Orijinalini görmek için tıklayınız : Güney Azerbaycan Türkleri bağımsızlık mücadelesini ne şekilde vermeliler.?Tartışalım.
hasretköprüsü
01-18-2008, 06:26 AM
Güney Azerbaycan Türkleri bağımsızlık mücadelesini ne şekilde vermeliler.?Tartışalım.
[Only Registered Users Can See Links]
namaz
01-20-2008, 08:45 PM
Güney Azerbaycan bagimsizlik mücadelesi ancak tüm Türklerin ortak mücadelesi sonucu basariya ulasacagina inaniyorum.Güney Azerbaycan Milli gücleri derhal milli istiklal cephesi olusturarak,siyasi,ekonomik,sosyal,askeri ve kültürel olarak kendilerini sömürgeci güclere karsi mücadeleye yönelmelidir.Yasamin tüm alanlrinda isgalcilara karsi mücadele yürütmelidirler.Her seyin basin`da Ulusal birlik...
Yasasin Güney Azerbaycan Türkünün yürütmekte oldugu Bagimsizlik mücadelesi.
Tüm benligimizle sizinleyiz..
manashan
01-21-2008, 07:55 PM
bana göre aynı ırktan gelen tüm topluluklar birleşmelidir.
Tüm bağımsız TÜRK devletleri ilk önce acilen avrupa birliği benzeri bir yapi oluşturmalı ve devamında tek devlet olmak için gerekli ne varsa yapmalıdır.
Daha sonra esaret altında yaşayan ırkdaşlarımızın bağımsızlığı için mücadele etmelidir.
Ancak GÜNEY AZERBAYCAN ın durumu için şu soruyu kendimize sormalı ve iyice düşünmeliyiz
ABD mi yoksa iran mı?
eğer GÜNEY AZERBAYCAN bağımsızlığını şu şartlarda kazanırsa ortadoğu tam olarak abd egemenliğine girer. Böylece TÜRK BİRLİĞİ bi hayal olur
Öncelikle bağımsız Türk devletler tarafından TÜRK BİRLİĞİ kurulmalı ve bu bölgede abd ile mücadele edecek güce ulaşmalıdır.
hasretköprüsü
01-22-2008, 05:41 AM
Kara bağlantısı olmadan nasıl Türk Birliğini kurmayı düşünüyorsunuz??
Başköylü
01-22-2008, 08:41 AM
Önle gönülleri ve ülküleri bağlayalıım diyorum :)
Kara bağlantısının aslında pek de "hayati" öneme sahip olduğunu düşünmüyorum çünkü günümüz dünyasında "güç bende artık" diyen ülkeler artık siyasetlerini kara yoluyla yapmıyorlar (Bknz: ABD)
Önce kafaları değiştirmek lazım.
Biz kimiz ve ne istiyoruz???
Hala Yavuzla Şah Hatayi'nin tartışmasını yapan Anadolu ve Azerbaycan Türkleri var, Yıldırımla Emir Timur'un tartışmasını yapan Anadolu ve Özbekistan Türkleri var.
Hangi Birlikten bahsediyorsun??
"Ben Azeriyim, Türk değilim" diyen Azerbaycanlılar biliyorum.
Ben Osmanlı torunuyum ve Şia'lık bizim için tehdittir diyen Anadolu Türkleri biliyorum.
Turan Hayal Olmuş Beyler...
hasretköprüsü
01-22-2008, 01:24 PM
Turan asla hayal olmayacak .ve Turan'ın yolu Güney Azerbaycan'ın azadlığı ile açılacak..
namaz
01-24-2008, 07:14 PM
TURAN YOLU ANCAK MIR SULTAN GALIYEVIN DÜSÜNCESIYLE,Ismail Gaspralinin düsüncesiyle acilir.Tarihini ve dilini düzgün bilmeyen toplum yok olmaya mahkumdur...
eL diablo
01-24-2008, 07:23 PM
Başkası yapsa bölücülük olur :) kendinizce çekip , çeviriyorsunuz.
YANAR TEBRİZ
02-06-2008, 10:08 AM
Olmaz Diyen Namertdir,
Sözüm Senedir Qardaşım, Başköylü,
Sia'lık Mış, Azerilik Damqasıymış. Işte Biz Güneyden Bahs Ediyoruz,
Turanın Yanıq üreyinden, He Qardaş
Oyanış Oyanış Oyanış Oyanış Bin Kere Oyanış
Bu Savaşda Ilk Iş Ilk Görev Oyanıştır, Millet Bu Tuzaqları Bilerse Anlarsa
Bu Iş Tamamdır.
Unutmayın,
Birlik Oyanışdan Geler Ve özgürlük Birlikten.
azerbaycan2008
02-11-2008, 12:45 PM
bu gün Karabağ bölgesi Ermenistan işgali altındadır.Kuzey Azerbaycan bölgesi yani Azerbaycan Cumhuriyetinin durumu da içaçıcı değildir.Azerbaycan Cumhuriyeti bu gün Rusya,İran ve doğrudan Ermenistan baskısıyla karşı karşıyadır.Bu şartlar altında İran İslam Cumhuriyetinden toprak talep etmek aptallıktır çünkü Azerbaycan Cumhuriyetinin İranla başedecek gücü yok.
Bence ilk aşamada Azerbaycan Cumhuriyetindeki mevcut yönetim devrilmelidir.Dikkat ederseniz devrilmeli diyorum çünkü demokratik yolla değişim mümkün değildir.Bu devrilme sonrası Güney Azerbaycan Milli Azadlık Hareketi siyasi olarak çok daha rahat hareket edebilir.
İşe neresinden bakarsanız bakın,Tebrizin anahtarı Azerbaycan Cumhuriyetinde mevcut yönetimin devrilmesidir.
iybce3
02-11-2008, 02:05 PM
Menim fikrimce, güney Azerbaycanda yaşayan qardaşlarımız öz hüquqlarının müdafiesine küçelerden başlamalıdırlar. Mitinqler teşkil edilmelidir.
azerbaycan2008
02-16-2008, 09:34 AM
küçelerde mitinqe İran polisi nece cavab verir bu bize aydındır.Mence en agla batan yol silahlı mubarizedir ancaq bunun üçün ciddi hazırlıq lazımdır.
ATSIZ KAHRAMAN
02-16-2008, 02:05 PM
Esirliğe alıştırılmış toplumları özgürlüğe yakınlaştırmak çok zordur beyler.Meshepçilik bölücülüğü TÜRK ırkını bölmek için bire bir ..eroin gibi.Birde biz toplum olarak ( tüm TÜRK dünyasını diyorum) yakınız zaten.özellikle Azerbeycan ve Türkiye.Diğer Türk devletleri bu işlerde biraz daha atalette kalıyorlar.zaten sınırdaş olan iki soydaş ülkeyi
külütürlel ve ekonomik olarak birbirine yakınlaştırmalıyız.Ama bir gerçek var Türkiyede bilmem farkında olan varmı.Önde gelen millşiyetçi-turancı kardeşlerimiz birşeyler bahane edilerek tutuklanıyor.Çal karayı üstünde kalsın misali.Kimse sesini çıkaramz olmuş ve son durumda Türkiyenin hangi uyduda yayın aldığı belli değil.Terör örgütü suçalmaları tırla gidiyor..Bugün turanın gerçekleşmesini arzulayan kardeşlerimizin çok çalışması gerekir ve özellikle türk insanının bölücülere alet olmaması gerekir.
azerbaycan2008
02-28-2008, 07:11 PM
Ben şahsen Veli Paşanın tutuklanmasına çok üzüldüm.
namaz
03-10-2008, 09:40 PM
Fazla söze gerek yok.Güneydeki soydaslarimizin mücadelesine maddi ve manevi her türlü destegi vermeliyiz.Bulundugumuz her alanda örgütlenmeler yaratmaliyiz.Böylece halkimizin birligini saglamis oluruz.Azeri,Kirgiz,Tatar vs diye bir halklar yoktur Bunlarin tümü Türk halkidir.Bu bölünmeleri ruslar ve farslilar yapmistir.
Yasasin Türk ulusunun birlesme dogrultusundaki mücadelesi.
Yasasin büyük Türkistan..
bursa_gansta_rap
03-14-2008, 06:15 PM
bence savasmaları cok sacma cunkı aralarında cıkıcak savasda ınanılmaz kayıplar verıcekler Ben Savasa Hayır diyenlerdenim Allah yardımcıları Olsun! . .
eskidost
03-31-2008, 12:26 PM
Turan dan bahsetmek için önce Türk uluslarının kendi arararında çıkardıkları kardeş kavgaları ve sorunların giderilmesi gerekir insan bir şeye inanırsa kendisine bir dava olarak görmeye başlarsa önünde hiç bir engel duramaz diye düşünüyorum. Turan düşüncesini devletlerde sözde değil özde düşünmeli ve zaman geçirmeden Türk birliği önündeki engelleri tüm Türk halklarına açık etmelidirler.Bu açıklığın faydası devletler belki çekimser kalabilir ama insanlar davaya inanırsa sorunlara göğüs germe iradesini kazanırsa devletlerde adım atmak zorunda kalır.
cemre_kolik
03-31-2008, 01:02 PM
sağol
gunaz
04-23-2008, 05:54 AM
........... lere diyelim ki bizi beyenmiyorsuz ne icin buraya uye oldunuz anlamiyorum turk ekmeyi gozunuzu kor etsin satgin lar diyelimki ey .......................amerikaya satirsiz?
namaz
05-10-2008, 10:14 AM
Büyük Türk ulusunu yaratmak icin yasamin her alaninda örgütlenmelidirler Türkler.Bu örgütlenmelr icin surdan burdan icazet almamalidir halkimiz.Toplum bilimde kendi öz gücüne güven ilkesi denilen bir kavram vardir.Atalarimiz bunu bizlere yakin tarihimizde göstermistir.Yasasin büyük Türkistan.
ArazBeg
05-10-2008, 11:02 AM
küçelerde mitinqe İran polisi nece cavab verir bu bize aydındır.Mence en agla batan yol silahlı mubarizedir ancaq bunun üçün ciddi hazırlıq lazımdır.
Kiri de.Silahlı mücadeleymiş!Sen eline silahı al,önce get bir Qarabağ'ı kurtar,sonra ora da sıra geler.
hasretköprüsü
06-19-2008, 10:08 AM
[Only Registered Users Can See Links](1).gif
Türkümazeriyim
06-19-2008, 05:25 PM
Kara bağlantısı olmadan nasıl Türk Birliğini kurmayı düşünüyorsunuz??
gerekirse ermenilerin altından geçer yollarımız oysa kalbimiz onlarla bir
arkadaşlar ilk evvela karabağ nasıl kurtulur ona bakmalıyız...
biz elimizdekini ermeniye kaptırmışken gözümüzü iranamı dikeceğiz...
güney azarbaycanın kurtuluşu ancak ve ancak güçlü bir türk dünyasıyla olur..
ne açıdan güçlü dersek ekonomik açıdan askeri açıdan kültürel açıdan
şimdi halimize bir bakalım Türkiye cumhuriyeti ne durumda ? 300 milyar dolar dış borç
zayıf bir ekonomi ülkesinde var olan terörle mücadele için abd den icazet isteyen bir hükümet...
azerbaycan ve diğer türki cumhuriyetlerine bakalım ?
yeraltı zenginlikleri olmasa ekonomileri tamamen yok sayılır..
dış politikada rusyaya bağımlı...
kültürel bağ deseniz çoğu türklüğün ne olduğunu bilmemekte...
diyelim ki güney azerbaycan ayaklandı bağımsızlık istedi...
iran kanlı biçimde bastırır ..türkiye kınama notası çeker... abd bunu koz olarak kullanıp tıpkı saddamda kürtleri kullandığı gibi bu sefer soydaşlarımızı kullanır...olan yine bize türklere olur...
sonuç olarak bunları kestirmek için deha olmak gerekmez
sadece gerçekleri görmek varolanın kıymetini bilmek gerekir.
başta dediğim gibi önce karabağı kurtaralım...
zamanında enver paş vardı bilirsiniz turan sevdasıyla 100binlerce askerimizi yokyere şehit verdik...hesapsızca yapılan hayal peşinde koşulan sorumsuz insanların günahını 100binlerce vatan evladı çekti...
şimdi yapmamız gereken ilimde ekonomide siyasette güçlü olmak
artık savaş bunlarla yapılmakta...
unutmayalım TÜRK GİBİ DAVRANIP TÜRK GİBİ ÇALIŞIRSAK ANCAK BUNLARI BAŞARABİLİRİZ..
hasretköprüsü
06-24-2008, 06:39 AM
İlimde, bilimde,ekonomide güçlü olmak için çok çalışacağız ama bu Güney Azerbaycanda bağımsızlık mücadelesi veren kardeşlerimizi yok saymamız anlamına gelmez...
KAOS X
06-24-2008, 06:29 PM
Karabağın ucu bizde kesinlikle bırakmamalıyız.Türkiye kamuoyunu zorlamak gerekir.Valla bu hançer gibi bağrımızda saplı.Karabağı kurtarmak gerekir kesinlikle.Yada karabağı ve laçin koridorunu mübadele etmek gerekir.
Bu olayıda Güney AzerbaYcanolayıyla karıştırmamak gerekir.Kardeşlerim nüfusun çoğunluğu yok ama azınlığın çoğunluğa tahakkümü söz konusu.Türkçe eğitim bile yok düşünsenize.Bellemişler bir din rayı üstüne oturtmaya .Bu her zaman yürümez.İnssanlar ilk önce anasının duasını ve sevgisini Tükçe duymuş ama o dilinde eğitim yasak.
Güney Azerbaycan ve Kürt Sorunu
Fars hakimiyəti Azərbaycanda Türk adların dəyişdirməkdə yeni adımlar atır: “Yeddi Göz”u “Həft Çeşmə” yazıblar!
Sulduz mahalında yer alan gəzməli dağlıq bölgə min illərdir ki əsil Türk adıyla tanınıbdır: “Yeddi Göz”, çünkü orda yeddi bulağ vardır ki yanyana axıb və görənlərın ruhun rahatladır.
Fars şovonistlərinə yardım edən, onların alçaq siyasətlərin Türk torpağlarında uyqulayan, sapı Türk olan baltaların xiyanəti sonucu bir çox yerin Türk adi dəiyşilib. Sulduz özü isə Nəğədə adlanır! Amma, buna son vermək üçün, milli fəalların çalışmalari getdikcə güclənir.
Sulduzxəbər agentinin verdigi bilgilərə görə, Sulduz şəhrində Farsçi yetkililər, Kürd terrorçularına yaltağlıq edən xaiynlər və bir sıra bilgisiz və yatmış Türk yetkilisi, sərgi olaraq proqramlar hazırlayıb və yaydıqlari broşurlarda “Yeddi Göz”u “Həft Çeşmə” (Farscada “Yeddi Bulağ” anlamındadır ki Türkcə anlamına uyğun göstərilir. Türkcədə bulağların yerdən çıxdığı yerə göz deiylər) yazıblar! həmdə onun Sulduz-da yox, ki Nəğədə-də yer aldığını təbliğ ediblər!
Sulduz şəhər şurasında 5 nəfər çalışır ki onların 4-u Türk və biri isə Kürd-idi. Ancaq Türklərdən biri depotat olmağ ümün istifa verib və yerinəd bir Kürd qonulub! Belə olub ki Kürdlər daha çox yararlanmağa naiyl olublar. Sulduz mahali Azərbaycan-ın ən önəmli və ən milliətçi insanlara sahib olduğu bölgələrindən sayılır. Bu bölgənin tarixində, Türk kimligi və torpağın qorumağ üçün minlərcə şəhid adi yazılıbdır.
Verilən bilgilərə görə, “Yeddi Göz” adının təhrif edilməsinə etiraz edən Sulduz-lu genclər, bir çoxlu yerdə broşurlari yırtıb və duvarlara yapışdırılan bildirilərdə “Həft Çeşmə”ni qaralayıb və yerinə “Yeddi Göz” yazıblar.
AHISKALI
06-25-2008, 03:20 PM
Önle gönülleri ve ülküleri bağlayalıım diyorum :)
Kara bağlantısının aslında pek de "hayati" öneme sahip olduğunu düşünmüyorum çünkü günümüz dünyasında "güç bende artık" diyen ülkeler artık siyasetlerini kara yoluyla yapmıyorlar (Bknz: ABD)
Önce kafaları değiştirmek lazım.
Biz kimiz ve ne istiyoruz???
Hala Yavuzla Şah Hatayi'nin tartışmasını yapan Anadolu ve Azerbaycan Türkleri var, Yıldırımla Emir Timur'un tartışmasını yapan Anadolu ve Özbekistan Türkleri var.
Hangi Birlikten bahsediyorsun??
"Ben Azeriyim, Türk değilim" diyen Azerbaycanlılar biliyorum.
Ben Osmanlı torunuyum ve Şia'lık bizim için tehdittir diyen Anadolu Türkleri biliyorum.
Turan Hayal Olmuş Beyler...
Sana katılıyorum ama tam bu noktada şunu demek istiyorum.bunlar azınlık hiç moralini bozma.böyle salaklarada laf anlatmakla geçiyor günlerimiz.Yani enerjimizi tüketiyorlar.Bence bu tipinsanları yok saymak daha güzel olacak.
AHISKALI
06-25-2008, 04:08 PM
[QUOTE=azerbaycan2008;34555]
Bence ilk aşamada Azerbaycan Cumhuriyetindeki mevcut yönetim devrilmelidir.Dikkat ederseniz devrilmeli diyorum çünkü demokratik yolla değişim mümkün değildir.Bu devrilme sonrası Güney Azerbaycan Milli Azadlık Hareketi siyasi olarak çok daha rahat hareket edebilir.
Düşüncelerinin bazılarına katılmakla birlikte bu düşüncen Ermenistanın ekmeğini yağlar ancak.Zayıf düşmüş ,kaosta bir Azerbay7can her zaman işlerine gelir.Bu gün Türkiyenin niye krizlerden başını doğrultmuyorlar.Uyanır ,güçlenir diye.Azerbaycan huzur içerisinde akıllıca gelişmesini ve millet olma aşamasını tamamlamalı ve buna halg olarakta inanmalılar.Daha sonra demokrasi kendiliğinden gerçekleşir.Ve her zaman Güçlü bir Azerbaycan Ermenilerin ve İranlıların korkulu rüyası olur.QUOTE]
eskidost
06-27-2008, 12:49 PM
Türk Birliğinin önündeki en büyük engel yine Türk milletinin kendisidir gibi bir durum var her halde Azerbaycanlı yönetiminden memmun değil, Özbek Timur Yavuz kavgası içinde , Türkiye Avrupa derdinde, keklik böcek peşinde, böcek yaprak peşinde, yaprak kendi işinde gücünde vay ki ne vay
Ama bunlarıda aşacağız ben inanıyorum inanmak başarmanın yarısıymış ya hadi bakalım. Allah yardım etsin.
hasretköprüsü
07-29-2008, 10:08 AM
Aliyev yönetiminin devrilmesini bende önemsiyorum....
Türkümazeriyim
07-29-2008, 02:00 PM
aliyevin devrilmesini neden istiyorsunuz sizin lideriniz kim olsun istersiniz bu sorum size hasretköprüsü
KARTAL
07-31-2008, 08:52 PM
DAĞLAR
ƏZƏLDƏN CAN DİYƏRƏK BU SEVDALİ ULKEYE
HƏR GADASİN ALDİĞİN İNSAN DAĞLARAAAAAA
OXÇARKƏN HƏR DƏRDİNİ SOZ VERDİN OLUM DEYİL
YA UNON UÇON ÇEKDİYİM O DƏRD SONSOZ DOR AY DAĞLAR
MƏNİM SƏNGƏRİM DAĞLAR,MƏNİM MƏSKƏNİM DAĞLAR
YAXİN SIRDAŞİM DAĞLAR
DOĞMA YÜRDOMO TƏRK EDILİB ATİLDİM DİYAR DİYAR
GORMƏDİM GƏNC OMROMDE MƏN YAŞANACAK BİR BAHAR
DONDO,DONDO,HEP DÖŞMAN OLDU DOSTİYLƏ HƏR NƏ VAR
BARİ,BARİ SƏN DOSTUM DEMƏK BANA DAĞLARA DAĞLARA...
YAXİN SIRDAŞİM DAĞLAR
GON GƏLƏR DOĞOŞANAK ÜURDOMON HARAYİNA
MƏN ATEŞ AÇACAĞAM DÖŞMANİN(TEHRANİN) SARAYINA
NƏ DÖŞƏR YÜRDOM ATMİŞ BİR İGİDİN PAYINA
YA ŞƏRƏFLİ İSTİGLAL YA GİZİLİ GANA DAĞLARA DAĞLARA DAĞLARA
YAXİN SIRDAŞİM DAĞLAR
eheey gardaşim,dildaşim yürddaşim
seninleyem, gardaşim,seninle
bizik burada,turkok,turk.....
tebrizden...
guneyin başkendinden....
turk başkendlerinin esir başkendinden...
DİNLE BAŞKOYU..DİNLE EY TURK EVLADİ...
AZADLİQ NƏĞMƏLƏRİ BURDAN BAŞLİYİR...
GUNEY AZƏRBAYCANDAN...
TEBRİZDEN,SOLDUZDAN,URMODAN,ERDEBİLDEDEN...
GUNEY AZƏRBAYCANDAN DİNLEYİN AZADLİQ NƏĞMƏLƏRİN ...
YAVAŞ YAVAŞ OCALİR...
VƏ DONYA DİNLƏYƏN ZAMAN BU NƏĞMƏ BİR OCA HAAAAY OLACAQ...
GUNEY GENCLƏRİNİN BUĞAZLARİNDAN ÇİKACAQ...
YOMROKLARİMZDAN YERLƏR TİTRƏYƏCƏK...
gələcəx o çağ
bəkləyin...
Turan Ateşi
08-06-2008, 09:39 AM
Türk Milleti bağımsızlığına düşkün, esir yaşamayı kabulenemeyen milletlerin başında gelir.
Büyük Türk Milletinin en eski vatanlarından olan Azerbaycan coğrafyasının güneyi fars işgali altında olup, Güney Azerbaycan Türklerinin milli benliklerini eritip farslaştırma tehtidi altındadır. Güney Azerbaycan Türk Milletinin esaret zincirlerini kırıp yeniden bağımsız olabilmesi için ilk gereken elbette Güney Azerbaycan Türk Milletinin tamamının öze dönüşü tamamlaması uyanışın olgunlaşması gerekmekdedir. Bununla beraber küresel dünyadaki gelişmeler doğru okunabilirse ve ileri görüşlü bir strateji ile Güney Azerbaycan'ın işgalden kurtulup bağımsız olabilir. Bu birazda tarih fırsatları görebilme ve değerlendirebilme öngörüsü gerektirir.
Güney Azerbaycan Türklüğünü bağımsızlığa götüren her gerçekçi ve önü açık, ileride tehtit oluşturmayacak yöntem uygulanabilir. Buna uluslararası dengeleri gözeterek zalim ve gaddar farsi rejimini değiştirmek isteyen güçlerle yardımlaşılabir düşüncesindeyim.
Söz konusu olan Türk'ün bağımsızlığı ise gerisi ayrıntıdır.
Atatürkün dediği gibi asil ve büyük bir Millet olan Türk Milleti esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir.
Hiç kimse esaret altındaki kardeşlerimize abd'ye yaramasın sığ mantığından hareketle daha beklemelisiniz sesinizi çıkarmayın abd yenilinceye kadar böyle devam edin gibi sözleri söylememeli diye düşünüyorum.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
KARTAL
08-08-2008, 07:48 PM
turan bu millet gocono vordo,şimdi toprak altinda bir isti(sicak) kozə bənzər ki bu kozon ostun açan istər.
kim bu işi gorəcək bəlli dəyil,bəlkəm guney dəki turklər,bəlkəm başga turklər,bəlkəm ABD əlinə...,
nə zaman bilməm,ama inş bizdə azadliğimizi ələ gətirəcəyix....
xengel
10-21-2008, 07:50 AM
Hala kendisini Azeri milletinden sayanlar ve Alevi-Sünni çatışması yaratanlar olduğu sürece Turan hayaldir.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.