PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Timur için yapılmış film veya belgesel var mı?

atec
02-09-2008, 04:49 PM
[Only Registered Users Can See Links]!daten-gesch/MA/timur.gif

Timur için yapılmış film veya belgesel var mı?

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler. :)

namaz
03-01-2008, 11:12 PM
EMIR TEMUR la ilgili bende belgesel ariyorum.
simdiden tesekkürler..

t101
03-04-2008, 04:29 PM
trt de izledim. bir de türksoyla ipek yolu programında belgesel benzeri bir program oldu, sitesinde videosu var.

Sattarhan
03-16-2008, 08:27 PM
Var. Mogol filmi var. Onu Kazaklar, birge Almanlarla ve Ruslarla cekmisler. gozel ve kaliteli film. Birde yeni film Var Nomad, Kazak Turkleri ile Mancurlarin savasi, orda genelde savas Bati Turkustan ustunda gediyor. Mende o filmlerden birisi var, rusca. Nomad cok kaliteli film.

levent0252
06-03-2008, 12:03 AM
Bende Aylardır Onun Belgesel Videosunu Arıyorum
Kanal Avrupada Birazını Seyretmiştim
Atilla Cengizhan Alparslan Ve Diğer Büyük Türk Hükümdarları
Hak Divanında
Timuru Kardeş Kanı Döktüğü Sebebiyle Yargılıyorlardı
Oda Divanda Kendisini Savunuyor
Yaptıklarının Gerekçesini Açıklıyordu
Divan Allahın Izniyle Kurulmuştu

çok Etkileyici Bi Eserdi
Sonunu Seyredememiştim
Yardımcı Olabilirseniz çok Mutlu Olurum

Nasrallah
06-03-2008, 08:26 AM
Timurla Yıldırım Beyazıtın savaşı, Yazu Selimle Şah İsmailin savaşı gibi kardeş kavgasıydı. Olmasaydı daha iyi olurdu ama ne yazık ki oldu.

Yıldırım Bayazıt gibi Timurda Müslüman Türklerin dünya tarihine kazandırdığı iki cihangir devlet adamlarıdır, değerlidirler de. Yaptıkları savaşlarda şahsi sorumluluklarının hesabını Allaha vereceklerdir. Yavuz Selimle Şah İsmail de hakeza.

Ama Müslüman Türklerin, Cengizhan gibi, Atilla gibi putperestlerle bir işi olamaz arkadaşlar. İşte duygularımızın ırkçılık olup olmadığına bu adamlarıda Türk Kahramanlara katmamızla anlaşılır. O zaman ırkçılık yapmadığımızı söyleyemeyiz.

Çünkü Cengizhan yine Müslüman Türk devleti Harzemşahları yerle bir edip yüzbinlerce müslüman Türkü kılıçtan geçirmiş bir caniden başka bir şey değildir.

Atilla hakeza, Atillanın kendileri ile savaştığı Romalılar, İslam öncesi isevi müminlerden başkası değil.

Müşriklerle müminler arasında, miras bile geçerli değilken üstelik müslümanlara savaş açıp milyonlarca müslümanı katletmiş insanları Türk kahramanı olarak göstermek en azından müslüman türk halkına yapılmış bir haksızlık olur.

levent0252
06-03-2008, 11:39 PM
haşa ırkçılıktan Allaha sığınırız lakin
elhamdülillah atamızıda inkar etmeyiz
cengiz ve atilla elbetteki yaptığı yanlış işlerden dolayı
aynı Timur ve yavuz gibi
Hak Teala tarafından hesaba çekilecektir
lakin
hazreti peygamberin
aziz ve celil olan Allah buyurur ki, benim bir ordum vardır, adını Türk koydum ve onları doğu ülkelerine yerleştirdim. Herhangi bir kavme öfkelendiğim zaman Türkleri onların başına musallat ederim.”
hadisi şerifi söylendiğinde
türkler müslüman değillerdi

yavuz ile şah İsmail arasındaki savaşı keşke olmasaydı deyip
cengizhanla harzemşahların savaşını cinayet olarak görmek ve göstermek nesnellikten uzaktır
keşke 2 side olmasaydı
ama
eğer eleştirilecekse kendi dindaşının kanını döken yavuz eleştirilmelidir

atillaya gelince 451 yılında İsevi müminlerin olduğunu pek sanmıyorum
yüzlerce çeşit incilin yazıldığı sapık bir dönemdir
ayrıca anadolunun Türkleşmesi kimi tarihçilere göre doğudan değil
atillanın viyana seferinden geri dönüşte çoğu birliğinin balkanlardan anadoluya geçmesiyle olmuştur
1071 malazgirt zaferinde

Romen diyojenin 200,000 kişilik ordusunun Bizans kaynaklarında 10,000 nin türk olduğu
Hatta savaşın bu 10,000 hiristiyan türkün savaş esnasında 9 başlı tuğu görüp Müslüman Türklerin tarafına geçmeleri sebebiyle kaybedildiği yazar

Sürçü lisan ettiysem afola

Nasrallah
06-04-2008, 08:21 AM
Levent kardeş, peygamberimizden önce Ariusçu isevi müminler milyonlarca idi ve tevhid ehli idiler. Yani Atillanın savaştığı romalılar isevi müminlerdi. Farzedelim ki onlar sapıtmışlardı, pekala Atilla kafir değil mi? Burası bizim için önemli.

Çok garip buldum. Cengizhan müslümanmıydı ki, Yavuz Sultan Selimi Cengizhandan daha aşağıda görüyorsunuz. Bunu mantık kabul eder mi?

Yavuz Selim ne kadar hatalı ise Şah İsmail de o kadar hatalı değil mi? Her ikisi de iki müslüman ve türk kavmi sırf saltanatlarının genişlemesi için karşı karşıya getirmediler mi?

Üstelik bu konuda Yavuzun Şah İsmaile oranla bir mantıklı bahanesi de vardır. O da Osmanlı Avrupa içlerine ilerlerken arkadan vurulma tehlikesi mevcuttu. Zaman zaman bu tehditleride bizzat yaşamıştı. Mesela Fatih batıya sefere çıkarken Uzan Hasan sorun çıkarmıştı ve Otlukbeli savaşı da Çaldıran seferi gibi olmuştu.

Bunların savunulur yanları yok. Hepside hesabını Allaha verecektir elbette. Bizim maksadımız, vakıalara milliyet gözlüğünden değil islamiyet gözlüğünden bakmaya çalışmaktır. Hepsi bu.

smoky head
06-04-2008, 08:34 AM
Vakıalara Milliyet ve islamiyet gözüyüyle değilde bilimsel tarihsel yada tarafsız yaklaşssak yanlışmı yaparız acaba Sayın Nasrallah.

Nasrallah
06-04-2008, 08:37 AM
Vakıalara Milliyet ve islamiyet gözüyüyle değilde bilimsel tarihsel yada tarafsız yaklaşssak yanlışmı yaparız acaba Sayın Nasrallah.

Değerli kardeşim, emperyalizmin hakim olduğu günümüz dünyasında, ne bilim ne de tarih bağımsız değildir. Bilim ve tarihi de emperyalizm kendi çıkarları doğrultusunda oluşturmuş ve kullanmaktadır. Ne bağımsız bir bilim felsefesi ne de bağımsız bir bilimsel tarih anlayışı mevcut değildir.

Kainata ve her şeye islamiyet gözlüğü ile bakmamız hem bilimsel hem tarihsel hem de tarafsız olacaktır.

smoky head
06-04-2008, 09:09 AM
Sayın Nasrallah herşeye islamiyet gözüyle bakalım bana tarihten bir örnek verebilirmisiniz dedğiniz gibi tarafsız ve bilimsel olsun.Ama unutmayınki islamiyet tarihi 1400 küsür yıldır mevcut isterseniz daha gerilere gidip oralardan başlıyalım örneğin Zeustan Zeus, eski Yunan mitolojisi'nde Olympos dağının tek sahibidir Gökyüzünün, şimşek ve gökgürültülerinin tanrısıdır. Bu bilgiye islamiyet gözlüğüyle nasıl bakılır açıklarsanız sevinirim.

Nasrallah
06-04-2008, 09:16 AM
Sayın Nasrallah herşeye islamiyet gözüyle bakalım bana tarihten bir örnek verebilirmisiniz dedğiniz gibi tarafsız ve bilimsel olsun.Ama unutmayınki islamiyet tarihi 1400 küsür yıldır mevcut isterseniz daha gerilere gidip oralardan başlıyalım örneğin Zeustan Zeus, eski Yunan mitolojisi'nde Olympos dağının tek sahibidir Gökyüzünün, şimşek ve gökgürültülerinin tanrısıdır. Bu bilgiye islamiyet gözlüğüyle nasıl bakılır açıklarsanız sevinirim.

Arkadaşım, İslamın kaynağı Kuran ve Peygamberimizin Sahih Hadisleri, Ehli Beyt İmamları ve onlara layık gerçek ulema ve bilim adamlarıdır.

Siz sanırım, İslamı bir totem, bir ritüel, bir mabed dini zannettiğiniz için varlık düzleminde eşyaya nasıl mana vereceğini idrak edemiyorsunuz. Bizim onun bunun putperestliğini incelememize gerek yoktur. Varlık düzleminde ilahi ve pozitif bilimler konusunda eser vermiş bilginlerimiz milyonlarcadır ve onlar islama göre kainata nasıl bakılacağını bize göstermişlerdir. Boş ver zeus meusu.

smoky head
06-04-2008, 09:46 AM
Sayın Nasrallah siz benim düşüncemi Geçmişe yönelik örnek verin sözlerimi Totem, ritüel ,mabet olarak algılıyorsanız benim yapacak bişeyim yok. Sonuçta yunan mitolojisi'nden bir örnek verdim ve buda bir tarihtir islam gözüyle nasıl bakılıalacağını size sordum.Hadi ozaman bizim okuyacağımız bilgiler tarihler 1400 yılla kala kalsın hiç gerilere gitmiyelim hiç araştırmayalım araştırsakta Kuranı Kerimi Ehlibeyt kaynaklarını yanımıza alalım bütün olaylara o gözle bakalım düşüncesi oluyor . Sonuç itibariyle Sayın Nasrallah bana islam gözüyle Kainata nasıl bakılacağını göstern küçük bir örnek verebilirmisin küçücük bir delil bir ısbat niteliğinde.

Nasrallah
06-04-2008, 10:03 AM
Sayın Nasrallah siz benim düşüncemi Geçmişe yönelik örnek verin sözlerimi Totem, ritüel ,mabet olarak algılıyorsanız benim yapacak bişeyim yok. Sonuçta yunan mitolojisi'nden bir örnek verdim ve buda bir tarihtir islam gözüyle nasıl bakılıalacağını size sordum.Hadi ozaman bizim okuyacağımız bilgiler tarihler 1400 yılla kala kalsın hiç gerilere gitmiyelim hiç araştırmayalım araştırsakta Kuranı Kerimi Ehlibeyt kaynaklarını yanımıza alalım bütün olaylara o gözle bakalım düşüncesi oluyor . Sonuç itibariyle Sayın Nasrallah bana islam gözüyle Kainata nasıl bakılacağını göstern küçük bir örnek verebilirmisin küçücük bir delil bir ısbat niteliğinde.

Arkadaşım, bizim ne kelle sayısı fazla olsun diye müslümana ihtiyacımız var, ne de felsefi konularda cedelleşmeye vaktimiz vardır. bu sebeple, hele forumlar bu tür konular için bize göre uygun mekanlar değildir. Siz eğer samimi iseniz, bu konuda Ehli Sünnetten Üstad Bediüzzaman Said Nursi var. Şiada Üstad Ayetullah Murtaza Mutahhari var. Onların eserlerini tetkik ederek islamın varlığa bakış mantığını öğrenebilirsiniz ki bu bayağı ve hayli bir zamanınızı da alacaktır. Size bir nebze ışık tutması için üstad bediüzzamanın aşağıda sözlerinden örnekler verdik. Buyrun inceleyin. Esen kalın.

Sözler | On Dördüncü Lemanın İkinci Makamı | 16
Evet, kâinatın envâını hikmet dairesinde insanın etrafında toplayıp bütün hâcâtına kemâl-i intizam ve inâyet ile koşturmak, bilbedâhe, iki hâletten birisidir:

Ya kâinatın herbir nev'i kendi kendine insanı tanıyor, ona itaat ediyor, muâvenetine koşuyor. Bu ise, yüz derece akıldan uzak olduğu gibi, çok muhâlâtı intâc ediyor. İnsan gibi bir âciz-i mutlakta, en kuvvetli bir Sultân-ı Mutlakın kudreti bulunmak lâzım geliyor. Veyahut, bu kâinatın perdesi arkasında bir Kadîr-i Mutlakın ilmi ile bu muâvenet oluyor. Demek kâinatın envâı insanı tanıyor değil; belki, insanı bilen ve tanıyan, merhamet eden bir Zâtın tanımasının ve bilmesinin delilleridir.

Ey insan, aklını başına al! Hiç mümkün müdür ki, bütün envâ-ı mahlûkatı sana müteveccihen muâvenet ellerini uzattıran ve senin hâcetlerine "Lebbeyk!" dedirten Zât-ı Zülcelâl seni bilmesin, tanımasın, görmesin?

Mâdem seni biliyor, rahmetiyle bildiğini bildiriyor; sen de Onu bil, hürmetle bildiğini bildir. Ve kat'iyen anla ki, senin gibi zaif-i mutlak, âciz-i mutlak, fakir-i mutlak, fânî, küçük bir mahlûka koca kâinatı musahhar etmek ve onun imdadına göndermek, elbette hikmet ve inâyet ve ilim ve kudreti tazammun eden hakikat-i rahmettir.

Elbette böyle bir rahmet, senden küllî ve hâlis bir şükür ve ciddî ve sâfî bir hürmet ister. İşte o hâlis şükrün ve o sâfî hürmetin tercümânı ve ünvânı olan "Bismillahirrahmanirrahim"'i de; o rahmetin vüsûlüne vesîle ve o Rahmân'ın dergâhında şefaatçi yap.

Evet, rahmetin vücudu ve tahakkuku, güneş kadar zâhirdir. Çünkü, nasıl merkezî bir nakış, her taraftan gelen atkı ve iplerin intizamından ve vaziyetlerinden hâsıl oluyor; öyle de, bu kâinatın daire-i kübrâsında bin bir ism-i İlâhînin cilvesinden cilvesinden uzanan nurânî atkılar, kâinat sîmâsında öyle bir sikke-i rahmet içinde bir hâtem-i Rahîmiyeti ve bir nakş-ı şefkati dokuyor ve öyle bir hâtem-i inâyeti nesc ediyor ki, güneşten daha parlak kendini akıllara gösteriyor.

smoky head
06-04-2008, 10:16 AM
Sayın Nasrallah Anlışılan oki ikimizde farklı tellerden çalıyoruz. Sizinde dediğiniz gibi Farklı tellerden çalmak kadar tabii bir şey yoktur. Farklılık zenginliktir. Müsadenizle bu konuyu burda noktalayalım. Neden derseniz Konu başlığı bu tartışmamıza müsade etmiyor belki ilerde başka bir uygun konu başlığı altında sohbetimize devam ederiz.
Saygılarımla...

Nasrallah
06-04-2008, 12:25 PM
Farklı düşünseler bile, insanlık noktasını ortak nokta olarak algılayabilip en az bu ortak noktayı kaybetmeyen aklı başında insanlara saygım vardır. Bizde saygılarımızı bildiririz, somoke head kardeşim.

TURANCHI
08-16-2008, 06:16 PM
AzTv' de Timur'un başında Oğuz Hanın olduğu bir mahkemede yargılandığı bir tiyatro izlemiştim. Eğer Onu bulup yayınlarsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

AlevîGenç
10-02-2008, 08:47 PM
Evet onu bende hatırlıyorum...