PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Olması mı Önemli ? Müslüman Olması mı?

Türkçü
04-15-2008, 11:56 AM
Sizin için....

Türkün Müslüman olması mı önemli ? Yoksa Türk olması mı önemli ?

zafer_36
04-15-2008, 12:08 PM
benim için Müslüman olması önemli ancak Kitap ehli olan tüm kardeşlerime kapım açık olduğu gibi Sapkın olmayan inanç sahibi kişilere ise sadece insani açıdan saygı duyarım bunun dışında kalan sapkın inanışlı birinin ise değil Türklükle insanlıkla alakası kalmamıştır zaten

karatay
04-15-2008, 02:30 PM
Benim için arap olmasında :-)

misskafkas_16
04-15-2008, 02:31 PM
benim için müslüman olması başta yer alır .çünkü; zaten 1 Türk Dünya ya bedel geriside boş .MÜSLÜMANLIK TA dünya ya bedel amadini yaşatmak kişilerin fazlalığıyla dahaadaplı olur bence

azerigüzeli
04-15-2008, 03:24 PM
Tabiki öncelikle Müslüman Olması Gerekir Ama önemli Olan Insan Olmasıdır

elif76
04-15-2008, 04:04 PM
Tabiki öncelikle Müslüman Olması Gerekir Ama önemli Olan Insan Olmasıdır

tabiiki en önemlisi ve tek sart müslüman olmasidir.
azerigüzeli bacim diyelim ki insan ama müslüman degil neye yarar:confused:
önemli olan önce müslüman sora adam olmak herkes insandi sonucta:)

Türkçü
04-15-2008, 04:12 PM
Diğer dinden insanları,birşeye yaramaz olarak görmeyin.Burada sadece anket yapıyoruz.İşaretleyin yeter.

Türkçü
04-15-2008, 04:20 PM
Bizim 14 ila 15 milyon gayrimüslüm Türk,soydaşımız var.Bunu okumanızı öneririm.Ayıp diye birşey var.

Sene 1990... Dağlık Karabağ savaşının Akdam cephesinde, Azeri milis teşkilatı lideri Katır Memet ve savaşçılarıyla birlikteyiz. Ermeniler Kızılordu generallerine rüşvet vermişler, bölgedeki Rus tankçı birliği bizim bulunduğumuz bölgeyi cehenneme çeviriyor. Birden, aralarından iki tanesi koptu, üzerimize doğru geliyor. İlerleyen yıllarda şehitlik mertebesine ulaşan Memet ile göz göze geldik. Belli ki tanklardan kurtuluşumuz yok. Aynı anda kelime-i şehadet getirdiğimizi hatırlıyorum. Fakat iki tank tam bulunduğumuz yere geldiklerinde birden namlularını karşı tarafa çevirip ateşe başlayınca şaşırdık. İşe o anda, tankların telsiz antenlerine takılı mavi zemin üzerine bozkurt işareti olan Gagavuz bayrağını gördük. Daha sonra tanktan inip yanımıza gelen Gagavuz asıllı teğmenin şu sözleri benim açımdan özel bir tarihtir: ''Şu Ruslara bak. Parayı almışlar, bize Türk kardeşlerimize ateş emri verdiler. Biz de isyan edip buraya geldik. Şimdi durumlar eşittir, merak etmeyin.''

Gagavuzlar Ortodoks Hıristiyan. Tıpkı Ermeniler ve Ruslar gibi. Azerbaycan Türkleri ise Müslüman.

İşte Din gözetmeksizin,Türk soydaşlarına yardıma koşan bir hristiyan Türk

aslan3617
04-15-2008, 04:26 PM
Bizim 14 ila 15 milyon gayrimüslüm Türk,soydaşımız var.Bunu okumanızı öneririm.Ayıp diye birşey var.

Sene 1990... Dağlık Karabağ savaşının Akdam cephesinde, Azeri milis teşkilatı lideri Katır Memet ve savaşçılarıyla birlikteyiz. Ermeniler Kızılordu generallerine rüşvet vermişler, bölgedeki Rus tankçı birliği bizim bulunduğumuz bölgeyi cehenneme çeviriyor. Birden, aralarından iki tanesi koptu, üzerimize doğru geliyor. İlerleyen yıllarda şehitlik mertebesine ulaşan Memet ile göz göze geldik. Belli ki tanklardan kurtuluşumuz yok. Aynı anda kelime-i şehadet getirdiğimizi hatırlıyorum. Fakat iki tank tam bulunduğumuz yere geldiklerinde birden namlularını karşı tarafa çevirip ateşe başlayınca şaşırdık. İşe o anda, tankların telsiz antenlerine takılı mavi zemin üzerine bozkurt işareti olan Gagavuz bayrağını gördük. Daha sonra tanktan inip yanımıza gelen Gagavuz asıllı teğmenin şu sözleri benim açımdan özel bir tarihtir: ''Şu Ruslara bak. Parayı almışlar, bize Türk kardeşlerimize ateş emri verdiler. Biz de isyan edip buraya geldik. Şimdi durumlar eşittir, merak etmeyin.''

Gagavuzlar Ortodoks Hıristiyan. Tıpkı Ermeniler ve Ruslar gibi. Azerbaycan Türkleri ise Müslüman.

beım ıcınde once ıslamıyet zaten türklüğümüzün özündede islamiyet yatar.
turkcu kardesımın dedıgını gelınce tabıkıde musluman olmayan turk kardeslerımızı saf dısı bırakacak deılız bellı ulkeler tarafından asımıle olmuslar Yaradanın ıznıyle turan ulkumuzu gerceklestırdıgımızde Tum turk milletı Türk-İslam Ülküsü altında bırlesecektır
arkadasım senın dedıgıne bır ornekde ben vereyım hazar turklerı vardır bırde bunlarda musevı turklerdır ozellık istihbarat teskılatlarımız hazar turklerınden yararlanmaktalar destek almaktalar

Akhal Teke
04-15-2008, 04:33 PM
Önce Türk Sonra Müslüman olması önemlidir.;):)

aslan3617
04-15-2008, 04:45 PM

tezını savunabılırmısın

ea_mrv
04-15-2008, 05:51 PM
bence önce müslüman olması önemli bi de TÜRK olursa da iyi olur :)

akyumakli ferhat
04-15-2008, 06:32 PM
ya arkadaslar düsünsenize biz imanimizla savasa giden dedelerimizi ne cabuk unuttuk türklügümüzü unutmuyoruz ama ilk önce müslümanligimiz gelir bunu düsün ya osmanli devletini o sancagi kac kitada salladigini ama bence bu gereksiz konulardir benim gibi fasitler olursa burada ayrimcilik yapildigi zaman mesela kürt-türk arasinda bir ayrimcilik olursa bende azeriyim diyorum yani böyle konular konusulursa emin olun bir tırnak kadar yol alamazsiniz emin olun tabikide müslümanlik basda gelir ilk önce kendi dinini koru sona ülkeni koruyabilirsin dinini bilmiyen kisi ülkesini nasil bilirki bana göre bu konu bos bir konudur.türkiye topraklarinda kalanlarin hepsi türk ve mülümandir bunu unutmayin kendi dinini imanini bilmiyende ülkesinide bilmez saygilarla

Türkçü
04-15-2008, 06:39 PM
Vatanı Olmayanın Dinide Olmaz...

-------------------------------------------------------------------------------

Kürsüye çıktığımızda cemaat bizi uyarır, “Bugün bayrak için, vatan için dua etmedin” der. Haklılar elbette, vatanı olmayanın dini olmaz.” Şeyh Ziyâeddin de, cuma hutbelerinden birinde 30 Ağustos Zaferi’nden söz etmiş. “Atatürk’ün Kocatepe’deki yürüyüşü beni o kadar etkilemiştir ki, ben kürsüde ağladım, cemaat de benimle ağladı. O yürüyüş bize vatan verdi çünkü!”

------------------------------------------------------------------------------
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

akyumakli ferhat
04-16-2008, 03:19 PM
arkadasim tamam vatanin var diyelim bazi dinsizleri ne yapacaksin vatan icinde sen fasist düsüncelere kapanirsan bu ülke ilerlemez bazen acik olmak gerekir bende fasistim ama ileriyi görüyorum türkiyemizde her tür insan mevcut lütfen biraz düsünerek konusak daha güzel olur bence

akyumakli ferhat
04-16-2008, 03:26 PM

arkadasim bir ülkede imansizlar oldukca ilk önce türkcülük gelmez bak osmanli devletine islam bayragini kac kitaya götürdü tabi katiliyorum türkcülükde önemlidir ama ilk önce müslümanlik daha önemlidir bunlari unutmayalim biz türküz elhamdürüllah müslümaniz ...

Türkçü
04-16-2008, 03:26 PM
Vatansız bir müslümanın,kendi vatanı olmaması,ellerin vatanını yurt edinmesi ne demektir? Her zaman baskı olacak üzerinde.Elin toprağında,ecnebinin toprağında olacaksın.Birgün Sürgün erderlerse,Zalimlik yaparsa diye düşüneceksin hergün.Ama öz vatanında,kendi vatanında olduğun zaman için rahat.Önce Vatanını koruyacaksın ki,Dinini koruyabilesin.
Fazla düşünmeye gerek yok.Elin Vatanında asimile olan insanlar,dinini bile değiştirebiliyor.Hiç mi tarihte örnekleri yok bunun.

Her zaman dediğim gibi Önce Vatanını koruyasınki,Dinini koruyabilesin.

akyumakli ferhat
04-16-2008, 03:31 PM
Her zaman dediğim gibi Önce Vatanını koruyasınki,Dinini koruyabilesin.
bu konuda hakli olabilirsiniz şu yönden haklisiniz canakkalede sehit düsen denelerimiz imaniyla savasmis ve imaniyla bu devleti bize vermisdir. allah razi olsun onlardan simdi ise bazi imansizlar imanimizla aldigimiz topragi imansizca satmaya calisiyorlar ve bu topraklarda iman müslümanlik olmadigi sürece bu böyle devam edebilir benim görüsüm budur...

kiira
04-16-2008, 03:32 PM
benim için Türk olması ön planda...

akyumakli
04-16-2008, 03:41 PM
Tanrı Dağı kadar Türk!Hira Dağı kadar Müslüman!.. Hiç birisi bir adım önde yada arkada olamaz!
Neyin tartışması yapılıyor anlamış değilim.Sitede son zamanlarda ayrı bir hava var(!) hadi hayırlısı..

AlevîGenç
04-16-2008, 09:18 PM
Ehl-î Beyt'e Bağlı Müslüman olması önemli...

Şiî
Şiâ
Alevî
Caferî
Nusayrî
Hüseynî

Türkçü
04-16-2008, 09:49 PM
Bu ne demek,İslamıda,Türklüğüde geçtik.Ehlibeyte bağlı olmazsa önemli olmayacak mı?

Türkçü
04-16-2008, 10:39 PM
Bilseydim bu kadar ayrım yapıldığını,Mezhepleride yazardım

atec
04-16-2008, 10:44 PM
Tarih itibariyle Türklük Müslümanlıktan çok önce olduğuna göre ve gelenek göreneklerine sıkı sıkıya bağlı eski Türkler Ahlak yönünden dünyada lider olduğuna göre, önce Türk.

Unutmayalım ki her şeyin başı AHLAK.

Saygılar... Sevgiler... :)

gül_güzeli_76
04-16-2008, 10:50 PM
bence ilk önce müslüman olsun...ve insan olsun türk olup olmaması önemli değil o kadar

aslan3617
04-17-2008, 12:07 AM
ah ah; Yaradan soracak dunyadayken naptın:
kul cevaplar: türk doğdum türk öldüm bız ıslamıyetten oncede vardık burdada varız
tamam dıyecek sen cennete yol al(Allahım sen bızı affet)
benım zekı ve guzel arkadaslarım desenıze ahır menserde turk olmayan ınsan alemı sıkayette bulunacaklar madem turk olamanın bır torpılı vardı madem gonderdıgın dınlerden ustundu eeee bızıde turk olarak nıye yaratmadın
acızlıgımız herhalımızle ortada kucuk bır sınekle bas edemezken bızı kendımızden cok seven Efendımız Resulullhaın dınını 2. plana mı atarsınız.
kardeslerım ıslamıyet guzel toplumların guzel insanların dınıdır ıste sırf bu yuzden ırkımızla ovunmelıyız özümüzde islamıyet gönlümüzde milliyet yatar

Türkçü
04-17-2008, 12:21 AM
Ancak olaya,Baki tarafıyla değilde Fani tarafıyla bakıyoruz.Ben Bu zamana Kadar Din kardeşimiz dediklerinden hayır görmedim.

Avrupanın Göbeğinde,Pkklılarla Kol Kola Özgürlük diye Bağıran Filistinliler,Benim gözümde Türkden Kıymetli değildir.

Ermeni Asala Terör örgütüne Kamp ve silah sağlayan,Lübnan ve Suriye benim kardeşim değildir,Benim Türkümden kıymetlide değildir.

Yıllarca Dini Kullanıp Türkün Töresini bozan,Farisiler ve Araplar Benim kardeşim değildir.

Yıllarca,Türkün Dini duygusunu istismar eden,El-kaide Taliban Hizbullah gibi hem soyları sopları belirsiz,müslüman dönmesi olan bunlar,benim soydaşımdan daha kıymetli değil.

Kaç arap,farisi,yada başka bir ırk,Doğu Türkistanı düşündü.Kaç tane müslüman millet,Karaçay-Malkarı,Hocalıyı,Çanakkaleyi düşündü.

Ha anladık Çanakkalede bize destek vermediniz,birde utanmadan karşımıza dikildiniz.

Benim Gayrimüslim Soydaşım,Çanakkalede,Azerbaycanda....

atec
04-17-2008, 12:39 AM
Türk fırtınadır, Türk kasırgadır, Türk dünyayı aydınlatan güneştir, Ne mutlu Türküm diyene, Türk öğün çalış güven!

ATATÜRK

н3к
04-17-2008, 09:19 AM
herkes kendince yorum yazmış .. Sadece gülüyorum ve soruyorum ; Sizce Türk Demek Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak mı demektir? Atsız'a soruyorular Müslüman mısnız diye Atsız da diyorki Türküm Yetmez mi !! ßu iki kavramı birbirinden ayırmamak gerekir.

"TÜRKLÜK bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur"

zafer_36
04-17-2008, 11:40 AM
herkes kendince yorum yazmış .. Sadece gülüyorum ve soruyorum ; Sizce Türk Demek Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak mı demektir? Atsız'a soruyorular Müslüman mısnız diye Atsız da diyorki Türküm Yetmez mi !! ßu iki kavramı birbirinden ayırmamak gerekir.

"TÜRKLÜK bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur"

Hay ağzına sağlık kardeş tek kelime ile ne güzel açıklamışsın bu ayrılmaz ikiliyi;

Nedense sürekli olarak sanki bu iki kavram birbirine zıtmış gibi çakıştırlmaya çalışılıyor yani bazıları diyorki sağ gözünümü yoksa sol gözünümü daha çok seversin ? buyur ver cevabını hangi gözünü feda edeceksen et.Hangisini seçersem seçeyim ben eğer birini feda edersem cümle alem bundan sonra beni beni sadece adım ile değil önünde birde lakap takarak çağırır (Görme engelli arkadaşlarımızı tenzih ediyorum yaptığım sadece bir benzetmedir; kimseyi rencide etmek gibi bir amaç gütmedim,zira yarın kimin ne olacağıda belli değil zaten.) ve dünyayı hep tek pencereden görebiliriz.Türk milletinden İslamiyetin öğretilerini çıkardığımız zaman geriye sadece Moğollar kalır moğollar türk değil derseniz şöyle diyeyim sadece moğol zihniyeti kalır kanıtım eğer dikkatli incelersek kalıcı olan bir çok eser eserler veya ilmi araştırmalar Türk milletinin İslamiyet ile tanışmasından sonra başlar bırakın arapların müslümanlığı nasıl yaşadığını önemli olan onların nasıl yaşadığı değil bizim nasıl yaşadığımızdır;Tarihte bu apaçık belli geçmişimiz şanlı ve attığımız her adım şerefle dolu İnşaallah gelecektede bu böyle olur.

AlevîGenç
04-19-2008, 04:29 PM
bence ilk önce müslüman olsun...ve insan olsun türk olup olmaması önemli değil o kadar

Katı lıyorum!!!

piLenKen
04-19-2008, 07:28 PM
Tabiki Türk Olması Önemli..

piLenKen
04-19-2008, 07:31 PM
Ehl-î Beyt'e Bağlı Müslüman olması önemli...

Şiî
Şiâ
Alevî
Caferî
Nusayrî
Hüseynî

Sevgili dostum,

Şimdi de kendi arasında ayırırsaniz valla olmadi derim :) Bu ne hem müslüman olacak hemde sunlardan herhangi birisimi olacak :) Bence Türk olmasi yeter Kırgız Kazak Azeri Özbek Altay Vs.. Yeterki Türk Olsun ..

akyumakli ferhat
04-19-2008, 07:36 PM
Tabiki Türk Olması Önemli..

abi türk olmasi dogrudur ama müslümanda olmasi gerekir bu ülkenin degilmi bunuda ekliyelim bence

piLenKen
04-19-2008, 08:10 PM
abi türk olmasi dogrudur ama müslümanda olmasi gerekir bu ülkenin degilmi bunuda ekliyelim bence

bu ülkenin degilmi bunuda ekliyelim bence ? bu ne demek :)

akyumakli ferhat
04-19-2008, 09:25 PM
yanlis yazdim biz türk degilmiyiz türk denince akla müsümanlikda gelir müslümanida eklersek iyi olur yanlis yazmisim yeni fark ettim

salamzade kenan
04-23-2008, 11:26 AM
türk olması önemli

Mustafa Kemal
04-23-2008, 02:32 PM
elbette ki ilk başta insan insandır onu belirtmek gerekir.
insana insan olduğu için değer veririrz.
ama böyle bir soruya cevabım elbette ki Türk olmasıdır.
tarihe bakınca görürüz ki müslüman araplar hristiyan ingilizlerle işbirliği yaparak bizleri arkadan vurmuşlardır ki bence bugün onun ceremesini çekimektedirler.
ama aynı tarihlerde orta asyadaki kafkaslardaki asyadaki türk kardeşlerimiz kendi aralarında karınca kararınca altın toplayıp para toplayıp milli mücadelemize destek vermişlerdir.
bu bizim asla unutmayacağımız birşeydir.
bunu tarih kitaplar yazmaz nedense.

tebriz_gunesi
04-24-2008, 09:34 PM
Benim için Türk milletine İslam dinine ve Şii mezhebine bir saygısızlığı olmadıktan sonra insan olması yeterli,ama açık söylemek gerekirse bir gayrimüslim Gagauz Türkü'nü kendime Şii bir Fars'tan çok daha yakın hissederim.

muhammed300
04-25-2008, 08:41 PM
başta insan olsun, müslüman olsun sonra ha türk ha yamyam ha amerikalı farketmez.
sadece türk olmasını söyleyen arkadaşlar ya adam hıristiyan ise yada yahudi
size bu ayeti hatırlatayım
“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez”.
MAİDE SURESİ 51.

_azerikızı_
05-03-2008, 03:33 PM
Müslüman olsun yeter..

motun44
05-05-2008, 09:17 AM
Önce Türklük veya islamiyet karşılaştırılması yapılması mümkün olan bir konu değildir. Müslümanlık din Türklük ise ırkdır.. yani farklı farklı mevzular.. Ama şu doğru benim canımdan kanımdan olan varken bir kişi müslüman diye ona sonsuz güven beslemem.. İran müslüman değil mi?? ermenileri destekledi.. 80 öncesi komünist militanları kamplarında yetiştirdi.. Irak müslüman pkk terör örgütünü başımıza bela etti.. Araplar müslüman değil mi?? Halifenin cihad çağrısına uymadılar.. ingilizlerle bir oldular para için ahiretlerini sattılar... Türk askerinin midesinde altın aradılar....

TÜRK TÜRK'Ü KOLLASIN.............

_azerikızı_
05-05-2008, 09:35 AM
valla helaL olsun qardeşim en iyi şekilde açıqlayan sen oldun sonuna qader qatılıram

gül_güzeli_76
05-05-2008, 10:44 AM
Bence de müslüman olsun..Çünkü içinde Allah korkusu olmayan insandan korkarım...Ondan her türlü kötülük beklenir...Türk olup olmaması önemli değil

motun44
05-07-2008, 04:09 PM
o zaman size göre arabistanda döviz getirisi olmasa kabeyi dahi yıkarım diyem suudi kral, gagauz Türklerinden daha faydalı daha dostça...........

aslan3617
05-07-2008, 04:55 PM
turkcum kusuruma bakma harbı sende bızlerde sacmalıyoruz ya sen bu anketı acarak yanlıs yaptın bızde katılarak cevaplayık tartısarak et tırnaktan ayrılmaz bosuna hala bu anketı surduruyoruz ne turklugumuzden nede dınımızden vazgecerız bence fazla surdurmeyelım artıkırkcılıga kadar gıdıyor mesele bızı kendı ırkımız ılgılendırır araplarıymız baskalrıymıs karıstırmadan kapatalım bence bu benım gorusum tabıkı saygılar.........

korkmaz
05-07-2008, 04:59 PM
Türkler müslüman olmadan öncede göktengri yanı gök te Tanrının varlığını biliyorlardı.Türk Müslüman ayrımı yapmak yanlış olur Zaten Türk denince Müslüman bir millet akla gelir.

ATSIZ KAHRAMAN
05-09-2008, 04:18 PM

Paylaşımın için teşekkür ederim..

Önce müslümanlık diyen arkadaşları dini sayfadaki tartışmada gördük.Dinle nasıl birleşebildiklerini..

İran -Irak savaşında saddam Türkmenleri,İranda azerileri ve İran türkmenlerini cepheye sürmüşlerdi ama sonradan onlarda birbirlerini anladıklarında bir tek kurşun dahi atmadılar birbirlerine.Savaş bu yüzden 9 yıl sürdü zaten.Bunu bizzat Kerkükten gelen Öcal isimli Türkmen bir arkadaşımdan dinlemiştim..

igdirim
05-10-2008, 03:41 PM
öncelikle müslüman olması önemlidir;)

TÜRKBEG
05-11-2008, 07:26 AM
Önce adam veyahut insan olsun.Ondan sonrasını düşünürüz.

CcC-AFKAN-CcC
05-14-2008, 11:29 PM
BENCE IKISIDE VAZGEÇILMEZ VE OLMASI GEREKENDIR AMA TABIKI ISLAM MÜSLÜMANLIK ÖNCE OLMALI ALLAH INANCI OLMADAN MÜCADELENI VEREMESSIN VERSENDE BASARILI OLMASSIN ..

AlevîGenç
05-15-2008, 07:14 PM
Kimliğimiz;
Irk ayrımı yapmayız; soyca Ademî’yiz. (Hz. Adem’deniz)

Dînimiz; İslâm, Müslüman’ız.

Peygamberimiz; Hz. Muhammed Mustafâ (s.a.a), Muhammedî’yiz.

İlk İmâmımız; İmâm Ali (a.s), Alevî’yiz.

Oniki İmâm’lara bağlıyız; İmâmî’yiz.

Buyruklara özellikle İmâm Cafer (s.a.) ile ulaşmışız; Caferî’yiz.

Kur’ân’a ve Ehl-i Beyt’e (a.s) taraftarız; Şîa’yız, Şîi’yiz... ve’s-selâm.

Alevî, Ali (a.s) gibi yaşayandır.

VATAN SEVER
05-15-2008, 07:35 PM
Soru: Türk Olması mı Önemli ? Müslüman Olması mı ?

Cevap: Türk Olması.

_azerikızı_
05-15-2008, 07:36 PM
Soru: Türk Olması mı Önemli ? Müslüman Olması mı ?

Cevap: Türk Olması.

ama kardeşim Türk olupta müslüman olmayanlar çok Sen müslümanlığa karşı mısın?

Bilgehan
05-15-2008, 07:58 PM
Dünya dinlerini incelediğiniz zaman Tüm milletleri önce Milliyeti ile anılır,sonra tabii olduğu dini ile anılır.Örneğin bir yabancıya önce hangi millettensin diye sorulduğunda ilk söyleyeceği söz:Ya arab'ım ya İspanyol'um ya Rus'um diyecek hiç bir kimse ben müslümanım yada Hırıstiyanım demez.Görüldüğü gibi kimse önce dini söylemez.Kaldıki ben TÜRKÇÜYÜM ve bununlada gurur duyuyorum.Ayrıca Ben Müslüman değilim Atalarımın dini olan GÖK TANRI dinine inanıyorum.Arabın dini benim ırkımı Ümmete dönüştürmüş ve kendisine tabii kılmıştır.Halbuki Yüce TÜRK MİLLET'leri herzman Bağımsız ve özgürlüğünü hiç bir şeye feda etmemiştir.Daha tefruatlı bilgi istersen daha geniş ve derin yazarım.''Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.''

VATAN SEVER
05-15-2008, 08:03 PM
ama kardeşim Türk olupta müslüman olmayanlar çok Sen müslümanlığa karşı mısın?

Türk olupta farklı inançlara sahip olan soydaşlarımız var. Benim hepsine bakış açım aynıdır. Müslümanlığa yahut başka inançlara karşı olsaydım Türk Milleti'ni inançlara göre ayırırdım.

AlevîGenç
05-15-2008, 08:13 PM
Aklıma bu olay geldi;

Haziret-î Ali(k.v) ordusunu alıp kafir muavya(l.a)'nın ordusunun karşısına çıkıyor savaş başlamadan önce fitneci muavya(l.a)'nın akıl hocası laned amr öne çıkıp soyup arap diye naralar atıyor bunun üzerine İmâm Ali'nin ordusundaki Peygamber Sahâbesi Hz.Ammar öne çıkıp Amr (l.a) arap olan soyuyla övündü halvuki Müslümanlar Din-î İslâm'la övünür Çevabını verdi!

_azerikızı_
05-16-2008, 09:12 AM
Aklıma bu olay geldi;

Haziret-î Ali(k.v) ordusunu alıp kafir muavya(l.a)'nın ordusunun karşısına çıkıyor savaş başlamadan önce fitneci muavya(l.a)'nın akıl hocası laned amr öne çıkıp soyup arap diye naralar atıyor bunun üzerine İmâm Ali'nin ordusundaki Peygamber Sahâbesi Hz.Ammar öne çıkıp Amr (l.a) arap olan soyuyla övündü halvuki Müslümanlar Din-î İslâm'la övünür Çevabını verdi!

Saol arkadaşım çok güzel bir açıklama yaptın..Elbetteki bizde TÜRKÜZ ve bundan gururlanıyoruz ama önemli olan gerçek bir müslüman olupta bununla kendimizi yüceltmemeliyiz hiçbir milletin hiçbir milletten farkı yoktur diye düşünüyorum. Biri sana sen hangi millettensin dese ben TÜRKüm dersin ama Soru:TÜRKMÜ OLMASI ÖNEMLİ MÜSLÜMAN OLMASI mı?? bende diyorumki tabiki müslüman olması önemli..Önemli olan Dininin islam olması

н3к
05-16-2008, 12:25 PM
Türk olupta farklı inançlara sahip olan soydaşlarımız var. Benim hepsine bakış açım aynıdır. Müslümanlığa yahut başka inançlara karşı olsaydım Türk Milleti'ni inançlara göre ayırırdım.

ßir insandan "Türk" diye bahsedebilmemiz için müslüman olması gerekmektedir. ßen müslümanım diyip Müslümanlığın gereklerini yerine getirmeyen birisi [Münafıklık Alameti] ne kadar müslüman ise gayrimüslim olup ben türküm diyen o kadar türktür.

Alevi Ali gibi yaşayanlardır diyorsun ve kendini de alevi sınıfına koyuyorsun sen ne kadar Ali gibi yaşıyorsun merak ediyorum.. Artık Dini kendinize göre yorumlamayı bırakın :mad:

_azerikızı_
05-16-2008, 12:51 PM
Alevi Ali gibi yaşayanlardır diyorsun ve kendini de alevi sınıfına koyuyorsun sen ne kadar Ali gibi yaşıyorsun merak ediyorum.. Artık Dini kendinize göre yorumlamayı bırakın :mad:[/QUOTE]

Çok doğru konuştun tebrik ediyorum..Dini kendimize göre yorumlarsak asıl dinin ne manası kalır, arkadaşımında dediği gibi H.z Ali gibi yaşıyabiliyormuyuzki onun yaptıklarını kendimizle bir sayalım..(katılıorum kardeşim güsel konuştun)

Bilgehan
05-16-2008, 02:07 PM
İşte bu,seni ;birçok şeyi,ölümsüz bir tarihi ve inanışı birkaç kutsal cümle ile anlattığın için kutluyorum KARATAY kardeşim!!!!!

VATAN SEVER
05-16-2008, 03:34 PM
ßir insandan "Türk" diye bahsedebilmemiz için müslüman olması gerekmektedir.

Türklük bir kan meselesidir, inanç meselesi değildir.

ATSIZ KAHRAMAN
05-16-2008, 04:46 PM
arkadasim tamam vatanin var diyelim bazi dinsizleri ne yapacaksin vatan icinde sen fasist düsüncelere kapanirsan bu ülke ilerlemez bazen acik olmak gerekir bende fasistim ama ileriyi görüyorum türkiyemizde her tür insan mevcut lütfen biraz düsünerek konusak daha güzel olur bence

Ne demek bende faşistim.Ne faşisti kardeşim.Biz hiç bir zaman bize başkası tarafından biçilen kaftanı giymeyiz.Biz her şeyde önce Türküz.Faşist filan o mussolini ve Hitler gibi admlar.Hatta adı kominist olupta Türk katliamı yapmış Stalinde aslında gürcü faşistidir.Bizler Türkçüyüz.Aman kardeş konuştuğumuz lafları seçerek konuşalım.Millette essah sanacak.

ATSIZ KAHRAMAN
05-16-2008, 04:57 PM
Kimliğimiz;
Irk ayrımı yapmayız; soyca Ademî’yiz. (Hz. Adem’deniz)

Dînimiz; İslâm, Müslüman’ız.

Peygamberimiz; Hz. Muhammed Mustafâ (s.a.a), Muhammedî’yiz.

İlk İmâmımız; İmâm Ali (a.s), Alevî’yiz.

Oniki İmâm’lara bağlıyız; İmâmî’yiz.

Buyruklara özellikle İmâm Cafer (s.a.) ile ulaşmışız; Caferî’yiz.

Kur’ân’a ve Ehl-i Beyt’e (a.s) taraftarız; Şîa’yız, Şîi’yiz... ve’s-selâm.

Senin düşündüğün gibi düşünen adamlar ancak insanları birbirine düşürür..Sapıkta olsa alevi olunca kabulun mü.

TÜRK OLSUN,ADAM OLSUN CANIM FEDA.ZATEN GÜNEYDOĞUDA AYRIMSIZ ŞEHİT VERMİYORMUYUZ.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN ..

AlevîGenç
05-16-2008, 05:16 PM
[FONT="Palatino Linotype"]Alevi Ali gibi yaşayanlardır diyorsun ve kendini de alevi sınıfına koyuyorsun sen ne kadar Ali gibi yaşıyorsun merak ediyorum.. Artık Dini kendinize göre yorumlamayı bırakın :mad:

"Bismillahirrahmanirrahim"

Ezelden ebede hertürlü hâmd ve övgü, şükür ve minnet alemlerin Rabbi olan ALLAH'a mahsustur. Allah’ım Salâd ve Sêlam Efendimiz Hz.Muhammed(s.a.a)'e ve onun Ehl-î Beyt'ine olsun...

Nerden biliyorsun yaşamadığımı!
Senden fazla yaşadığım kesin senin gibi yezid'e inanaçama böyle inanırım daha iyi!Senin İslâm anlayışın nedir?Sen beni kandırırsında Allâh'ı asla!

Hem senin gibi faşistler ne anlar ki kafa tascılığın İslâm'da yeri yok tamam mı?

İslamda Milliyetçilik yoktur . Miliyetçilik yapan bir insan insanlığın çıkış noktası olan "Hz.Adem " gerçeğini tam olarak içselleştirememiş demektir.Vatan sevgisi ile Milliyetçilik bir birine asla karıştırılmamalıdır.

Irkçılık: Belirli bir kavmin veya ırkın üstünlüğünü benimsemedir ki bu İslamın birlik ruhunu kırar. Bunu ifade eden efendimiz s.a.v. şöyle der: “Irkçılık senin onları zulümde yardımcı olmandır”

Zulme yardımcılık, zulme boyun eğmektir. Bu demek değildir kişi ırkını sevmesin bilakis bu İslamda istenilen bir şeydir. Ubey b. Kab efendimize sordu; Ya Rasulullah kişinin kavmini sevmesi ırkçılık mıdır? Dedi ki; “Gerçek ırkçılık kavmine zulumdeyken yardımcı olmaktır”

Peygamberimiz Medinede İslam devletini kurma aşamasında iken bir ara ırkçılık rüzgarları esmiş, Münafıkların başı Abdullah b. Ebi Selul Evs İle Hazrec kabileleri arasında var olan eski kavgaları gündeme getirmek istemiş tam kılıçlar çekilip kavga başlayacakken efendimiz gelerek şöyle demiştir. “Allah sizi hidayete erdirip üstün kıldıktan sonra Küfürden kurtarıp cahiliyyeden sizi uzaklaştırdıktan sonra ve ben sizin aranızda iken cahiliyye günlerini mi davet ediyorsunuz…” bir seferinde bilal Habeşi gelmiş Kendisiyle annesinin siyahlığından dolayı alay eden Ebu Zer’den şikayetçi olmuştur. Rasulullah s.a.v. dedi ki; “ Hayır hayır, Beyazın oğlunun,ü siyahın oğlundan hiçbir üstünlüğü yoktur ancak takvada veya salih amelde..”

Ve yine bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur; “Irkçılığa davet eden, Irkçılık için savaşan ve Irkçılık için ölen bizden değildir”

İşte İslamın Irkçılık ve kavmiyetçilik karşısında aldığı tavır. Görüyoruz ki efendimiz nasıl bir toplum varetmiş ki aralarında hiç bir fark yok ne habeşlinin Kureyşliyle ne de Fakirin zenginle.

Efendimiz Irkçılık sayılabilecek her türlü tutuculuğu yasaklamış ve bunu küfürle eşit tutmuştur.

İSLAM'DA IRKÇILIK YOKTUR

İslam'ın bu konuda yaptığı ilk şey, her türlü milliyetçiliği toprağın altına gömmesi oldu. Böylece İslam herhangi bir kabileyi veya cemiyeti diğerlerinden üstün tutmayı müslümanlara haram kılmıştır. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

"Milliyetçiliğe davet eden bizden değildir!.. Milliyetçilik için çarpışan bizden değildir!.. Ve milliyetçilik uğrunda ölen de bizden değildir..." (Ebu Davud)

Milliyetçilik bence de batıdan doğmuş ve bugün de İslam dünyasını parçalayan en büyük düşmandır.

İnsanlar arasında hiçbir rengin bir diğer renge, bir ırkın diğer bir ırka, bir ülkenin de bir diğer ülkeye üstünlüğü yoktur. Bunun için müslümanın bir rengi diğerlerine tercih etmesi veya bir milleti diğer milletlerden yahut bir iklimi diğer iklimlerden ya da bir kıtayı diğer kıtalardan üstün tutarak taassup derecesine varması caiz değildir.

Yüce Allah'a ve ahiret gününe inanan kimsenin hak ve batılda, adalet ve zulümde milletine yardım etmesi de helal olmaz.

Vasile b. el-Eska'dan şöyle rivayet edilmektedir:

- "Ya Rasulullah!.. Milliyetçilik nedir?" dedim.

- "Kendi milletine zulüm için yardım etmendir" diye buyurdular. (Ebu Davud)

Yüce Allah bu konuda şöyle buyurmaktadır:

"Ey iman edenler! Kendiniz, ana-babanız ve yakınlarınız aleyhine de olsa bile Allah için şahit olarak adaleti gözetin." (Nisa: 135)

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem cahliyet devrinde yaygın ve yalnız zahirine göre alınan şu ifadeyi mana itibariyle değiştirmiştir:

"Zalim veya mazlum olsun, kardeşine yardım et" (X)

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem kalpleri imanla dolan ashabına bir başka manayı kastederek aynı ifadeyi söylediği zaman hayret ettiler, şüpheye düştüler ve dediler ki: "Ya Rasulullah! Mazluma yardımı anladık, ya zalime nasıl yardım edilir." Buyurdular ki:

"Onu zulümden vazgeçirirsin. İşte bu, ona yardımdır." (Buhari)

Buradan anlıyoruz ki müslümanlar arasında vatandaşlık gibi iklim ve sınırlara bağlı veya milliyetçilik gibi belirli bir nesil ve soya dayalı ırkçılık iddialarını İslam, İslam Peygamberi ve İslam Kitabı, cahiliyet devri adetlerinden sayarak reddeder.

SOY VE RENKLERLE ÖVÜNÜLMEZ

Buhari'nin rivayetine göre bir gün ilk müslümanlardan saayılan Ebu Zerr ile Bilali Habeşi birbirlerine kızmışlar, birbirlerini sebbetmişlerdir. Öfkenin tam şahlandığı sırada Ebu Zerr, Bilal'e:

"Siyahın oğlu" demişti. Bilal onu Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme şikayet etti.

İslam Peygamberi, Ebu Zerr'e buyurdu ki:

"Onu annesiyle mi ayıpladın? Sen öyle bir adamsın ki sende cahiliyet kokusu vardır." (Buhari)

Ebu Zerr'den rivayetle Hz. Peygamber kendisine şöyle buyurmuştur:

"İyi bak, sen takva ile daha üstün olmadığın takdirde; kırmızı veya siyahtan daha hayırlı değilsin." (Ahmed b. Hanbel)

Bir başka hadiste şöyle buyurmuşlardır:

"Hepiniz Âdem'in çocuklarısınız, Âdem de topraktandır." (Bezzar)

Bununla İslam, müslümanı cahiliyyet devrinde yaptığı gibi neseple, soyla, şan ve şerefle övünmeyi, baba ve atalarla büyüklenmeyi haram kılmıştır. Bu cümleden olarak "Ben falanın oğluyum ve ben falan nesildenim, sen de falan sülaledensin!.. Ben beyaz ırktan, sen siyah ırktansın! Ben arabım sen de başka bir millettensin" şeklindeki ifadeleri de haram saymıştır.

Bütün insanlar bir asla tabi oldukları takdirde neseplerin ve soyların ne kıymeti kalır? Bu durumda da neseplerin kıymeti olduğu kabul edilse şu veya bu babadan doğan insanın üstünlüğü veya günahı nedir ?..

İslam Peygamberi Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

"Bu nesepleriniz, küfür tarlanız değildir, hepiniz Adem'in çocuklarısınız. Hiç kimsenin, diğerine din ve takvadan başka bir şeyle üstünlüğü yoktur." (Ahmed b. Hanbel)

Başka bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır:

"Bütün insanlar Âdem ile Havva'nın çocuklarıdır... Allah kıyamet gününde soy ve neseplerinizden dolayı sizi sorguya çekmez. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır." (Taberi)

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem baba ve atalarıyla övünen kimselere çok ağır ifadelerle öfkelerini yağdırmış ve şöyle buyurmuştur:

"Öyle milletler gelecek ki, ölmüş babaları ile övüneceklerdir. İşte onlar cehennemin kömürleridir. Ve onlar, Allah katında pisliği burnu ile yuvarlayan böceklerden daha basittir!.. Allah sizden cahiliyet devrinin övünmesini ve babalarla büyüklenmeyi kaldırmıştır. İnsanlar iki gruptur: ya muttaki mümin ya da perişan kafir! Bütün insanlar Âdem'in çocuklarıdır. Âdem de topraktan yaratılmıştır." (Tirmizi, Beyhaki, Ebu Davud)

Bu hadisi şerife cahiliyet devri arapları ve onların derecesindeki Firavn ve Kisralar seviyesinde bulunan eski atalarıyla iftihar edip övünen kimseler için büyük ibretler vardır. Zira onlar Allah Rasulü'nün diliyle "cehennem kömürü"nden başka bir şey değildir.

Veda haccında, haram ayda ve haram beldede binlerce insan, İslam Peygamberini dinlerken Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesini irad etti. Orada ilan edilen esaslardan birisi şu idi:

"Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Dikakt ediniz. Hiç bir arabın arap olmayana, arap olmayanında araba, Hiçbir kızılderilinin, beyazın siyaha; siyahın da kızıl deriliye ve beyaza takvadan başka bir şeyle üstünlüğü yoktur. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır." (Beyhaki)alıntı

AlevîGenç
05-16-2008, 05:29 PM
Senin düşündüğün gibi düşünen adamlar ancak insanları birbirine düşürür..Sapıkta olsa alevi olunca kabulun mü.

TÜRK OLSUN,ADAM OLSUN CANIM FEDA.ZATEN GÜNEYDOĞUDA AYRIMSIZ ŞEHİT VERMİYORMUYUZ.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN ..

Senin gibi kafatascılara çevap bile yazılmaz ama ne yapim mecbur bırakıyorsunuz "Allâh-u Teala" (Celle Celaluhu) beni affedsin!
İnsanlar, Hz. Âdem ve Havva'dan çoğalmaları veya her biri bir anne ve babadan doğmaları itibariyle yaratılışta eşittirler. Bu açıdan soy ve soplarıyla övünmeleri yersizdir. Çünkü gerçek ve yegâne üstünlük takva üstünlüğüdür. Kur'an bu takva üstünlüğünü şöyle ifade eder:

"Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstün olanınız, takva bakımından en üstün olanınız (Allah'tan en çok korkanınız)dır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberi olandır." (el-Hucurât, 49/13)

Hz. Muhammed (s.a.v) de veda hutbesinde aynı durumu şöyle izah etmiştir: "Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız birdir. Hepiniz Âdemdensiniz ve Âdem de topraktandır. Allah'ın yanında en üstün olanınız takvası en fazla olanınızdır. Araplarla Arap olmayanların birbirine karşı üstünlüğü ancak takva iledir." (Ahmed Zeki Safve, Cemheretu Hutebi'l-Arab, Mısır 1962, I, 157)

Başka bir hadiste de Resulullah (s.a.v): "Arabın Arab olmayana hiç bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir." (Ahmed b. Hanbel, V, 411) diyerek, bu hususu te'yid etmiştir.

Hz. Muhammed (s.a.v)'in takva hakkında söylediği diğer bazı hadisler de şöyledir:

"Allah'a karşı takva sahibi olmanızı tavsiye ederim." (Ebu Davûd, Sünen, 5; Tirmiz, İlim, 16; Ahmed b. Hanbel, II, 325)

"İnsanın Cennete girmesine en çok sebep olan şey, onun Allah'a karşı duyduğu takvasıdır." (Ahmed b. Hanbel, II, 392, 442)

Siz faşist'lerin sevdiği Osmanlının yaptığı kadliyamların haddi hesabı yoktur!

Osmanlı-Kürt İttifakı ve Türkmen Katliyamı!

Yavuz Sultan Selim (1512-1520)’in Osmanlı tahtına geçmesiyle Türkmen sürgün ve katliamları hat safhaya varır. 24 Ağustos 1514’deki Şah İsmail ile Yavuz Selim arasıda geçen Çaldıran Savaşı öncesi 40 Bin üzerinde kızılbaşTürkmen katledilir. Savaş meydanında öldürülen Türkmenler hariç... Prof.Dr.Faruk Sümer; Safevi Devleti’in Osmanlılardan daha Türk çok bir Türk Devleti olduğunu söyleyerek: Safevi Devletinin kurucuları; Anadolu Kızılbaş Türk oymaklarıdır. Devletin resmi dili Türkçe’dir. On iki hayvanlı Türk Takvimini kullanmaktadırlar. Askeri teşkilatlanmaları Türk sistemidir. Edebiyatı vb. yazı sitemleri Türkçe’dir.... Demektedir ki, bütün kaynaklar bu hususu doğrulamaktadır. Yine Akkoyunlu Devleti ve Karamanoğulları Beyliği, Osmanlılar’dan daha Türktür. Çeşitli Türkmen oymaklarından ve Bayındır Beyleri’nin kurucusu olduğu aşiretler konfederasyonundan meydana gelen Akkoyunlular için John E.Woods; “300 Yıllık Türk İmparatorluğu” demektedir ki, isabetli bir saptamada bulunmaktadır. Kur’anı ilk Türkçe’ye çeviren ve Saray dahil her alanda Türk Dili’ni hakim kılan Akkoyunlular gerçek anlamda bir Türk Devletidir. Osmanlılar Türkleri aşağılarken Dede Korkut ise şöyle der: “Karanlıkta yolumu yitirirsem parolam Allah’tır/Soylu kuralın taşıyıcısı, efendimiz Bayındır Han’dır/Salur Kazan’dır savaş gününün galibi” Bölgede hüküm süren Akkoyunlu ve Safevilerin Türk Dilinin yöreye hakim olmasından rahatsızlık duyan Kürt Mollası İdris Bitlisi; Osmanlılar ile işbirliği yaparak Türkmenlerden intikam alır.

Yavuz Selim’e kadar Doğu Anadolu’da Türkmen hakimiyeti vardır. Yavuz ise; Şafi mezhebinden Nakşibendi tarikatından Kürt mollası Şeyh İdris-i Bitlisi’nin önerisi ve planlamasıyla Doğu ve Güney Anadolu’da Türkmenler katledilmişler, kurtulanlar ise Azerbaycan’a kaçmışlardır. Türkmenlerin hakim oldukları idari beylikler ve toprakları; Yavuz’un imzaladığı boş fermanları, İdris-i Bitlisi oldurarak Kürt Aşiret reisine ve ağalarına vermiştir. Böylelikle bugünkü doğudaki feodalizmin temelleri atılmıştır.

İdrîs-i Bitlîsi (Ö.8 Kasım 1520) “Selim Şah-Nâme” adlı eserinde; başta Diyarbekir olmak üzere Kürtistan memleketinde “Kürt Beyleri ve Kürt taifesinin mülk, millet, mezhep ve irsi bağlarının” nasıl güçlendirdiğini anlatırken, şehir ve yöre adlarını tek tek vererek Kızılbaş Türkmenleri de nasıl katlettiklerini “Allah’ın ve Padişah’ın yanında olan bir Molla olarak” zevkle ve kana susamış bir vampir edasıyla anlatmaktadır. Kürtler “dirlik ve birliklerini” İdrîs-i Bitlîsi’ye borçluyken, Türkler ise, Yavuz Selim ile İdrîs-i Bitlîsi’nin yaptıklarını lanetle anmaya devam edeceklerdir. Büyük bir Türk katili olan İdrîs-i Bitlîsi’nin bütün eserlerini Türkmen Tarihi açısından “Türklük bilincine sahib bir tarihcimiz” tarafından incelenip gerçek anlamda “Anadolu Türk Tarihi”nin bir kesitini ayakları üstüne oturtulması gereklidir. Yunan mezalimini ağızlarında sakız eden bazı “Türk Milliyetçi Yazarları” Yavuz ve İdris-i Bitlisi’nin Türk katliamlarını görmezlikten gelmektedirler.

Yavuz dönemimde Osmanlı yönetiminde görev alan İdris Bitlisi ve Bıyıklı Mehmet Paşa ile Kürt Aşiret Ağaları’nın durumları için; bugün Kürt gruplarından KOMKAR belgeli olarak şöyle demektedir ki çok ilginçtir:

“1535'ler de böyle bir icazet vererek, beylik topraklarının bölünmesini kolaylaştırmıştır. Kanuni Sultan Süleyman fermannamesinde aynen şöyle diyor: -Bey öldüğünde, eyaleti kaldırmayıp bütün hududu ile Mülkname'yi Humayun uyarınca oğlu bir ise, O'na kalacak, eğer müteadit ise, istekleri üzerine kale ve yerleri, aralarında paylaşacaklardır. Uzlaşmazlarsa, Kürdistan beyleri nasıl münasip görürlerse öyle yapacaklar ve mülkiyet yoluyla bunlara ebediyete kadar ila ebeddevran mutaarrıf olacaklardır. Eğer Bey, varissiz, akrabasız ölmüş ise, o zaman eyaleti, hariçten ve yabancılardan hiç kimseye verilmiyecek, Kürdistan beyleri ile görüşülüp ve ittifak edilip, onlar bölgenin Beylerinden veya Beyzadelerinden her kimi uygun görürlerse, ona tevcih edilecektir. (Hükmi Şerif, Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi, E. 11960 sayı-İstanbul) Kürt-Osmanlı Andlaşması'nın mimarı Mevlana İdris'tir. Bu anlaşmayı kabul eden ve gerekli bulan Yavuz Sultan Selim'dir. İkisi de 1520'de maalesef ölmüşlerdir. Sultan Selim, Mevlana İdris'e; -Git Kürdistan beylerini ve emirlerini topla, kendi aralarında bir beylerbeyi seçsinler demişti. Mevlana İdris ise, Kürt beylerini çok iyi tanıdığı için kestirmeden bir beylerbeyi Sultan'dan istemiş ve Bıyıklı Mehmet Paşa'yı tavsiye ederek bu işi noktalamış idi. Diyarbakırlı bir Kürt olan Bıyıklı Mehmed Paşa'da çok erken gitti ve bundan sonra Kürdistan Eyaleti Başkenti'ne Mekadonlu komutanlar gelmeye başladı. Kanuni Sultan Süleyman, bilerek veya bilmiyerek 1533-34'lerde, Bitlis'i Şeref Han'dan alıp, bir fermanla Ulame Tekelu'ya veriyor. Direnen Bitlis Beyi'nin üstüne, Diyarbekir Beylerbeyi ve kuvvetleri ile bütün Kürdistan beylerinin kuvvetlerini de katıyor ve Ulame'yi başkomutan olarak atıyor. Aynı Sultan, 1535'ler de Bağdat seferini yaptıktan sonra Kürtleri tanımaya başlıyor veya bunlarsız bir şey yapamıyacağını anlayarak, babasının Amasya'da imzaladığı anlaşmaya yukarda verdiğim arşiv numaralı Hükm-i Şerif-i yayınlıyor. Neticeye baktığımızda, Kürdistan hükümdarları, çoğunlukla topraklarını bölmemiş ve statülerini 1850'lere kadar getirmişlerdir.”

Aynı gurubun siyasi örgütünün başı Alevi Kökenli Kemal Burkay ve Munzur Çem gibileri; bu iki Osmanlı Kürtünün, Alevileri katletmesini görmezlikten gelerek, Alevi Tarihini yok sayarak “öteki tarih” dedikleri uydurma bir “Kürt Tarihi” yaratmaya çalışıyorlar. Tunceli Ovacık’ta “üçlü Kürt ittifakı” olan: Bıyıklı Mehmet Paşa, İdris Bitlisi ve Palu Beyi Cemşid ‘in; on binlerce Kızılbaşı kesmesine; aynı bölgenin adamları Kürtlük İdeolojileri adına ses çıkarmamaktadırlar. Ahlaki olarak bu çifte standart davranışlarına ne demek gerektiğine okuyucular karar versin !

Yavuz Selim’in önce Erzincan Valiliğine atadığı, sonradan da bütün doğu ve güney doğuya bakmak kaydı ile Diyarbakır Eyaletine getirdiği Dıyarbakırlı Kürt Bıyıklı Mehmet Paşa ve danışmanı Bitlisli Molla İdris; bütün bölgeyi Türkler’den temizlerler ve YÜZ BİN Kızılbaş Türk’ü katlederler. Bölgeden kaçamayan Türkler de kendilerini Kürt olduklarını söyleyerek kalırlar, baskılar sonucu da gerçekten Kürtleşirler. Doğu sınırlarını Türklere kapatan Yavuz; korumalığını da Kürt aşiretlerine bırakır. 1517’de Yavuz Selim’in Mısır’ı alması ve 74.ncü İslâm Halifesi olması ile sünnilik resmi ideoloji haline gelir ve İslâmi Devlet kimliği oluşur. Bu tarihten sonra Araplar, Osmanlı Devleti’nin yaşamı boyunca diğer halklardan üstün ve gözde konumlarına devam ederler. Türkler arasında Yavuz adı Yezit ile özdeşleşir ve lanetle anılır olur. Türk ulusal kimliği; Bozkırdaki Türkmenlerde yaşar ve ozanları Türkçe’yi geliştirir. Osmanlı Sarayı ise giderek soysuzlaşır ve yapay “Osmanlıca” denen yazı dili hakim olur. Bu nedenle Prof.Dr. Faruk Sümer; Safaviler için Osmanlılar’dan daha fazla Türktür demektedir.

Kanuni Sultan Süleyman (1520-1566) dönemi Osmanlı İmparatorluğu’nun zirvede olduğu bir zamandır. Ama Türkler açısından bir şey değişmez. Yine bu dönemde zülüm, şiddet ve katliamlar devam eder. Kürt kökenli Ebussuûd Efendi (1545-1574)’in Şeyhülislâm olmasıyla ve 30 yılda verdiği fetvalarla “Osmanlı toplum yaşamını” belirler ve Kızılbaş Türkmen katliamı, “Sünni Şeriatı”na göre meşruluk kazandırır. Yedi Kızılbaş öldürene “Cennetin Anahtarı” verilir. Bugün Sünni din adamları tarafından huşu ile anılarak “evliya mertebesi”ne çıkarılan Ebussuûd Efendi, Türk katliamcısı, yobaz, lanet okunacak bir zalim ve cellattan bir kişiden başka birşey değildir.

Hırvat kökenli ve nakşibendi tarikatından Kuyucu Murat Paşa 6.12 l606’da sadrazam olduktan hemen sonra Anadolu’da geniş çaplı Alevi katliamı harekatı başlatır. 155 bin Alevi Türkmeni diri diri kazdırdığı kuyulara gömdürür. Aman dileyen insanlara Kuyucu Murat Paşa’nın yanıtı; “Vurun şu pis Türk’ün başını” olmuştur. Cellatların bile öldürmeye kıyamadığı çocuğu atından inerek öldüren Kuyucu Murat Paşa üç yıl terör estirir.

Köprülü Mehmet Paşa (1656-1661) Celali ayaklanmaları bastırmak ve eşkıya tedibi adı altında; Anadolu Türkmenlerini kırımdan geçirmiş sağ kalanlara da zülüm yapmıştır. Osmanlı Vak’a-Nüvisleri ( tarihçileri) Naima ve Hoca Sadettin Efendi gibileri; kitaplarında katliamları ballandıra ballandıra anlatmaktalar ve Türkler için; “nadan” yani “kaba Türk, idraksiz Türk, hilekâr Türk” ifadesini kullanmaktadır. Başka kitaplarda ise; ‘Türk iti şehre gelince farisice ürür.’ yazmaktadır. Osmanlının ünlü şairi Nef’i ise “Tanrı, Türk’e irfan çeşmesini yasaklamıştır.” Demektedir. Divan-ı Hümayun yazarlarından Hafız Ahmet Çelebi 1499 yılında yazdığı şiirinde;

“Sakın Türk’ü insan sanma

Bin an bile olsa Türk’le birlikte olma

Türk eline şeker alsa o şeker zehir olur.

Türk’ün başını kesenken sakın gam yeme

Baban da olsa Türk’ü öldür.”

Demektedir. Tüm bunlara karşın Türk Bayat boyundan Alevilerin ulu ozanı Fuzuli (1480-1566) bir deyişinin son beytinde şöyle diyor:

“Fuzuli, gökten yere insen sana yer yok

Yürü var gel, ya Arap’tan ya Acem’den”

Gökten Allah tarafından dahi indirilse Türklerin dünyada yeri olmadığını; Arap ve Acemler hakim olduğunu belirtir ve Şiirlerinde Osmanlılara sitem eder ve kafa tutar. Alevi Türkmen aşıkları, ozanları diline ve töresine sahip çıkar ve şiirlerinde dilendirir, yöre yöre gezerek halkı bilinçlendirirler. Dedeler ve Babalar da Türkçe ibadet yaparak örf ve gelenekleri yaşatarak bugünlere getirirler.

İdrîs-i Bitlîsi ve Bıyıklı Mehmet Paşa’dan sonra Kürtlere en büyük destek sağlayan II.Abdülhamit olmuştur. Yavuz Selim’den itibaren iç işlerinde tam bir serbestlik olan bölgeye Prof.Dr.İlber Ortaylı’nın tesbitine göre “Kürt Hükümeti” denmekteydi ve “merkezi hazineye ipotek ödemezdi ve herhangi bir biçimde düzenli askeri hizmetlerle yükümlü değillerdi.” Böylesi bir bölgeye Abdülhamit, İslamcılığın bütünleştirici “ümmet” anlayışıyla birarada tutma fikriyle yeni bir yapılanmaya gidilir. Abdülhamid’in “Aşiret Mektebi-i Humayun”(1892-1907) adıyla açtığı ve aşiretlerden getirtilen şeyh ve ağa çocuklarının eğitildiği okullardan mezun olanlar; beklentilerin yerine, devlete karşı örgülenme yapan kadroları oluşturmuşlardır. Abdülhamid’in marifetlerinden biriside “Hamidiye Alayları”dır

Hamidiye Alayları, Dördüncü Ordu Komutan› Müşir Zeki Paşa’nın II. Abdülhamid’e önerisiyle 1890 yılında kurulmaya başlanır.14-15 Nisan 1891’de de “Nizamnâmesi” yayınlanarak yasal hale gelir.Ruslara yönelik olarak Şafi Kürtler’den oluşturulan Hamidiye Alayları amacına uygun faaliyette bulunmaz. Hamidiye Alayları daha çok eşkiyalık yapar. Ermeni ve Alevi köylerine baskınlar düzenleyip çapulculuk yaparlar 23 Temmuz 1908 ‘de İkinci Meşrutiyet’in ilanından hemen sonra Eylül 1908 ayında Kürt Hamidiye Alayları’nın silahlarını ellerinden almak isteyen İttihat’çılar bunu başaramazlar İttihat ve Terakki Cemiyeti içinde Türkçülük akımı giderek güçlenir ve hakim olur. Şafi Kürtlerin ağa ve aşiret reislerinin çocuklarının eğitildiği İstanbul’daki “Aşiret Mektebi”nde ve Hamidiye Alaylarında ise Kürt milliyetçiliği filizlenmiş ve örgütlenmeye başlamıştır. Bu durum Doğu Anadolu’da Alevi-Şafi çatışmasını beraberinde getirir. Sonuçta; Okul Müdürü Kolağası Kamil Bey; “bunlar aşiret değil haşerat!” der...

AlevîGenç
05-16-2008, 05:32 PM
Ne demek bende faşistim.

Senin için gereğini Allâh'ın resul'u söylemiş taa o zamandan.
Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
"Milliyetçiliğe davet eden bizden değildir!.. Milliyetçilik için çarpışan bizden değildir!.. Ve milliyetçilik uğrunda ölen de bizden değildir..." (Ebu Davud)

AlevîGenç
05-16-2008, 05:38 PM
Kur’an-ı Kerimin ırkçılığa bakışı nasıldır?

Hucurat Sûresinden ezelî hüküm ve İlâhî emir: “Ancak mü’minler birbirinin kardeşidirler. Öyle ise, kardeşlerinizin aralarını ıslah edin.”

ALLAH ne Türkleri, ne Kürtleri değil, ancak, mü’minleri birbiriyle kardeş ediyor. Mü’min olmayan bir insan, mü’min babasına varis olamıyor. İman gidince, maddî, uzvî ve ırkî bağlılık bir işe yaramıyor.

“Kendi nefsi için istediğini mü’min kardeşi için de istemeyen (kâmil) mü’min olamaz” buyuran ALLAH Resulü (a.s.m.), bu âyetin amel ve his âlemimize nasıl aksedeceği hususunda yol gösteriyor bize...

Müminler birbirlerini böylesine sevmeleri gerektiği halde şu veya bu sebeple aralarına kin ve husumet girerse, bu takdirde ne yapacaklardır? Âyet-i kerimenin devamı şunu emreder: “Kardeşlerinizin arasını ıslah edin.” Onları sulha, sükûna kavuşturun. Düşmanlıklarını, dostluğa, muhabbete, uhuvvete çevirin...

Evet, Kuran’ın hükmüne göre müminler kardeş. Hepsi bir tek aile. Tek cephe... Onların arasına nifak sokanlar ise bilerek veya bilmeyerek karşı cephe namına çalışmış olmuyorlar mı? Zaten tatbikat da böyle. Aramıza tefrika sokmak isteyenler, tarihî hasımlarımız... Haçlı zihniyeti... Küfür örgütleri... Nifak locaları...

Onlar vazifelerini yapıyorlar. Tıpkı şeytan(aleyhinlane) gibi. Ateşin vazifesi yakmaktır. Ama, elimizi korumak da bize düşüyor. Bugün aramıza sokulmak istenen bu fitneye karşı çıkmak ve müminler arasındaki muhabbet bağlarını arttırmak büyük bir cihat... Bizi, düşman kardeşler hâline getirmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında koymak, hepimiz için, en ileri bir vecibe...

Hud Sûresinden ulvî bir ders: Nuh (A.S) “Ey RABBİM! Şüphesiz oğlum da benim ailemdendir (benim ehlimdendir)” diye tufan hâdisesinden onun kurtulmasını istediğinde, İlâhî cevap şöyle gelir: “Ey Nuh o senin ailenden (ehlinden) değildir” ve Nuh (A.S) oğlunu gemiye almaktan men edilir... Demek ki; insanın, inanmayan, isyan eden oğlu onun ehli sayılmıyor.

Öyle ise inanmayan ırkdaşı da onun dostu, kardeşi olamaz. Bu hakikati hiçbir tevile imkân vermeyecek kadar net biçimde ortaya koyan bir ALLAH kelâmı: “Ey iman edenler, babalarınızı ve kardeşlerinizi eğer küfrü imana tercih etmişlerse dost edinmeyin! Sizden kim onları dost edinirse işte onlar, zalimlerin ta kendisidir.” (Tevbe suresi, 23)

“Ancak müminler birbirinin kardeşidirler” âyet-i kerimesinde ders verilen ince ruhun, derin şuurun bir başka ifadesi. İnanmayan babanız sizin dostunuz değil, inanmayan kardeşiniz de sizin dostunuz değil… Ve onları dost edinmek zalimlik.

Onları dost edinen insan, hakikati çiğnemiş, zulmetmiştir.

ALLAH ’ın ona bir ihsanı olan sevgi hissini yanlış yerde kullanmış, zulmetmiştir…

Yanlış bir tercihle kendisini Cehenneme sokmaya sebep olmuş, nefsine zulmetmiştir.

Onun sevgi hanesinde küffar, mü’mine ağır basmış ve o adam bu büyük adaletsizliği işlemekle zalim olmuştur.

Mahşer, mutlak aziz olan ALLAH ’ın huzurunda herkesin zilletini ilân ettiği müstesna meydan… ‘Maliki yevmiddin’ olan ALLAH haber veriyor: “O gün ne mal, ne evlât bir fayda vermez. ALLAH ’a kalb-i selim ile gelenler müstesna..” (Şuara suresi, 88-89)

Irk yakınlığının en birinci basamağı, en ileri seviyesi evlâtla baba arasındaki münasebet değil midir? Bu âyet, bu yakınlığın o meydanda para etmeyeceğini haber veriyor bize… Artık hangi ırkçılıktan bahsediyoruz… O gün kimsenin ne malına, ne mülküne, ne de kazandığı evlât sayısına bakılmayacak…

O gün tek geçer akçe var: Kalb-i selim. ALLAH ’a teslim olmuş, O’nun her emrine ram olmuş temiz ve halis bir kalp… O’ndan başkasına bağlanmamış bir gönül. Bu gönül kimde bulunursa bulunsun, Arapta olsun, Acemde olsun makbuldür. Ve Cennet, kalb-i selim sahiplerinin varacağı mükâfat menzili. Orada her mü’mine, ihlâsına, ameline, ahlâkına, gayretine, himmetine göre makam verilecek… Ondaki bütün tabakalar bu esaslara göre. Orada her ırkın ayrı bir makamı yok…

Irkçılığı men eden âyet-i kerimeyi bir kez daha hatırlayalım: “Ey insanlar! Muhakkak ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık... Ve sizi millet millet, kabile kabile yaptık ki, tanışıp kaynaşasınız... ALLAH katında en şerefliniz O’ndan en çok korkanınızdır.” (Hucurat suresi, 13)

AlevîGenç
05-16-2008, 05:41 PM
ALLAH Resulünün (a.s.m.) ırkçılığa bakışı nasıldır?

İns ve cinnin o yegâne rehberi, ırkçılık hakkında, “asabiyyet-i cahiliyye” tabirini kullanmış ve onu İslâm öncesi, Asr-ı Saadet öncesi, cehalet devrinden, fetret devrinden kalma çirkin bir dâvâ olarak görmüş ve göstermiştir. Bu vadide pek çok Hadis-i Şerifleri mevcut... Bunlardan birisi şöyle:

“Ümmetimin helâk olması üç şeyden ileri gelecektir: “Kaderiye (‘kişi kendi fiilinin yaratıcısıdır’ cümlesinde ifadesini bulan, kaderi inkâr dâvâsı). Unsuruyet dâvâsı (ırkçılık) ve dinî meselelerde gevşeklik etmek.” (Taberanî, Mu’cemüs Sağir, 158)

Bir diğer Hadis-i Şerif: “Asabiyet (milliyet unsurluk,menfi) dâvâsına kalkışan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ uğrunda mücadele eden kimse bizden değildir” (Ebu Davut, Edeb, 121)

Bir başka Hadisleri: “Kim hevasına uyarak bâtıl yolda cenk eder, kavmiyetçiliğe çağrıda bulunur veya kavmiyetçiliğin sevkiyle öfke ve tehevvüre kapılırsa cahiliye ölümü üzere ölür.” (İbni Mace, Fiten, 7)

Bu Hadis-i Şerifleri iyi değerlendirdiğimizde kavmini sevmekle, kavmiyetçilik dâvâsı gütmenin ayrı şeyler olduğunu anlarız. İslâm’ın yasakladığı, ALLAH Resulü’nün şiddetle menettiği, “kavmiyetçilik dâvâsında bulunmak”, diğer Müslümanlara hor bakmak, İslâm’ı bölüp parçalamak ve takvanın dışında bir başka fazilet ve üstünlük ölçüsü getirmekle İslâm’ın ruhuna ters düşmektir. Yoksa, her insan akrabasını sever, onlara iyilikte bulunur. Yâni sıla-ı rahim yapar. Bu hususta ALLAH fermanında nice teşvikler vardır. İnsanın içinde yaşadığı milletini sevmesi, onlara acıması, onların hatasını düzeltmeye çalışması, ecdadının mazideki iftihar verici hallerini hatırlayıp onlara lâyık bir evlât olmak için gayret göstermesi ırkçılıktan tamamen ayrıdır.

İslâm ırkı reddetmez, ırkçılığı men eder… Buna bir misal olarak cinsiyeti verebiliriz. Kur’an-ı Kerîm, bizim kabile kabile yaratıldığımızı da haber veriyor, erkekli dişili yaratıldığımızı da…
Biz ne ırkları inkâr ediyoruz, ne de cinsiyeti… Erkeklerin ve kadınların ayrı birer cephe kurarak mücadeleye girmeleri hâlinde nasıl aile kökünden yıkılırsa, ırk dâvâsı güderek parçalanmak da millet mefhumunu, devlet mefhumunu yaralar ve bizi düşmanlarımız karşısında zayıf düşürmekten başka bir şeye yaramaz.

ALLAH Resulünün ırkçılık hakkındaki beyanlarını ‘Veda Hutbesi’ ile noktalayalım.
Resulûllah Efendimiz (a.s.m.), 23 senelik tebliğ ve irşat hayatını noktalamaya yakın olduğu günlerde son haccını, veda haccını yapar ve oradan irat ettiği eşsiz hutbesiyle Müslümanların dikkatini ana meselelerde bir kez daha yoğunlaştırır. Irkçılık âfetine de bu hutbede dikkat çekilmesi ayrıca bir önem arz eder...

Hutbenin bu bölümünde şöyle buyurulur: “Ey İnsanlar!.. Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, ALLAH ’tan korkmaktadır. ALLAH yanında en kıymetli olanınız O’ndan en çok korkanınızdır.”

Prof. Dr. Alaaddin Başar

AlevîGenç
05-16-2008, 05:43 PM
Alevi Ali gibi yaşayanlardır diyorsun ve kendini de alevi sınıfına koyuyorsun sen ne kadar Ali gibi yaşıyorsun merak ediyorum.. Artık Dini kendinize göre yorumlamayı bırakın :mad:

Çok doğru konuştun tebrik ediyorum..Dini kendimize göre yorumlarsak asıl dinin ne manası kalır, arkadaşımında dediği gibi H.z Ali gibi yaşıyabiliyormuyuzki onun yaptıklarını kendimizle bir sayalım..(katılıorum kardeşim güsel konuştun)[/QUOTE]

Sen benim nasıl yaşadığımı biliyormusunda o nu tebrik ediyorsun anlamadım yukardaki tüm yazdığım yazılar senin içinde geçerlidir lütfen sende üstüne alın!

ATSIZ KAHRAMAN
05-16-2008, 05:51 PM
çok Iyi Zırvalamışsın ..unutmayın Milliyetini Reddedene Ne Denir.yada Soyunu Yok Sayana Ne Denir.soysuzmuydu.aslında Senin Bu Sitede Işin Yok Ama Ben Anlayamıyorum..
Bu Sitedeki Insanlar Soyuna Sahip çıkmazsa Yok Olup Gittiydi.kimseyi Tanımadan Saçma Sapan Yazıyuorsun.sen Kaç Kuruşlkuk Adamsın Ki Bana Yazmaya Değmezmiş.

AlevîGenç
05-16-2008, 05:52 PM
Hadis-î Şerif;
"Bütün insanlar Âdem ile Havva'nın çocuklarıdır... Allah kıyamet gününde soy ve neseplerinizden dolayı sizi sorguya çekmez. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır." (Taberi)

Takva, Yüce Allah'ın inanan kulları için işâret buyurduğu bir toplanma ve yardımlaşma noktasıdır. Kur'an'da: İyilik ve takvada yardımlaşın. Günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın." (el-Mâide, 5/2) diyerek, takvanın İslâm'daki yerini göstermiştir.

AlevîGenç
05-16-2008, 06:00 PM
çok Iyi Zırvalamışsın ..unutmayın Milliyetini Reddedene Ne Denir.yada Soyunu Yok Sayana Ne Denir.soysuzmuydu.aslında Senin Bu Sitede Işin Yok Ama Ben Anlayamıyorum..
Bu Sitedeki Insanlar Soyuna Sahip çıkmazsa Yok Olup Gittiydi.kimseyi Tanımadan Saçma Sapan Yazıyuorsun.sen Kaç Kuruşlkuk Adamsın Ki Bana Yazmaya Değmezmiş.

Sen kaç kuruşluksun lan terbiyeli ol yazılarını düşünerek yaz Din'e İnânmayana ne denir (DİNSİZ,KAFİR.YEZİD SOYU)Bizim soyumuz senin bu faşist düşüncenle yücelmez tam tersi savaş çıkar ve soyumuz zarar görür!Sen faşistlik yaparak soyumuzun yücelecenimi sanıyorsun cahiilsin işte sen bu kafanda herkez olsa kan gövdeyi götürür o der ben Arap'ım sen geber o der Ben İranlı Farsım sen geber bunun sonu ne?Yukarda yazdıklarımı oku bir çoğu Allâh'ın kelamı Ayet bir çoğuda Haziret-î Resulâllâh'ın sözü hadis!
Ama sende nerde inanç inanmazsın bide bu İslâmi duruşa hakaret ediyorsun!
Allâh ıslah edsin seni!

TÜRKBEG
05-16-2008, 06:03 PM
bU ALEVİ KARDEŞ VARYA.sENİN ANLAMADIĞIN tEk ŞEY MESHEPLERİN BİR YORUM OLDUĞUDUR.zATEn sENDe HEP YORUM YAPIYORSUN.HEM TÜRKLÜĞE NERDEYSE HAKARET EDECEK DERCEDE KİN KUSUYORSUN.HEMDE OSMANLI-KÜRT İTTİFAKININ ALEVİ KATLİAMINDAN BAHSEDİYORSUN.O ZAMAN TÜRKLÜĞE NEDEN BU KADAR KİN KUSUYORSUN..O ZAMAN BİZ BİRBİRİMİZİ KATLETMİYE DEVAM EDELİM.DEVAM .ÖYLEMİ...
BİR İNSAN ATASINA BU KJADAR KİN DUYAMAZ.OSMANLI TÜRKLERİ SARYA BİLE KOYMAMIŞTIR MA KÜRTLERLEDE İTTİFAKI TAMAMEN BİR UYDURMADIR.KENDİ ARAŞTIRMAN OLMADAN KOPYALA YAPIŞTIRLA NEDENLİ İFTİRA KUSUYORSUN BURALARDA.

AlevîGenç
05-16-2008, 06:19 PM
bU ALEVİ KARDEŞ VARYA.sENİN ANLAMADIĞIN tEk ŞEY MESHEPLERİN BİR YORUM OLDUĞUDUR.zATEn sENDe HEP YORUM YAPIYORSUN.HEM TÜRKLÜĞE NERDEYSE HAKARET EDECEK DERCEDE KİN KUSUYORSUN.HEMDE OSMANLI-KÜRT İTTİFAKININ ALEVİ KATLİAMINDAN BAHSEDİYORSUN.O ZAMAN TÜRKLÜĞE NEDEN BU KADAR KİN KUSUYORSUN..O ZAMAN BİZ BİRBİRİMİZİ KATLETMİYE DEVAM EDELİM.DEVAM .ÖYLEMİ...
BİR İNSAN ATASINA BU KJADAR KİN DUYAMAZ.OSMANLI TÜRKLERİ SARYA BİLE KOYMAMIŞTIR MA KÜRTLERLEDE İTTİFAKI TAMAMEN BİR UYDURMADIR.KENDİ ARAŞTIRMAN OLMADAN KOPYALA YAPIŞTIRLA NEDENLİ İFTİRA KUSUYORSUN BURALARDA.

Benim yazılarımı okumadan yorum yazdığın çok belli benim ırk'ım Türk ben Türkmen'im!

Ama benim için önce Müslümanlık gelir!Önce Haziret-î Muhammed Mustafa'nın Din-î önemli!

Osmanlı faşist bir karma devletti padişahları hep rus çocuklarıydı ve Anadoluda nifak çıkartarak kardeşi kardeşe düşürdü!Yezidi inancı devam ettirdi nitekim emevi ve abbasi tarihine sahip çıktığı belliydi bunlanda grur duydu Osmanlıdan kat ve kat Türk devleti olan Safavi Devletine savaş açtı!

Osmanlı :Arapca-Farsca karışımı konuşurken Safavi Devleti:Resmi dili Türkçeydi!
Osmanlı Yezidi inancı yayarken Safaviler Ehl-î Beyt inancını yaydı!
Safaviler 12 Hayvanlı Türk Takvimini kullanıyordu!
Osmanlı padişahları hep rus çocuğuyken Safavi Hükümdarları Türkmendi!

Sorarım sana hangisi daha Türk devleti?
Kardeş uyan bende Türklüğümle grur duyuyorum bende Türkiyenin gelişmesini istiyorum inanın ki sizdende fazla ama faşistlik yalnış!

VATAN SEVER
05-16-2008, 06:19 PM
Alıntı: ATSIZ KAHRAMAN
Ne demek bende faşistim.

Alıntı: AleviGenç

AleviGenç,

Atsız Kahraman, Akyumaklı Ferhat'ın yorumuna istinaden "Faşizm" ideolojisinin Türk'e özgü bir fikir olmadığını ve bu görüşten yakındığını ifade etmiş. Fakat siz bu yorumu işinize gelen yerden kesmişsiniz yahut yorumu anlamakta zorluk çekmişsiniz.

AlevîGenç
05-16-2008, 06:27 PM
Alıntı: ATSIZ KAHRAMAN
Ne demek bende faşistim.

Alıntı: AleviGenç

AleviGenç,

Atsız Kahraman, Akyumaklı Ferhat'ın yorumuna istinaden "Faşizm" ideolojisinin Türk'e özgü bir fikir olmadığını ve bu görüşten yakındığını ifade etmiş. Fakat siz bu yorumu işinize gelen yerden kesmişsiniz yahut yorumu anlamakta zorluk çekmişsiniz.

Kardeş ne olursa olsun benim yazdığım çevaptaki Hadis-î Şerif yeter galiba!Okursan anlarsın yeter !

VATAN SEVER
05-16-2008, 07:01 PM
Kardeş ne olursa olsun benim yazdığım çevaptaki Hadis-î Şerif yeter galiba!Okursan anlarsın yeter !

AleviGenç,

"Hadis-î Şerif" üzerinden yorum yapmıyoruz. Size ne açıklıyorum siz ne yazıyorsunuz?

н3к
05-16-2008, 07:47 PM
Ya AlevîGenç bak Sen nerden biliyorsun benim müslümanlığı ne kadar yaşadığımı ben sadece sana sordum Ali gibi hayat yaşayabiliyor musun? Senin verdiğin cevap senden daha ii yaşıyorum.. buraya kendi düşüncelerini yazarsan sevinirim burdan ([Only Registered Users Can See Links]) 'dan alıntı yapıp koyma.. Ayrıca sen böyle asıp kestiğin kadar müslüman olsaydın burda; "kaç kuruşluk adamsın" "kafa tascı" diyeceğine bizim gibi (sana göre) cahiliye dönemini yaşayanlara müslümanlığı anlatarak belki bir iki kişinin hayatını kurtarmayı deneyebilirsin ve bana demiş olduğun; Hem senin gibi faşistler ne anlar ki kafa tascılığın İslâm'da yeri yok tamam mı?
buna anlam veremedim.. Sen Allah'mısın haşa kendini ne zannediyorsun yazdığın bi kaç cümle hakaret içeriyor sonrası alıntı...

AlevîGenç
05-16-2008, 08:06 PM
Ya AlevîGenç bak Sen nerden biliyorsun benim müslümanlığı ne kadar yaşadığımı ben sadece sana sordum Ali gibi hayat yaşayabiliyor musun? Senin verdiğin cevap senden daha ii yaşıyorum.. buraya kendi düşüncelerini yazarsan sevinirim burdan ([Only Registered Users Can See Links]) 'dan alıntı yapıp koyma.. Ayrıca sen böyle asıp kestiğin kadar müslüman olsaydın burda; diyeceğine bizim gibi (sana göre) cahiliye dönemini yaşayanlara müslümanlığı anlatarak belki bir iki kişinin hayatını kurtarmayı deneyebilirsin ve bana demiş olduğun; buna anlam veremedim.. Sen Allah'mısın haşa kendini ne zannediyorsun yazdığın bi kaç cümle hakaret içeriyor sonrası alıntı...

Şimdi aynı şeyleri yazar yazar durursun!Yazaçak bişeyin kalmadı ben sana kanıt senet delillerle
geldim sen iftira ve hakaret edion başka bişey değil benim onca yazdığım yazıyı bil okuduğuan şüpheliyim!Ben sana Allâhın kelâmını yazdım ayetleri Hz.Peygamberin sözlerini yazdım ama sen aynı sensin! Beni soruşturacana kendine bak ne kadar Müslümansın her kez kendinden sorumlu!

"Allahumme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve accil feracehum"

piLenKen
05-16-2008, 08:16 PM
Konu içerisinde insanlarin birbirlerine saygi kurallari dışında hakeretler ettini üzülerek okuyorum.AleviGenc kardesim.İnsanlara "Sen kaç kuruşluk" insansin demeni kınıyorum.Senin gibi dusunmeyen bir insani bu sekilde nitelendiremezsin.Eger sen birisine boyle dersen oda sana sen kac kurusluk insansin der.Kimse senin dunya gorusunle ayni parelelde dusunmek zorunda degildir.Senin icim mutlak emir olanlar bir baskasi icin olmayabilir.Burda bir soru var ve insanlar kendi dusuncelerini yaziyor.Seninle ayni dusunmuyor diye kimseye bu sekilde hitap edemezsin.Bu sahip oldugun yada taşıdığın degerlere de terstir.Sanırım zaman zaman sinirlerine hakim olamayip bunlari yaziyorsun.Lütfen bu konuda bize ve diger forum sakinlerine saygi goster.

Lütfen konu icerisinde goruslerinizi yazarken birbirinize saygi kurallari icerisinde cevap verin.Herkes istedigi gibi dusunebilir.Kimse kimsenin fikrini saygisizca elestirmesin.

Herkese iyi forumlar dilerim

_azerikızı_
05-16-2008, 08:18 PM
Çok doğru konuştun tebrik ediyorum..Dini kendimize göre yorumlarsak asıl dinin ne manası kalır, arkadaşımında dediği gibi H.z Ali gibi yaşıyabiliyormuyuzki onun yaptıklarını kendimizle bir sayalım..(katılıorum kardeşim güsel konuştun)

Sen benim nasıl yaşadığımı biliyormusunda o nu tebrik ediyorsun anlamadım yukardaki tüm yazdığım yazılar senin içinde geçerlidir lütfen sende üstüne alın![/QUOTE]

bunu yazanın ben olduğuma üstüme alıyorum tabiki..
sen öyle şeyler yazmışsınki görende seni peygamber ilan eder,biz kim oluyoruzda yaptıklarımızdan övünelim H.zMuhammed(s.a.v) bile kendini diğer kullardan farklı kılmıyho kaldı ki bizler bu kadar böbürlenelim..Lütfen haddimizi aşan konuşmalar yapmıyalım çünkü tartışma bölümü değil burası Zaten söylenmekle bitmez bunlar..

AlevîGenç
05-16-2008, 08:29 PM
Konu içerisinde insanlarin birbirlerine saygi kurallari dışında hakeretler ettini üzülerek okuyorum.AleviGenc kardesim.İnsanlara "Sen kaç kuruşluk" insansin demeni kınıyorum.Senin gibi dusunmeyen bir insani bu sekilde nitelendiremezsin.Eger sen birisine boyle dersen oda sana sen kac kurusluk insansin der.Kimse senin dunya gorusunle ayni parelelde dusunmek zorunda degildir.Senin icim mutlak emir olanlar bir baskasi icin olmayabilir.Burda bir soru var ve insanlar kendi dusuncelerini yaziyor.Seninle ayni dusunmuyor diye kimseye bu sekilde hitap edemezsin.Bu sahip oldugun yada taşıdığın degerlere de terstir.Sanırım zaman zaman sinirlerine hakim olamayip bunlari yaziyorsun.Lütfen bu konuda bize ve diger forum sakinlerine saygi goster.

Lütfen konu icerisinde goruslerinizi yazarken birbirinize saygi kurallari icerisinde cevap verin.Herkes istedigi gibi dusunebilir.Kimse kimsenin fikrini saygisizca elestirmesin.

Herkese iyi forumlar dilerim

Bende senin forum yönetici olmana rahmen tarafsız duruş sergilewmediniz için sizi kınıyorum!
İlk o bana hakaret eddi ve kaç kuruşlukj adamsın dedi ama sen yalnız ben yazmışım gibi beni kınıyorsun vallâh dedim ya herşeyi, Allâh görüyor!

kaanc
05-16-2008, 08:59 PM
türklügü islamiyetten önde tutanların dinine bakın.ataları ata ota tapıyor diye bunlarda cicege böcege tapiyor.ataları shaman diye garip garip sesler cikarip evde kendi baslarina ayin yapan ve iste bu yüzden ben türküm diyen insanlar bunlar...TABİKİ TÜRKCÜLÜK diyenler var ya...OSMANLININ BAYRAGINI KOYMAM DİYEREK TÜRK BAYRAGINI ELİYLE İTMİS VE BUNUN YERİNE AZERBAYCAN BAYRAGINI KOYMUS İNSANLARDIR BUNLAR!! gerekceleride osmanli bayragi olmasiymis!! gecmisinizi ne cabuk unuttunuz TÜRK arkadaslar!! türkcülügü kullanarak kime ne sekilde hava yapacaklarini bilmeyen ve bu yüzden kisilikleri ve dinleri tamamen oturmamis insanlarin kelime israfindan baska birsey degil!
ALEVİGENC her konuya alakali alakasiz ehlibeyt diye yaklasmakla gereksizlik yapiyosun.sayfa sayfa alintilarini okuyan varmidir acaba ???
son olarak tabiki islamiyet üstündür diyorum.kiyaslanmasi sacmadir ve bu sacmaligi yapan konuyu acan arkadasi tebrik ediyorum..ATALARI KENDİNİ ASAGI ATTI DİYE ATLAYANLARA BAKMAYIN SİZ..baska bir atasini arastirir ve müslüman oldugunu görür sonra gecer müslümanliga :)))

piLenKen
05-16-2008, 09:04 PM
Konu kapatıldı.