PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : City's

elçinn_96
01-20-2008, 05:35 PM
Türkiye'nin ve Dünya'nın en güzel şehirlerinden biri olan ve tarihi açıdan ciddi anlamda çok güzel ve zengin olan , bir çok tarihi eserlere ev sahipliği yapan , bir "TÜRK" şehri olan İstanbul'un gözde semtlerinden biri olan Nişantaşı'nda yer altına kurulmuş 10 katlı bir mağaza yapılmıştır.Bu mağazada bir çok yerli-yabancı kıyafet,elektronik alet,küçük taşıtlar v.b. gibi eşya markalarına ev sahipliği yapmaktadır.Ayrıca bu mağazayı kuranlarda Türk olduğu gibi mağazanın adı "City's"' dir .İşte ben Ctiy's'in bir türk şehri olan İstanbul'da yapılmasına ve yapanlarında Türk olduğu halde adının yabancı isim olmasını anlamıyorum...

Ve bunun bence birtek sebebi var oda türkçemize sahip çıkmayışımızdır.Arkadaşlar lütfen türkçemize sahip çıkalım Türkçe konuşalım .Eğer biz Türkçe isim kullanan restorantalı , mağazaları tercih edersek yabancı isim kullanan halka açık yerlerinde fazla açılmayacağına inanıyorum .Demekki insanlar yabancı isim kullanan yerlere eğilim gösteriyorki doğal olarakta şirket sahipleri yabancı isim kullanıyor...

eL diablo
01-20-2008, 05:37 PM
Türkiye'nin ve Dünya'nın en güzel şehirlerinden biri olan ve tarihi açıdan ciddi anlamda çok güzel ve zengin olan , bir çok tarihi eserlere ev sahipliği yapan , bir "TÜRK" şehri olan İstanbul'un gözde semtlerinden biri olan Nişantaşı'nda yer altına kurulmuş 10 katlı bir mağaza yapılmıştır.Bu mağazada bir çok yerli-yabancı kıyafet,elektronik alet,küçük taşıtlar v.b. gibi eşya markalarına ev sahipliği yapmaktadır.Ayrıca bu mağazayı kuranlarda Türk olduğu gibi mağazanın adı "City's"' dir .İşte ben Ctiy's'in bir türk şehri olan İstanbul'da yapılmasına ve yapanlarında Türk olduğu halde adının yabancı isim olmasını anlamıyorum...

Ve bunun bence birtek sebebi var oda türkçemize sahip çıkmayışımızdır.Arkadaşlar lütfen türkçemize sahip çıkalım Türkçe konuşalım .Eğer biz Türkçe isim kullanan restorantalı , mağazaları tercih edersek yabancı isim kullanan halka açık yerlerinde fazla açılmayacağına inanıyorum .Demekki insanlar yabancı isim kullanan yerlere eğilim gösteriyorki doğal olarakta şirket sahipleri yabancı isim kullanıyor...

Yabancı sermaye :o

NAZ
01-20-2008, 06:25 PM
Elçin çok iyi bir konuya deginmişsin,maalesef yaşadıgım şehirde de yüzlerce örnegi var bende hep biz sahip çıkmıyoruz der söylenirim.Pirate bu konuda haklı sermaye bencede önemli bir etken artı bunlar genelde lüx ve pahalı ürünlerin satılacagı ticarethaneler eee malum olunan üzere rahat para harcayan ve bu tür magazaların müşteri portföyleri de neyazık ki budala imaj merakına sahip insanlardan oluşmakta özentiyle konulmuş isimlerle bizlere hitap eden magazalar içinde yapılabilecek tek şey senin benim gibi düşünenlerin çogalmasını beklemek olabilir zira hepimiz tüketirken begeni ve fiyat uygunlugu arıyoruz buda şimdilik ismi ikinci plana atıyor .:)

eL diablo
01-20-2008, 06:40 PM
Aslında mekan isimlerine çok takılmamak gerek,dilimizi yeterince doğru kullanmıyoruz zaten. Üstelik gelişen teknolojiye karşı yeni kelimeler de üretmiyoruz. Orjinalini dilimize uyarlıyoruz. Dağarcığımızın eksik olduğunu düşünüyorum ben.

kiira
01-21-2008, 03:49 PM
güzel olmuş elçin iyi bir konuya değinmişsin.nese haberin olsun Rus ve Sırplar hakkında söylediklerini geri al bende bir daha seninle Rusça konuşmuyum.(yazdıklarınla çelişkili oldu sanki :))bide sanırım restorantları yazcaktın ''restorantalı'' yazmışsın.