PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadislere En Hayırlımız Kim acaba ?

Türkçü
05-21-2008, 11:01 PM
KÜTÜB-İ SİTTE ELEŞTİRİSİ

KÜTTÜB-İ SİTTEDE Kİ HADİSLERE GÖRE EN HAYIRLIMIZ KİM ?

İslam Dünyasının büyük çoğunluğunun doğruluğundan şüphe duymadığı ve reddedenin Dinden çıkağını söylediği Kütübi sitteye göz atalım.Kütüb-i Sitteyi ve Diğer hadis kitaplarının Dinin kaynağı olamayacağını öncelikle bildirmek istiyorum.Bu saatte 10-15 dakikalık bir çalışmamın ürünü olan EN HAYIRLIMIZ KİM konusunu sizlerle paylaşmak istedim.Eğer Hadisler dinin kaynağı olsaydı,halimiz nice olurdu.Emeviler döneminde kitap haline getirilen hadisler,şuan İslam dünyasını bölmüş durumdadır.Mezhep kurucularının ihtilafa düşmelerinin nedeni,Ayetleri değilde hadisleri yorumlamış olmalarıdır.Muhakkakki Ayetleri yorumlayacak olsalardı iyi kötü hepsi bir yolu burdu.Ama hadisler o kadar karmaşık ki,işin içinden çıkılmaz.Hadis kitaplarında diğer hadislerle çelişen,Kuranla çelişen,mantıkla çelişen bir yığın hadis var.Ve şuda önemli bir noktaki,Hadis uydurmacılığının sonu gelmez.Kimileri,İslam dinini dejenere etmek için hadis uydurur,Kimileri kendi görüşünü destekleyecek hadis uydurur.Kimileri Yahudilikten müslümanlığa geçtiğinde,kendi geleneğinide İslama geçirmek için hadis uydurur.Yani bunlar uzarda gider.Halbuki hadis kitaplarında Peygamberinde Kuranla eş tutulmasın diye Hadisleri yok ettirdiği ve 4 halifeninde bu hadisleri yok etmeyle uğraştığı yazar.Ama ne hikmetse Hem bu hadisi kitabına alırlar,hemde hadis yazarlar.
Eğer Hadisler dinin kaynağı olsaydı,Allah nasıl Kuranı koruyacağım dediyse,hadisleride koruyacağım derdi.
Kuranı bilen insan Kurandan başka hadise inanmayacağını bilir.Ki zaten Dini sorumluluklarımız sadece Kurandadır.Sadece Kurandan sorguya çekileceğiz.

Kimse beni suçlamasın sadece ön yargıdan sıyrılıp bu yazıları okusun.

Her neyse direk konuya geçelim.Basit bir çalışma Evet,Kütüb-i sitte'den araştırıp seçtiğim EN HAYIRLI İNSAN ile alakalı hadisleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu hadislerde EN HAYIRLI İNSAN konusunda bir biriyle çelişiyor.Ve en sonunda diyeceksiniz ki,Harbiden En hayırlımız Kim!!!

KÜTTÜB-İ SİTTEDE Kİ HADİSLERE GÖRE EN HAYIRLIMIZ KİM ?

1-) Hz. Aişe anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Sizin EN HAYIRLINIZ, ailesine karşı hayırlı olandır. Ben aileme karşı hepinizden daha hayırlıyım. Arkadaşınız öldüğü zaman (kusurlarını zikretmeyi) terkedin."

Kaynak : Tirmizi, Menakıb 85, (3892).

2-) Hz. Osman (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Sizin EN HAYIRLINIZ Kur'an'ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir

Kaynak: Buhari, Fedailu'l-Kur'an 21; Tirmizi, Fedailu'l-Kur'an 15, 2909; Ebu Davud, Salat 349, 1452 H.; İbnu Mace, Mukaddime 16, 211.H.

3-) Hz. Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "EN HAYIRLINIZ, borcunu en iyi ödeyendir!" buyurdu."

Kaynak: Buhari, İstikraz, 4, 6, 7,13, Vekalet 5, 6, Hibe 23, 25; Müslim, Musakat 118-122, (1600-1601), Timizi, Büyü 75, (1316, 1317 Nesai Büyü 64, (7, 291)

4-) İbnu Abbas (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "SİZİN EN HAYIRLINIZ, namazda omuzları en yumşak olandır. ''

Kaynak: Ebu Davud, Salat 94, (672)

5-) Süraka İbnu Malik el-Cu'şemi radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:

"EN HAYIRLINIZ, (zulme düşerek) günah işlemedikçe aşiretini müdafaa edendir."

Kaynak: Ebu Davud, Edeb 121, (5120)

6-) ………."EN HAYIRLINIZ, kendisinden hayır umulan ve şerri dokunmayacağı hususunda emin olunandır’’

Kaynak: Tirmizi, Fiten 76, (2264)

7-) İbnu Abbas radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:"SİZİN EN HAYIRLINIZ, ehline karşı en iyi davrananınızdır. Ben aileme en iyi olanınızım."

Kaynak:Bildirilmemiş(ama Kütüb-i sitte de bu hadis var)

8-) Abdullah İbnu Amr (İbni'I-As) radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "SİZİN EN HAYIRLINIZ, kadınlarına karşı en iyi davrananlardır."

9-) Esma Bintu Yezid radiyallahu anha anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam (bir Gün): "Size en hayırlınızı haber vereyim mi?" diye sordu. "Evet! Ey Allah'ın Resulu!" dediler. "Sizden o kimseler EN HAYIRLIDIR Kİ, onları görenler aziz ve celil olan Allah'ı hatırlarlar" buyurdular."

ea_mrv
05-22-2008, 06:03 PM
hmm arkadaşım sağolasın en hayırlı olmayı isteyen hepsini yapsın o zaman :)