi çok Zor. Okadar Fazla Oyun Dönüyorki çoğu Türkün Kendi Kimliğini Kaybetmesi Için Dört Bir Taraftan çalışıyorlar.oyüzden Birleşmesi çok Zor

nogaykizi
06-13-2008, 11:32 AM
Allah'tan dileğim o ki inşallah bu birlik kurulacaktır. Sürekli Turan ülküsüyle ilgili yazılar okuyorum, e-postalar alıyorum. Hep şöyle bir sözle karşılaşıyorum:'Yeter artık, Türklerin uyduğu, artık harekete geçme vakti gelmiştir.' vs.. vs.. Fakat hiçkimse birşey yapmıyor ve ben hep bu tür sözlerle karşılaşıyorum. Evet gerçekten birşeyler yapma vakti gelmiştir...

Türk Birliği'nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak, dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lüğün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olrak doğmamdır!

Mustafa Kemal ATATÜRK

akyumakli ferhat
06-27-2008, 07:19 AM
Bizim avrupa ya ihtiyacımız yokdur bana göre ; Bunun bir sebebi var Türkün türkden baska dostu yokdur. Ben bunu bilirim zamanında ortadoğu Türk birliği kurulacakmış? zamanın cumhurbaşkanı imza atmamış diye bu proje geri dönmüş nekdar doğru bilmiyorum ama ... Eğer olursa böyle birşey tüm herkez bizden korksun...

türkoglu
06-27-2008, 09:43 PM
aman kardeşler ülkünüzü diri tutun TÜRK kanabilir. Fakat yenilemez mağlup edilemez.
Umutsuzluğa kapılmayın asıl oyun budur. Türkleri bölmek sovyetlerin yaptığı gibi
mesela Sen azerisin sen kırgız sen özbek ama Türk değilsin dedirtmek....

Allaha şükür oyunların farkındayız hiç şüphem yok ki hepimiz TÜRKüz kardeşiz tek milletiz bu böyle biline........

violist
06-28-2008, 02:34 PM
arkadasim senin bu sorunun cevabi aslinda herkesde ayni.yani damarinda turk kani akan herkes turan devletinin yaranmasini istiyo.ama ne yazik ki turkun kuyusunu kazmaya calisanlar var.azerbaycanda aliyevler gibi mesela.bu tek bir misal.bunu herkes biliyor.ama butun turkler isterse onumuzde hic bir engel kalmaz.bu kendi elimizde.

salamzade kenan
07-01-2008, 01:49 PM
zaman gelmiş.ama birleşmemiz bir felaket olur.dünyada onlarca türk devleti var ve büyük arazileri hiç bir imperatorlug elinde tutamaz.

KAOS X
07-01-2008, 03:34 PM
En iyisi AB gibi TB olmalı.Herkes vatanında sağolsun.Yele essin iylikleri gelsin.Ama AB gibi bir TB olması geldi ve geçti.

Turan Ateşi
08-07-2008, 06:29 AM
Türk Birliğinin kurulması vakti gelmiş ve geçmektedir. Büyük Türk birliği ülküsü tabiki aşamalardan geçerek Birleşik Türk Devletlerine akabinde de Turan dönüşür. Tabi ki çok zor ve çetrefilli bir yol haritası ama Türk için olanaksız diye bir şey yoktur.

Bana göre yapılacak olan, Bağımsız Türk Cumhuriyetleriyle ekonomik ilişkileri sürekli katlayarak artırmak gerekiyor.
abece birliği en kısa sürede sağlanmalı.
Türkiye, diğer Türk devletlerine daha etkin ve daha fazla askeri deneyimlerini, teknojilerini paylaşmalı gerekirse Türk Subayları eğitmeli. Ordularınında daha güçlü ve deneyimli olması için.
Türk ülkelerinin bilim sanat ve edebiyat insanları, kaynaşmayı ve duygu birilğini hızlandırmak için daha fazla Türk Cumhuriyetleri arasında mekik dokumalı,

Bütün bunlar gerçekleştikten sonra, eşit şartlar altında bir konfederasyonla şeklinde bir başlangıç yapılabiliceğini düşünüyorum.

saygılar.

Gizli Özne
08-07-2008, 12:52 PM
Kardeşim TÜRK dünyasının birlik olmasının zamanı geldi de geçiyor bile...halimize bakın ya,her yerde yiyip bitirmeye çalışıyorlar bizi Kerkük'te tv binasını,meclisimizi yağmaladılar adam kaçırdılar daha yeni bunlar eskileri saymaya bi başlasam zaten zaman da yetmez,yürek de dayanmaz,Karabağ mı diyim,14 Temmuz Türkmen katliamı mı diyim hangisini saycamı bile bilmiyorum,bizim evvelden ayrılmamamız gerekirdi zaten hatayı orda yaptık,baksanıza ABDye soysuzların hepsi toplanmış bi devlet kurmuşlar ve zorbalıkla bugüne gelmişler aralarında hiçbir bağ olmadan,bizse dilimiz dinimiz amacımız soyumuz birken ayrıldık bölündük koparıldık resmen..her gelen yağmaladı,katliam yaptı nerdeyse,biz de öyle oturup baktık...Kerkükteki olaya kim sesini çıkardı?başta cumhurbaşkanımız oturduğu yerden sadece KINAMAKLA yetindi!ve kerkuk.net haberlerine bi göz atarsanız,orda ****ler, ''AKParti kapatılmadığı takdirde Kerkük'ün K. Irak'a bağlanacagı konusunda söz verdi!''diyerek Kerkük'ü istiyorlar..Bu mu yani Kerkük e sahip çıkmak,Cumhurbaşkanı,başbakan olsun Kerkükteki saldırılar için Türk demekten bile çekinerek konuşuyo...ben bu hükümetten hiç bişey beklemem Türkiyemi de batırmasınlar, ellere satmasınlar da,Kerkük e yardım da etmesinler eksik kalsın....

Turan Ateşi
08-08-2008, 06:44 AM
kandaşım haklısın şimdiki hükümet Türklük kavramını aşındırmak ve sulandırmak için az emek harcamadı. (Türkiyelilik salatası falan)

Kerkük ve Musul Türkiyenin milli davalarından birisidir. Atatürk'ün vasiyeti vardır. Kerkük'ü harcayan Türkiyeyi de harcar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum.
Türkmeneli ve Güney Azerbaycan Türkiyeyi Türk Dünyasına bağlayan karabağlantılarındandır. Türk Milletinin gönlündedir.

Kerkük gider
Kim demiş Kerkük gider
Kerküğü kurtarmaya
Deseler her Türk gider

Kerkükümüz
Bizimdir Kerkükümüz
Kerkük'tür her türkümüz
Yollar bizi
Ayırdı yollar bizi

Nerden bir rüzgar esse
Kerküğe yollar bizi

Hacı Verdi KANKILIÇ

Gizli Özne
08-12-2008, 12:22 PM
kandaşım haklısın şimdiki hükümet Türklük kavramını aşındırmak ve sulandırmak için az emek harcamadı. (Türkiyelilik salatası falan)

Kerkük ve Musul Türkiyenin milli davalarından birisidir. Atatürk'ün vasiyeti vardır. Kerkük'ü harcayan Türkiyeyi de harcar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum.
Türkmeneli ve Güney Azerbaycan Türkiyeyi Türk Dünyasına bağlayan karabağlantılarındandır. Türk Milletinin gönlündedir.

Kerkük gider
Kim demiş Kerkük gider
Kerküğü kurtarmaya
Deseler her Türk gider

Kerkükümüz
Bizimdir Kerkükümüz
Kerkük'tür her türkümüz
Yollar bizi
Ayırdı yollar bizi

Nerden bir rüzgar esse
Kerküğe yollar bizi

Hacı Verdi KANKILIÇ

Akrabalarım hep Kerkük'te ve pis soysuzların Kerkükün heryerini doldurduğunu söylüyolar..
ben Kerkük'ü hiç görmedim yani aslına bakarsan sadece doğum yerim orası,daha 1yaşımı doldurmadan çıkmışız ordan yine savaş sebebine,körfez zamanında..Ama anlıyorumki uzaklık hiç bişeyi değiştirmiyo,öyle bi hasret varki yüreğimde, Türklük böyle bişey işte,nerde olursan ol vatan aşkı azalmaz içinde artar hep çoğalır...inşallah TB olur..gerekirse bi Kurtuluş Savaşı daha yaparız böyle gavur eli altında yaşamaktan daha iyidir,biz emre,köleliğe alışmış bi millet değiliz ki bizi böyle Amerika uydusu yaptılar..Allah herkese hakettiğini versin..

nurettin
08-17-2008, 05:09 PM
sevgili gardasim türk cumhuriyetlerinin birlesmesi icin öncülüyüde büyük türkiye cumhiriyetinin cekmesi lazim o iside yapacak liderinde gercek saf kat türk olmasi lazim oda bizde yok

salamzade kenan
08-27-2008, 05:25 AM
En iyisi AB gibi TB olmalı.Herkes vatanında sağolsun.Yele essin iylikleri gelsin.Ama AB gibi bir TB olması geldi ve geçti.

Bu düşünceni alkışlıyorum.