PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güney Azerbaycan Mayıs 2006 Ayaklanmasını Anıyoruz…

SırraKadem
05-12-2008, 04:08 PM
[Only Registered Users Can See Links]
Bu gün İran adlanan coğrafyada, Türklerin bin yıllık hâkimiyetinin son bulduğu 1925 yılından bu yana Güney Azerbaycanlı Türkler İran’daki Fars hâkimiyetinin sistematik yok etme ve aşağılama politikasına maruz kalmaktadır. Güney Azerbaycan Türkleri zaman zaman farklı yollarla bu gidişe kendi itirazını ortaya koymuş fakat maalesef bu güne kadar kendi siyasi, kültürel ve ekonomik haklarından yoksun bırakılmış, silinmeye çalışılmıştır.

12 Mayıs 2006’da İran’ın devlet haber ajansı İRNA’ya bağlı, İran devletinin yayın organı, İran Gazetesi’nde Türkleri aşağılayan bir yazı ve karikatür yayınlanmıştır. Karikatürde Türkler hamamböceği olarak gösterilmiş yazıda ise Türklerin insan pisliğinden beslendiği söylenmiş ve bu “yaratık”ların yok edilmesi için 12 yöntem önerilmiştir. Önerilen bu yöntemler, daha çok diktatör rejimlerde siyasi muhalifleri yok etmeye yarayan metotlara benzemektedir.

80 yıllık haksızlık sonucu sabır bardağı taşan Güney Azerbaycan halkı milli hasiyetine sahip çıkmak için sokaklara çıkmış fakat İran devleti halkın sivil ve medeni itirazını dinlemektense kendi silahlı kuvvetleri ile onların karşısına çıkmıştır. Halkın üzerine açılan doğrudan ateş sonucunda onlarca Güney Azerbaycanlı canını yitirmiş yüzlercesi ise yaralanmıştır. Tutuklanan binlerce insanın birçoğuna feci işkenceler yapılmış hatta birçok kişi işkenceler neticesinde sakat bırakılmıştır. Bu gün bile birçok Güney Azerbaycan Türkü hapiste tutulmakta ve ya yargı süreci devam etmektedir.

Biz Türkiye’de yaşayan veya eğitim alan Güney ve Kuzey Azerbaycan Türkleri İran’daki Fars hâkimiyetinin Azerbaycan Türklerine karşı sergilediği insanlık dışı tutumu kınamak ve Mayıs 2006 ayaklanmasında şehit düşen insanlarımızı anmak için İran’ın Ankara büyükelçiliğinin için önünde İran devletini protesto ediyoruz. Siz insanlık ve hürriyet kaygısı duyan sevgili arkadaşımızı da bu etkinliğe davet ediyoruz. Birlikte yükselteceğimiz bu ses halkımızın ve insanımızın özgürlük ve var olma haykırışı olacaktır…

Buluşma: Tunalı Hilmi Caddesi, Kuğulu Park – Ankara

17 Mayıs 2008 saat: 10:30

Gelecek Bizimdir !

Azerbaycan Türk Gençliği

korkmaz
05-12-2008, 06:22 PM
Ben inanıyorum ki çok yakın zaman da oradaki akrabalarımızın da kendi yönetimlerine kavuşacaklardır.Buna tüm kalbimle inanıyorum ve dua ediyorum.

SırraKadem
05-13-2008, 10:10 AM
Buluşma saati 10:30 olarak değiştirilmiştir. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

KARTAL
05-31-2008, 04:18 PM
yaşasın benim yordöm SOLDOZ.....

deli ali
05-31-2008, 09:37 PM
var olsun gelecek
var olsun veten

sınıxlanma güneş tek parla göylere ged çek serv ol
ki el derdin qanan şair bu sınmaxlarla xar olmaz

Nasrallah
06-02-2008, 09:47 AM
İranda Azeri Türklerine düşman olan fars milliyetçisi çevrelerin olduğu bir gerçektir. Bunların belki devlet kadrolarında da bulunabildikleri vakıadır. Ancak bununla İran İslam Cumhuriyetini karalamak mantıklı mıdır. Ki Seyyid Ali Hamanei bir Türktür. İranın Rehberidir. İran Ordusunun yüzde altmışı Azeri Türküdür ve Azeriler İran İslam Cumhuriyetinde hakim konumdadırlar. Ve İran bir fars cumhuriyeti değil İslam Cumhuriyetidir. Orada farslara veya başka milletlere farkıl bir ayrıcalıkta tanınmış değildir.

Halbuki bu günkü Azerbeycan hükümeti tümüyle amerikan kuklası durumundadır. İsraille ilişkileri iyi olan ve devlet kademelerinde büyük oranda yahudileri barıdıran bir devlet durumundadır.

Yapılması gereken Azearbecan devletini amerikan kuklalığından kurtarmak değil midir.

AlevîGenç
06-02-2008, 07:44 PM
Kendince İslâm'ın bayraktarlığını yapan Vuslâd diye haykıran İran'ın bunları yaptığına inanmak istemiyorum Eğer İslâmi bir Cumhuriyetse iran neden oradaki Türk kardeşlerimize bu ayrımı yapıyor anlamış değilim!Sonuçta oradaki Türk kardeşlerimizde Ehl-î Beyt'ci...Allâh yardım edsin ordaki mazlum Türk kardeşlerimize...

ArazBeg
06-02-2008, 09:23 PM
Bu anma programında çekilen fotoğraf,video gibi materyaller var mı?Varsa ekler misiniz?

Nasrallah
06-03-2008, 08:13 AM
Arkadaşlar benbir sünniyim. Ama elbetteki muaviye sunnisi değil. Muhammedi sunniyim. Bu sebeple alimleri Ehli Beyt olan şii müslümanları kardeş bilmekteyim.
1979 da İranda İslam Devrimi olunca İslam inkılabını ve Anayasasında belirttiği Caferi mezhebini merak ondan sonra sardı ve başladık kendi kaynaklarımızdan araştırmaya. Ehli Sünnet kaynaklarından bolca Ehli Beyt ve Şia hakkında güzel deliller bulunmaktadır.
Yani İran İslam İnkılabının kıvılcımı ile biz Şianın hak olduğunu öğrenme fırsatı bulduk. Yoksa cehaletin karanlığında şii müslümanları da alevilikten bile çıkmış marksist aleviler gibi zannediyorduk. Yanı başımızda alevi ve caferi köyleri vardı, her ikiside Ali dedikleri için kör taassub bize her iki kesiminde aynı olduğunu zannettiriyordu. İşte tam bu durumda İran İslam Devrimi meydana geldi ve uygulamalarına baktık ki İslamdan başka bir şey değil. O zaman anladık ki Şia Caferiyye İslamın hak mezhebidir. İslam İnkılabından önce bilmiyorduk.

Ehli sünneti taassupla taşıyan milyonlarca sünniye göre ise haşa şia hala sapık fırka olarak algılanmaktadır. Allah onları ıslah etsin, elbette bu doğru değil, ama bir vakıa. İnsanlar böyle zannediyor.

Mesela şiayı sahabelere tan eden, küfreden bir fırka olarak bilmektedirler. Sırf bu nedenle İran İslam İnkılabınada düşmandırlar.

Benim anlamakta zorlandığım ise, mezhebi farklılığına rağmen sünni müslümanlardan milyonlarcası İran İslam İnkılabına islami bir inkılab diye muhabbet beslerken, azeri şii müslümanlardan bazıları İran İslam İnkılabına düşmanlık etmektedirler. Bu niye.

Aslında böyle yapanlar, bindikleri dalları kesmiş olmuyorlar mı? İran demek sünni müslümanların kardeşliğinide esas alarak şii müslümanların kurmuş olduğu devlet demektir. Bu ele geçmez bir nimettir. Buna düşmanlık etmek şianın yok olmasını istemekten başka bir anlam taşımaz. Acaba neden böyle yapılır.

Üstelik İran Azerbeycanında İslam İnkılabına candan bağlı azeri türkleri vardır milyonlarca, bunlar neden düşman olmazlarda bazıları düşman olurlar.

Burada aklıma sadece Türkçülüğü ırkçılık olarak algılayarak amerikanın çıkarlarına hizmet eden paragözlerin fitnesinden başka bir şey gelmiyor.

Elbette amerika çift taraflı çalışıyor. Farslardan da şah uşağı amerikan uşağı kimseler vardır. Onlar Azeri Türklerini İslam İnkılabına düşman etmek için her vesileyi kullanmaya çalışmaktadırlar. Mesela Azeri Türklerini hamam böceği gibi gösterenler hem Azeri Türklerinin hem de İran İslam Cumhuriyetinin düşmanlarıdır ve bu gün cezaevlerinde cezalarını çekmektedirler.

Aslında İran İslam İnkılabı Türklerindir, Farsların değil. Çünkü İmam Humeyni Fars kökenli şahı devirdi ve İslam Cumhuriyetini kurdu. Bu gün ise dünyanın en büyük Türkü Rehber Hamaneyden başkası değil.

İran Ordusunun yüzde altmışı ve komuta kademesinin çoğu azeri türklerinin elindedir. Bu yüzden bu inkılaba karşı oluşta biz bir samimiyet görmüyoruz, sadece amerikan uşaklığı ve basit çıkarlar görüyoruz.

Hatta hatırlarsanız merhum MHP milletvekili Mehmet GÜL şöyle demişti. Biz amerikan güdümünde olan İrandaki ayrılıkçı türkçü hareketide desteklemiyoruz. Çünkü onlar pkk nın Türkiyede yaptığını İranda yapıyorlar demişti.

korkmaz
06-03-2008, 08:57 PM
Bence oradaki kardeşlerimizin bir an önce kendi kimliklerine kavuşması lazım. Kendi bayrağı altında kendi dilini konuşan kendi örf adetlerini yaşayan bir konuma gelmeleri lazım.

AlevîGenç
06-03-2008, 09:15 PM
(Fars) İran topraklarına İslâmiyeti Türkler yaydıİslamiyetin özü olan Ehl-î Beyt Mektebimi seçenler orada buluştu yüzyılalrca Ehl-î Beytci Türkler oralarda devlet kurdu ve yanlarında yaşayan İranlı(fars),arap veya başka ırkttan olanlara veya başka mezhepten olanlara asla kötü davranmadı İran'da İslamiyetin özü olan Ehl-î Beyt yolunu Büyük Türk Önder Şah İsmail Hatayî tam anlamıyla rayına oturtturmuştur!

Bu gün ise ordaki Türk kardeşlerimize baskı yapılıyorsa ayıp ki baskı yapan fars milliyetci zihniyetine bunun nerde İslam'ı sorarım?En uygunu BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETİDİR(YANİ GÜNEY AZERBAYCAN) !!!

TÜRKBEG
06-04-2008, 01:05 AM
Nasrallah efendi kardeş yazıları duygularımızla değil mantıkla açıklarsak daha iyi olur gibi geliyor bana..

İranın resim dili ?
Eğitim dili ?
İranda öldürülen devrim yanlısı Türk muhafızlar ?
Şeriat Medani gibi devrim önderlerinin hali nece ?Sence nasıl ve nerere yaşıyor ? Yada nasıl öldürüldü.

Daha bir çok şey sayabilirim.İranda bir Fars hakimiyetini kabul etmenbiz gerekir..İranda bir çoğunluğun azınlık tarafından tahakküm aLTINDA TUTULDUĞUNU KABUL ETMENİZ gerekir.
Ama şu bir gerçektirki özüne,sözüne sahip çıkanlar üstte kalacaktır.Yaltaklananlar yok olacaktır.İster kız ister darıl ama bir Türk/ün Fars hahakimiyetini savunması çok acabime gidiyor.Bu sadece İran/a mahsus bir olay değil.Türkiyede Ermeni savunucuları.Türk olupta Kürtçü olanlar...
Ne bileyimTürkiyede bile Kürt Tv kuruluyor.Bu böyle giderse yakında okullarını açacağız arkasında federe yapı arkasında bize defolun lafı (Allah aklımızı başımıza versin) gelecekk.
Hadin bakalım her şey iyice karıştı..
İrandada belki Türkçe resmi dil olacakmışşş
Türk TV
Eğitim Türkçe vs..
Nasrallah kardeş bu yazımı bir yorumlarsan ; yukardakiler daha önemli memnun olurum.

Nasrallah
06-04-2008, 07:55 AM
nasrallah kardeşim:
İran İslam devleti değil İslamı kendine maske olarak kullanan bir fars devletidir.Bugün Türk nüfus Fars nüfustan fazladır. Ve 1925 öncesi İran adlanan coğrafyaya Türkler hakim iken ingiliz destekli şahın iktidara gelmesi ile fars devleti haline gelmiştir.
Günümüzde Türklerin çoğunluğuna rağmen Türkler Türkçe okuyup yazamamaktadırlar.Bir Türkün devlet kademelerinde yükselebilmesi farslardan çok farsçılık yapmasına bağlıdır.
İslam dini bir milletin dilinin yasaklamasınımı teşvik ediyorki iran hakim dili farsça yapmaya uğraşıyor.
neticede iran Türk düşmanı İslam dünyasına fesat üretmekten başka bir işi olmayan sahtekar bir devlettir.

Arkadaşım, maksadımız şahsi polemiklerle birbirimizi incitmek değil. Farklı şeyler sölesek bile saygı kuralları içerisinde söyleyelim olur mu?

Bakınız, eğer İran İslam Cumhuriyeti bir fars devleti olsa idi, o fars devleti zaten vardı. Şah Rıza Pehlevi 2500 şehinşahlık fars devletinin temsilcisi idi ve İslam devriminden önce gerçekten İran fars milliyetçisi bir devlet idi.

Ancak şu an İranda yapılan farsçılık değildir. Dikkat ederseniz İslam Devrimi için en büyük tehditi fars milliyetçileri oluşturmaktadır. Bu fars milliyetçileri her noktada öyle eylemler yapıp İslam Cumhuriyetine yamamamaya çalışmaktadırlar ki, bunu diğer insanlar sanki İslam Cumhuriyeti yapıyormuş gibi zannettirmeye çalışmaktadırlar.

Ben İrana bir kaç kez makul bir müddet ziyarette bulundum. İran Azerileri kardeşlerle çok görüşmelerimiz oldu. Farsların zaten dilini anlamıyoruz ki anlaşabilelim. Ama görüp şahit olduğum İranın gerçek bir İslam Devleti olduğudur. Bunu hem kendi gözlemlerimizle, hem de İrandaki azeri kardeşlerimizin şahitlikleri ile anlamış bulunmaktayız.

Amerika ve israil elbette İranda İslam Cumhuriyetini yıpratmak için yoğun çaba göstermektedirler. İranda azerilere zulüm ediliyormuş hikayeside amerikan ve israil propogandasından başka bir şey değil. Kendimizce İran azerileri arasında basit bir anket bile yaptık. İslam Cumhuriyetinden memnu olanların oranı yüzde yetmişten fazla idi.

Bu yüzden sizler amerikan ve israil yalanlarına bakarak mezhebdaşlarınıza kara çalmayın. Sizlerin bizi ikna etmesi gerektiği yerde siz bizleri İrandan soğutmaya çalışıyorsunuz. Buna anlam veremiyorum.

Sizler böyle yapınca, bizim şiaya olan sempatimiz yara alır, başka bir karınız olmaz ki. Bağımsız bir şia devleti olan İran kötülük yaparsa, amerikan güdümlü bir azerbeycan şiası kimbilir ne kötülükler yapar diye bizim kalbimize fitne ekmiş olursunuz.

İranda resmi dilin farsça olduğu doğrudur. Kardeş, bir ülkede hangi dil daha çok konuşuluyorsa o dilin resmi dil olması mecburidir, ihtiyaçtandır, milliyetçilikten değil.

Mesela Türkiemizde de kürtler bulunmaktadır. Ama en fazla Türkçe konuşulduğundan dolayı türkçe resmi dildir. Şimdi kürtler kürtçenin resmi dil olmamasından dolayı itiraz etseler bölücü olmazlar mı? Nitekim pkk böyle yapmaktadır. pkk kürt milliyetçiliği yaparak türkiyeyi yıkmak istemesi sebebiyle bölücü terör örgütü olduğu gibi İranda da islam cumhuriyetine karşı azericenin resmi dil olması için bölücülük yapanlarda terör örgütü konumundadır.

Yok hala İran İslam Cumhuriyetini karalamaya devam ediyorsanız, bize şöyle düşünmek kalıyor.

Bakıyoruz ki bütün uygulamalar caferi fıkhına göre yapılıyor. Kanunlar ve uygulamalar şia fıkhına göredir. Siz buna rağmen kötü diyorsanız, o halde sorun şia mezhebindedir demek kalıyor. Yani şia doğru dürüst bir mezhep olsaydı İran İslam Cumhuriyeti de doğru dürüst bir devlet olurdu. Böyle düşünmemizi mi istiyorsunuz?

Nasrallah
06-04-2008, 08:06 AM
Nasrallah efendi kardeş yazıları duygularımızla değil mantıkla açıklarsak daha iyi olur gibi geliyor bana..

İranın resim dili ?
Eğitim dili ?
İranda öldürülen devrim yanlısı Türk muhafızlar ?
Şeriat Medani gibi devrim önderlerinin hali nece ?Sence nasıl ve nerere yaşıyor ? Yada nasıl öldürüldü.

Daha bir çok şey sayabilirim.İranda bir Fars hakimiyetini kabul etmenbiz gerekir..İranda bir çoğunluğun azınlık tarafından tahakküm aLTINDA TUTULDUĞUNU KABUL ETMENİZ gerekir.
Ama şu bir gerçektirki özüne,sözüne sahip çıkanlar üstte kalacaktır.Yaltaklananlar yok olacaktır.İster kız ister darıl ama bir Türk/ün Fars hahakimiyetini savunması çok acabime gidiyor.Bu sadece İran/a mahsus bir olay değil.Türkiyede Ermeni savunucuları.Türk olupta Kürtçü olanlar...
Ne bileyimTürkiyede bile Kürt Tv kuruluyor.Bu böyle giderse yakında okullarını açacağız arkasında federe yapı arkasında bize defolun lafı (Allah aklımızı başımıza versin) gelecekk.
Hadin bakalım her şey iyice karıştı..
İrandada belki Türkçe resmi dil olacakmışşş
Türk TV
Eğitim Türkçe vs..
Nasrallah kardeş bu yazımı bir yorumlarsan ; yukardakiler daha önemli memnun olurum.

Değerli kardeşim, İslam medeniyetinin üç altın dili vardır. Arapça Farsça ve Türkçe. Bunlar o kadar içiçe geçmiştir ki, islam medeniyeti binasının süslü elmas mozayiği haline gelmiştir.

Eğer tarihe dikkat ederseniz, arapa resmi ve bilim dili, farsça kültür ve edebiyat dili, türkçe debilim edebiyat asker ve halk dili olarak İslam medeniyetinde yer almıştır.

Hatta çoğu Türk devletlerinin resmi ve yönetim dilleri farsça olmuştur. Mesela, Gaznelilerden, Selçuklulardan, Anadolu Selçuklularından Osmanlıya kadar saray dili farsça olmuştur. Hatta Yavuz Selim türkçeyi farsça kadar bilememektedir.

Osmanlı saray dili olarak farsçayı kullanmış ta Türk hakimiyetine bir zeval mı gelmiş. Ne yapmışlar Müslüman Türk hakimiyetini fars dilini kullanarak üç kıtada hakim kılmışlar.

Bunlar mesele değil kardeşim. Amerikanın istediği bu tür argümanları kullanarak hemde aynı mezhepten müslümanları birbirine kırdırmaktır. Zayıflatmak, güçten düşürmektir. Düşmanların oyunlarına gelmemek lazım.

Ayetullah Şeriat Medariye gelince, yine İranlı azeri kardeşlerimizin ve diğer kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Şeriat Medariaslen azeri değil seyyiddir.
Ayrıca İmam Humeyni şahla mücadele ederken şeriat medari kendi ictihadı gereği şahla mücadele etme yanlısı değildi. Bir de Şeriatmedarinin Şah rejimine muhalif olmadığı kadar İslam Cumhuriyetine muhalif olduğunu bilmekteyiz. Öyle ki amerika bu durumu kullanmış ve İslam Cumhuriyeti içerisinde karışıklıklara bile sebebiyet vermiştir. Şeriat medari mesela başka bir ülke de olsa idi yaptıklarının cezası ölüm iken, İmam onun makamından dolayı sebep olduğu bunca cinayetlere rağmen dokunmadı ve evinde eceli ile vefat etti ki zaten çok yaşlı idi, arkasından senaryo aramaya gerek yok.

Ayrıca şartlar olgunlaştıkça İranda Azerice ve benzeri kavimlerin toplumsal ve kültürel etkinliklerine daha fazla imkan verilmesi sürecektir. Ama bu amerikan ve bölücülerin istekleri doğrultusunda olmayacak elbette. Sağlıcakla kalın.

Nasrallah
06-04-2008, 08:12 AM
Bence oradaki kardeşlerimizin bir an önce kendi kimliklerine kavuşması lazım. Kendi bayrağı altında kendi dilini konuşan kendi örf adetlerini yaşayan bir konuma gelmeleri lazım.

O halde siz Türkiyede de Kürtlerin bir an önce kendi kimliklerine kavuşması lazım geldiğini, kendi bayrakları altında kendi dillerini konuşan, kendi örf ve adetlerini yaşayan, Türkiyeyi bölüp ayrı bir devlet olarak Kürdistanı kurması gerektiğine de inanıyorsunuzdur herhalde?

Bölücülüğün kimseye faydası yok, badece müslümanları birbirine düşürmeye ve amerikaya köle etmeye faydası vardır.

TÜRKBEG
06-04-2008, 11:33 AM
Nasrallah efendi kardeş olayları iyice birbirine karıştırıyorsun bence.Her adımda herkese cevap vermeye kalkmak tabiiki insanı karıştırmaya zorlar.
Arapça ,Farsça edebiyat,eğitim vs. dili olmuşta iyi olmamış.Hatta çok kötü olmuştur.Türkçemizin gelişmesini engellemiştir.Türk halklarının birbirinden uzaklaşmasını yada birbirini anlamalarını engellemiştir.Özetler Türk kültürüne vurulan bir darbedir.O zihniyet Türk insanını saraya yaklaştırmayan yabancı kadınlarlar harem dolduran bir zihniyettir.O durki közem Sultanlar çıkmıştır ortaya.
O yüzdendir ki;Yusuf has Hacib Kutadgu Bilig kitabını yazmak zorunda kalmıştır.O yüzdendirki Karamanoğlu Mehmetin feryadı isyan halini almıştır..bu böyle biline.

İkincisi biz bu ülkenin fatihleriyiz.Bu ülkeyei bedava almadık ki Kürtlerden sen öyle karşılaştırma yapıyorsun.Gerçi merak etmeyi ,sizin dediğiniz gibi oluyor.Kürtler bu ülkede her istediğini alıyor ..Kürt Tv bunun ön zaferi.Sanki arkada başka planlar var gibi.Bizler bu zihniyet yüzünde Giritten kovulduk.Bu yüzden Kerkükten atıldık yada kaptırdık diyelim.musul,telafer vs.Kıbrısta olanlara bakılırsa yakında türkiyeden göç edenleri Kıbrız lı Türklerin yardımıyla kovarlar ardındanda Kıbrızlıları kovarlar gibi geliyor bana.

Vere vere kalmadı kalmadı,

Bu milletin neresi savunulurki onuda karıştırdım artık ama ?
Devletine küfreden bir millete ne dense yeridir..
Danimarkaya kızıyoruz Roj Tv yi kapatmıyor diye.Adamlar İstanbuldan PKK lıların şovunu canlı veriyorlar kimse birşey demiyor..

Nasrallah
06-04-2008, 12:18 PM
Türkbeg kardeş efendi, inanın bütün bu vermeler sizlerin böyle düşünmesi sebebiyledir. Siz Osmanlının devasa topraklarda altıyüzyıl hükümran olmasının nedenlerini anlamadan kösem sultanlara takılıp kaldığınız için Kerkükü de verdiniz, Musuluda verdiniz belki daha çok da vereceksiniz.
Çünkü dünya gerçekleri hamasi konuşmalarla yürümüyor. Ne mutlu türküm demekle beş milyona yakın işsiz ve aç türk ne yazık ki mutlu olamıyor.
Kardeşim, bizlerin kimseye laf yetiştirme diye bir derdi yoktur. Biz fikirlerimizi insanca duygular içerisinde paylaşıyoruz. Katılanlar katılır, katılmayanlarsa ise katılmaz hepsi bu. Siz de bilirsiniz ki, ne ben sizin gibi düşünmek zorundayım, ne de siz benim gibi. Siz düşüncelerinizi özgürce ifade ediyorsanız bırakın bizde aklettiğimiz şekilde olaylara bakış açımızı dile getirelim. Kavgaya gürültüye gerek yok kardeşim. Ben böyle düşünüyorum. Doğrusunu yanlışını siz kendinize göre karar verseniz bile başkaları için bırakında başkaları kendileri karar versinler.
Bilmelisiniz ki, Osmanlıyı yıkan milliyetçilikten başka bir şey değildir. 1789 da fransız milliyetçi devrimi meydana geldikten sonra, bütün milletler Osmanlıya karşı isyan etmişlerdir.
Ayrıca menfi milliyetçiliğin güden milletlere hiç bir hayrı da olmamıştır. Bakınız miliyetçiliğin alasını yapan Almanya ve İtalya dünya savaşları nasıl yerle bir oldular.
Osmanlıca Türkçenin en değerli kısmıdır. Divan edebiyatı gibi muazzam bir kültürel hazimezin kaynağıdır. Osmanlıca Türkçeyi ebedileştirmiştir. Türkçemize hiç bir zarar da vermemiştir.

SırraKadem
06-04-2008, 01:08 PM
Mayıs 2006 ayaklanmasını anma merasimi bir avuç Azerbaycan evladının katılımıyla gerçekleştirildi. Gönül isterdiki sohbet Azerbaycan'dan gidince mangalda kül bırakmayan, yaygaraları sözde sevgilerinden fazla ses getiren ve kendini Türkçü, Ülkücü ya da Azerbaycanlı olarak isimlendiren bir çok insan da bizimle beraber olsaydı. Ama olmadı.. Az sayıda insan, bir şuuru yaşatabilmek uğruna yapılması gereken ne ise onu yapmanın verdiği inanç ile orada toplandı ve sessizce dağıldı. Ancak herkes bilmeli ki, sayımızın az olması bizi ne üzdü ne de mücadele azmimizi kırdı..
Bu itibarla geleceklerini ve belkide yaşama haklarını riske atma pahasına oraya toplanma cesaretini gösterebilen Kuzey ve Güney Azerbaycanlı Öğrencileri selamlıyor ve onların nezdinde Azerbaycan'a ve onun güzel geleceğine olan bağlılık ve sadakatimi yineliyorum..

Nasrallah
06-04-2008, 01:50 PM
Mayıs 2006 ayaklanmasını anma merasimi bir avuç Azerbaycan evladının katılımıyla gerçekleştirildi. Gönül isterdiki sohbet Azerbaycan'dan gidince mangalda kül bırakmayan, yaygaraları sözde sevgilerinden fazla ses getiren ve kendini Türkçü, Ülkücü ya da Azerbaycanlı olarak isimlendiren bir çok insan da bizimle beraber olsaydı. Ama olmadı.. Az sayıda insan, bir şuuru yaşatabilmek uğruna yapılması gereken ne ise onu yapmanın verdiği inanç ile orada toplandı ve sessizce dağıldı. Ancak herkes bilmeli ki, sayımızın az olması bizi ne üzdü ne de mücadele azmimizi kırdı..
Bu itibarla geleceklerini ve belkide yaşama haklarını riske atma pahasına oraya toplanma cesaretini gösterebilen Kuzey ve Güney Azerbaycanlı Öğrencileri selamlıyor ve onların nezdinde Azerbaycan'a ve onun güzel geleceğine olan bağlılık ve sadakatimi yineliyorum..

Sırra Kadem kardeşim, sizin o isteğiniz hiç bir zaman olmayacak. Çünkü bize göre siz iyi şeyler istemiyorsunuz. Siz İranın parçalanmasını istiyorsunuz. Halbuki bunu amerika, israil, pkk, pejak ve islam düşmanı ülkeler ve organizasyonlar istemektedir.

İran İslami bir devlettir ve resmi dili farsça olsa bile bir ırka dayalı bir devlet değildir. Dikkat ederseniz her milletin bir eyaleti vardır. Eyalet yönetimlerinde her milletin yönetime katkısı vardır. Ve İran Azerbeycanının Müslüman Türkleri İslam Devriminin oluşumunda büyük katkıları olmuştur. Bu sebeple canları pahasına yaptıkları bu devrimi, amerikanın çanağından beslenen bir avuç hain yıkamayacaktır.

Eğer bağımsız hale getirilmesi ve kurtarılması gereken bir Azerbeycandan bahsediyorsanız, Kuzey Azerbeycanın amerikancı israilci islam düşmanı laik yapısından kurtulup Azerbeycan İslam Cumhuriyetine kavuşturulması gerekir.

TÜRKBEG
06-04-2008, 01:57 PM

Sana teşekkür ediyorum kardeşim.Benim ne yaşadığım yerde böyle bir toplantı var nede yaşadığım yerde Azeri Türkü var.Varsada ben bilmiyorum.
Ülkücüler bu ülkede itile kakıla yılgınlaştı ve çoğuda davadan uzaklaştırıldı bunu böyle bilmek gerkir.Bu organizasyonu yapanlarında bir eksikliği olabilir yada olmaz.bilinsinki bizim davalarımız öksüz ve yetim unutmayalım.Bu bizi yıldırmamalıdır.Bende senin yeminine katılıyorum ve bende yamin ediyorum ..bizi bu yoldan bu turandan kimse döndüremeyecek..

TÜRKBEG
06-04-2008, 02:14 PM
Sırra Kadem kardeşim, sizin o isteğiniz hiç bir zaman olmayacak. Çünkü bize göre siz iyi şeyler istemiyorsunuz. Siz İranın parçalanmasını istiyorsunuz. Halbuki bunu amerika, israil, pkk, pejak ve islam düşmanı ülkeler ve organizasyonlar istemektedir.

İran İslami bir devlettir ve resmi dili farsça olsa bile bir ırka dayalı bir devlet değildir. Dikkat ederseniz her milletin bir eyaleti vardır. Eyalet yönetimlerinde her milletin yönetime katkısı vardır. Ve İran Azerbeycanının Müslüman Türkleri İslam Devriminin oluşumunda büyük katkıları olmuştur. Bu sebeple canları pahasına yaptıkları bu devrimi, amerikanın çanağından beslenen bir avuç hain yıkamayacaktır.

Eğer bağımsız hale getirilmesi ve kurtarılması gereken bir Azerbeycandan bahsediyorsanız, Kuzey Azerbeycanın amerikancı israilci islam düşmanı laik yapısından kurtulup Azerbeycan İslam Cumhuriyetine kavuşturulması gerekir.

sana gelince güzel kardeşim.Senin gibi insanlar bu ülkede daima olmuştur.İslam şeriatı ayakta kalsın bu ülke bölünmesin diyen kafalar bölmüştür bu ülkeyi.

Çünki;ülkenin asli unsurunu bastırmak i,çin bu ülkede (osmanlı) Türk kelimesin yasaklamıştır.Osmanlı saraylarına bunlar kızılbaş türkmen diye yaklaştırılmamış ve görüldüklerinde boyunları kesilmiştir.
Sünni trükmenlere yada diğer boylara gelince ise devamlı horlanmış ve saray etrafından sürülmüşlerdir.Kısacası osmanlı yönetimi Rumlaşmış insanların Fransız monşerlerinin ve ingiliz sömürgecilerinin aklıyla hareket eden bir avuç zavallının elinde oyuncaklaşmıştır.

Unutmaki soyunu inkar eden her zaman yönetilmeye ve yutulmaya mahkumdur.
Sizin zihniyetiniz ancak hıristiyan sömürgecilerinin ekmeğine yağ sürer.Huzurlu 1-2 müslüman devletten biri olan Türkiye güçlü bir ülke olmaktan nasıl çıkarılıyor.Bu ülkenin asli unsuru olan Trükler marjinal olmakla itham ediliyor.Misyonerler ayrıcalıklı sayılıyor.Gazetelerin ara satırlarını okursanız bunu rahatlıkla görürsünüz.Bunu görmemek için zaten kör olmak gerekir.Buraya her şeyi rahatça yazamnıyorsak unutmaki bu ülke osmanlının son dönemleri gibi Türkler haram ediliyor.Ülkenin bütün gözde kurumlarını Amerikan payandalarına ve ingilizlere peşkeş çekeceksin,yerli sermayeyi batıracaksın ondan sonrada bu ülkeyi senin gibiler böldü ithamında bulunacaksın.Adamın hakaret modunu ortaya çıkarma canım.Taşnak cemiyetini Türkler kurup kendi kendinimi katlettiler.İslam teali cemiyetini kurup ingilizlerden emir alan yobazlar milliyetçimizdi.
Boğazlıyan kaymakamını üç-beş pislik ermeni katillerinin hatırına İstanbula getirip idam eden zihniyet senin gibi İslamcı olduğunu sanan zihniyet etti..

İran ayakta kalmasını ABD ye borçlu bunu unutmatıyın..Çünki İran Ermenistanı desteklediği için ABD de çok etkin durumdaki Ermeni diasporasından büyük güç almaktadır.Sen görünen yüze bakıyorsun...

SırraKadem
06-04-2008, 02:22 PM

İslam Devleti mefhumu üzerinden geliştirdiğiniz İran savunmasını kabul edilemez bulduğumu bilmenizi isterim. İslam Devleti dediğiniz şey "Ümmet" üzerine inşa ediliyorsa yukarıda söylediğiniz "resmi dili farsça olsa bile" ifadesi neyin nesidir? Siz bizi ahmak mı zannediyorsunuz? Ambalajında "İslam Cumhuriyeti" yazıyor diye buna inanmak ve sorgulamamak zorunda mıyız? Şia'ya olan sevginizi saygıyla karşılıyorum. Ancak bu sevgi siyasal organizasyonların eninde sonunda modern dünyanın etkisi altına girip değiştiği gerçeğini gözardı etmenize neden olmamalı. İslam Devleti fikrine ben de en az sizin kadar bağlıyım. Ama bu körü körüne bir bağlılık değil.
İran devletinin Türkiye'ye ve Azerbaycan'a düşmalığı tescilli terörist devlet Ermenistan ile olan yakın ilişkilerini nasıl açıklıyor sizin mefhumlarınız? Devrim onu yapan kadroları nasıl tasfiye etmişse, devrimi yapanlarda o devrimi tasfiye edecektir. Ve bunun için ne sizin umduğunuz gibi silaha sarılacaktır ne de başka birşey yapacaktır. Kalbimiz Tebriz ile..

Nasrallah
06-04-2008, 02:52 PM
İslam Devleti mefhumu üzerinden geliştirdiğiniz İran savunmasını kabul edilemez bulduğumu bilmenizi isterim. İslam Devleti dediğiniz şey "Ümmet" üzerine inşa ediliyorsa yukarıda söylediğiniz "resmi dili farsça olsa bile" ifadesi neyin nesidir? Siz bizi ahmak mı zannediyorsunuz? Ambalajında "İslam Cumhuriyeti" yazıyor diye buna inanmak ve sorgulamamak zorunda mıyız? Şia'ya olan sevginizi saygıyla karşılıyorum. Ancak bu sevgi siyasal organizasyonların eninde sonunda modern dünyanın etkisi altına girip değiştiği gerçeğini gözardı etmenize neden olmamalı. İslam Devleti fikrine ben de en az sizin kadar bağlıyım. Ama bu körü körüne bir bağlılık değil.
İran devletinin Türkiye'ye ve Azerbaycan'a düşmalığı tescilli terörist devlet Ermenistan ile olan yakın ilişkilerini nasıl açıklıyor sizin mefhumlarınız? Devrim onu yapan kadroları nasıl tasfiye etmişse, devrimi yapanlarda o devrimi tasfiye edecektir. Ve bunun için ne sizin umduğunuz gibi silaha sarılacaktır ne de başka birşey yapacaktır. Kalbimiz Tebriz ile..

Değerli sırrakadem kardeşim;
Herkes bilmese bile siz bilirsiniz ki, müslümanların yönetimi Ehli Beyte aittir. Ki şiayı diğer islam mezheplerinden temelde ayıran bu özelliğidir. Hatta şianın sultanlarla hiç bir zaman uzlaşamamasının nedenide bu ilkesidir ki Şia müminlerin yönetimini Rasulullahın soyunda bilmektedir.

İranda ise, bir iftihar vesilemiz olarak Azeri Türkleri arasında Türkleşmiş bir seyyid olan nesli Nebi olan Ayetullah Seyyid Ali Hamanei rehberdir. Yani şianın hedefi gerçekleşmiştir. Şia bir devlet olmuş ve yönetimini bir seyyidin uhdesine bırakmıştır.

Herkesten önce şii müslümanlara, Ehli Beytin üstünlük ve önceliğini unutup kendi ırkını diğer ırklardan üstün görme pahasına kavmiyetçilik kavgalarına girişerek başında bir seyyidin bulunduğu bir islam cumhuriyetine cephe almak yakışmamaktadır.

İran İslam Cumhuriyeti bir ambalaj cumhuriyeti değil, bir mektep ve şehadet cumhuriyetidir kardeşim.

Ermenistanla ilişkilere gelince, Ermeniler gemi azıya alıp Ebul Fez Elçibeyin Ordusunu darmadağın edip Baküyü kuşatma aşamasına geldiklerinde unutmayın ki yine Azeri ve şii kardeşlerinin yardımına yine İran koştu ve İran Ordusu Azerbeycana girerek Ermenileri geri süpürttü. Bunu unutuyormusunuz?

İnsafla düşünmek gerekir ki, bakın Türkiye ve Azerbeycan İran İslam Cumhuriyetinin ve İslamın düşmanlarının dostlarıdırlar. Acaba Türkiye ve Azerbeycan cumhuriyetini amerika ve israile olan dostluğundan dolayı kınamak aklınıza neden gelmemektedir.

Şunuda unutmayın ki, Türkiye Ermenistanın düşmanı da değildir. Azerbeycanla savaşın sürdüğü bir zamanda Ermenilere silah ve buğday gönderende Türkiyeden başkası değildir.

Unutmayın ki, İran İslam Cumhuriyeti yenilirse ortada ne şia kalır, ne türk ne de islam maazallah. Gerçekten samimi insanlarsanız bunu anlamanızı Allah nasip edecektir inşallah. Saygılarımla.

ATSIZ KAHRAMAN
06-04-2008, 05:26 PM
Selam ve saygılarla;tam bana göre bir tartışma başlamış ..Yani sevdiğim bir şekil.bu ülkede parklar var bende bu parklardan birinde tartışarak geldim ve canımı çok sıktılar.
Adamın ne olduğu bile belli değil ama bişrşey belli o da kendisini islamcı sanan bazen sol söyleme sarılıyor bazende bir bakıyorsun ulusalcı oluyor.Ulusalcı olduğu an bie bakıyom adam dünyaya olan entegrasyondan ,ekonomilerin birbirine bağımlı olmak zorunda olduğundan ve bizimde birilerine bağımlı olmamızın zorunluluğundan bahsediyor.
Bir bakıyorsun adam islmacı kesiliyor ama AbB mahkemesinin türban karşıtı verdiği karardan bahsediyor.
Tam burada tartışmaya ısınıyordumki adam bir anda AB ci kesiliverdi.
Adam özünde tek şeye net karşı.Biz Azerbeycan yada başka biri Türk diye gidip onlar için savaşacağızmı diyorda başka birşey demiyor.İyice sinirlerimi bozdu velhasıl..Konu Türk devletleri olunca herşeye karşı olan sayısıu oldukça fazlalaşmaya başladı.

Unutmayalım özünde o devletlerin hiç birisi bize avucunu açmış dilenmiyorlar.Onlar rus zulmünden nasıl kurtuldularsa İran ve Ermeni zulmündende kurtulmayı bilirler.Tam bu noktada Aliyevinde hakkını teslim etmek gerekir.
Kardeşim adam diyorki;biz gidip Azerbaycan için savaşacakmıyız.
Sana kim diyor gitte savaş diye..Ki gerrekirse Nuri paşa gideceğiz ve savaşacağız.Enver paşa gibi ideallaerimiz olacak.Atatürk gibi kahraman ve lider olmak zorundayız.

ama şu bilinmelik ,malesef biz Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetlerinden uzaklaşıyoruz ondan sonrada diyoruzki onların enerjisini ABD ve Rusya kontrol ediyor.Be kardeşim sen öz kardeşini dışlarsan onlarda özüne tutunacak dal arıyor.Ama bu demek değildirki Ruslara veABD ye teslim olsunlar..Olmasınlar,olmamalılar....Öyle ise bizde Trük'ün davasına sahip olmalıyız..Türkiye davasına sahip olmalıyız.

Nerden gidiyorsun kardeşim taa İran rejimine ..Adamlar Ermenilerle işbirliği yapıyor sen ne diyorsun.Karabağ çatışmasında kaçkın Azeriler sınırlarınım kapatan bir devlet.Onları ayakta tutan ABD düşmanlığı ve sözde şia cılık.Amja unutmayın her bir yönetimi Farsçılık üzerine kurulmuş.Ne dilmize nede işimize izin vermemekteler.Unutmayın İran ve Irak savaşında bile Azeri Türklerini cepheye süren bu adamlar çoğunluğu oluşturan bu toplumu yok saymaktadır.Türkiyeden davasına sahip çıkmak için giden Azeri türklerinin akıbeti bile belli değil...

korkmaz
06-04-2008, 08:04 PM
Hasretköprüsü ve ATSIZ KAHRAMAN arkadaşlar ağzınıza ve yüreğinize sağlık.
Ben ankara üniversitesinde master yapan iranlı Azeri bir mündisle konuştum bana dediki eğer biri ben Azeriyim dese gece yarısı o evi basar götütürür öldürürler. Demek ki orda bir baskı var. o adamlar orda rahat değil. Ben anlamıyorum TÜRK kelimesi geçtiğinde bazı çevreler rahatsız oluyor. Hemen cevapları hazır siz ırkcılık yapıyorsunuz deniyor. Kim ne derse desin Kuzey ve Güney AZERBAYCAN birleşecek Büyük AZERBAYCAN devleti kurulacaktır.Bu gün iranın ve iranlı gibi düşünenlerin korkusu budur.

Feza
06-04-2008, 08:17 PM
Gönül isterdiki sohbet Azerbaycan'dan gidince mangalda kül bırakmayan, yaygaraları sözde sevgilerinden fazla ses getiren ve kendini Türkçü, Ülkücü ya da Azerbaycanlı olarak isimlendiren bir çok insan da bizimle beraber olsaydı. Ama olmadı..
Sevgili SırraKadem böyle faaliyetler hep olmalı ve böyle faaliyetlere ön ayak olan ve Azerbaycan denildiğinde gerçekten yüreği titreyen ve gözünde yaş durmayan bu yüreklerin arkasında olmalıyız.Kendi adıma şunu söyleyebilirm ki ''o gün mutlaka orada olmalıydım'' ve şuan tek yürek olup sesimizi yükselteceğimiz ,biz de burdayız diyeceğimiz daha güzel faaliyetlerin umuduylayım.
Kendini Türkçü,ülkücü ya da Azerbaycanlı isimlendirenlere gelelim: Bu faaliyetler sayesinde aslında hepimizin bildiği ama yüzlerine haykıramadığımız gerçekleri teyit ediyorlarda haberleri yok. Bu değerleri paravan olarak kullandıklarını ya da durumun ve koşulların ya da çevre şartlarının onları bu değerlere doğru sürüklediğini hepimiz bilmekteyiz.Nitekim bu rüzgar ters yönden esseydi daha farklı manzaralarda çıkabilirdi. Bana göre o gün orada toplanıldı ve hep birlikte şuurun ve isyanın sesi olduk!
Şükür ki bu bayrağı dalgalandırmak için yüreğini ortaya koymuş vatan evladları hala dimdik ayakta ve sorumluklarının da farkında.

Az sayıda insan, bir şuuru yaşatabilmek uğruna yapılması gereken ne ise onu yapmanın verdiği inanç ile orada toplandı ve sessizce dağıldı. Ancak herkes bilmeli ki, sayımızın az olması bizi ne üzdü ne de mücadele azmimizi kırdı..

Üç kişi ya da beş kişi olması ehemmiyet arz etmiyor önemli olan o gün oraya yüreği Azerbaycan diyenlerin gelmiş olmasıdır.Mücadele azminin kırılması da ne demek ? Bu durumdan daha büyük güç aldık!
İşim dolayısıyla olsa gerek konuyu gayet basite indirgeyecek olursak :) , bir elma kasasında mutlaka çürük elmalar da olmalı;olmalı ki sağlam elmanın farkı ortaya çıksın:cool:
Ben de tüm samimiyetimle bu güzel kardeşlerime sevgimi ve saygımı sunuyor,Azerbaycan'ın önünde diz çöküyorum!

Nasrallah
06-05-2008, 06:59 AM
değerli irancı kardeşim:
çok sevdiğin iran düne kadar pkk'nın en yakın dostu idi.siz Türk milliyetçiliğine karşısınız ama konu farsın Türk'ü asimile etmesi olunca onda bir mahsur görmüyorsunuz?
size tek soru:kürtlerin Türkiyede anadilde eğitim yapmasını destekliyormusunuz?sizin ümmetçi kardeşleriniz destekliyor ona göre cevaplayınız?

Sevgili kardeşim, İran hiç bir zaman pkk nın dostu olmadı. Amerika ve İsrail böyle göstermeye çalıştı sadece. Bu günde görüyorsunuz pkk yı darmadağın edip yok edeninde İrandan başkasının olmadığı anlaşılıyor.

Güzel kardeşim, ben bir Türküm, Rasulullahın hadisi şerifi gereği kavmimi seviyorum da. Ama bu sevginin ölçüsünü islami ilkeler belirliyor. Bu yüzden bu sevginin İslamın dışına taştığı kısımlarını taşımıyoruz zihnimizde.

Aslında Allahın yarattığı hiç bir kavmin diğerini asimile etmesini arzulamıyoruz. Buna karşıyız. Bu sebeple farsın Türkü asimile etmesine de karşıyız. Ancak sizin dediğiniz şah zamanında idi. İran İslam Cumhuriyetinin Türkleri asimile ettiği bir gerçek değildir. Bunu İran Azerilerinin çoğunluğuda teyit etmektedir. Şimdi çoğunluğa mı inanacağız yoksa amerikan fitneleri ile yola çıkan şövenistlere mi?

İranda bir farsla Türkçe konuşurken, biz doğal olarak farsça bilmiyoruz, bize azerice bilen birisi rehberlik etsin demiştik, o fars ise bize, biz sanki farsçayı tam öğrendikte türkçe mi kaldı gibisinden laflar etmişti. Biz ise, İslam İnkılabının İslami nur haleleri eğer cihanı aydınlatmasını istiyorsanız 300 milyonluk Türk kütlesi sebebiyle Türkçeyi öğrenmek zorundasınız demiştik. Sonra böyle söyleyen farsı araştırdık ki, adam zaten İslam İnkılabına da karşı imiş.

Sorunuza gelince, güzel kardeşim, eğitim bir devletin en önemli faaliyet sürecidir. Eğer ülkede bulunan her etnik köken için ana dilde eğitim gibi bir saçmalığı yürürlüğe sokarsanız o ülke geri kalır ve batar.

Her etnik köken, dilini, kültürünü, islami örf ve geleneğini yaşama ve yaşatma hakkına sahip olmalıdır. Ancak ülkede hangi dil olursa olsun, o ülkede yaşayan insanlar hangi dili daha çok biliyorlarsa o dili resmi dil yapıp eğitimlerini sağlam kazığa bağlamak zorundadırlar. Yani bir devlette bir resmi dil mecburidir. Eğer İranda Türkçe bilen daha fazla insan olsaydı biz inanıyoruz ki İslam İnkılabı Türkçemizi resmi dil olarak ilan edecekti. Yani farsçanın resmi dil olması Türkçenin özellikle tercih edilmemesi anlamına gelmemektedir.

Sorunuza gelince, Türkiyede resmi dil olarak Türkçemiz yeterli, Kürtçenin resmi dil olmasına karşıyız elbette. Ancak kürtlerde dillerini, islami örf ve törelerini yaşayabilmelerini isteriz. Bir milletin millet olma özelliklerini korumasına her devletin yardımcı olması gereklidir.

İranda Azeri Türkleri İranın asıl unsuru ve sahipleridir. Sadece farsçanın resmi dil olması buna engel değildir. İranda azeriler asimile ediliyormuşta falanda filanda diyenler, emperyalist güçlerle işbirliği yapan vatan hainlerinden başkaları değildir. Eğer varsa bir sorun ülke içerisinde birlik beraberliği bozmadan, bölücülük yapmadan bu sorunlar çözülebilir. Tutup güney azerbeycan diye İranı bölmek hiç bir zaman vatansever azeri türklerine yakışacak bir davranış olmayacaktır.

Türkiyemizde de iki il azeridir. Dört beş ilde de azeri Türkleri yoğunluktadır. Mesela biz kendimiz de İrandan Anadoluya göçmüş azeri türkleriyiz. Örneğin Kars ve Iğdır Azeri şehirleridir. O zaman onları da bölüp azerbeycana eklemek mi gerekir.
Sizler samimi insanlar olabilirsiniz ancak İranı bölmek isteyenler kesinlikle amerika ve israil uşaklarıdır, böyle bir davanın samimi daileri olamaz kardeşim.

Nasrallah
06-05-2008, 11:04 AM
Arkadaşım iran ile ilgili yazdığın şeyler tamamen şeriat devletine olan sempatinden kaynaklanıyor.ama şunuda bilmeni isterimki irandaki ateistlerin sayısı Türkiyedekinden daha fazladır.çünkü yanlış uygulanan şeriat neticesinde insanlar İslamdan nefret eder duruma gelmektedirler.Bu yüzden Atatürk Türkiyesini irandan daha fazla sevmeni tavsiye ederim.

Ah garip kardeşim. Şeriat demek ne demektir bilirmisin. Şeriat demek İslam hukuku demektir. İslam hukuku ise ferdi ve toplumsal konularda Kuran ve Sünnet hükümlerinin hükümleri demektir. Bu biz de sempatiden öte imandır. İnasın, müslümanın ferdi ve toplumsal hayatında Allahın hükümlerinin hakim olması Allahın emri değil mi? Allah Teala fitne yeryüzünde kalkıp din, hakimiyet, devlet Allahın oluncaya kadar onlarla savaşın demiyor mu?

Elbette Allahın hükümleri, kötülük yapanların hoşuna gitmeyecek ve bu kötülükleri sebebiyle İslamın kendilerine verdiği ceza ile cezalandırılacaklardır.

Sizler ne içinde bulunduğunuz ülkeyi ne de İranı asla tanımamaktasınız. Dünya emperyalist islam düymanı medyası bütün borozanlarıyla İran İslam İnkılabını karalamaya çalışırken hakikatin sesini duymanız elbette kolay olmayacaktır.

İrandaki ateistlerin Türkiyeden daha fazla olduğunu söylüyorsun. Baştan Kuranın emri gereği bilmediğni bir şeyin ardına düşme, ve yanlış hükümler vermemen gerekiyor. Çünkü böyle bir istatistiki bilgi olmadığı gibi sizde bundan haberdar değilsiniz.

İkincisi faraza öyle olsa bile bu ateist olanları ilgilendirir. Dinde dine inanmada zorlama yoktur, atesitse ateist. Zorla müslüman yapılmaz ya. Ancak toplumsal yasalarda onlarda diğer insanlar gibi islam toplumunun kurallarına uymak zorundadırlar. Ayrıca Türkiyedeki ateist sayısı sizin havsalanızın bile almayacağı kadardır ve İrandakilerin belkide on katından daha fazladır.

Türkiyeye bakıyoruz da, kanunlarının bir kısmı işviçre, bir kısmı italyan, bir kısmı alman, bir kısmı fransız, bir kısmı ingiliz, bir kısmı ispanyol, bir kısmı israil gibi Türk ve İslam düşmanı ülkelerin uyduruk küfür kanunlarından oluşmaktadır.

İranda ise Allahın hükümleri, Kuran Sünnet ve Ehli Beyt hükümleri geçerlidir. Yani bizim bunları bırakıpta kafirlerin kanunları ile yönetilmeyi istememizi mi bizden istiyorsunuz. İnanamıyorum.

Ayrıca Türkiyedeki 80 aşkın amerikan üssü, bilmem ne kadar israil üssü, cia mossad ajanlarının karakoları, genelevler, fazli bankalar, içki fabrikaları ve her türlü pislikrel mevcut. Bunları mı istiyorsunuz.

ATSIZ KAHRAMAN
06-05-2008, 02:54 PM
Sevgili kardeşim, İran hiç bir zaman pkk nın dostu olmadı. Amerika ve İsrail böyle göstermeye çalıştı sadece. Bu günde görüyorsunuz pkk yı darmadağın edip yok edeninde İrandan başkasının olmadığı anlaşılıyor.
.

Allah allah ..Biz PKK yı her gün bombalıyoruz.İranda Pjakı.Besledi kargayı oyuyor gözünü.Din devleti terimi çürümüştür.Sizler gibiler sadece marjinal gruplar olarak kalmak zorundadır.Çünki insan fıtratı gerği artık insanlar taassubu sindiremiyor.Çünki insanların beyinlerini kilitliyorlar.Sadece itaatçı bir topluluk yaratmaya çalışılıyor.
Ne demek islamda kadın derken kömle tarifi yapmak..İslamda şu bu vs.derken mankurtlaştırılmış topluluklar oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Şunu demek istiyorum;Artık insanlar tam itaatkar mankurtluğu kabullenemiyor.Gerçek din anlatılmıyor ve özümsetilmiyor.Taasub ve taahhutlarınan insanlar kandırılmakta ve mutlak köle kesimi yaratılmaktadır.Buda ABD ve Ab gibi birleşmiş kapitalist misyonerlerin işine geliyor.
Çünki;bu devletler mankurt örgütlerin yada devletlerin liderlerini tahakküm altında tutarak bütün örgütü yönetmiş ve yönlendirmiş oluyorlar.

Bunun içindirki İranda ateizm denen bela hızla yayılıyor.Gizli fuhuş bütün idamlara karşı yayılıyor.Bu sevinilecek bir şey değil kuşkusuz ama bizim karşımıza İslam devleti mavralarıyla çıkarıp insanları aladatmaya hiç gerek yoktur.
Şu bilinmeliki ,ben İran düşmanı değilim.Yıkılmasınıda istemem ama benim istediğimn doğru dürüst konuşulması ve Türkiyemiz garip bırakıp İrancılık yapma gereği yoktur.
Büyük Azerbaycan olmadıktan sonra bana ne İrandan.Ne diye sokuşturuyorsunuz bu İranı.Konumuz Azerbaycan'ın hürriyeti ise bizler Trük olarak bunu tartışmalıyız.Bu gün İranla ortak PKK ya karşı mücadele veriyoruz.
Bu mücadele ve savaşın başarılı olmasını diliyor ve dua ediyorum.
Bu demek değildirki İrancı olalım.Kesinlikle hayıor.Biz Trüküz..

deli ali
06-05-2008, 11:22 PM
Ah garip kardeşim. Şeriat demek ne demektir bilirmisin. Şeriat demek İslam hukuku demektir. İslam hukuku ise ferdi ve toplumsal konularda Kuran ve Sünnet hükümlerinin hükümleri demektir. Bu biz de sempatiden öte imandır. İnasın, müslümanın ferdi ve toplumsal hayatında Allahın hükümlerinin hakim olması Allahın emri değil mi? Allah Teala fitne yeryüzünde kalkıp din, hakimiyet, devlet Allahın oluncaya kadar onlarla savaşın demiyor mu?

Elbette Allahın hükümleri, kötülük yapanların hoşuna gitmeyecek ve bu kötülükleri sebebiyle İslamın kendilerine verdiği ceza ile cezalandırılacaklardır.

Sizler ne içinde bulunduğunuz ülkeyi ne de İranı asla tanımamaktasınız. Dünya emperyalist islam düymanı medyası bütün borozanlarıyla İran İslam İnkılabını karalamaya çalışırken hakikatin sesini duymanız elbette kolay olmayacaktır.

İrandaki ateistlerin Türkiyeden daha fazla olduğunu söylüyorsun. Baştan Kuranın emri gereği bilmediğni bir şeyin ardına düşme, ve yanlış hükümler vermemen gerekiyor. Çünkü böyle bir istatistiki bilgi olmadığı gibi sizde bundan haberdar değilsiniz.

İkincisi faraza öyle olsa bile bu ateist olanları ilgilendirir. Dinde dine inanmada zorlama yoktur, atesitse ateist. Zorla müslüman yapılmaz ya. Ancak toplumsal yasalarda onlarda diğer insanlar gibi islam toplumunun kurallarına uymak zorundadırlar. Ayrıca Türkiyedeki ateist sayısı sizin havsalanızın bile almayacağı kadardır ve İrandakilerin belkide on katından daha fazladır.

Türkiyeye bakıyoruz da, kanunlarının bir kısmı işviçre, bir kısmı italyan, bir kısmı alman, bir kısmı fransız, bir kısmı ingiliz, bir kısmı ispanyol, bir kısmı israil gibi Türk ve İslam düşmanı ülkelerin uyduruk küfür kanunlarından oluşmaktadır.

İranda ise Allahın hükümleri, Kuran Sünnet ve Ehli Beyt hükümleri geçerlidir. Yani bizim bunları bırakıpta kafirlerin kanunları ile yönetilmeyi istememizi mi bizden istiyorsunuz. İnanamıyorum.

Ayrıca Türkiyedeki 80 aşkın amerikan üssü, bilmem ne kadar israil üssü, cia mossad ajanlarının karakoları, genelevler, fazli bankalar, içki fabrikaları ve her türlü pislikrel mevcut. Bunları mı istiyorsunuz.
Sayin kardesim bilmelisinki her şey duydun onun doğru olmağina inanma
bu senun dedigin allah kanunlari nedir?bir halde ki onlarin birisi bu ölkede işlenmir ne yarari var bize?yazinin bize ne bereketi var?sen nerede yaşayisin niye güney azerbaycanın fars şevunist rejiminin taptalanmasini görmüsen
niye bu allah kanunlari bize yardim etmir?

Nasrallah
06-06-2008, 06:12 AM
Sayin kardesim bilmelisinki her şey duydun onun doğru olmağina inanma
bu senun dedigin allah kanunlari nedir?bir halde ki onlarin birisi bu ölkede işlenmir ne yarari var bize?yazinin bize ne bereketi var?sen nerede yaşayisin niye güney azerbaycanın fars şevunist rejiminin taptalanmasini görmüsen
niye bu allah kanunlari bize yardim etmir?

Değerli arkadaşım, bizim İranla ilgimizbasit bir sempatizan niteliğinde değildir. Biz yirmi yılı aşkın bir zamandır her türlü bilgi ve belge ile bu kanaatlerimizi oluşturmuş bulunmaktayız. Ama sizler de sanırım, İslam İnkılabının yeminli düşmanları olduğunuz için bizim anlattıklarımızı kaale almadan üzerinde düşünmeden, nakarat gibi kendi hayallerinizi gerçekmiş gibi anlatmaktasınız.Sizlerin beklentileri nedir ki İslam Cumhuriyeti karşılamamaktadır. İslam insanlar için hak olarak neyi belirlemiş ise bu İranda herkes için yeterince vardır. Dahası ise amerikan ve israil programlarından başka bir şey değildir. İranda ateizmin yayıldığı filanda yok, rahat olun. Toplumlarda her zaman belli bir kesim kötü insanlar olacaktır, bu peygamberlerin çevresinde bile vardı, mesela muaviye insan olmamışsa bunda ne Rasulullahın ne de İmam Alinin bir suçu yoktur. Bizler duyduklarımızla değil gördüklerimizle bir şey hakkında hüküm veriyoruz.

ATSIZ KAHRAMAN
06-06-2008, 08:27 AM
Değerli arkadaşım, bizim İranla ilgimizbasit bir sempatizan niteliğinde değildir. Biz yirmi yılı aşkın bir zamandır her türlü bilgi ve belge ile bu kanaatlerimizi oluşturmuş bulunmaktayız. Ama sizler de sanırım, İslam İnkılabının yeminli düşmanları olduğunuz için bizim anlattıklarımızı kaale almadan üzerinde düşünmeden, nakarat gibi kendi hayallerinizi gerçekmiş gibi anlatmaktasınız.Sizlerin beklentileri nedir ki İslam Cumhuriyeti karşılamamaktadır. İslam insanlar için hak olarak neyi belirlemiş ise bu İranda herkes için yeterince vardır. Dahası ise amerikan ve israil programlarından başka bir şey değildir. İranda ateizmin yayıldığı filanda yok, rahat olun. Toplumlarda her zaman belli bir kesim kötü insanlar olacaktır, bu peygamberlerin çevresinde bile vardı, mesela muaviye insan olmamışsa bunda ne Rasulullahın ne de İmam Alinin bir suçu yoktur. Bizler duyduklarımızla değil gördüklerimizle bir şey hakkında hüküm veriyoruz.

Madem böyle düşünüyorsun git İranda yaşa kardeşim.Önüne duranda yok.Zaten ihraç fazlası ürünler ucuza gidiyor.Belki kabul ederler.Yok bu Türk diye senide sorgusuz sualsiz hapsetmezlerse.Tabiki bağlantıların hangi derecede bilemiyorum.Aniden ortaya çıktın ve her yere İrancı satırları yazdığına göre.Senin bu yazıların hiç gereği yokken bolca İran düşmanı ve alerjisi yaratır.Demokrasi gelmiş bir İran olsa idi oradaki Türklerin durumu daha iyi olmazmıydı sence.Yönetime kim kaç milletvekili sokardı gör bak..

Nasrallah
06-06-2008, 09:14 AM
Madem böyle düşünüyorsun git İranda yaşa kardeşim.Önüne duranda yok.Zaten ihraç fazlası ürünler ucuza gidiyor.Belki kabul ederler.Yok bu Türk diye senide sorgusuz sualsiz hapsetmezlerse.Tabiki bağlantıların hangi derecede bilemiyorum.Aniden ortaya çıktın ve her yere İrancı satırları yazdığına göre.Senin bu yazıların hiç gereği yokken bolca İran düşmanı ve alerjisi yaratır.Demokrasi gelmiş bir İran olsa idi oradaki Türklerin durumu daha iyi olmazmıydı sence.Yönetime kim kaç milletvekili sokardı gör bak..

Güzel kardeşim, akdir edersiniz ki, kim ne yapacaksa kendi akıl ve iradesine göre yapar. Benim İrana gitmemi önermek sanırım size düşmez. Ayrıca bir ülkeyi islami uygulamalarından dolayı övmek orada yaşamayı gerektirmez. Ben defalarca İrana gittim, uzun sürelerle de kaldım, orada Türk olduğumuda üstüne basa basa belirttim ama, orada sevgi ve saygıdan başka bir muamele görmedim. Ve İranda gördüğüm hürriyeti maalesef Türkiyede görmedim.

Herkes fikri zikri ne ise onu yazar kardeşim. Ben İrancı isem bu beni ilgilendirir. Neci olacağıma bıkanıda kendim karar vereyim. Ben sizleri şucu bucu olun ya da olmayın diye yönlendiriyormuyum.

İranda Türklerin durumu gayet iyidir, bunun farkındayız da. İranda durumları iyi olmayan amerika ve israil işbirlikçiliği yapanların durumlarının iyi olmadığı muhakkaktır. Bunda da ne türk ne de fars farketmemektedir. Üstelik İran İslam İnkılabının en azılı düşmanları fars milliyetçileridir. Türkler değil.

Demokrasiye gelince, onun ne iğfal edilmiş bir fahişe olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bakınız ülkemizde iyi kötü benimsesiniz benimsemezsiniz, halkın iradesini yansıtan bir meclisin kararlarını nasıly iptal ediyor, bir partiyi nasıl kapatıyorlar.

Demokrasinin babaları Monteskiyo diyor ki; Demokrasi ne olmuştur, ne de olacaktır. Demokrasi bir ütopyadır.

Her santim toprağını batılı emperyalistlerin her türlü olgu ile işgal ettikleri, hüriyetlerin kurbanlık gibi boğazlandığı, işsizlik ve fuhşun adım başı olduğu bir ülkenin durumundan hoşlanacaksanız siz bilirsiniz.

Bize gelince Ülkemiz vatanımızdır. Ve ülkemizi yabancı kanun ve uşakların elinden kurtarmak için mücadele için buradayız. Hepsi bu. Biz vatanımızı amerikan uşaklarına bırakacak kadar gafil değiliz. Saygılarımla.

ATSIZ KAHRAMAN
06-06-2008, 09:31 AM
Güzel kardeşim, akdir edersiniz ki, kim ne yapacaksa kendi akıl ve iradesine göre yapar. Benim İrana gitmemi önermek sanırım size düşmez. Ayrıca bir ülkeyi islami uygulamalarından dolayı övmek orada yaşamayı gerektirmez. Ben defalarca İrana gittim, uzun sürelerle de kaldım, orada Türk olduğumuda üstüne basa basa belirttim ama, orada sevgi ve saygıdan başka bir muamele görmedim. Ve İranda gördüğüm hürriyeti maalesef Türkiyede görmedim.

Herkes fikri zikri ne ise onu yazar kardeşim. Ben İrancı isem bu beni ilgilendirir. Neci olacağıma bıkanıda kendim karar vereyim. Ben sizleri şucu bucu olun ya da olmayın diye yönlendiriyormuyum.

İranda Türklerin durumu gayet iyidir, bunun farkındayız da. İranda durumları iyi olmayan amerika ve israil işbirlikçiliği yapanların durumlarının iyi olmadığı muhakkaktır. Bunda da ne türk ne de fars farketmemektedir. Üstelik İran İslam İnkılabının en azılı düşmanları fars milliyetçileridir. Türkler değil.

Demokrasiye gelince, onun ne iğfal edilmiş bir fahişe olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bakınız ülkemizde iyi kötü benimsesiniz benimsemezsiniz, halkın iradesini yansıtan bir meclisin kararlarını nasıly iptal ediyor, bir partiyi nasıl kapatıyorlar.

Demokrasinin babaları Monteskiyo diyor ki; Demokrasi ne olmuştur, ne de olacaktır. Demokrasi bir ütopyadır.

Her santim toprağını batılı emperyalistlerin her türlü olgu ile işgal ettikleri, hüriyetlerin kurbanlık gibi boğazlandığı, işsizlik ve fuhşun adım başı olduğu bir ülkenin durumundan hoşlanacaksanız siz bilirsiniz.

Bize gelince Ülkemiz vatanımızdır. Ve ülkemizi yabancı kanun ve uşakların elinden kurtarmak için mücadele için buradayız. Hepsi bu. Biz vatanımızı amerikan uşaklarına bırakacak kadar gafil değiliz. Saygılarımla.

Hem kel hem fodulll..Hem demoıkrasinin fahişeliğinden bahsediyor hemde bir partinin kapatılması deyince demokrasiye sığınıyorlar.Hem İrancıyım diye itiraf ediyorsunuz hemde bu ülkeden gitmeyi kabul etmiyorsunuz.Kardeşim it pirelendiği zaman yerini değiştirir yada pinniğini değiştirir.Üzerinize alınmayın ama ...Temsilde hata olmaz hatasız temsil olmaz.Ama bu ülkenin her nimetinden yararlanacaksınız hemde kötülüyeceksiniz..Allah Allah..

Senin savunduğun mihraklar bu ülkenin her bir kıymetli ekonomik kurumlarını ABD veAB gibi ülkelere peşkeş çekti görmüyormusun...Topraklarımızın sahillerini bile hep sattılar..Sen ya davanı öğren yada düşün..Türkiyedeki islamcı din kardeşlerimiz her nedense hıristiyanlara gösterdiği sevgi ve saygıyı bu ülkenin asli unsuru olan Türklerden esirgemekteler.Malesef...

Nasrallah
06-06-2008, 09:41 AM
Hem kel hem fodulll..Hem demoıkrasinin fahişeliğinden bahsediyor hemde bir partinin kapatılması deyince demokrasiye sığınıyorlar.Hem İrancıyım diye itiraf ediyorsunuz hemde bu ülkeden gitmeyi kabul etmiyorsunuz.Kardeşim it pirelendiği zaman yerini değiştirir yada pinniğini değiştirir.Üzerinize alınmayın ama ...Temsilde hata olmaz hatasız temsil olmaz.Ama bu ülkenin her nimetinden yararlanacaksınız hemde kötülüyeceksiniz..Allah Allah..

Senin savunduğun mihraklar bu ülkenin her bir kıymetli ekonomik kurumlarını ABD veAB gibi ülkelere peşkeş çekti görmüyormusun...Topraklarımızın sahillerini bile hep sattılar..Sen ya davanı öğren yada düşün..Türkiyedeki islamcı din kardeşlerimiz her nedense hıristiyanlara gösterdiği sevgi ve saygıyı bu ülkenin asli unsuru olan Türklerden esirgemekteler.Malesef...

Değerli kardeşim, ben ülkemizde hükümet olan siyasi partinin amigosu filan değilim ve hiç bir zaman oy bile vermiş değilim. Ayrıca, bu hükümetin amerikan ve israil dostu olduğunu, ortadoğuda onların politikasının uygulayıcısı olduğunuda biliyorum. Bu yüzden acele ile sanki o partinin taraftarı imiş gibi beni yaftalamanız doğru değil. Demokrasi derken benim anlatmak istediğim şuydu kardeşim. Demokrasi batılı emperyalistlerin işine yaradığı müddetçe kullandıkları bir araçtan başka bir şey değildir. Zalim ve egemen güçler demokrasi dedikleri fahişe eğer kendilerine hizmet etmiyorsa hemen boynunu vurmaktan çekinmemektedirler.
Örneklersek, ülkemiz güzel bir örnek, cezayir örneği, hamas örneği, pakistan ve bir çok ülkede. Eğer demokrasi ile bir ülkeye amerikan karşıtı bir yönetim gelmişse hemen demokrasinin ırzına geçilmiştir. Çünkü amerika için önemli olan demokrasi değil çıkarlarıdır. Mesela ortadoğudaki arap şeyhlikleri krallıkları amerikan çıkarlarına hizmet ettikçe demokrasi onlar için gerekmez, niye gereksin ki amerikan bütün petrol kaynaklarını bu şekilde hortumlayabilmektedir. Çıkarları yerinde olduktan sonra amerikanın demokrasi diye bir derdi olmaz.
Şimdi ülkemize gelince, öyle sanıyorum ki, amerika her istediğini yaptırdığı amerikancı hükümetten kabul edilemez isteklerde bulundu da, hükümet bunları yapamacağını anladı ama amerikaya anlatamadı diye amerika kullandığı bu hükümeti tasfiye kararı almıştır. Unutmayın ki, ülkemiz öyle bir amekirakn hegemonyasındadır ki, bu ülkede yönetici konumda olanların tuvalete gidişleri bile amerikanın izniyledir.
Pirelenmeye gelince, güzel kardeşim. Ülkemiz düşmanlar tarafından işgal edilince ülkemizi kurtarmaya ım çalışırız yoksa terkedip gidermiyiz. Biz vatanımızdan pirelenmiş filan değiliz. Biz vatanımızda tarihimize, dinimize, örfümüze, töremize, öz benliğimize uygun olmayan yapılanma, yasa ve uygulamaların bertaraf edilerek öze dönüşü gerçekleştirmek, kültürel ve siyasi işgalden kurtarmak istiyoruz hepsi bu. Ülkemizi işgal edenlere bırakarak kaçıp gitmek yiğitlerin şanından olmasa gerek. Esenlikle.

zafer_36
06-06-2008, 10:50 AM
Konu Gereksiz Tartışmaya Gidiyor.