PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ticari Zeka

Gohmus_76
01-28-2008, 05:48 PM
> > > Ticari Zeka>> > >>> > >>> > > New York'ta bir bankanin önünde duran son model RollsRoyce otomobilden>> > >inen adam, hizli adimlarla bankaya girdi ve önüne cikan ilk>> > >görevliye,bireysel kredi icin basvuruda bulunmakistedigini söyledi.>> > >>> > > Görevli onu,müsteri temsilcisine götürdü. Adam, cokacele bir is icin>> > >Avrupa'ya gitmek zorunda oldugunu ve bu nedenle birhafta vadeli bes>>bin>> > >dolar krediye gereksinim duydugunu söyledi. Müsteritemsilcisi kisa bir>> > >arastirma yaptiktan sonra döndü.>> > >>> > > 'Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyialmaniz icin bir>> > >engeliniz yok' dedi ve ekledi: Fakat bir konuyubelirtmeliyiz. Bizim bankamizla daha önce hic calismamissiniz. Bankaolarak sizi resmen tanimiyoruz. Bu nedenle, söz konusu>> > >>> > > krediyi verebilmemiz icin karsiliginda sizden birteminat almak>> > >zorundayiz'. Adam cebinden RollsRoyce'un anahtarinicikardi,bankanin müsteri>> > >temsilcisine uzatti:>> > >>> > > 'Cok acelem var, ucaga yetisecegim'dedi.'kapidakiRollsRoyce'umu>>teminat>>>> > >olarak alabilirsiniz'.>> > >>> > >>> > > Kredi islemleri cok hizli bir bicimde tamamlandi. Bankagörevlileri>> > >Rolls>> > >Royce otomobili bankanin garajina cektiler,adama dabesbin dolar>>krediyi>> > >verdiler. Müsteri temsilcisi,kisisel merakini gidermekicin bir hafta boyunca özel bir arastirma yapti ve bankalarinin buyenimüsterisinin>>cok>> > >büyük bir is adami ve cok büyük bir servet sahibioldugunu ögrendi. Bir>> > >haftasonra adam yeniden gelip,borcunun ana parasi besbindolarla, bir haftalik faizi dokuzbucuk dolari ödedikten sonra,müsteritemsilcisi bir>> > >türlü yenemedigi merakinin dürtüsüyle sordu:'Sizin, cokbüyük bir is>>adami>> > >ve cok büyük bir servetin sahibi oldugunuzu ögrendim' dedi. 'Yalnizcakisisel >merakimdan soruyorum.Lütfen söyler misiniz, sizin icin cok kücükbir miktar olan besbin dolarlik krediye neden gereksinim duydunuz?' Adam hafifce gülümsedi: 'Siz de bana lütfen söyler misiniz?' dedi. 'Böyle lüksbir otomobili,NewYork'ta hangi kapali garaja,bir hafta boyunca dokuzbucukdolara birakabilirsiniz? (para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz, zekadagerekir..)

igdirim
01-28-2008, 08:20 PM
emeğine sağlık...
ticaret herşeyden önce zeka gerektirir..:)