Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorularla İslamiyet Sitesinden Yezidcilik
AlevîGenç
05-21-2008, 06:04 PM
sorularla islamiyet isimli siteden tarafından gönderildi
Soru:
Hz.Muaviye’nin oğlu Yezid hakkında nasıl düşünmeliyiz.Tenkit edilebilir mi? ÖZELLİKLE MÜSLÜMAN mıdır? Dua edilebilir mi? Hüns-ü zan yapabilir miyiz.
Cevap:
Değerli Kardeşimiz;
Yezid (646-683) Emevilerin ikinci halifesidir. Halifelik onun şahsında saltanata dönüşmüştür. Hz. Hüseyin’in (ra) şehit edilmesi ve Kerbela Faciasından sorumlu tutulduğu için ((sanki yezit yapmamış gibi)) İslam dünyasının büyük tepkisine sebebiyet vermiştir. Bazı alimler tarafından lanetlenmekle birlikte, sonradan pişman olup tövbe etmiş olma ihtimalini göz önünde bulunduranlar bu konuda temkinli davranmışlardır. Risale-i Nur’da(bediüzzaman saidi kürdi’ye aiti) ismi, kendisine lanet etmenin caiz olup olmadığı tartışması bağlamında geçmekte; lanet getirmenin bir kazanç sağlamayacağı gibi mahzurlarına da dikkat çekilmektedir.
"Bismillahirrahmanirrahim"
Ezelden ebede hertürlü hâmd ve övgü, şükür ve minnet alemlerin Rabbi olan ALLAH'a mahsustur. Allah’ım Salâd ve Sêlam Efendimiz Hz.Muhammed(s.a.a)'e ve onun Ehl-î Beyt'ine olsun...
Selâmunalêykûm Değerli Kardeşlerim
Haziret-î Muhammed Mustafa'nın Torunu Göz bebeği,Haziret-î İmâm Ali'nin oğlu Cennet gençlerinin efendisi o ki velâyet nurunun üçüncüsü Şah Hüseyin(a.s) o ki Hazireti Fatmâ tüz Zehrâ'nın çiğer paresi o ki Peygamber neslinin temsilcisi o İmâm Hüseyin!
Hasan ve Hüseyin Cennet gençlerinin efendisidir(Hadis-î Şerif)
Görüyorsunuz dimi canlar Peygamber(s.a.a) torununu şehid eden Yezid(Lanetullah ber cân-ı Muavya ibn Yezîd.) 'i savunuyorlar! Demek ki o gün İmâm Hüseyin'i şehid edenlerin yani yezid(l.a)'in görüşünü savunan'lar halen var!
AlevîCaferî-Sünni bütün İslâm kaynaklarında bu kadliyamı yezid kafiri yapdığını yazar nasıl olurda yezid yapmadı derler?
zafer_36
05-21-2008, 06:22 PM
Allah yezide ve ondan yüz çevirmeyene lanet etsin.
+sahra+
05-22-2008, 08:14 PM
Aminnn
korkmaz
05-22-2008, 09:40 PM
Siz hiç yezid ismini taşıyan başka bir müslümman gördünüz mü? Allah yezide lanet etsin
AlevîGenç
05-23-2008, 05:13 PM
Siz hiç yezid ismini taşıyan başka bir müslümman gördünüz mü? Allah yezide lanet etsin
Tamam yezid(l.a) ismini katan yokda baksana sünni sitesinde yazılanlara yok yezid(la) yapmamış belki tövbe edmiştir diyolar :S bu onu temizlemeye çalışmak ve yezidciliği yaymak demektir!
QEMLO
05-23-2008, 06:20 PM
AleviGenc Allah niyetini iyi bilir muhakkak ama gardasim niye bu kadar
insalari catismanin icine surukluyorsun ki ...
Her kesin yazdigina dikkat buyurmaya calisiyorum senin
3 yazdigindan biri ofke tartisma camur atma ustunluk iddiasidir ... Ne
istiyorsun? Mezhebimizi birakip da senin mezhebine mi gecelim Tabi sacma
bir soru diyceksin ki Yolumu Savunuyorum ...Yaw Saldiran yok ki burda ...
Yolun kadar tas dussun basina senin agladigin seylere gulen varsa ...
Aslan kardesim , birak milletin mezhebini Kindarlik degil Dindarlik yap
yapcaksan...
Senin bu yaptiklarini gormezden gelen yetkili her kesi de kiniyorum
Iste ne gariptir ki sanal bir ev ,Azerilerin Evi ama demek ki bizim basimiza
gelenler mustahakdir bize ...
Seni uyarmiyorum , tehtid edemem , saygisizlik etmiyorum
Fakat Mezhebime saygili ol ki sana da saygili olunsun ,, mezhebini seviyorsun
senin gibi digerleri de seviyor ... Ordan burdan iki sey oyrenip bunu Sunniler
diye servis yapma bir sunni de gider sana yakin dusunenlerden bi seyler alir
buraya pastcopy eder sonu gelmez tartismalar baslar ....
TÜRKBEG
05-23-2008, 07:09 PM
Tamam yezid(l.a) ismini katan yokda baksana sünni sitesinde yazılanlara yok yezid(la) yapmamış belki tövbe edmiştir diyolar :S bu onu temizlemeye çalışmak ve yezidciliği yaymak demektir!
BÖLÜCÜLERE LANET OLSUN...
BÖLÜCÜLERE LANET OLSUN..
İSRAİLE LANET OKUYUP ..YAHUDİ VE SİYONİST OYUNLARA İLTİHAK ETMİŞ MANKURTLARA LANET OLSUN....
AlevîGenç
05-23-2008, 07:43 PM
BÖLÜCÜLERE LANET OLSUN..
İSRAİLE LANET OKUYUP ..YAHUDİ VE SİYONİST OYUNLARA İLTİHAK ETMİŞ MANKURTLARA LANET OLSUN....
Yezid ve Yandaşlatına Lahned Olsun!
Bölücülere ve Yandaşlatına Lahned Olsun!
Ehl-î Beyt Düşmanlarına Lahned Olsun!
Eğer "Vahdet" olaçaksa her kez kendinden başlamalı!
Çorumda,Maraşta,Sivas'ta Alevî kadliyamı yapan sizin gibi faşizane ve (Dindar gözüken) dinciler değilmi?
Maraşta-Çorumda-Sivasda onca vatandaşımızı kadledenler onlar sırıf kendileri gibi düşünmüyor diyenler tarafından yapılmadımı?
Bu kadliyamları yapanları sen daha iyi bilirsin kim bir düşün içindeki kini nefreti eline geçse sende yaparsın!
Birde burada birlik birlik diyosun sütten çıkmış ak kaşığı yapmaya çalışıon kendini onca kadledilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilmiydi?türk değilmiydi?
Sırf seninle aynı inancı paylaşmıyor diye insanlara ön yargılı davranıp bunlar mezhepsiz 4tane mezhep var bunlar sünni(hanifi,şafi,maliki,hanbeli) bunlar dışı sapık hâk mezhep değil diyen sen değilmisin?
Ayrımı bizmi yapıyoruuz sen ve senin gibi düşünenler mi?
Bölücülüğü bizmi yapıoz sen ve senin gibi düşünen lermi?
Türkiye Cumhuriyetinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İlke ve İlkilâplarına sıkı sıkı sarılanlar Alevîlerdir tamam mı?
ATSIZ KAHRAMAN
05-23-2008, 07:54 PM
Yezid ve Yandaşlatına Lahned Olsun!
Bölücülere ve Yandaşlatına Lahned Olsun!
Ehl-î Beyt Düşmanlarına Lahned Olsun!
Eğer "Vahdet" olaçaksa her kez kendinden başlamalı!
Çorumda,Maraşta,Sivas'ta Alevî kadliyamı yapan sizin gibi faşizane ve (Dindar gözüken) dinciler değilmi?
Maraşta-Çorumda-Sivasda onca vatandaşımızı kadledenler onlar sırıf kendileri gibi düşünmüyor diyenler tarafından yapılmadımı?
Bu kadliyamları yapanları sen daha iyi bilirsin kim bir düşün içindeki kini nefreti eline geçse sende yaparsın!
Birde burada birlik birlik diyosun sütten çıkmış ak kaşığı yapmaya çalışıon kendini onca kadledilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilmiydi?türk değilmiydi?
Sırf seninle aynı inancı paylaşmıyor diye insanlara ön yargılı davranıp bunlar mezhepsiz 4tane mezhep var bunlar sünni(hanifi,şafi,maliki,hanbeli) bunlar dışı sapık hâk mezhep değil diyen sen değilmisin?
Ayrımı bizmi yapıyoruuz sen ve senin gibi düşünenler mi?
Bölücülüğü bizmi yapıoz sen ve senin gibi düşünen lermi?
Türkiye Cumhuriyetinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İlke ve İlkilâplarına sıkı sıkı sarılanlar Alevîlerdir tamam mı?
Yazık çok yazık hem sana hemde burada sana destek verenler acıyorum....Cehalet gözünü kör etmiş...
AlevîGenç
05-23-2008, 07:55 PM
Bu yazıya neden karşı çıkıyorsunuz anlamadım sayın TÜRKBEG ve Sayın ATSIZ KAHRAMAN .
Yarası olan goçunur sizde bizimle bu site yalnış yapmış demeniz gerekirken bize cephe almanız beni düşündürüyor sizin hakkınızda?
Bu yazıya Tüm Hz.Muhammed Mustafayı ve torunu İmâm Hüseyin'i seven tabiki kınar ne bekliyıordun siz cahil bilgisiz ve kötü niyetlisiniz!!!
TÜRKBEG
05-23-2008, 08:20 PM
[COLOR="Navy"]Ben hayatta saf değiştirmem ama bölücülük safınada beni kimse sokamaz..Sen beni anlamayacaksın galiba.Ben sana kardeş diye ısrar ettikçe sen kaşıyorsun..Ben kimsenin arkaasından yalvarmam ,ağlamam.Gidene güle güle gelene hoş geldin gardasım derim.Ne kimsenin yoluna barikat kurar ne gelenin önünü keserim.Sen lafı hep getiriyorsun sünni -Alevi çatışmasına.Ben bir sivaslı olarak o olayları iliklerine kadar iyi bilirim.Bu olaylarda mahrum olmuş Alevi kardeşlerimizin yanında sünni kardeşlerimizde var.
Sana sorayım.Sen diyorsun ki faşizan düşünceler vs.İkinci sivas olaylarında kültür bakanı Fikri Durmuş sağlar ve Valide Ahmet karbilgindi.Bunlar Aziz Nesini Sivasa getirip şenlik düzenleyen insanlardı.Nden tedbirini almadılar.Ve belediye de benim düşüncemden değil yani sahiplenmem için bir neden yoktur.Sivasta çok iyi bir kardeşlik bağı varken neden olaylara göz yumuldu.Bu soru birinci soru.İkincisi burada Alevi kardeşlerimize yapılan bir kasıt olmadığı gibi tamamen Aziz Nesine karşı bir gösterim yapılacakmış ve oayı zorla Alevi-sünni çatışmasına getirmeye çalıştılar.Ama başaramadılar.Sivasta şu anda Alevi-sünni kardeşliği hala devam etmektedir.
Ama sizler gibilerin neden hala bir Alevi-sünni düşmanlığı canlandırmaya çalışmanız beni oldukça sinirlendirdi.Hala neden sünni siteleri vs.diyorsun.Yezit vs.Yazidi Allah kahretsin.Bu tarih zaten benim tarihim değil.Benim tarihim Türk tarihidir kardeşim.TÜRK tarihi.Alin Arab tarihi beni ilgilendirmiyor.Ama ne yapalımki Türk milletinin bir kısmı Alevi-sünni-şia vs..O yüzden bu kardeşliğin sağlanması gerekir.Aslında oyununa gelmemek gerekir.Senin hiçmi fikrin yok kardeşim.koyu bir taassub gözlerinimi mimledi.Şöyle bir yorganı üzerinden at ve oksijen al.Temiz havanın ne kadarda güzel olduğunum göreceksi.Benim gibi kafandan düşün ve yaz.bırak beğenmesinler.Yeterki öz fikrin olsunTaassub insanların gözünü mimliyor.Bak adamlar koca Türkiyenin malını yabancılara peşkeş çektiler ve umursamıyorlar.Varsa yoksa başörtüsü.Kim aç kim tok umurlarındamı?Değil elbet.
Etrafına bir bak.Bizim Türk milleti,nden başka kardeşlik Türküleri söyleyen varmı.Biz elleri Ademinb çocuğu diye kardeş ilan ediyoruz ve öz kardeşlerimizi reddediyoruz.
Neden;ırkçı..İyide aynı ırktan değilmiyiz.Bunda gocunacak ne var..
Şunu demek için düzeltiyorum;lütfen özünü iyi bir Alevi olarak niteliyorsanYavuz Bülent Bakiler'in Aşık Veysel kitabını incelemenizi öneririm.Hemşeri olmaktan çok yüce onur duyduğum Veysel bir Alevidir.Ama malesef Yunus gibi bu insana pek fazla değer verdfiklerininzi düşünmüyorum..
AlevîGenç
05-23-2008, 08:37 PM
Ben hayatta saf değiştirmem ama bölücülük safınada beni kimse sokamaz..Sen beni anlamayacaksın galiba.Ben sana kardeş diye ısrar ettikçe sen kaşıyorsun..Ben kimsenin arkaasından yalvarmam ,ağlamam.Gidene güle güle gelene hoş geldin gardasım derim.Ne kimsenin yoluna barikat kurar ne gelenin önünü keserim.Sen lafı hep getiriyorsun sünni -Alevi çatışmasına.Ben bir sivaslı olarak o olayları iliklerine kadar iyi bilirim.Bu olaylarda mahrum olmuş Alevi kardeşlerimizin yanında sünni kardeşlerimizde var.
Sana sorayım.Sen diyorsun ki faşizan düşünceler vs.İkinci sivas olaylarında kültür bakanı Fikri Durmuş sağlar ve Valide Ahmet karbilgindi.Bunlar Aziz Nesini Sivasa getirip şenlik düzenleyen insanlardı.Nden tedbirini almadılar.Ve belediye de benim düşüncemden değil yani sahiplenmem için bir neden yoktur.Sivasta çok iyi bir kardeşlik bağı varken neden olaylara göz yumuldu.Bu soru birinci soru.İkincisi burada Alevi kardeşlerimize yapılan bir kasıt olmadığı gibi tamamen Aziz Nesine karşı bir gösterim yapılacakmış ve oayı zorla Alevi-sünni çatışmasına getirmeye çalıştılar.Ama başaramadılar.Sivasta şu anda Alevi-sünni kardeşliği hala devam etmektedir.
Ama sizler gibilerin neden hala bir Alevi-sünni düşmanlığı canlandırmaya çalışmanız beni oldukça sinirlendirdi.Hala neden sünni siteleri vs.diyorsun.Yezit vs.Yazidi Allah kahretsin.Bu tarih zaten benim tarihim değil.Benim tarihim Türk tarihidir kardeşim.TÜRK tarihi.Alin Arab tarihi beni ilgilendirmiyor.Ama ne yapalımki Türk milletinin bir kısmı Alevi-sünni-şia vs..O yüzden bu kardeşliğin sağlanması gerekir.Aslında oyununa gelmemek gerekir.Senin hiçmi fikrin yok kardeşim.koyu bir taassub gözlerinimi mimledi.Şöyle bir yorganı üzerinden at ve oksijen al.Temiz havanın ne kadarda güzel olduğunum göreceksi.Benim gibi kafandan düşün ve yaz.bırak beğenmesinler.Yeterki öz fikrin olsunTaassub insanların gözünü mimliyor.Bak adamlar koca Türkiyenin malını yabancılara peşkeş çektiler ve umursamıyorlar.Varsa yoksa başörtüsü.Kim aç kim tok umurlarındamı?Değil elbet.
Etrafına bir bak.Bizim Türk milleti,nden başka kardeşlik Türküleri söyleyen varmı.Biz elleri Ademinb çocuğu diye kardeş ilan ediyoruz ve öz kardeşlerimizi reddediyoruz.
Neden;ırkçı..İyide aynı ırktan değilmiyiz.Bunda gocunacak ne var..
Şunu demek için düzeltiyorum;lütfen özünü iyi bir Alevi olarak niteliyorsanYavuz Bülent Bakiler'in Aşık Veysel kitabını incelemenizi öneririm.Hemşeri olmaktan çok yüce onur duyduğum Veysel bir Alevidir.Ama malesef Yunus gibi bu insana pek fazla değer verdfiklerininzi düşünmüyorum..
Bak kardeşim birlik beraberlik böyle sağlanmaz sen bana hakaret ediyorsun çamur atıyorsun sonrada ben Türk Birliğinden yanayım diyorsun senin gibi saldırganla nasıl birlik kurulur ki sen bu misyonu yükleyemezsin belki benim içimde olan Turancılığı seni gördükten sonra imkansızlaştırdın!
Sen diyorsun ki ben yazim yazim kimsa bana karşı çıkmasın öyle birlik olsun bak bak bak!!!
Aziz Nesin'i pek tanımam sevdiğimide söylesem yalan olur (tanımıyorum) ama genede ölmeyi hâk edecek ne yaptı ki savunmanda onun için oldu o olaylar diyorsun?Bir insanı Allâh yarattı Allâh alır canını tamam mı?
Kimse ölmeyi hâk edmiyor!Hele ki Irk kardeşiysek,Din kardeşiysek hiç hâk edmiyor!
Alevî-Sünni çatışması yaratmak isteyen yok kardeşim hep zaten Alevîler zarar gördü baskı gördü dışlandı inânçları yok sayıldı YOK DE DOĞRU DEĞİL DE!!!
Sen 1 kerede yaw arkadaşlar Alevîlerde TÜRK ayrım yapmayalım dedinmi?
Senin işin nerde bir Alevî yazısı varsa oraya muhallefet olmak için yazmak!!!Sonrada Türk birliği istiyorum de!
Türkiyede 25 Milyon Türk,Türkmen,Tahtacı,Barak(Alevîleri)
Azerbaycandaki Şiâ Türkler 8Milyon
Güney Azerbaycandaki Şiî Türkler (20milyona yakın)
Iraktaki Türkmenler
Balkanlardaki Alevî Türkler
Olmadan nasıl Turan gerçekleşeçek?Sen bu düşüncenle birlik değil ayrılığı körüklüyorsun!!!
TÜRKBEG
05-23-2008, 10:00 PM
[FONT="
Türkiyede 25 Milyon Türk,Türkmen,Tahtacı,Barak(Alevîleri)
Azerbaycandaki Şiâ Türkler 8Milyon
Güney Azerbaycandaki Şiî Türkler (20milyona yakın)
Iraktaki Türkmenler
Balkanlardaki Alevî Türkler
Olmadan nasıl Turan gerçekleşeçek?Sen bu düşüncenle birlik değil ayrılığı körüklüyorsun!!![/FONT]
Kardeşim sende bir arıza var yada bende.Senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Yukardaki ayrımcılığa bir baksan.Ben Türklüğünü inkar eden yada Türkleri birbirinden ayıran herkese lanet ediyorum tamammı.İkide bir müslümanlıkta ırkçılık yok.Faşizan düşünce vs.Saçma sapan eski kominist düşünceler var yazılarıyın arasında.Senin bu dediklerini yobaz sünnilerde demektedir.Bizde kaba bir dincilik olsaydı yerimiz yaancak İngilşiz sömürgecilerinin yanı olurdu.Ben diyorum dersime çalıştım.Ve matematik yazılısına girdim.Sen diyorsunki yok sen öğrenci değilsin hesabı gibi.
Yav kardeşim sen beni benden daha iyimi bileceksin.Ben nhe diyorum gelene git demem gidenede gel diyemem.Hürriyet denen bir olgu var.
Ben sana diyorum ki;senin öz düşüncen hiçmi yok.kopyala yapıştır.Dini yazı yazacaksan yaz.Kimseye bişey dediğim yok.Ama hemen lafı sünniliğe sataşmaya getirme.
Senin düşünce ve inancını sünnilik düşmanlığımı besliyor.Öyle olmalı ki;öz düşüncenle bir şey göremiyorum.Yav Alevi kardeş ben sana bişey diyeyim gece yarısı beni uğraştırma.Bak sana Aşık veysel diyorum adını bile anmıyorsun.Halbu ki Veysel bu kaba saçma kavagalara karşı çıkmıştır hep.
Birde sana bişey diyeyim.Dersine çalışta gel;Aziz Nesin sivas olaylarında ölmedi kardeşim.Merak etme eceliyle öldü..sana bişey diyeyimmi;Alevi-sünni çatışması ancak düşman sevindirir.Bu oyunlara gelmemek gerekir.
Birde ,biz madem bu işte böyle anlaşamıyoruz bak dediğim gibi bizim birliğimizi Türklük sağlar.
Sen benden şunumu istiyorsun.Alevilerde Türk .Evet diyorum.Benim bir çok Türkçü Alevi arkadaşım,ülküdaşım var.Alevilerde katışıksız Türktür..Şamanizmi iyi incele de gör bak....Çok şey değiştirir fikrinde çok.Şamanist olursun demiyorum yanlış anlama..Alevilerin nasılda katışıksız Türk olduğunu görürsün..
Problem nerde biliyormusun;Ülkeyei sahiplenmede...AB ülkeleri alevileri Kürtler gibi azınlık görmek istediler bunu kaç defa söylediler ama Alevi derneklerinde hep zılgıtını aldılar.Aleviler bu ülkenin azınlığı değil gerçek sahipleridir diye...
AlevîGenç
05-23-2008, 10:12 PM
Kardeşim sende bir arıza var yada bende.Senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Yukardaki ayrımcılığa bir baksan.Ben Türklüğünü inkar eden yada Türkleri birbirinden ayıran herkese lanet ediyorum tamammı.İkide bir müslümanlıkta ırkçılık yok.Faşizan düşünce vs.Saçma sapan eski kominist düşünceler var yazılarıyın arasında.Senin bu dediklerini yobaz sünnilerde demektedir.Bizde kaba bir dincilik olsaydı yerimiz yaancak İngilşiz sömürgecilerinin yanı olurdu.Ben diyorum dersime çalıştım.Ve matematik yazılısına girdim.Sen diyorsunki yok sen öğrenci değilsin hesabı gibi.
Yav kardeşim sen beni benden daha iyimi bileceksin.Ben nhe diyorum gelene git demem gidenede gel diyemem.Hürriyet denen bir olgu var.
Ben sana diyorum ki;senin öz düşüncen hiçmi yok.kopyala yapıştır.Dini yazı yazacaksan yaz.Kimseye bişey dediğim yok.Ama hemen lafı sünniliğe sataşmaya getirme.
Senin düşünce ve inancını sünnilik düşmanlığımı besliyor.Öyle olmalı ki;öz düşüncenle bir şey göremiyorum.Yav Alevi kardeş ben sana bişey diyeyim gece yarısı beni uğraştırma.Bak sana Aşık veysel diyorum adını bile anmıyorsun.Halbu ki Veysel bu kaba saçma kavagalara karşı çıkmıştır hep.
Birde sana bişey diyeyim.Dersine çalışta gel;Aziz Nesin sivas olaylarında ölmedi kardeşim.Merak etme eceliyle öldü..sana bişey diyeyimmi;Alevi-sünni çatışması ancak düşman sevindirir.Bu oyunlara gelmemek gerekir.
Birde ,biz madem bu işte böyle anlaşamıyoruz bak dediğim gibi bizim birliğimizi Türklük sağlar.
Sen benden şunumu istiyorsun.Alevilerde Türk .Evet diyorum.Benim bir çok Türkçü Alevi arkadaşım,ülküdaşım var.Alevilerde katışıksız Türktür..Şamanizmi iyi incele de gör bak....Çok şey değiştirir fikrinde çok.Şamanist olursun demiyorum yanlış anlama..Alevilerin nasılda katışıksız Türk olduğunu görürsün..
Problem nerde biliyormusun;Ülkeyei sahiplenmede...AB ülkeleri alevileri Kürtler gibi azınlık görmek istediler bunu kaç defa söylediler ama Alevi derneklerinde hep zılgıtını aldılar.Aleviler bu ülkenin azınlığı değil gerçek sahipleridir diye...
Bak kardeşim 1.yazı yazmayı bilmiyorsun argo hakaret dolu yazılar senin ne kadar basit ve terbiyesiz olduğunu gösterir dön başa getiriyorsun konuyu!
Ben Türk-Alevî/Türk-Sünni ayrımı yapmıyorum ama siz yapıyorsunuz!!!
Aziz nezin olayına gelince sen dedin ki sivas olayları onun yüzüne çıktı onun için yapıldı dimi bende dedim ki ne yapmışta ölmeyi hak edmiş yan orda onuda öldürebilirlerdi gözlerini kan bürümüş katiller!
Tabi ki Alevîler bu ülkenin asli unsurlarıdır!Cumhuriyetciler,Atatürkçüler,Laikler! !!
Bazı Alevîlerin yaşayışlarında şamanlık var kabul ediyorum bunada karşıyım artık şaman değiliz Müslümanız!!!İnşallâh yakında o alışkanlıklar yok olaçak az kaldı Allâh'ın izniyle baksana Alevîler uyanıyor!Şamanlık bitti İslâmiyet başladı!!!
Bana ırkçımı diyon sen diyenee bak :D
alpankara
05-23-2008, 10:14 PM
Ya nedesem boş...
AlevîGenç
05-23-2008, 10:24 PM
Ya konuşmayım diyorum tutuyorum kendimi...Maraşı diyosun,corumu diyosun...Senin agzına doladıgın o yerlerde binlerce temiz müslüman can verdi.Agzına sakız yaptığın o yerlerin yanına BAŞBAGLARI niye katmıyosun.Orada diri diri kursuna dizilen insanları niye diline dolamıyosun.
Binlerce temiz Müslüman can verdi diyorsun Alevîler temiz değilmiydi?
Oradaki katliamı yapan pkk usakları biliyomusun senin amanda aman dediğin grubun yolunda olan insanlardı.
Allâh'ın lahnedi iftiracı ve kafirlerin üstüne olsun!Sen nasıl bir iftira atıyorsun yezidin 2007 versiyonu!benim yolum 14 Masımı pâkın yolu ben Türkmenim tamam mı!
Ve senin mezhebinden olan bir adalet bakanı sıfatını tasıyan bir pislik tarafından mahkemeye baskı yapılarak serbest bırakıldılar..
Sen benim mezhebime pislik diyemezsin pislik sen ve içindeki şeytandır
Resullahın adını dilinden düşürmeyen SEN iş Aziz Nesine gelince amanda sevsinler seni nasılda insan sevgisiyle yogruluyosun.İslama ömrü boyunca küfretmiş,hayatı böyle sonlanmış bir ....... Salman Rüştü soytarısının yazdıklarını ki bu konuda'' senin deger verdiğini umdugum AYETULLAH HUMEYNİnin ölüm fetvası verdiği'' bir pisliğin yayınladığı SEYTANIN AYETLERİ'' KİTABINI BU ÜLKEDE YAYINLAMIŞTIR...SENİ ÇOK YANLIŞ TANIMIŞIM...Alp
Ne aziz nesini tanıyorum nede salman rüştüyü ama sen benden daha iyi tanıyorsun onları demek onların izinden giden sensin hümeyni kim Hz.Ali'mi? Veya 12 İmâmlardan birimi Allâh Hz.Muhammed ve 12İmâmları günahsız yaratmıştır ve Alevîlerde 12 İmâlardan başka kimse İmâm olamaz hümeynide olamaz!
TÜRKBEG
05-23-2008, 10:25 PM
Bak kardeşim 1.yazı yazmayı bilmiyorsun argo hakaret dolu yazılar senin ne kadar basit ve terbiyesiz olduğunu gösterir dön başa getiriyorsun konuyu!
Ben Türk-Alevî/Türk-Sünni ayrımı yapmıyorum ama siz yapıyorsunuz!!!
Aziz nezin olayına gelince sen dedin ki sivas olayları onun yüzüne çıktı onun için yapıldı dimi bende dedim ki ne yapmışta ölmeyi hak edmiş yan orda onuda öldürebilirlerdi gözlerini kan bürümüş katiller!
Tabi ki Alevîler bu ülkenin asli unsurlarıdır!Cumhuriyetciler,Atatürkçüler,Laikler! !!
Bazı Alevîlerin yaşayışlarında şamanlık var kabul ediyorum bunada karşıyım artık şaman değiliz Müslümanız!!!İnşallâh yakında o alışkanlıklar yok olaçak az kaldı Allâh'ın izniyle baksana Alevîler uyanıyor!Şamanlık bitti İslâmiyet başladı!!!
Bana ırkçımı diyon sen diyenee bak :D
Ben sana nerde hakaret ediyorum.Utanmaz iki yüzlü ahlaksız.Benim laflarımı çarpıtmaya çalışıyorsun hep.Onuda ağzına yüzüne bulaştırıyorsun..Terbiyesizin büyüğüsün.
Başbağlardaki katliamcıları kim sakladı iyi araştır.
Erzurum Yavideki katliamcıları kimler sakladı.İyi araştırda gel......
TÜRKBEG
05-23-2008, 10:28 PM
Senin bölücülük oyununa gelmeyeceğim.Ben senin şahsına konuşuyorum.Alevileri muaf tutuyorum.Hainleri hariç ben sünninin haininede karşıyımBenim için hain haindir.
AlevîGenç
05-23-2008, 10:33 PM
Senin bölücülük oyununa gelmeyeceğim.Ben senin şahsına konuşuyorum.Alevileri muaf tutuyorum.Hainleri hariç ben sünninin haininede karşıyımBenim için hain haindir.
O zaman bölücülük yapma!
Tamam işte bencede öyle hain haindir o zaman kendşne çeki düzen ver!
AlevîGenç
05-23-2008, 10:36 PM
Ben sana nerde hakaret ediyorum.Utanmaz iki yüzlü ahlaksız.Benim laflarımı çarpıtmaya çalışıyorsun hep.Onuda ağzına yüzüne bulaştırıyorsun..Terbiyesizin büyüğüsün.
Başbağlardaki katliamcıları kim sakladı iyi araştır.
Erzurum Yavideki katliamcıları kimler sakladı.İyi araştırda gel......
Bak terbiyesize yazdığı yazılara bak senin sewiyene düşmiyeceğim!
Seviyesiz insanların bana cahilce sözlerine karşılık vermekten tiksinti duyarım.Haziret-î İmâm Ali(k.v)
TÜRKBEG
05-23-2008, 10:45 PM
Bak arkadaş.Her yere dini sokuşturup durursan alacağın cevap vardır unutma.buranın başlığı belli.Yaz buraya .Ama arızan nerde bak.Her yere milliyetçiliğe karşı olan dinci terör estiriyorsun.Atış serbeste bakıyom orda din sokuşturuyon.siyaset ve tartışmaya bakıyom din sokuşturuyorsun.Her yerde din .Keşke gerçek dinden bahsetsen tamam.Ama başlığı altında bak onu diyeyim.Ama islamda başka birşey yokmuş gibi sende gelip ırkçılık yok ,ırkçılık yok vs.saçma sapan nakarat yapıyorsun.Artık kusacağım .senin yüzünden dinden soğuyacağım inançsız olsam..Bak sana bir şey diyeyim bu kadar ısrarlı yazarsan senin yazını kimse okumayacak bende senin yüzünden gürültüye gideceğim.En iyisi dini konuları nın buraya yaz.Atış serbest vs.yerlerede girme.yosa istenmeyen adam ilan edileceksin ben sana söyleyim.
Birde her şeye cevap vermek zorunda değilsin.Alakalı alakasız yazıp duruyorsun.Her yazının altına kopyala yapıştır yapmak zorunda değilsin.Benim parmaklarım yoruluyor.Sorması ayıp olmasın siz bu kopyala yapıştırı ekip halindemi yapıyorsunuz..
AlevîGenç
05-23-2008, 10:55 PM
Bak arkadaş.Her yere dini sokuşturup durursan alacağın cevap vardır unutma.buranın başlığı belli.Yaz buraya .Ama arızan nerde bak.Her yere milliyetçiliğe karşı olan dinci terör estiriyorsun.Atış serbeste bakıyom orda din sokuşturuyon.siyaset ve tartışmaya bakıyom din sokuşturuyorsun.Her yerde din .Keşke gerçek dinden bahsetsen tamam.Ama başlığı altında bak onu diyeyim.Ama islamda başka birşey yokmuş gibi sende gelip ırkçılık yok ,ırkçılık yok vs.saçma sapan nakarat yapıyorsun.Artık kusacağım .senin yüzünden dinden soğuyacağım inançsız olsam..Bak sana bir şey diyeyim bu kadar ısrarlı yazarsan senin yazını kimse okumayacak bende senin yüzünden gürültüye gideceğim.En iyisi dini konuları nın buraya yaz.Atış serbest vs.yerlerede girme.yosa istenmeyen adam ilan edileceksin ben sana söyleyim.
Birde her şeye cevap vermek zorunda değilsin.Alakalı alakasız yazıp duruyorsun.Her yazının altına kopyala yapıştır yapmak zorunda değilsin.Benim parmaklarım yoruluyor.Sorması ayıp olmasın siz bu kopyala yapıştırı ekip halindemi yapıyorsunuz..
Din'den soğuyacakmışsın olmayan bişeyden nasıl soğuyacan?
Yav işin güçün yok polemik yaratıp gürültü yapıosun nerde bi konu açsam deniz baykal gibi muhalefete koşuyon faşist düşüncelerinle seni baş başa bırakıyorum!
Seviyesiz insanların bana cahilce sözlerine karşılık vermekten tiksinti duyarım.Hz.İmâm Ali(Allâh'ın Selâmı ona olsun!)
ATSIZ KAHRAMAN
05-24-2008, 02:16 PM
Bu adam ne biliyorki bu kadar yazı yazmışsın.Sayın türkbrg boşuna yorulma...Ön yargılı..ve hakaret eden terbiye sınırını aşanla uğraşılmaz..
alpankara
05-24-2008, 06:35 PM
edit yönetim.....
alpankara
05-24-2008, 06:45 PM
Bekliyorum arasana yok yemedi dimi...
azerigüzeli
05-24-2008, 06:54 PM
arkadaslar biraz daha sakin olurmusunuz burası bir forum kavga alanı deyildir aksi taktirde uyarı alırsınız
Burukay
05-24-2008, 08:11 PM
Uyarı : Sevgili üyelerimiz : Acilan konulari lütfen tartışma haline getirmeyelim.Sitemizin kuralı geregince tartışmaya giden konular daimi olarak kapatılmak zorundadır ..
iyi forumlar..
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.